27 Αυγούστου 2008

Εθνική συμφορά


Στοιχεία από το EUROSTAT:

Μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Κύπρου θα αυξηθεί κατά 66% και αυτό θα είναι το ψηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες της ΕΕ. Μέχρι εδώ όλα καλά.


Το ποσοστό αυτό αποτελείται από 525.800 άτομα τα οποία όταν προστεθούν στο σημερινό πληθυσμό των 794.600 θα φτάσουμε (όσοι φτάσουμε) τους 1.320.300. Ως εδώ ακόμα καλύτερα.


Έλα όμως που από τις 525.800 επιπρόσθετους κατοίκους μόνο οι 129.600 θα είναι απόγονοι των σημερινών κατοίκων της χώρας. Οι υπόλοιποι 396.100 θα είναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! Δεν φτάνει που το υπερ-ελλληνικό DNA μας, έχει ήδη μπασταρδέψει αρκετά από τους μικτούς γάμους έρχεται τώρα και η μαζική (κυρίως από την ΕΕ) μετανάστευση να μας δώσει την χαριστική βολή.

Βλέπω τους ντόποιους υπερΕλληνες να πέφτουν σε κατάθλιψη μέχρι τα βαθειά γεράματα τους. Λέτε να μετανοιώσουν για την ευρολιγούρα τους για τους λάθος λόγους (πάλι);


Λέτε τώρα να ξεκολλήσουν;
Να τους γυρίζει!

Η έρευνα καλύπτει μόνο το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου. Αν υπολογίσουν και τους σύνοικους , οι ελληνόψυχοι αδελφοί βλέπω να μεταναστεύουν μαζικά...

28 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Λεξιπένητα σήμερα επήρα το μωρόν μου για πρώτη φορά σχολείο. Η δασκάλα εζήτησεν πρώτα στα μωρά να θκιαλέξουν έναν παιχνιούιν που μιαν κάσιαν. Έτσι εσύγκοφκεν τον χαραχτήραν του κάθε μωρού. Η Νατάσια έπιαεν μιαν Μπάρπιν γιατί θέλει να γινεί όμορφη, η Φατιμά μιαν βασίλισσαν γιατί είναι βασίλισσα, ο Αμίν έπιασεν έναν υππότην αρματωμένον, ο Ντάβιντε μιαν μοτορούν να κάμει μότοκροςς. Επήεν το έκτον μωρόν στην κάσια για να ακούσω γαλλόφωνον όνομαν.

Μετά εζητήσαν που τα μωρά να πιάσουν μιαν σημαιούν κότσιηνην για τον παπάν τζιαι μιαν πράσινην για την μάμμαν τζιαι να την καρφώσουν πας σε έναν χάρτην του κόσμου. Εγέμωσεν ο χάρτης σημαιούες σκορπισμένες. Πας την Ελβετίαν είχεν ούλλες ούλλες 6 σημαιούες. 15 μωρά, 30 γονιοί, 6 σημαιούες πας την Ελβετίαν ούλλες τζιούλλες. Εντούτοις, η Ελβετία είναι Ελβετία, η τάξη είναι τάξη, η καθαριότητα καθαριότητα, η οργάνωση οργάνωση τζιαι η δημοκρατία δημοκρατία.

Μην ανησυχήτε τζιαι η Κύπρος στον δρόμον της υπόλοιπης Ευρώπης είναι με λλία χρόνια καθυστέρησην. Όπου ππέσουν ριάλια τραβά κόσμον που πάει να δουλέψει. Παρόλον που θα έχει που 300 ράτσες μες την τάξην το 2060, οι μισοδότζιην δουλειές θα είναι μισοδότζιην, ο ωχαδερφισμός ωχαδερφισμός, η αρπακόλα αρπακόλα. Ο ντόπιος πληθυσμός απορροφά αυτόν που έρκεται τζιαι τον αφομοιώννει. Τον κάμνει καθ εικόναν τζιαι καθ ομοίωσην του. Μπορεί τα κυπραιούθκια του 2060 να ονομάζουνται Ιβάν, Madhiyarasan, ή Asma, την ίδιαν αννοιχτοκαρτοσύνην, φιλοξενίαν, γενναιοδωρίαν θα έχουν με τους τωρινούς. Είναι ζήτημαν νήλιου, τζιαι παιδείας, δεν είναι ζήτημαν έθνους.

Ανώνυμος είπε...

Έσσιης point aceras. Και σίγουρα αυτό ήδη γίνεται τζιαι τωρά που μιλούμε. Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μας να πιστέφκουμε ότι κανένας μετανάστης εν θα έρτει στην Κύπρο τζιαι κανένας επηρεασμός εν θα υπάρξει. Ο κόσμος εν σαν το χρήμα: ανακυκλώνεται.

Ο φίλος ο πένητας τραβά το πάλαι αλλού. Αλλά εν να το τραβά μόνος του. Κάμνεις καφκά μόνος σου που λαλούν.

Α, τζιαι btw ήντα σημεία αναγνώρισης θέλεις; Αψηλός, μούζουρος, σαν τον Τάσσο έναν πράμα. Αεις μας ρε πένητα. Έγινες τζιαι CID.

Να σε παραπέμψω στην επικεφαλίδα "Το ψευδώνυμο δεν βλάπτει την ανωνυμία σου. Βοηθά τους υπόλοιπους να σε ξεχωρίζουν από άλλους ανώνυμους." Εν αρκετόν, εν νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γεμώσουμε μετανάστες που την ΕΕ. Αν μη τι άλλο εννα ομορφήσει τζιαι η ράτσα μας.

Greekstories είπε...

Συμμεριζομαι απολυτα την αποψη του Aceras. Βασισμενο στην ινδικη μυθολογια και μυστικισμο και δωσμενο με δικα μου λογια, αν εισαι γαρος γαρον εννα ελκυσεις, αν εισαι καλο πλασμα καλα πλασματα εννα σε περιτρυγιριζουν. Αρα το θεμα ειναι τι θελουμε ναμαστε εμεις πριν αρχισουμε να τσιριλλουμε οτι εφααν μας οι ξενοι. Τζιαι εμεις ειμαστε καμποσα αλλα οι τελειοι. Οποτε αν γινουμε τζιαι λλιον ανεκτικοι εν θα ππεσει η μητρα μας αλλα μπορει να κατσουμε τζιαι την μαππα χαμε.
Τα φιλια μου.

Ανώνυμος είπε...

Αν ζω μέχρι τότε -θάμε κάπου κοντά στα 100- και μάλιστα στην Κύπρο θα είναι τελικά μια ευχάριστη εξέλιξη έχωντας από την εφηβεία μου ήδη μπουχτίσει τους τοππουζοκυπραίους...

προς Πάσσεντζερ:
Εμένα μου αρέσουν οι αραπίνες και περσίδες... Τύφλα νάχουν οι εγγλέζες, οι ρωσίδες και οι ρουμάνες
;)

Lexi_penitas είπε...

@ Κανεί πιον: Φίλε δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει η επιθετικότητα σου. Το κείμενο στόχο είχε τους ακραιφνείς εθνικόφρονες που βγάζουν σπυρούθκια από τον "κίνδυνο" μπασταρδέματος της φυλής και τους ρατσιστές κινήσεων όπως εκείνη για τη σωτηρία της Κύπρου. Για να συμπληρωθεί το σκεφτικό θα αναρτήσω ένα ποστ με άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα του Ευροβαρόμετρου. Ίσως τότε καταφέρουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα

Όσο για τα σημεία αναγνώρισης απλά συνέχισα το αστείο σου στο προηγούμενο σχόλιο. Πρόσεχε να μην αρπάσσεσαι τόσο εύκολα.

Επιβάτη και Εστορών, εγώ πάλι προτιμώ τις αποανατολίτισσες :)))

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι νάχει για όλους μας κάτι και τα γερατιά μας θάναι σκέτη νιότη! ;-)

Joshoua είπε...

Ωιμέ,ωιμέ..
Αλί και τρισαλί..
Ξυπνάτε Κύριοι!!
Ασεράδες και Λεξιπενίντες,πρέπει να θωρακήσωμεν το έθνος μας!!!
Εγω γραικός γεννήθηκα,γραικός θε να πεθάνω.
(Μια ευγενική προσφορά,χορηγημένη απο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον 2ο)

Sike είπε...

γιατί εσύ Λέξη έshεις σκοπό να μείνεις;!

Μιχάλης είπε...

Lexi μια απορία.
Από πού πηγάζει ότι το συμπέρασμα ότι η αύξηση θα οφείλεται στους ξένους;
Υπάρχει κάποιο στοιχείο στην έρευνα;

Lexi_penitas είπε...

Μιχάλη, αν πας στο σύνδεσμο που έχω στο κείμενο θα βρεις τους σχετικούς αριθμούς για όλες τις χώρες της ΕΕ

Σάικ εγώ είμαι σαν την πέτρα τη ριζιμιά :) Και βεβαίως θα μείνω φίλη μου. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

rose είπε...

υπάρχει και το άλλο σεναριο:

σε τοπο που δεν έχει νερό, δεν έχει φάρμες και δεν αναπτυσονται γεωργικές δραστηριοτητες.. έτσι δεν έρχονται άλλοι μετανάστες

δεν έχει τουρισμό έτσι δεν έρχονται άλλοι να δουλέψουν

δεν εχουμε οικονομία άρα μεταναστευουν οι Κυπράιοι σε τόπους δροσερούς και χλοερούς

όσοι μένουν πίσω, χωρίς μεταναστες δεν κανουμε κοπελουθκια γιατι που θα τα αφηνουμε όταν θα κανουμε φιλανθρωπικα γκαλα ευαισθητοποιησης για τα προβληματα μας που θα εχουν πολλαπλασιαστεί..

η διεθνής κοινοτητα θα μας έχει βαρεθει μεχρι τότε και κανενα πακέτο αρωγής δεν θα ετοιμαζεται για την ερημο νήσο(των ξεροκεφαλων)...

περιβαλλοντικά μετα τόσα χρόνια η Κύπρος θα είναι έρημος κι έτσι μπορουν να την χαίρονται οι κουφάες και οι σκορπιοι

μην ανησυχείτε λοιπον για τους ΞΕΝΟΥΣ μονοιο μας ειμαστε ικανοι να κανουμε περισσοτερα στο νησί!

α εγω θα μείνω, μάλλον, σε αντιθεση με τους προλαλήσαντες μάλλον προτιμώ μια εθνότητα η οποία ΔΕΝ θα φύγει απο το νησί :-)

Leni είπε...

Βρίσκω το τραγικό που δυσκολευόμαστε να ζήσουμε με τον "άλλο" δίπλα μας.

Βρίσκω το ακόμα πιο τραγικό άμα ακούω που 23χρονες που δήθεν εμορφωθήκαν και που συνεχίζουν σπουδές σε Ευρωπαϊκές χώρες να λεν "Α Παναγία μου, έχει Τούρκο στο απέναντι flat και ο Τούρκος εν εκπαιδευμένος να σκοτώνει Έλληνες και ήνταλως εννα τζοιμηθώ πόψε" (άσχετο πως ο Τούρκος απέναντι μπορεί να εν 24-25 χρονών και να ζει εκτός Τουρκίας που τότε που τον εσπούρτησε η μάνα του).
Και ρωτώ, ΤΙ ΕΝ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΠΙΣΩ ΚΥΠΡΟ; Για να μεν ρωτήσω το τραγικότερο απ' όλα, ΤΙ ΕΝ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙΣ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΟΥΘΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;

Έχεις δίκαιο Lexi, εν πολλοί που εν να πέσουν σε κατάθλιψη. Που τη μια σκέφτομαι "να τους γυρίζει", που την άλλη λυπούμαι τους γιατί υποφέρουν που τα δικά τους κολλήματα. Όμως ειδικά άμα εν σε πόστα-κλειδιά θλίβομαι ιδιαίτερα για την κοινωνία στο σύνολο.

Ανώνυμος είπε...

areskei mou polla na piennw sti lidras tzai na thwrw oulles tes ratses pou zoun stin Kipro anakatwmenes. I lidras en to mellon mas..eto enna ginoume llion pio xrwmatistoi, llion pio mix, llion pio endiaferontes.. xaras to praman..

rose είπε...

cake
γιατι μεχρι τώρα δεν είμασταν χρωματιστοι;
τι χρώμα έχουν οι καθαροαιμοι κυπράιοι;;;

stalamatia είπε...

Ρόουζ μου το χρώμα το σκατί σου λέει τίποτα? συγνώμη για τη κακιά λέξη που έγραψα εν που τη χαρά μου που είμαι με άδεια.Εγιώ δουλεύκω με αλβανούς έχω γείτονες αλβανούς όλο και κάποιον /α αλβανο/η θα χαιρετήσω στο δρόμο και δεν έχω πάθει τίποτα ,είμαι κυπραία και έχω ένα χρώμα χλεμποσκατί.Φτου πιπέρι στο στόμα.

Ανώνυμος είπε...

Κάπως σουρρεαλιστικές μου φαίνονται οι προβλέψεις. Αν έχουν δίκαιο τότε σημαίνει ένα πράμα: Το 2060 στη Κύπρο πολλά παραπάνω αθρώποι εννά ζουν στην φτώσια γιατί απλούστατα εν θα έσιει αρκετές δουλειές για ούλλους τούτους τους μετανάστες - νοουμένου ότι φυσικά εννά τους αφήσουμε σαν κράτος να παραμείνουν δαμαι. Περισσότερη φτώσια σημαίνει περισσότερη εγκληματικότητα.Σκέττος παράδεισος δηλαδή.

the Idiot Mouflon είπε...

Πασεντζέρη, η πρόβλεψη σου είναι ορθή αν δεχτούμε ως δεδομένη την ανικανότητα κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα να ενισχύσουν, να αναδιοργανώσουν, να επεκτείνουν και να διαφοροποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις δραστηριότητες τους.

Εμείς τι θα ζητήσουμε από Κ. και ΙΤ.; Και τι θα πράξουμε οι ίδιοι με δική μας πρωτοβουλία;

ruth_less είπε...

Πολλή φασαρία για το... χρώμα βρε παιδιά. Αν μας έλεγαν πριν 20 χρόνια ότι θα είχαμε τόσους Κούρδους, Πακιστανούς, Ινδούς, ΣριΛανκέζους κλπ, όπως έχουμε σήμερα ανάμεσα μας, πάλι κρίση θα πάθαιναν ορισμένοι.

Πόσον μάλλον μέχρι το 2060, δηλαδή σε 52 χρόνια! Ήρεμα. Όσοι ζούμε μέχρι τότε, και μπορούμε να βλέπουμε ακόμα και να αντιλαμβανόμαστε... ας συνηθίσουμε στην ιδέα.

Όλο και πιό σκούρο σκατί θα γίνεται το χρώμα σταλαματιά :)

Ανώνυμος είπε...

rose ennoousa oti tha eimaste poluxrwmoi, diladi me polla kai diafora xrwmata san to ouranion tokson ena prama..kai areskei mou touti i poluxrwmia :-)

Bananistanos είπε...

Τα προβλήματα μας το 2060 δεν θα είναι οι φυλές που θα αποτελούν τον πληθυσμό αλλά όλα αυτά που είπεν η Ρόουζ πιο πάνω σε ένα τόπο μικρογραφία του πλανήτη που θα αντιμετωπίζει τα ίδια: υπερπληθυσμό σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον.

rose είπε...

Σταλαματια μου
τωρα με την άδεια σου κάτσε στον ήλιο και θα μου γίνεις Σιοκολά (σικ!)
ακου και κάποια που προσπαθει να μαυρίσει και δεν τα καταφέρνει...
μεγαλο παράπονο το έχω...
σαν αστακός στα κάρβουνα γινομαι ενα πράγμα!

Cake
το καταλαβα το υπονούμενο αλλά ήθελα να παίζω λίγο.. τις πιο ρατσιστικές εκφράσεις τις έχω ακούσει επίσης απο άτομα μεταναστες στην Κύπρο.. Oh Yes! όση αγωνια έχουμε να ανηκουμε άλλη τόση να διαφέρουμε.. δεν βρισκουμε λογαριασμό...


Γενικότερα να πώ όμως ότι η στατιστική πρόβλεψη δυστυχώς δεν περιλαμβανει άλλες παραμέτρους απλά αναπτύσσει μαθηματικά μεμονωμενα στοιχεία τα οποία μονο για να δώσουν κάποιες ενδείξεις .. δεν λέει και πολλά ιδιαιτερα σε λαούς που δεν μπορούν να σχεδιασουν τον μελλον τους ούτε για να προβλέψουν υδατική κρίση των επόμενων 2 χρόνων.

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μάλλον η Eurostat έσιει πολλούς αθκιασερούς που πρέπει αναγκαστικά να φκάλλουν στατιστικές κάθε λλίο για να δικαιολογούν τον μισθό τους τζιαι στ'ανάθεμα το πόσο ρεαλιστικά εν τα νούμερα που διούν.

andreas f.stavrou είπε...

Η εργασία των οικονομικών μεταναστών από τρίτες χώρες είναι η παράμετρος που θα συνταράξει τα κράτη στο προβλεπτό μέλλον, εφόσον συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός αύξησης του αριθμού τους.
Και δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνεται κάτι τέτοιο.
Καλό είναι να θυηθούμε και την ενοποίηση της οικονομίας και την αναπτυξη της χρηματιστικής και την αποσάθρωση της γεωργίας, ποιες συνεπειες είχε στα πλαίσια του κράτους. Τώρα μπορεί να συμβαίνει υπερκρατικά, αλλά οι συνέπειες θα είναι πανομοιότυπες. Η αποσάθρωση των οικονομιών της "περιφέρειας " σε πλανητικό επίπεδο, σπρώχνει στη μαζική μετανάστευση στις χώρες της δύσης.Δηλαδή το πρόβλημα, αντίθετα από τις προβλέψεις των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης, μεταφέρεται στο κέντρο των ανεπτυγμένων κρατών.
Ήδη η εργασία εμπόρευμα είναι μια πραγματικότητα. Ήδη ορισμένα επαγγέλματα απαξιώνονται στη συνείδηση του πολίτη. Ήδη οι νέες γενιές βιώνουν μια μακρά περίοδο αεργίας. Ήδη το κράτος θεωρεί πρωταρχική αποστολή του τη ανδιανομή του οικονομικού προϊόντος ανεξάρτητα αν συμμετέχει ο πολίτης στην παραγωγή του. Ήδη υπάρχουν και στην Κύπρο μια διπλή κοινωνία: η κοινωνία των πολιτών και η κοινωνία των οικονομικών μεταναστών.
Κοντολογής το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό και όχι εθνικό. Οι συλλογικές ταυτότητες απλώς θα αναπροσαρμόσουν το περιεχόμενο τους ώστε να συνάδει με τη νέα πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικοί Κυπραίοι! Το πρόβλημα εν οι ξένοι τσε πως θα τα καταφέρουμε εμείς να ζήσουμε μαζί τους τσε τι χρώμα θα είμαστε τσε τι παπούτσια εννα φορούμε.

Καλά αμφισβητά κανένας ότι ο νους του Κυπραίου εν πας τη λίρα; Ιντα chance να μεν σηκωστούν/σηκωθούμε να φίουμε εμείς μετανάστες με την πρώτη δυσκολία που εννα έβρουμε.

Το πρόβλημα ένεν πόσοι ή τι μετανάστες εννα έρτουν αλλά πόσοι εννα μείνουμε και τι θα πουλήσουμε ή θα αφήσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, εγώ έζησα 10 χρόνια στο εξωτερικό και εκεί έκανα παρέα με Γερμανούς, Αμερικάνους, Πέρσες, Γάλλους, Ελβετούς, Λιβανέζους, Σύρους, Κορεάτες, Τσέχους, Πολωνούς, Ισλανδούς, Καμερουνέζους, Τούρκους, Παλαιστίνιους, Αφγανούς, Σριλανκέζους και το τελευταίο πράγμα που θα με πείραζε είναι να κάνω μαζί τους παρέα και στην Κύπρο.

Ο κάθε άνρθωπος που θέλει εδώ, ας έρθει, ας κοπιάσει και ας δουλέψει για να ζήσει καλά και να χαίρεται την Κύπρο και να τον χαίρεται η Κύπρος κι αυτόν. Και είναι εδώ που έρχεται το κράτος να βοηθήσει ενσωματώνοντας αυτούς τους ανθρώπους στην κυπριακή κοινωνία και την κυπριακή κοινωνία στην κοινωνία των εθνών και των πολιτισμών.

Φανταστείτε κάθε φορά που θα θέλετε να βγείτε έξω για να φάτε η επιλογή να μην είναι π.χ. μόνο σουβλάκια και πίτσα αλλά να μπορείς να φας αραβική, τουρκική, γαλλική, ινδική κουζίνα και να μπορείς να γνωρίζεις τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από την Κύπρο.

Από αυτόν όμως τον στόχο απέχουμε πολύ όχι μόνο κρίνοντας από την ανικανότητά μας να συμφιλιωθούμε με τους Τουρκοκύπριους όπως και μεταξύ μας.

Diasporos είπε...

Ως κυπραίος της διασποράς που ζεί στην αμερική θα χαρώ πολλά να δώ τόσους νέους κυπραίους στη νήσο. έναν που τα καλά που έχουν οι (περισσότεροι) αμερικάνοι είναι η ανοιχτή καρδιά προς τους ξένους που ήρθαν νόμιμα στη χώρα τους και προσφέρουν κάτι πολύτιμο στην κοινωνία, μιλούν αγγλικά, και προσπαθούν να αφομοιωθούν. είμαι εδώ 16 χρόνια, διδάσκω πιάνο στα σπίτια του κόσμου, ποτέ δεν με κοίταξε κανένας υποψήφιος πελάτης με καχυποψία επειδή είμαι "ξένος". Ελπίζω να ανοίξουν τα μυαλά του λαού μας τόσο ώστε να δεχτούν τους ξένους με τον ίδιο τρόπο. (άνθρωπος=άνθρωπος)

Unknown είπε...

@ Διάσπορε, θα ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων αν είχα την άποψή σας στο τελευταίο μου ποστ, που έχει να κάνει με την Αμερική και τις διεργασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη