24 Οκτωβρίου 2008

Γροθιά ή τριαντάφυλλο; Ιδού το δίλημμα.

















Δεν είναι που χάθηκε η έμπνευση. Δεν είναι που δεν σκέφτομαι τους συνωστιζόμενους αναγνώστες μου:) Ο λόγος της απουσίας μου για ένα ολόκληρο μήνα δεν έχει να κάνει με κανένα άλλο λόγο παρά με την ανεργία και την αγωνιώδη προσπάθεια αποκατάστασης του επαγγελματικού μου στάτους. Ευχηθείτε μου καλή τύχη και αν πέσει στην αντίληψη σας οποιαδήποτε δουλειά πληρώνει αδρά και νομίζετε ότι μου ταιριάζει let me know :)


Πάνε σχεδόν δυο χρόνια που μπλογκάρω και δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου να τα παρατήσω. Εξάλλου οι λόγοι που με έφεραν εδώ, κρατάνε γερά. Άσε που στη πορεία συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και επιπρόσθετες ομορφιές στο μπλόγκιγκ που δεν τις είχα υποψιαστεί.
Αυτά όμως θα τα πούμε σε λίγες μέρες στα γενέθλια του μπλογκ.

Ευχαριστώ την ΕΔΕΚ, το ΚΙΣΟΣ, το Σοσιαλιστικό κόμμα, και ξανά την ΕΔΕΚ Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, που μου έδωσε την απίστευτη αφορμή με τα απίστευτα καραγκιοζιλίκια της, να ξαναγυρίσω.
Τι μας λένε ρε παιδιά οι άνθρωποι; Τους έλειψε ο ππούνιος, βαρέθηκαν το τριαντάφυλλο, διώχνουν το τριαντάφυλλο και επαναφέρουν τη μπουνιά. Και θέλουν να τους παίρνουμε στα σοβαρά; Λες και αποφασίζουν τι θα φορέσουν απόψε που θα βγούνε για φαγητό. Τι λες Γιαννάκη, να φορέσω το τζίν και τη καινούρια μου μπλούζα ή να βάλω κάτι πιο σοβαρό ; Τόση είναι η σοβαρότητα των ανθρώπων. Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι πολύ πιο σοβαροί, αλλά η ΕΔΕΚσοσιαλΚΙΣΟΣ έχει φτάσει στο όριο. No wonder γιατί μια ζωή θα λαθροβοιούν στη μιζέρια του 5-10%.

Ας δούμε όμως τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Τι σχέση μπορεί να έχει ο παλιός Εδεκίτικος ππούνιος με τη σημερινή κυπριακή πραγματικότητα. Τους μόνους που μπορεί να εκφράσει σήμερα, είναι κάτι "μαγκόπαιδα" που τα πίνουν σε αντροπαρέες σε στέκια αμφιβόλου ηθικής και είναι μονίμως κουρντισμένοι για καυκά. Άντε και κάποια μέλη τους στρατού της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ, που άμα γίνουν στουπί από τις μπύρες πάνε γυρεύοντας. Αλλά αυτοί δεν ψηφίζουν, τρομάρα τους!


Ο λαός λένε, ταυτίζει τον ππούνιο με την ΕΔΕΚ και είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμος από τις "τεράστιες" μάζες των υποστηρικτών τους. Ρε μακάκες, αν μετά από σαράντα χρόνια ιστορίας το πρόβλημα σας είναι να σας αναγνωρίζουν και να σας ταυτίζουν οι πολίτες με σύμβολα, είσαστε για να σας κλαιν οι ρέγγες. Αν δεν σας αναγνωρίζουν και δεν σας εκτιμούν από τη δράση σας ρε ηλίθιοι, τα σύμβολα για σας θα προσθέσουν ότι προσθέτει ένα υπέροχο μαργαριταρένιο κολιέ σε μια μαγκούφισα, ιδιότροπη, χιλιοζαρωμένη πατσόγρια. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Λυσσαρίδη είναι εντελώς συμπτωματική)
.

Αλλά πού γράφετε ρε αρχι-μακάκες το γυναικείο πληθυσμό; Το 52% των ψηφοφόρων αποτελείται από γυναίκες ρε χαμένοι. Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει μια γυναίκα ρε βλάκες, είναι το σύμβολο του καυγά. Ενώ ένα τριαντάφυλλο, και μάλιστα κόκκινο μπορεί να κάνει τη καρδιά της να σκιρτήσει. Ειλικρινά πιστεύω ότι από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, μόνο ένα 20-30% πρέπει να είναι γυναίκες. Από τη μια ο ππούνιος, από την άλλη ο ΚακΟμήρου (που όσο και να προσπαθήσω να σκεφτώ σαν γυναίκα, τόσο περισσότερο με καταθλίβει), από πού να έρθει η έμπνευση ρε παιδιά;

Αφού όμως τα παιδιά του γιατρού είναι επιρρεπή στις αλλαγές και στη δράση, θα τους πρότεινα να αγοράσουν ένα μαρτίνι και ένα στεν τώρα που τα βγάζει στο σφυρί η Εθνική φρουρά. Να τα τοποθετήσουν χιαστί, να τα φωτογραφίσουν, να προσθέσουν στο background μια φωτό του γιατρού από το 1970 και να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό και συνάμα εκρηκτικό σύμβολο που θα τους οδηγήσει στον 22ο αιώνα. Μέχρι τότε μπορεί και να δουν εξουσία.

Είναι ενδόμυχη πεποίθηση μου, με την οποία θα κλείσω, ότι η σημερινή ΕΔΕΚ δίνει την εικόνα του πιο αναχρονιστικού πολιτικού χώρου της μικρής μας πατρίδας. Και γι' αυτό θα εξακολουθήσει να υπάρχει μόνο για να καλύπτει τους λίγους μίζερους που εξακολουθούν να την ακολουθούν. Οι παλιοί οραματιστές, οι ρομαντικοί και οι ιδεολόγοι την παράτησαν από καιρό. Οι λίγοι εγκλωβισμένοι θα το σκάσουν μόλις βρουν την ευκαιρία.


Τι να ζηλέψεις κυρία μου, που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος, από ένα μίζερο, επιπόλαιο άνθρωπο και ας κρατά όχι ένα αλλά μια αγκαλιά τριαντάφυλλα...

40 σχόλια:

rose είπε...

ως..τριανταφυλλο σου λέω ότι προτιμώ να μαραθώ παρά να με κρατά ο Ομήρου στα χέρτια του

στο ερωτημα γροθια ή τριανταφυλλο?
απαντώ κατηγορηματικά:
μυαλό!

γιατι αν δεν ημουν εναντιον της βια θα πρότινα μια μπουνια αλλα οχι ως συμβολο

Aceras Anthropophorum είπε...

O Omérou εν ο πιό brilliant, ο πιό χαρισματικός τζειμέσα τζιεί. Σύγκρινε τον με όσους εδεκίτες υπουργούς ερέξαν που κυβερνήσεις του δησύ, του δήκο, του ακέλ. Σύγκρινε τον με όσους βουλευτές εφκάλαν τζιαι είναι ακόμα εδεκίτες. Είναι ο αθθός. Το πρώτοτριαντάφυλλον.

Lexi_penitas είπε...

Ασερας, αυτό είναι η δυστυχία τους. Ακόμα και ο πρωτοτριαντάφυλλος είναι ανεπαρκής!

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο δησύ έθελεν να τον ιφκάλει πρόεδρον. Ας γελάσω!! Χα. Χα.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μπλογκοδεσπότη σε χαιρετώ.

Ανησύχησα από την απουσία σου αλλά μετά καθησυχάστηκα.

Τι να πει κάποιος για την ΕΔΕΚ με ή χωρίς τον ππούνιο;
Τι να πει κάποιος για το Σ.Κ. ΕΔΕΚ ή για το Κ.Σ. ΕΔΕΚ;
Τι να πει κάποιος για το ΚΙΣΟΣ ή για την Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κύπρου (ΕΔΕΚ) ή για την Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου;

Μίλησε κανένας για σοβατότητα;

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Τον ππόυνιον τον χρειάζονται για να αυτοαναγνωρίζονται, πολλές φορές βλέπουν τον εαυτόν τους στο καθρέφτη και δεν ξέρουν ποιόν βλέπουν.
Γι'αυτό, πολύ καλά είπες "No wonder γιατί μια ζωή θα λαθροβoιούν στη μιζέρια του 5-10%". Φοβάμαι είσαι πολύ επιεικής.

Ανώνυμος είπε...

Με βρίσκω απόλυτα σύμφωνη με τη Ρόουζ. :)

koutso είπε...

Εχω κάνει αναφορά στο μπλόκ μου με σύνδεσμο το μπλόκ σου για να διαβάσει ο κόσμος και να κατάλάβει τι κνώδαλα είναι, όχι μακάκες (η μακακία μπορεί να είναι καλύτερη και απο γαμήσι καμμιά φορά).Αυτοί έχουν αναγάγει την μακακία σε ύψιστη ενασχόληση των πνευματικών τους αναζητήσεων διότι νομίζουν ότι οι υπόλοιποι μασούμε χόρτα ή το χειρότερο ότι εππέσαμε που την κάσια κανενός διπλοκάμπινου.........

Ανώνυμος είπε...

'οσο ο ππουνιος ειναι κλειστος και δεν κραταει όπλο να ειμαστε ησυχοι

stalamatia είπε...

Σε περίπτωση που η γροθιά ανοίξει διάπλατα και η παλάμη προς το μέρος τους?

zappa είπε...

Komma to opoio den exei kamia apolytws diafora apo to PASOK (ektos apo th 8esh gia to Anan) kai 8ewrei ton eayton tou agwnistiko einai anaksio sobarhs antimetwpishs

koutso είπε...

H ανάρτηση σου ειναι εξαιρετική.Μόλις την ξαναδιάβασα και ξαναγέλασα με την καρδιά μου.Ομως αυτοί οι μακάκες μαζύ με τους υπόλοιπους μας πέρνουν και μας φέρνουν, εζαλήσαμας τζιαί στο τέλος εννά μας κάμουν να ψηφίσουμε ότι θέλουν.Αλλά δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ελεύθεροι στη ψυχή και ανυπότακτοι "αλήτες".

Ανώνυμος είπε...

kratw mia pisinh gia thn neolea ths edek. Kai genika gia oles tis neolees twn komatwn akougonte sostes idees. Parolo pou kapoioi prospa8oun na pni3oun tis fwnes tous.. As elpisoume oti kapote 8a afhsoun tous neous na apofasisoun gia to mellon tous..

Ίλαντρος είπε...

Κουμπάρε Λέξι, ανάρτησε τις προδιαγραφές της δουλειάς που σε ενδιαφέρει. Βάζω στοίχημα ότι κάποιος από τους πολυπληθείς ανανώστες σου θα βοηθήσει!

Ρε μπας τζι εν στη Λήμαν Μπράδερς που εδούλεφκες τζι απολύσαν σε;

:-)

lakis είπε...

Ξέχασες να μπεις στην ουσία του θέματος: δεν είπες δηλαδή ότι η ΕΔΕΚ είναι το πιο δεξιό και εθνικιστικό κόμμα της παγκόσμιας αριστεράς. Μέρα καλή και συνέχισε όμορφα να τα λες

Meropi είπε...

Α, μη μου κακολογείτε το παλιό μου συμφοιτητή Ομήρου, θα σας μαλλώσω... Χα χα χα!
Σοβαρά τώρα. Έχετε δίκιο που γελάτε με τα σκαμπανεβάσματα τόσο του τίτλου όσο και και των ιδεολογικοπολιτικών προσαανατολισμών του εν λόγω κόμματος.

Lexi_penitas είπε...

Ένας ρε παιδιά, ένας να υπερασπιστεί τα βλαστάρια του γιατρού. Μα δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι η ΕΔΕΚ είναι κομματίδιο.... είναι κάτι σαν που σου νεύκω..που πάεις!!!!

Αλλά δεν πρέπει πιστεύω να τα μηδενίζουμε όλα..... Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι!!!! Όσο για τους αχάπαρους ευδοκιμούν και εντός και εκτός κομμάτων.

Ένα παράδειγμα, είναι ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ο οποίος προέρχεται από την ΕΔΕΚ, αλλά μέχρι τώρα έδειξε ότι παράγει έργο ο άνθρωπος και δεν χρησιμοποιά ξύλινη γλώσσα σαν καποιους άλλους πολιτικούς

HeatJo

Aceras Anthropophorum είπε...

Λάκη έχασες. Νομίζω ότι το σοσιαλιστικόν κόμμαν του Μιλόσεβιτς εν πιό δεξιόν που την Εδέκ. Το δε σοσιαλιστικόν κόμμαν Συρίας τζιαι Λυβίης νομίζω ότι εν πιό πίσω που τον κόσμον που τους δικούς μας.

Ανώνυμος είπε...

εν φοβερο..ινταλως εκαταντησεν εναν κομμα που την δεκαετια του 70 εκφταζεν την αμφισβητηση, να εν σημερα κατι σαν παιδικη χαρα που ερκεται καθε λλιον ο ηλικιωμενος διευθυντης-χουφταλο τζαι βαλλει τους ττερπιεν ...
ιντα που να πεις..
αφου ακομα τζαι αμα μιλουν εσιεις την αισθηση οτι αναπαραγουν τον τονο της λαφαζανιας του λυσσαριδη..
παντως τον ομηρου λυπουμαι τον πραγματικα..
τοσον χρονων αθρωπος τζαι να εμεινεν ο γιαννακης του γιατρου..νισαφι ρε κουμπαρε..ειπαμεν σεβασμο στην τριτη ηλικια..αλλα δαμαι ακομα τζαι ο ομηρου κοντεφκει την τριτη ηλικια τζαι ο αλλος επιμενει στο καπελωμα..

οσον για την ππουνια εμενα αρεσκεν μου..αλλα στην σημερινη παιδικη χαρα με τον επισκεπτη διευθυντη-χουφταλο, εν ξεφτιλα..
να αφηκουν τον φκιορο..η να εβρουν κατι αντιστοιχο..η ππουνια ηταν αλλης εποχης..αλλης εδεκ..

κουτσοφτου είπε...

Παιδα ΒΟΗΘΕΙΑ,,, Απαντησα επωνυμως στον Σ,Σωκρατους δημοτικο συμβουλο του ππουνιου, και καμια τοπικη εφημεριδα δεν μου την δημοσιευσε.Μου εκαναν το ιδιο και στις προηγουμενες τοπικες εκλογες που ημουν υποψηφια με τον ΔΗΣΥ.Να φανταστειτε οτι δεν με καλεσε κανενα καναλι να πω τις αποψεις μου,παραμονο την τελευταια νυχτα και μετα απο παρεμβασεις,,,,Δεν ξερω αν ο λγος ειναι οτι ημουν πρωην συζυγος βουλευτη δικου τους και του συναφιου τους.Οσο για την ελευθερια ,τη δημοκρατικοτητα κλπ τους βγαξω το καπελο.Γιατι δεν μου απαντα ομως και τι συμβαινει με τα ΜΜΕ που ανηκουν στους του ππουνιου-τυχαιως βεβαια- στη Παφο...Αναγκαστηκα να αναρτησω την επιστολη μου στο blog του Κ.Κουτσοφτιδη.Περιμενω πραγματικα τις αποψεις σας διοτι η κατασταση στη μποκοσφαιρα ειναι ΥΓΕΙΗΣ .

Μιχάλης είπε...

Lexi_penita και υπόλοιποι της παρέας.

Ριξτε μια ματιά στο "Παντός Καιρού" να δείτε μια ανακοίνωση των νεαρών βλαστών του ππούνιου.

Θα σας ενθουσιάσει... :-)

rose είπε...

@κουτσοφτου μου σε χαιρετω

τι σχολιο να εχεις εκτος απο το αυτονοήτο

οχι μονο δεν εχει πολλους δημοσιογραφους με μεμέ αλλά μενεις και Πάφο - κρατος εν κράτει

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εδώ μέσα ούλοι της ιδίας απόψεως είστε; Συγχαίρετε ο ένας τον άλλο, προσθέτοντας επίθετα για την ΕΔΕΚ. Και εις ανώτερα...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Καλά, εδώ μέσα ούλοι της ιδίας απόψεως είστε; Συγχαίρετε ο ένας τον άλλο, προσθέτοντας επίθετα για την ΕΔΕΚ. Και εις ανώτερα...

Σωστόοοοος.....

Αλλά δε μου λες! Όταν ποτίζατε καθημερινά την περιρρέουσα...όταν εκτοξεύετε τους εθνικιστικούς μύδρους ένθεν και ένθεν...όταν σε κάθε περίπτωση ασκείτε εξουσία όλα είναι καλά και άγια;

Ενοχληθήκαμε τώρα γιατί δέκα νοματαίοι συμφωνούν στον ότι κάποιοι αφύσικα φουσκωμένοι και παραγεμισμένοι σαν γαλοπούλες εκτίθενται διαρκώς;

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Ρε πολίτη Πίπα, για πες μας καλέ μας φίλε, φουμιστή Τάσσων και Λιλλήκων σε άλλες εποχές, πως βρέθηκες τώρα εδώ να περιρρεουσοατμοσφαιρολογείς ωσάν να μην μην έπιασες ποτέ στα χέρια σου κοντράτο διαφούμισής τους; Για πες μας λοιπόν τα πράγματα πως θάτανε αν είχες το ακκάουντ της ΕΔΕΚ του Κακομοίρου; Αν όχι σαν πολίτης, τουλάχιστον ως επαγγελματίας Πίπας...

Unknown είπε...

Αμαθούσιε, αν θέλεις να καταλάβεις, τράβα στο ιστολόγιό μου, άνοιξε το αρχείο και στρώσου να διαβάσεις ΟΛΑ τα άρθρα για να κατανοήσεις. Αφ ενός.

Αφ ετέρου από κανέναν δεν έκρυψα ποτέ πως δουλεύω στη διαφήμιση, και πως εργάστηκα στις Προεδρικές του 2002 για τον Τάσσο-τον οποίον ουδέποτε έπαψα να τιμώ και να σέβομαι, βλέπεις, κάποιοι είμαστε σε θέση να τιμούμε και αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε από ένα σημείο και πέρα. Άγνωστες έννοιες σε κάποιους χουλίγκανους σαν του λόγου σου΄...

Επίσης....το κοντράτο δεν το έπιασα εγώ στα χεράκια μου αλλά η εταιρία στην οποία δουλεύω.

Επίσης και πάλι.

Αν έπρεπε να κάνω την καμπάνια του κου Ομήρου, σαν επαγγελματίας θα την έκανα και θα έβαζα τα δυνατά μου.

Κατάλαβες;

Όχι. Γιατί ΑΝ καταλάβαινες δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις και δεν τα έγραφες με αυτό το θλιβερό νεοελληνικό ψευτομάγκικο υφος.

Λυπάμαι μόνο που άργησα να δω τις βλακείες σου και τις άφησα να είναι εδώ έτσι ορφανές. Γελοιότατε. Νομίζεις πως...αποκάλυψες κάτι; Ε;

Σταματάω όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί δεν θέλω να λερώσω τον χώρο του Γιάννη με τα λόγια που κατά τα άλλα σου αρμόζουν και είναι τα μόνα που το μυαλουδάκι σου μπορεί να αντιληφθεί.

Unknown είπε...

...κατά τα λοιπά, είχα έρθει εδώ για να σκουντήξω τον Οικοδεσπότη να αρχίσει να γράφει όπως μου έταξε προχθές στο τηλέφωνο...

Αϊντεεεεεε Γιάαααααααν....αφού όλα στρώσανεεεεε.....Ξύπνααααααααααααα

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Λοιπόν θιγμένε,

αυτά που έγραψες τα είχα καταλάβει πολύ πιο πριν μου απαντήσεις, πιο πριν γράψω το προηγούμενό μου σχόλιο. Διαφορετικά, δεν θα τόγραφα. Και χαίρομαι που μου το επιβεβαιώνεις πως θάκανες το παν ως επαγγελματίας για τον Ομήρου αν είχες το κοντράτο του. Δεν είχα πει και κάτι άλλο άλλωστε...

Μόνο μία ερώτηση: Αυτά μου τα λες ως επαγγελματίας διαφουμιστής ή ως πολίτης; Ρωτώ για να ξέρω πόσο σοβαρά πρέπει να σε πάρω βλέποντας άλλωστε πόσο καλά τα πάς τόσο στο διαχωρισμό των δύο ρόλων όπως και στη αποφυγή της σύγκρουσης συμφέροντος.

stalamatia είπε...

Άτε Πένητα που είσαι?Μας λείπεις μας λείπεις.

Unknown είπε...

Ηδη θεωρώ πως έκανα μεγάλη έκπτωση που σου απάντησα.

Διότι όσα λες, τα απευθύνεις στον πολίτη Πίπα -αυτό δεν είναι το όνομά μου- και στη συνέχεια στον Θιγμένο-ούτε αυτο είναι το όνομά μου.

Επιπλέον εσύ είσαι κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο οπότε στην ουσία όσα λες είναι ψευδεπίγραφα και ανόητα.

Αν θέλεις (και μπορείς) να μιλήσεις σοβαρά, έβγα στο φως.

Τέλος, όπως είπα και προηγουμένως, αν θέλεις απαντήσεις στα "ερωτήματά" σου κάτσε να διαβάσεις όλα μου τα άρθρα στον Πολίτη. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Αν έχεις λίγο δουλεμένο μυαλό κάτι θα καταλάβεις. Αν όχι, δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς η βλακεία μας πνίγει. Για άλλη μία σταγόνα, δεν θα πάθουμε τόποτα χειρότερο.

Over and Out.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Θιγμένε πολίτη πίπα,

θα ασχοληθώ ακόμη μια φορά μαζί σου απλώς για να γίνω λίγο πιο σαφής:

Όταν ο άνθρωπος που μου λέει πως βλέπει καλλιέργεια στην ιστορία της κοινωνιολόγου από τη Μπαγκλαντές στο μπλογκ μου, δεν θα έκανε πίσω από το κοντράτο της ΕΔΕΚ, του Ομήρου και του Λειβαδά, τότε νιώθω πως εκείνος ο άνθρωπος δεν έχει ίχνος σοβαρότητας. Για τούτο άσε αυτή τη λέξη κατά μέρος όπως και τα παράγωγά της.

Πέραν τούτου, δεν δικαιούται να απαιτεί από μένα να τον παίρνω σοβαρά. Και αν νομίζει πως διστάζω να του τα πω κατάμουτρα, να έρθω τότε όποτε θελει στον Άστρα ή στο διαφουμιστικό του το γραφείο να με γνωρίσει κι από κοντά. Και θα του πω τι κάνουν οι άνθρωποι που διαφωνούν με τους κοντρατοδότες τους και έχουν το θάρρος της γνώμης τους και όχι εκείνοι που λένε ό,τι μαλακία τους κατεβεί εκτός γραφείου.

Τελεία.

Unknown είπε...

Είσαι διασκεδαστικός εν τέλει.

Δεν απαίτησα εσύ να με "πάρεις στα σοβαρά". Μου είναι αδιάφορο.

Απλά, θεώρησα και θεωρώ άτιμο και ανόητο κάποιος να παριστάνει ψευδωνύμως τον τιμητή δημοσίως σε οποιονδήποτε εκφράζει τις απόψεις του επίσης δημοσίως, αλλά τις υπογράφει με το όνομά του.

Απλά, με την βολή της ανωνυμίας παράγεις τεχνηέντως εντυπώσεις οι οποίες όμως εξ αντικειμένου είναι ελλειποβαρείς ακριβώς λόγω της ανωνυμίας τους.

Επίσης, στο γραφείο μου δεν βλέπω ανθρώπους των οποίων δεν γνωρίζω το όνομά τους.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Κι ούτε υπάρχει περίπτωση να πάρω άτομο στα σοβαρά που εργάστηκε για την εκλογή του Παπαδόπουλου και διαμαρτύρεται για περιρρέουσες ατμόσφαιρες χωρίς να έχει ζητήσει συγνώμη από την κοινωνία για τη συνδρομή του σε αυτό το ανοσιούργημα. Αυτό έστω κι αν το κατάλαβες επαγγελματία μου, αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις ποτέ γιατί...

Unknown είπε...

Αδυνατώ να κατανοήσω το μέγεθος και το είδος της αλαζονείας που σε διακατέχει και σε εξοπλίζει με το θράσος να καλείς ανωνύμως είτε εμένα είτε οποιονδήποτε σε «απολογία».

Το «είδος» σου βέβαια, δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε σπάνιο. Αποτελείς, ακόμα μία ψηφίδα στο πνιγηρό παζλ της ανοησίας της αμάθειας και της αγένειας που μας τριγυρίζει.

Για τελευταία φορά και χάριν των αναγνωστών τυχαίων ή τακτικών των σελίδων του Λεξιπένητα επαναλαμβάνω, πως όποιος έχει χρόνο να σπαταλήσει για να καταλάβει τις θέσεις μου και τις αποχρώσεις τους, υπάρχει το ιστολόγιο μου, με όλα τα δημοσιευμένα στον Πολίτη άρθρα.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείς να παράγεις εντυπώσεις με το ψευδώνυμό σου ως πιστοποιητικό της εγκυρότητάς σου είναι επιεικώς θλιβερός και δόλιος.

Δεν θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi_penitas

Nomizw tin tragikotita tis katastasis sou den tin exeis antilifthei, parolo pou opws isxyrizesai eisai se thesi na krineis olous tous allous.

To na brizeis se kamia periptwsi den apotelei epixeirima.

Alla dierwtoumai eilikrina, autoi oi 'mizeroi' edekites tis 'kotziakaris' tou giatrou, en pragmati mizeroi epd nostalgoun ena symbolo arrikta demeno me tin istoria tou xwrou tous;

Na sygkrinoume ligous mizerous edekites me ena tyxaio proodeutiko anthrwpo p.x. esena.

Dwros Loizou Vs Lexi_penitas
Giannos Kranidiwtis Vs Lexi_Penitas
Aris Mavroskoufis Vs Lexi_Penitas

Tha eixe endiaferon na mas peis kiolas proodeutike type, poios einai proodeutikos xwros stin Kypro.

To 'kommounistiko' akel pou anigage to rousfetti se texni;

O Synagermos tou Anastasiadi pou ekybernise oso ekybernise tziai ekame ta sioni;

To DHKO pou panta itan mesa se ola;

Pou en oso tragiko einai, alla oi proodeutikoi Deksioi kai Kommounistes etaksan kwlo tou karogian (gia na mpw sto klima tou post sou) gia na tsimpisoun tes karekles;

Proodeutike Lexi_Penitas, egw eimai enas 'mizeros' edekitis, epd epimenw na pisteuw se sosialistikes aksies kai arxes.

Den etrwa glyko karydaki me tous praksikopimaties tziai i antistasiaki mou drasi metrietai se aima tin wra pou ginontan ta gegonota kai oxi se ek twn ysterwn diplwmata.

Egw ematwsa gia dimokratia tziai eleutheria.

Den esiwpisa otan alloi edolofonousan kyprious sta metopisthen anti tourkous eisboleis stin prwti grammi.

Emena episkeftike prwta o Papandreou molis ekselegike to 1981kai meta ton proedro tis kypriakis dimokratias.

Emilousa gia ethniki symparataksi tziai eurwpaiki prooptiki otan o xristofias efwnaze eok kai nato to idio syndikato.

Den epaiksa to paixnidi twn entypwsewn me themata pou aforousan tin patrida mou oute emeina na ypostw ton ekseutelismo mas me tous S300 xarin mias kareklas.

Den estiriksa Xristofia gia na piasw mia karekla, alla giati ekama to lathos na pistepsw oti tha ekamne osa ediakirytte, toso sto kypriako oso tziai stin eswteriki diakybernisi.

Tolmw na askw kritiki se oti thewrw lathos px aisxrokerdeia kai lathos xeirismous sto kypriako.

Nai exw symmetoxi stin kybernisi.Mia kybernisi pou EGW ekseleksa.Na siwpisw epd twra pou epiase tin karekla o xristofias den thelei na mlm;

Den ypoklithika pote se kanenan Iwannidi, se kanenan Attila, se kanenan Agglo i Amerikano,se kanena Medventev kai genika den eixa tin tasi na proskynw tziai na glyfw gia na proxwrisw.

Lexi_Penitas, eilikrina eimai perifanos pou eimai opws eimai.
Tziai eilikrina lypamai pou eisai opws eisai.

Kali tyxi stin anazitisi douleias an den brikes akoma tziai kali stadiodromia an telika brikes.

kyriakos είπε...

..Νομίζω ο λέξης συνειδητοποίησε ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς το Blogging..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS

Κάηκε το μαγαζί του Δημήτρη στην Αθήνα. Επτά χρόνια ιδρώτας, επτά χρόνια δάνεια, ξενύχτια και καρδιοχτύπια. Παρελθόν και η Μαίρη, που δούλευε εκεί δυόμισι χρόνια τώρα. Δεν γινόταν αλλιώς... Οι ζημιές ξεπερνούν-πρώτη εκτίμηση-τα 90.000 ευρώ. 400 καταστήματα κατεστραμμένα, 2600 άνθρωποι χωρίς δουλειά. ΕΡΓΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι προπαγανδίζουν τη μαυρίλα, γκρεμίζουν αντί να δημιουργούν, καίνε (ακόμα και χριστουγεννιάτικα δέντρα) αντί να στολίζουν και πλιατσικολογούν ξένες περιουσίες, αναδεικνύοντας τη μαύρη και άδεια ψυχή τους και προσπαθώντας να επιβάλλουν την αφόρητη μιζέρια τους και τα ψυχολογικά τους προβλήματα (πχ πυρομανία και άλλες μανίες) στους άλλους, θα μας βρουν μπροστά τους.

Μας βρήκαν ήδη σε Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, ακόμη και στην Αθήνα των εφησυχασμένων και δειλών (αριστερούληδων του καναπέ ) δημοσίων υπάλλήλων. Τους περιμένουμε και αλλού. Τα κοντέρ γράφουν, ο ανυπόληπτος ΣΥΡΙΖΑ των τρομοκρατών, συρρικνώνεται.

Δεν σεβάστηκαν οι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον ιερό χώρο της Ακρόπολης, τον χώρο που ακόμα και οι Ναζί προσκύνησαν. Φυσικά, έκαψαν και το εθνικό σύμβολο. Οι χιλιάδες νεκροί του Γένους, δεν λένε τίποτα γι' αυτούς. Τρέφουν στην καρδιά τους μίσος για τα πάντα και μανία καταστροφής, ενώ μετατρέπονται εύκολα σε πιόνια.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Unknown είπε...

Τις δηλώσεις του κου Μανώλη Γλέζου για το πανό στην Ακρόπολη τις διάβασες εκ πεποιθήσεως κουκουλοφόρε; (ανώνυμε) Γιατί κάποιοι άλλοι τις φορούν για να προστατευτούν. Εσύ από τι φυλάγεσαι; Από τα τούβλα που εκτοξέυεις μόνος σου;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη