5 Ιανουαρίου 2009

Σαπίλα και στο στράτευμα - Αποκλειστικό!

Έπεσε στην αντίληψη του μπλογκ και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.


Είναι γνωστό ότι για τα στρατόπεδα της Ε.Φ. που βρίσκονται σε ανοικτές για το κυνήγι περιοχές, οι κυνηγοί απαγορεύεται να πλησιαζουν λιγότερο από 200 μέτρα από το σύνορο του στρατοπέδου. Τι γίνεται όμως όταν είσαι ταξίαρχος της Ε.Φ. και μανιακός κυνηγός; Παίρνεις το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και πας μια βολτα μέχρι το στρατόπεδο που ξέρεις ότι το μέγεθος του, η φύση της περιοχής αλλά και οι "σίγουρες" πληροφορίες από τον Διοικητή, δημιουργούν αυξημένες πιθανότητες ύπαρξης θηράματος. Η πύλη ανοίγει διάπλατα και συ μπορείς να κυνηγήσεις ανενόχλητος.

Το πιο πάνω περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αυτό βεβαια που κάνει το σκάνδαλο ακόμα χειρότερο είναι ότι το εν λόγω στρατόπεδο είναι ουσιαστικά χώρος αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών. Η έλλειψη ελέγχου, η ατιμωρησία αλλά και η γενικότερη αναλγησία στο τρόπο που τόσο ο κάθε πολίτης αλλά περισσότερο το επίσημο κράτος αντιμετωπίζει τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, καταλήγουν σε καταστάσεις και φαινόμενα παρόμοια με το πιο πάνω.

Η πολιτεία όχι μόνο δείχνει ανίκανη να κτυπήσει τα παντός είδους κυκλώματα αλλά δεν ασχολείται καν με τα διάφορα θέματα χωρίς να υπάρξει αφορμή. Ας πούμε κάποιος νεκρός από παραλείψεις, απόδραση ισοβιτών κλπ. Και τότε οι διάφορες έρευνες γίνονται επιδερμικά και συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά. Και η παρανομία, η κατάχρηση εξουσίας και όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης καλά κρατούν.

Κύριε υπουργέ Άμυνας, μπορώ να δώσω στοιχεία για το περιστατικό. Αρκεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σας και θα επικοινωνήσω μαζί σας. Παρόλο που εύκολα μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες μόνος σας γι' αυτό και για τόσα άλλα που καθιστούν το στράτευμα άχρηστο. Φτάνει να θέλετε!

Ο ασυνείδητος αξιωματικός που με πλήρη ανευθυνότητα βάζει σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων φαντάρων πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Εκείνο όμως που προέχει είναι η εξυγίανση με αποφασιστικότητα, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμματα. Στρατός, αστυνομία, τελωνεία, υγεία, αθλητισμός, επιτροπές προσφορών και οπουδήποτε το σαράκι της διαφθοράς έχει κάνει φωλιές πρέπει να κτυπηθεί αμείλικτα. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Χριστόφιας και η κυβέρνηση της αριστεράς να κάνουν τη διαφορά από τους προκατόχους τους. Αλλιώς θα μείνουν στην ιστορία ως μια από τα ίδια.

8 σχόλια:

Terra Incognita είπε...

Ακούσαμεν το και τούτο.
Μεν διανοηθείς να δώσεις το όνομα του στρατοπέδου. Θα θρυνήσουμε θύματα με τόσους κυνηγούς.

Eva Neocleous είπε...

Δυστυχώς,είναι όπως τα λέτε.Φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, παρεκκλίσεις,σαθρότητα κ.λπ. είναι πολύ πιο εύκολο να επισυμβαίνουν στο μκρόκοσμό μας(Κύπρος).Οφείλουμε όλοι, ως ενεργοί πολίτες, να περιφρουρούμε τους θεσμούς.
(Υ.Γ.Πολύ καλό μπλοκ!)

Ανώνυμος είπε...

Τέρρα μην ανησυχείς. Οι απόψεις μου για τους κύπριους "κυνηγούς" είναι γνωστές και αναρτημένες στο μπλογκ. Άλλος ένας χώρος που η παρανομία καλά κρατεί!

Ευα καλωσόρισες στο μπλογκ μου και σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο. Δυο από τις παλαιοτερες εκπαιδευτικούς που είχαμε στη κυπριακή μπλογκόσφαιρα τα μισοπαράτησαν. Ελπίζω εσύ να ριζώσεις. Θα τα λέμε!

rose είπε...

εκτος απο την πτυχη του Τερρα Ικόγκνιτα να προτίνω να στειλεις το γραμμα την αναρτηση στον Υπουργό
αλλά μια απορία:
αν αντι κυνηγός με όπλο κάποιος έμπαινε με μικρο ακίνδυνο μαχαίρι να μαζέψει μανιταρια, θα το σχολιαζαμε??

μπαχαλο ειμαστε!!!!!!!!!!! και τα περι ασφαλειας ειναι απλώς επιπροσθετο γαρνίρισμα..

δεν ξερουμε που ξεκινουμε και που τελειωνουμε...

τι κανουμε κανουμε, που το κανουμε και γιατι

εκει ειναι το θεμα

Eva Neocleous είπε...

Ευχαριστώ για την ευχή.Δεν έχω υπόψη μου για ποιες εκπαιδευτικούς μιλάς, ωστόσο υπάρχουν αξιόλογα ιστολόγια εκπαιδευτικών και στην Κύπρο.Στην Ελλάδα δε, έχουν τεχνική υποστήριξη από το Υπ. Παιδείας(http://blogs.sch.gr/)
Εμείς, απέχουμε πολύ.
(Αλήθεια, τις τρεις στήλες πώς τις πέτυχες;Αρχάρια ούσα γαρ.)

stalamatia είπε...

Πένητα μα ενε κατάλαβες ακόμα ότι οι κυνιγοί χάνουν?Αν τους πει κάποιος ότι μες την αυλή του σχολείου έχει λαγούς, θα στήσουν καρτέρι .

Aceras Anthropophorum είπε...

Αθθημάστε έναν συνταγματάρχην που έφαεν φυλακήν διότι έφαεν αγρινόν;

Φίλε με το συμπάθκειον αλλά το περιστατικόν που αναφέρεις δεν είναι ούτε σήψη ούτε σαπίλα. Εν ο όρος εν λλίον δυσανάλογος. Είναι παραπάνω αυτός ο γεννικός καυλαντισμός όπου ο νόμος ερμηνεύεται από τον καθέναν όπως τον βολεύκει τζιαι ισχύει που τον απλόν στρατιώτην μέχρι τον ταξίαρχον, τζιαι που τον απλόν πολίτην μέχρι τον υπουργόν. Κάποια σχετική χαλαρότητα στην εφαρμογήν των νόμων έχει τζιαι πλεονεκτήματα τζιαι για αυτόν νομίζω ότι η κυπριακή κοινωνία στο σύνολον της δεν θα ήθελεν έναν νομοματσουκωμένον κράτος όπου για να κλάσεις θέλεις άδειαν.

Αυτόν το περιστατικόν σε αναλογίαν το βρίσκω όπως το άλλον όπου το αεροπλάνον της Cyprus που εμετάφερνεν του πολιτικούς στο Bunderstock για τες συνομιλίες ήταν τουμάνιν που τον καπνόν διότι όλοι εκαπνίζαν, ή το άλλον όπου ο υπουργός επρόσφερεν στην μις αμπεροπούλλιν μιαν πότσιαν αμπεροπούλια ξυδάτα, ή για να μεν πιάουμεν τους αξιοματούχους, με τα πεζοδρόμια ππάρκιν.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει σιγά σιγά ο νόμος να γίνεται πιό σεβαστός (πράμαν που γίνεται κατά την γνώμη μου), αλλά δεν νομίζω ότι η νοοτροπία ενός ΛΑΟΥ μπορεί να λλάξει που έναν κόμμαν (το οποιονδήποτε). Αλλάσσε σιγά σιγά αλλά νομίζω ότι το το κοινωνικόν process που οδηγεί σε μιαν τέθκοιαν αλλαγήν εν πολλά πιο σύνθετον που την θέλησην μιας κυβέρνησης της οποίας τα μέλη τζαι οι οπαδοί αποτελούν μέρος αναπόσπαστον του Λαού, δηλαδή της νοοτροπίας, τζιαι δη του προβλήματος.

Το τελευταίον που θέτεις για την ανάγγην να πιάσει με μεθοδικόν τρόπον η κυβέρνηση ούλλες τες υπηρεσίες τζιαι να κάμνει τομές, είναι πιστεύκω πολλά πιο σημαντικόν που το συγκεκριμένον περιστατικόν. Ίσως δε να έχει τζιαι κάποιαν επιτυχίαν εντασσόμενον σε μιαν γεννικήν κίνησην που γίνεται τελευταία για εκμοντερνισμόν της κοινωνίας τζιαι του δημοσίου.

Είδες επιάαν τζιαι τον Κίταν που τα φκιά. Εν να μείνουν τζιαι οι νοσοκόμες με δίχα εραστήν.

Nasos είπε...

το κυνηγι ειναι μια βαρια ψυχωτικη κατασταση... δεν μπορει να τα χεις 400 κ να εισαι κυνηγος.
κ μην ακουσω μα το κανουν γιατι τους αρεσει να τρωνε τα διαφορα ηδη που σκοτωνουν.
αν ηταν απλα αναγκη για τροφη δεν θα ελευθερωναν λαγους που τους ειχαν σε κλουβια για να πανε μετα να τους σκοτωσουν κυνηγωντας τους.
εχουν αναγκη να σκοτωσουν , να δολοφονησουν...
ουτε μου φαινεται τυχαιο οτι το μορφωτικο επιπεδο του μεσου κυνηγου ειναι της ...προδημοτικης. προδιδει βαρβαρα ενστικτα

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη