26 Σεπτεμβρίου 2008

Wall Street τζιαι κατσελλάρηες.

Θα μου πείτε τώρα, τι είναι αυτός ο τίτλος. Τι κοινό μπορεί να έχουν 250 Κυπραίοι κατσελλάριες (αγελαδοτρόφοι για τους εξ Ελλάδος αδελφούς) με την ισχυρότερη οικονομική κάστα του πλανήτη; Και όμως!

Τα μεγαλόσχημα στελέχη των κολοσσών της αμερικάνικης και παγκόσμιας οικονομίας που εν πολλοίς ευθύνονται για την κατρακύλα των επενδυτικών κολοσσών που λίγο έλειψε να πάρει σβάρνα όλο το πλανήτη όχι μόνο δεν κατάλαβαν τίποτε από τη κρίση αλλά θα πάρουν και τα χοντρά μπόνο
υς τους. Η κοροϊδία στο απόγειο. Άκου νούμερα: 700,000,000,000 δολάρια για να προστατευτούν οι θεματοφύλακες της Μέκκας του καπιταλισμού από τη κατάρρευση. Κατά μέσο όρο 2000 δολάρια από κάθε Αμερικανό πολίτη. Ακόμα και αυτούς που γεννήθηκαν χτες και αυτούς που είναι με το ένα πόδι στο τάφο. Αν υπολογίσεις κατά νοικοκυριό η ταρίφα περνά τις 10000 δολάρια. Αυτοί δηλαδή που υπόκεινται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης έρχονται να πληρώσουν τα σπασμένα εκείνων που κυρίως ευθύνονται γι' αυτήν.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από τους φτωχούς και μεσαίους εισοδηματίες να ενισχύσουν τη πλουσιότερη τάξη της χώρας για να μ
ην χειροτερέψει η κρίση. Ζητά από το λαό που υπόκειται τις συνέπειες να σώσει την οικονομία. Λες τζιαι όταν εβκάλλαν τα δισεκατομμύρια εμοιράζαν τα του κόσμου. Ερκούμαστεν τωρά τζιαι στη Κύπρο. Έχουμε τζιαι εμείς κρίση κυρίως εισαγόμενη Το πετρέλαιο έφερε αυξήσεις στα πάντα όταν επήεν στα 150 δολάρια το βαρέλι τζιαι τωρά που κατέβηκεν στα 100 τίποτε εν εφτήνισε. Οι Εγγλέζοι εν γοράζουν πιον τα κατσάβραχα μας γιατί έπιαεν τους η κρίση σιειρόττερα που μας. Οι Ρώσσοι που μας κρατούν τα τελευταία χρόνια σούζουνται τζιαι τζείνοι. Τους πιο σίουρους, τους Αράπηες εκαταφέραμεν τζιαιεδκιώξαμεν τους που το 90. Ας εν καλά ο ρατσισμός τζιαι η ξενοφοβία μας.

Ο μέσος Κυπραίος οικογενειάρχης εν γεμώννει πιον τες τσέντες με τρόφιμα. Γοράζει όσα εννα χρειαστεί. Εν καβαλληκά του αυτοκινήτου άμαν έννεν απόλυτη ανάγκη. Τα λουρκά αρκέψαν τζιαι
σφίγγουν. Έρκουνται τζιαι οι 250 κατσελλάρηες τζιαι διεκδικούν καμπόσα εκατομμύρια για τες ζημιές που υποστήκαν που την ανομβρία τζιαι την αύξηση του κόστους τους. Τούτοι οι 250 που τα τελευταία 5 χρόνια επιάσαν 40,000,000 που το υστέρημα του υπόλοιπου λαού. Δηλαδή που 160,000 ο καθένας.

Εν κανεί που πίνουμε το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη, εν κανεί που μιλούμε για μια που τες πιο ευκατάστατες ομάδες του λαού, εν κανεί που η κυβέρνηση έγκρινεν κονδύλι 8,500,000 για φέτος, εννα μας κόψουν τζιαι τους δρόμους που Δευτέρας. Εκαταφέραν τζιαι τους άλλους κλάδους της γεωργίας να κατεβούν μαζί τους. Πατάτες, σιτάρκα, αγγούρκα, ρεπάνια και λοιπά ζαρζαβατικά.
Όσπου εννα πηέννει τούτη η ιστορία σιόρ; Πόσους αναγιωτούς εννα ταϊζει τούτος ο κόσμος; Από που ως που το κράτος πρέπει να καλύφκει τες ζημιές οποιασδήποτε ιδιωτικής επιχείρησης. Αν δεν εν βιώσημες οι επιχειρήσεις τους ας ενωθούν να τες εκσυχρονίσουν τζιαι να τες κάμουν κερδοφόρες. Ιδεμή ας τες κλείσουν. Το τζιαιρόν που τα φκάλλουν χοντρά διούν μας τζιαι μας;

Ούτε πακκίρα σιόρ. Τζιαι άμαν μου κόψουν το δρόμο απαιτώ που την αστυνομία να τους συλλάβει για παρακώλυση κυκλοφορίας!

17 σχόλια:

ruth_less είπε...

Είμαι απόλυτα σύμφωνη μαζί σου Λέξη. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον... Η εκμετάλλευση του απλού πολίτη συνεχίζεται...

Να δούμε πως θα το χειριστεί η "ανθρωποκεντρική" μας κυβέρνηση!

Greekstories είπε...

Λεξαρα πεστα!!!

Για το σχολιο σου οσο αφορα τους κατσελλαρηδες συμφωνω αλλα...πρεπει καποιος πρωτα να καταλαβει την αγροτικη πολιτικη της ΕΕ η οποια ειναι πολυ πιο καπιταλιστικη απ' οτι αφηνει να διαφανει και τα ολιγοκρατικα συμφεροντα των μεγαλων κεφαλαιων που την διεπουν. Αυτα ομως για να τα καταλαβει καποιος πρεπει να αφιερωσει καποιες ωρες για να ενημερωθει απο αλλες πηγες πλην αυτων της ΕΕ η πρεπει να εχει μεγαλη οξυδερκεια για να πιασει το νοημα που κρυβεται μεταξυ των γραμμων των οδηγιων.
Η Κυπρος ηθελε ΕΕ; Φατην τωρα την ΕΕ Κυπριε!

Οσο για τους Αμερικανους το σχολιο σου ειναι ευστοχο αλλα αν δεις σε μεγαλυτερο φασμα τι γινεται ακριβως εκει γινεται αντιληπτο οτι η κυβερνηση Μπους και ολη η πολιτικη σκηνη της Αμερικης ερχεται και εφαρμοζει μετρα σοσιαλδημοκρατικα που εφαρμοζονται ανεπιτυχως και στην Ευρωπη ανεκαθεν που δεν ειναι τιποτε αλλο απο καθαρα μετρα κεφαλαιοκρατικης προστασιας με την υφη μιας κοινωνικης - σοσιαλιστικης φλεβας. Σε τελευταια αναλυση με αυτα τα μετρα απλα καθυστερουν την μεγαλη κριση που θα ερθει ισως καπως πιο μαλακη λογω αυτων των φρενων. Οπως ακριβως γινεται και στην Γερμανια την τελευταια δεκαετια που κατω απο την μασκα της κοινωνικης δημοκρατιας του κρατους ευημεριας πεινα ο περισσοτερος κοσμος και ειναι ευχαριστημενος που του επιτρεπεται να πεινα. Οπως ακριβως γινεται και στην Αμερικη.

Ανώνυμος είπε...

"Τα δικά μου δικά μου τζαι τα δικά σου πάλε δικά μου." Οι κατσελλάρηες ήβραν το νόημα της ζωής.

Τελικά η μόνη λύση για τον αδικημένο είναι να αγοράσει μία μάντρα και να αλλάξει επάγγελμα. Η απόσβεση του κόστους της μάντρας θα έρθει γρηγορότερα αν συνεχιστεί η ανομβρία. Για να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να γίνουμε όλοι κατσελλάρηες.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Να δείτε που θα ακολουθήσουν κι' άλλοι. Αφού έτσι τους εμάθαμεν, τους ανεχόμαστε και σιωπούμεν.
(ο επόμενος που θα ζητά αποζημιώσεις πιθανόν να είναι ο κ. Ιωαννίδης της Ocean Tankers!)

stalamatia είπε...

Και στο τέλος να δείτε πόσο θα τα πάνε τα αγγούρια και τα ρεπανάκια για την όρεξη.Τωρά εν η ξηρασία αν χιόνιζε θα ήταν η παγωνιά.Και συνήθως μόλις τελειώνουν τις αγροτικές δουλειές κατεβαίνουν με τα τρακτέρ.

dokisisofi είπε...

egw pale sixainomai tous apergospastes kai sevomai to dikaiwma tou politi na diamartiretai otan to kratos to peripaizei, (i peripaizei olous mas).
Tremw episis stin idea i Kipros na eisagei ta panta apo to eksoteriko giati to kratos de frontise na stiriksei aftes tis takseis.

Aceras Anthropophorum είπε...

Τον τζιαιρόν που τους έκαμνεν έκκλησην η κυβέρνηση να ασφαλίζουνται κανένας δεν έθελεν να πιορώννει διότι οι ασφαλιστικές δομές τρών τους το μεροκάματον. Ο κάθε αυτοκινητιστής ασφαλίζει το αυτοκίνητον του αν του τύχει κάτι να μεν τα πιορώννει μονοφατσιάν. Αυτοί δεν θέλουν να πιορώννουν ασφάλειαν αλλά άμαν τύχει τίποτε να τους πιορώννουν την αποζημίωσην οι άλλοι. Το κράτος να πληρώννει εάν έχει λόγον στα κέρδη, ή στο πως επενδύονται τα ριάλια για να επιφέρουν περισσότερα προς αυτούς που τα εδώσαν, δηλαδή στους φορολογούμενους πολίτες. Αν θέλουν να τραβά το κράτος τα έξοδα, ας δώκουν οι κατσελλάριες τες επιχειρήσεις τους στο κράτος για να έχει το κράτος λόγον τζιαι στα κέρδη τζιαι τότε ναί, να πληρώννει το 100% της ζημιάς. Να γινούν μισθωτοί να έχουν σίουρον μισθόν. Τζιαι αν δεν δουλεύκουν καλά το κράτος να μπορεί να τους απολύσει. Τελικά η κουβέντα "τα δικά μου δικά μου τζιαι τα δικά σας δικά μου" κάμνει καλήν περίληψην της κατάστασης.

Θέλω να δώ τωρά κάτι κνιτόθρεφτους εδονίτες που μόλις ακούσουν παουρκές στον δρόμον διεγείρονται τζιαι θέλουν διεκδίκησην τι λαλούν. Όταν επήαν οι ανάλογοι των κατσελλάριων μας τζιαι εσπάσαν τα στες Βρυξέλλες, εκάμναν μίλλες γιατί οι ευρωπαίοι ψαράες εκάμναν διεκδίκησην τζιαι εσκορσάραν τον άδικον καπιταλισμόν. Άμαν τους ελάλες ότι εν εγωιστικές κορπορατίστικες διεκδικίσεις ελαλούσαν σου ότι είσαι πουλημένος ρόζ στον καπιταλισμόν. Τι λαλούν τωρά για τους κατσελλάρηες; Κάμνουν ταξικήν πάλην για να ρίξουν τον καπιταλισμόν; Σκατά της κατσέλλας κάμνουν. Οι κεφαλαιοκράτες εκαταντήσαν να κάμουν δικήν τους ακόμα τζιαι την διαδήλωσην για διεκδίκησην για να χτέρνουν ακόμα παραπάνω τον μή κάτοχον ατομικής ιδιοκτησίας. Ακόμα τζιαι την απεργείαν εκλέψαν που τους εργάτες. Τζιειαμέ να σφίξετε. Εκμεταλλέφκουνται τα αραπούθκια τζιαι τους βουλγάρους να τους δουλεύκουν με ψύχουλλα, είναι ανάξιοι να παράξουν γάλαν φτηνόν, (τρών τους τα λέει οι άλλοι φαγάνες που το πακκετάρουν ή οι άλλοι που το διαθέτουν μες τα ψυγεία στα υπερμπακκάλλικα), ασφάλισην δεν θέλουν να πιορώννουν, τζιαι θέλουν εκτός που την τιμήν του γαλάτου το ναν αλλό ναν, να τους πιορώσει ο Λεξιπένητας, η γεναίκα του, η κόρη του τζιαι ο κάττος τους όι 95 € ο καθένας που είπεν η κυβέρνηση αλλά 190. Μόνον για φέτος. Τα 57 € που τους έδωκεν πριν λλίον τζιαιρόν για διαρθρωτικές επενδύσεις είναι ψύχουλα λένε. Άμαν δώκεις σιοινίν του χωρκάτη μπαίννει έσσω με τες ποΐνες.

Anef_Oriwn είπε...

Προσωπικά κατάγομαι από γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκα (που λεει και ο λόγος) και μεγάλωσα μέσα στα χωράφια και τις μάντρες ... Μπορώ μάλιστα να πω ότι τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια (ίσως για συναισθηματικούς λόγους) προς αυτούς τους ανθρώπους κι έχω μια ευαισθησία για τα αιτήματα τους και για την πάλη τους να κρατηθούν στις δουλειές τους! Όμως ...

Όμως (και διερωτούμαι γι’ αυτό) γιατί πιάνω τον εαυτό μου να αντιδρά στις απαιτήσεις των κατσελλάρηων (αμερικανιστί cowboyδων); Ίσως γιατί οι πιο πολλοί απ’ αυτούς κυκλοφορούν με Mercedes; Ή γιατί η συμπεριφορά τους μου θυμίζει τις αντιδράσεις των εχόντων και προνομιούχων (που κάτι θα έχαναν) τότε στη Χιλή του Αλιέντε και προχτές στη Βολιβία του Μοράλες; Μικροπολιτική η στάση του Συναγερμού!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 26/9/2008 – 10:21 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Diasporos είπε...

Lexi
Γειά σου που την πολυπάθητη αμερική (*ειρωνία*) τη χερσόνησο των αντιθέσεων, της φτώχειας τζιαι του πλούτου, δακάτω που όσοι έχουν, θέλουν τζιάλλα τζιαι γοράζουν τα, όσοι έν έχουν θέλουν τζιάλλα τζιαι χρεώννουνται τα, δακάτω που τραβούμεν τούντες μέρες τα μαλλιά μας φούχτες φούχτες τζιαι εμείναμεν κκέληες που το τριχοτσίμπιμαν.

Υποτίθεται στον καπιταλισμό της αμερικής, η αγορά εν ελεύθερη να λειτουργήσει όπως βουλήσει η ίδια, δίχα η κυβέρνησεη να βάλλει φραγμούς τζιαι σανίδες σωτηρίας. Εν αρχή που εν σημαντική στη Φύση του Αμερικάνου. (η Φύση του Ακρίτα) Μισούν οι αμερικάνοι την πολλήν κυβέρνηση που μπαίννει μές τα πόδκια τους.

Δυστυχώς, επουλήσαν μας παραμύθκια τελικά για τούντην "ελευθερία"/ Οι ριαλλιοκατσελλάρηες που βουρούμεν να γλυτώσουμεν εκάτσαν μας παλλούτζιν μεγάλο, τζιαι τωρά ζητά μας ο Κοκής ο Μαννός να τους ξιλασπώσουμεν. Δυστυχώς, αν δέν τους γλυτώσουμεν εννα την πιερώσει ο κοσμάκης στο τέλος πάρα θα το καταπιούμεν τζιαι τούντο φαρμάτζιν.

Αχάπαρη είπε...

oi katsellaries na katsoun spiti tous je na dierotithoun an eixan mia alli opoiadipote mikroepixeirisi pou enepienne kala tha erxotan i kivernisi na tous tsontarei? dont think so. ok eksartatai i oikonomia mas pou tin georgoktinotrofia se kapoio vathmo alla oi me psillou pidima na perimenoume pou to kratos na mas taizei. as vroun tropous na men eksartountai pou tes kairikes sinthikes anti na kleounte.

Sceptic Anonymous είπε...

Η αρχή του καπιταλισμού είναι ιδιωτικό κέρδος και κρατικοποιημένο χρέος. Έτσι οι πολλοί πληρώνουν για τους λίγους για να καταστρέφουν την οικονομία. Και η πλακά είναι ότι οι πολιτικοί πίστεψαν ότι χωρίς τις τράπεζες θα καταστραφεί η οικονομία.

Αν επενδύαμε τα λέφτα που θέλει να δώσει ο Μπους στους τραπεζίτες στην Αφρική ας πούμε, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα η επένδυσή του. Τώρα απλώς θα ξελασπώσει τους εκλεκτούς λίγους εις βάρος του φορολογούμενου.

Είναι αστείο να βλέπεις τους τραπεζίτες να κλαίνε τώρα που οι δικοί τους χειρισμοί τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Όταν με τις αλχημείες τους θησαύριζαν δεν ήθελαν ούτε κρατικό έλεγχο, ούτε και φορολογία. Επειδή ξέρεις έκαμαν τα λεφτά τους με ιδρώτα και κόπο (με πατέντες βασικά).

Κανονικά τώρα είναι η ευκαιρία για τα κράτη να βάλουν μία τάξη στο σύστημα. Να αφήσουν τις τράπεζες να ακολουθήσουν το νόμο του ελεύθερου εμπορίου (να χρεωκοπήσουν) και να περάσουν νέες νομοθεσίες που θα περιορίζουν επενδύσεις στον αέρα.

Αλλά δυστυχώς δεν θα γίνει και το σύστημα προς τη δόξα θα ξανατραβήσει.

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμη μια φορά κάποιοι συγκρίνουν ανόμειες καταστάσεις για να βρουν την ευκαιρία να "ταϊσουν σκατά της κατσέλλας" στους "κνιτόθρευτους εδονίτες". Μωρε μπράβο επίπεδο...

Εμ βέβαια, φταίει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ που επηρεάζουν τους ΕΔΟΝίτες και τους κάνουν κομούνια. Για όλα αυτά φυσικά φταίει ο Στάλιν...

Η άποψη σου Λεξιπένητα με βρίσκει απόλυτα συμφωνο, εκτός από την τελευταία σου πρόταση.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αρέσκει μου αυτή η συζήτηση. Πολλοί ενομίσαν ότι επειδή εσκάτωσεν το σοβιετικό μπλοκ ο καπιταλισμός είναι το αιώνιον μέλλον του ανθρωπίνου είδους. Τζιαι βαστάξετε να δείτε. Τα μεγάλα θα συμβούν ενόσω εμείς είμαστιν ακόμα στην ζωήν.

Τωρά επαττήσαν διότι εδιαχειρηστήκαν σαν την μαύρην γερημίαν το χαρτίν που σου επιτρέπει να κάμνεις ανταλλαγές ύλης. Θα πιάουν χαρτίν που τους πολλούς τζιαι θα δώκουν στους λλίους που έχουν πολλήν τζιαι ίσως να ισοζυγίσουν τα πράματα. Πον να παττήσουν διότι εδιαχειρηστήκαν την YΛΗΝ σαν την μαύρην γερημίαν τζιαι που δεν θα έχουν από πού να πιάσουν διότι η γή είναι σφαίρα τζιαι έχει ΟΡΙΑ, πως θα ισοζυγίσουν τα πράματα; Τζιαμέ να δεις κλάμαν ο λαός. Αυτά με την τιμήν του πετρολάου τζιαι τες ανομβρίες είναι τα προπόνια. Το pick oil είναι δεν έχει καν αρχίσει να γίνεται αισθητόν. Θα δείτε οι πόνοι της γέννας ίνταν πον νάναι. Ελπίζω τουλάχιστον τζιείνον πον να γεννηθεί να μια αναγέννηση τζιαι όχι ένας μεσαίωνας.

Anef_Oriwn είπε...

Λέγοντας μ’ αλλά λόγια αυτό λαλεί ο Sceptic Anonymous και υπονοεί ο Διάσπορος αυτή τη στιγμή στην Αμερική (ακολουθεί και η Αγγλία) έχουμε κοινωνικοποίηση των ζημιών μετά την ιδιωτικοποίηση των κερδών!!!
Ες αύριον τα σπουδαία με τους κατσελλάρηες!

Anef_OriwnΚυριακή
28/9/2008 –3:28 μ.μ.

firfiris είπε...

Αγαπητέ ΛέξιΠένιτας,

σε ευχαριστώ που έθιξες το θέμαν. Αυτά συμβαίνουν όταν οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν αντικαπιταλιστικές (σοσιαλιστικές) πολιτικές αντί να αφήσουν την ελεύθερην αγοράν να λιτουργήσει όπως πρέπει.

Για παράδειγμα, σε μιαν κρίση, σε μιαν ελεύθερην αγορά, τα κέρδη τζιαι το κόστος το επωμίζουνται οι μετόχοι των εταιριών. Άρα μια τράπεζα/εταιρία/κατσελλάρης δεν τα παν καλά, είτε κυρήττουν πτώχευσην είτε αλλάσσουν δουλείαν. ΔΕΝ ΕΡΚΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ. Σε μιαν σοσιαλιστικήν χώρα, τα κέρδη τζιαι κόστα εξωτερικεύουνται στο δημόσιο πας την ράσιην του μικρομεσαίου.

Τούτον που έχουμεν σήμερα, δεν είναι κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος της αγοράς, αλλά επιδείνωση της φούσκας (κάποιοι μιλούν για downturn του οικονομικού κύκλου) που μιαν σοσιαλιστικήν/κρατικήν παρέμβαση.
ΟΥΤΕ ΓΡΟΣΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΕΛΛΑΡΗΔΕΣ/ΠΑΤΑΤΑΡΗΔΕΣ κλπ. Ασφαλιστείτε, ή αλλάξετε δουλειάν. Εν απλά τα πράματα τζιαι παρετάτε μας.

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητέ Φιρφιρή, το πας φιρί φιρί να μας πελλάνεις. Γίνεσαι θλιβερός απολογητής του καπιταλισμού επειδή τάχαμου πήρε "σοσιαλιστικά" μέτρα. Το γεγονός ότι την κρίση την παρήξε η ανεξέλεγτη καπιταλιστική οικονομία το κάνεις γαργάρα. Το γεγονός ότι η ηγεσία του παγκόσμιου καπιταλισμού φρόντισε να πάρει τα 700 δις από το λαό και να τα προσφέρει σωσίβιο στους μεγαλοκαπιταλίστες που το αφήνεις;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη