15 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκινούμεν.... τζιαι θωρούμεν

Αγαπητοί φίλοι, μπλόγκερς και λοιποί διαβάτες της μπλογκόσφαιρας.

Από το φθινόπωρο του 2006 που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τα μπλογκς, η κυπριακή μπλογκόσφαιρα άλλαξε δραματικά. Νέοι μπλόγκερς ξεκινούν τη δική τους διαδρομή, ο καθένας με στόχους μοναδικούς στο μυαλό του. Άλλοι τα παράτησαν. Κάποιοι διέγραψαν τα ιστολόγια τους, άλλοι τα άφησαν εκεί, ίσως για να επανέλθουν μια μέρα. Δύσκολο για κάποιο να γνωρίζει όλα τα δρώμενα στη μικρο - ιστο - κοινότητα μας


Ένα νέο ιστολόγιο φιλοδοξεί να γίνει πηγή εύρεσης όσο το δυνατόν περισσοτέρων κυπριακών ιστολογίων. Ένας χώρος που εκτός από διαδικτυακές διευθύνσεις, κάποιος θα μπορεί να βρει στοιχειώδη στοιχεία για το κάθε ιστολόγιο. Πιστεύω είναι κάτι που λείπει.

Έστειλα το πιο κάτω e-mail σε περίπου 100 μπλογκερς και το απευθύνω και στους υπόλοιπους από εδώ. (Μεταξύ μας, δεν βλάφτει να βάζετε κάπου στο μπλογκ ή στο προφίλ το e-mail σας).


Φίλες και φίλοι κύπριοι μπλογκερς,

ξεκίνησα μια προσπάθεια να φτιάξω ένα μπλογκ όπου θα συγκεντρώσω όλα τα κυπριακά μπλογκς με μια σύντομη αναφορά στον κάθε μπλογκερ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου ο ενδιαφερόμενος να βρίσκει αν είναι δυνατόν συνδέσεις και πληροφορίες για όλα τα κυπριακά μπλογκς. Επίσης θα υπάρχει λίστα με σειρά που θα βασίζεται στα πιο πρόσφατα ανανεωμένα μπλογκς.

Παράκληση μου είναι να μου στείλετε μια παράγραφο για σας. Γράψτε αν είναι δυνατόν στο στυλ το δικό σας και μη ξεχάσετε να αναφέρετε και το πότε αρχίσατε να μπλογκάρετε. Αν δεν στείλετε θα γράψω εγώ και μπορεί να μη σας αρέσει. Σκέφτομαι, η σειρά που θα κρατήσω να είναι χρονολογική. Δηλαδή κατά αρχαιότητα.

Προτάσεις, ιδέες, αντιρρήσεις κλπ ευπρόσδεκτες!

Περιμένω το σύντομο μπλογκο-βιογραφικό σας.

Αν κάποια πληροφορία που αναφέρεται στο ιστολόγιο σας είναι λανθασμένη απολογούμαι εκ των προτέρων και θα ανασκευάζω μόλις πάρω τη διόρθωση. Αν είστε μπλόγκερ και το ιστολόγιο σας δεν περιλαμβάνεται στο ευρετήριο, στείλτε μου e-mail ή γράψτε μήνυμα για να το συμπεριλάβω. Αν πάλι κάποιος θέλει να εξαιρεθεί, δικαίωμα του.

Αντιλαμβάνεστε ότι η προσπάθεια αυτή δεν έχει τέλος. Με την έννοια ότι θα χρειάζεται διαρκή επικαιροποίηση. Ευελπιστώ τόσο στη κατανόηση όσο και στη συμβολή σας.

Το Ιστολόγιο έχει τίτλο "Κυπριακά μπλογκς" [Link]

Φιλικά

Λεξιπένητας

17 σχόλια:

kyriakos είπε...

Γαμάτο..
..έβαλα λινκ ΠΙΛΕ
Μπράβο Λέξη

andreas f.stavrou είπε...

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.

Lexi_penitas είπε...

Νάστε καλά! Κυριάκο περιμένω το μπλογκο - βιογραφικό σου :)

stalamatia είπε...

Αχ Πένητα μου πολύ όμορφο αυτό που έκανες .Μπράβο σου και μην γκρινιάξεις για τα μπράβο.
Και εγώ έβαλα κινκ

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Είσηες ήδη το πιο ανανεωμένο ευρετήριο στο μπλόγκ σου. Καταπληκτική ιδέα

kyriakos είπε...

Δεν τα πάω καλά με τα βιογραφικά φίλε..
Μου ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις!


Είμαι απλά ένας γάρος που φιλοσοφεί.. :)

Νευρικoς είπε...

Μπράβο ρε!

stalamatia είπε...

λινκ ήθελα να γράψω.

Sceptic Anonymous είπε...

Den ehw Greek fonts eimai se taxidi. Otan paw Kypro me to kalo na sou steilw to biographiko mou opws les. Provlimatizomai gia to blog mou epedi einai idi kapws imi-epwnymo na vgw sto klari na teliwnoume. Twra tha dw ti tha kamw.

stalamatia είπε...

Πένητα τα βάλεις και τα Ιστομαγειρέματα τόσοι κυπραίοι ενι να βάλλουν συνταγές.

Lexi_penitas είπε...

Σταλαματιά έχεις απόλυτο δίκιο. Σοβαρή η παράλειψη μου! Πάω να το βάλω :)

koutso είπε...

Σου το έστειλα.Πολύ καλή σκέψη!

ruth_less είπε...

Πολύ όμορφη σκέψη. Σε ευχαριστούμε. Το έστειλα κι εγώ στο mail σου.

Eva Neocleous είπε...

Λέξη,
πολύ καλή η πρωτοβουλία που ανέλαβες! Χρειαζότανε.
Βρήκα κάτι σχετικό στο blog της Τερέζας Γιακουμάτου(blogs.sch.gr/tgiakoum/)για την Ελληνική μπλογκόσφαιρα.
"Ο χάρτης είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διενεργήσαμε ανάμεσα σε πάνω από 900 Έλληνες bloggers. Ταυτόχρονα, σε αυτόν περιέχονται πληροφορίες από την βάση δεδομένων που υπάρχει στο sync.gr γύρω από τα Ελληνικά blogs, και εμπλουτίζεται καθημερινά από τον Ιανουάριο του 2007. Ακριβώς 2 χρόνια μετά από την ίδρυσή του, το sync.gr προσπαθεί να αποτυπώσει ένα μεγάλο μέρος από τα όσα πραγματικά σκέφτονται οι Έλληνες ιστολόγοι, κεφαλαιοποιώντας έτσι τους ισχυρούς δεσμούς που έχτισε με αυτούς τα χρόνια που πέρασαν. Στόχος αυτής της έκθεσης είναι να δώσει στην Ελληνική κοινότητα του Internet (και όχι μόνο) την πληροφόρηση που χρειάζεται γύρω από το φαινόμενο του blogging - ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να επηρεάζει με πολλές μορφές κάθε πλευρά της κοινωνικής, πολιτικής, και επιχειρηματικής ζωής και στη χώρα μας.
Τα σημαντικότερα στοιχεία που κρατάμε από αυτή την έρευνα είναι τα παρακάτω:
• To sync.gr παρακολουθεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 40.000 Ελληνικά blogs.
• Η Ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι περίπου 30 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησε το sync.gr (1.400 blogs τον Ιανουάριο του 2007)
• Νέα blogs συνεχίζουν να δημιουργούνται με αμείωτο ρυθμό. Καταχωρούνται κάθε μέρα περισσότερα από 30 νέα blogs κατά μέσο όρο.
• Το 2007 ήταν η σημαντικότερη χρονιά στη μεγέθυνση της Ελληνικής μπογκόσφαιρας.
• Ο Blogger.com είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα blogging (69%), και το YouTube (82%) η δημοφιλέστερη υπηρεσία του Web 2.0 που χρησιμοποιούν οι Έλληνες bloggers.
• Οι περισσότεροι bloggers χαρακτηρίζουν τα ιστολόγια τους ως προσωπικά, αποφεύγοντας να κάνουν κάποια σύνδεση με επαγγελματικές προοπτικές ή στόχους.
• Ο μέσος έλληνας blogger είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, και της ακρίβειας των πληροφοριών που μεταφέρει.
• To blogging ασκεί ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ή/και πολιτικής παρουσίας των bloggers."

Ανώνυμος είπε...

vale 3exorista jina pou en grammena sta kypriaka i vale ena (K) dipla

Lexi_penitas είπε...

Σώζο είναι κάτι που θα το κάνω. Έπηξα γμτ. Θέλω να κάμω 1000 πράματα τζιαι κάμνω πέντε :))

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα,
παρέλειψα να αναφέρω ότι ξεκίνησα το ιστολόγιο τον Οκτώβριο του 2008. Όμως, κατά τη γνώμη μου, η αλφαβητική σειρά θα ήταν πιο εύχρηστη από τη χρονολογική σειρά αρχαιότητας (τόσο για σένα ως διαχειριστή, όσο και για τον αναγνώστη).

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη