23 Ιουλίου 2008

Υπηρέτες της Θέμιδας να σου πετύχουν

Άκουσα με χαρά η οποία λίγο μετά μετατράπηκε σε αγανάκτηση, την καταδίκη σε ένα μήνα φυλάκιση της νεαρής δικηγόρου για κατ' εξακολούθηση παραβάσεις του κώδικα οδικής συμπεριφοράς. Και εξηγούμαι:

Χαρά, όχι γιατί κάποιος που παρανόμησε τιμωρήθηκε, αλλά από το γεγονός ότι ο δικαστής δεν κώλωσε από το επάγγελμα της κατηγορούμενης.

Αγανάκτηση, γιατί ο σύλλογος δικηγόρων θα κάνει έκκληση στον πρόεδρο Χριστόφια για απονομή χάρης.


Τι λέτε ρε τσόγλανοι. Πότε ζητήσατε χάρη για κάποιο φουκαρά που μπήκε στη φυλακή για χρέη και άφηνε πίσω του παιδιά απροστάτευτα; Πότε υψώσατε το ανάστημα σας για να ζητήσετε την αποφυλάκιση των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στις φυλακές χωρίς δίκη και χωρίς να έχουν κάνει κανένα έγκλημα. Ποιος από σας είπε όχι, όταν του ζητήθηκε, στη διευκόλυνση με το αζημίωτο, των νονών της ρωσικής μαφίας στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος;

Έτσι αντιλαμβάνεστε την ισότητα των πολιτών μπροστά στο νόμο; Έτσι υπερασπίζεστε την ισονομία και την ισοπολιτεία; Δεν είστε παρά ένα τσούρμο συμφεροντολόγοι τομαρόφιλοι που δεν θυμάμαι ποτέ κάποια πράξη σας που να άξιζε εύφημο μνεία. Γνωρίζω όμως πολλές για τις οποίες σας αξίζε φτύσιμο.

Α να χαθείτε ψεύτες... υποκριτές!

Πρόεδρε μη μασάς...

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akousa to sxetiko gia tin dikigoro alla den iksera oti tha zitousan kai xari. pantos an ginei etsi prama tha ginei megalo sousouro...lexi penita o tropos pou grafeis einai diaforetikos epidi vlepeis ta pragmata antikeimenika. keep on posting! :P

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Αγαπητέ Λεξηπένητα, με πρόλαβες (και καλά έκαμες). Γνωρίζοντας αρκετά για την νοοτροπία που επικρατεί σε τέτοια θέματα, αγανάκτησα με την πρόθεση των δικηγόρων. Είναι πραγματικά απαράδεκτοι να σκέφτονται κάτι τέτοιο. Αν προχωρήσουν θα είνα και κατάφτιστοι. Και δεν θέλω καν να διανοηθώ θετική αντίκρυση απο Χριστόφια.

Οι παρανομούντες να πληρώνουν!(μεγάλη κουβέντα αλλά δεν πιάνει τόπο)

zappa είπε...

Για τους μετανάστες δεν το κάνουν γιατί όσο οι μετανάστες περιμένουν τη δίκηστη φυλακή είναι ουσιαστικά πελάτες τους.......άμα πάρουν χάρη, κόβεται το παραδάκι....

Ανώνυμος είπε...

Ki ego akrivos to idio skeftika htes pou to akousa stis eidiseis. Ti paei na pei gia anthropistikous logous? Opos eipe kai i aderfi mou an itan peripterou tha xesikonotan o sundesmos peripteriouhon na zitisei hari pou ton proedro gia mian adeia odigisis!

Kai mia mikri episimansi: Einai Diaktinismeni kai ohi Diaktinismenos. Giati...i leptomereia kanei ton protathliti!

stalamatia είπε...

Καλά δεν ντραπήκανε να ζητήσουν τέτοιο πράγμα? Σιγά κυρά δικηγορίνα για κρεμάλα σε πάνε και ζητάς χάρη?
Πένητα λες να τους βάρεσε ο ήλιος στο δόξα πατρί?Έτσι και δώσει χάρη θα είναι πολύ λάθος.

Chillax είπε...

file lexi

den pisteuo o sintrofos na dosei xari stih dikigorina, ine dikaios anthropos.

ine ntropi tous mono k mono pou exoun to thrasos na to zitoun. Ti nomizoun dld oti einai oi dikigoroi, anthropoi anoterou epipedou k dikaiouuntai kaliteris metaxeirisis? 3ipnate kirioi k katalavete oti oloi mas imaste sto idio epipedo.

Bananistanos είπε...

Μα να χάσει τον γάμο της αδελφής της η κοπέλλα;

Αυτός ο τόπος δεν έχει σωτηρία.

Αντί να τη διαγράψουν από το ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ σύλλογο τους για τη κατά συρροή περιφρόνιση της δικαιοσύνης(είναι δικηγόρος!!!) θα ζητίσουν χάρη γιατι παντρεύεται η αδελφή της!!!!!!

koutso είπε...

Eίμαστε κούλουφοι,γλειψοκώληδες,τομαρόφιλοι,κλικομμένοικομπάρσοι της μαλακίας και συν τοις άλλοις η Λεμεσός περιμένει νερό που τα σκατοπλοία και οι παπάδες θέλουν να κτίσουν καθεδρικό ναό 8 ορόφων εντός των τειχών Α γαμηθείτε όλοι κωλοκράτος!!

Ανώνυμος είπε...

an den tis dosoun xari emena na mou ko4oun to kefali (kala okay na min to parakamno tora!)

oi suntexneies kai eidika ama prokeitai gia ton dikigoriko sillogo rule this country!

men an en o "suntrofos" dikaios me tpt

Maria

Sceptic Anonymous είπε...

ΠΗΓΗ: Offsite
SHAME - Η δίκαιη κοινωνία του Χριστόφια και τα προνόμια των δικηγόρων
Από σήμερα οι δικηγόροι της Κύπρου δικαιούνται να κάνουν ότι θέλουν στους δρόμους, να παραβιάζουν όποιο κανονισμό της τροχαίας επιθυμούν και να επαναλαμβάνουν τις παρανομίες όσες φορές θέλουν. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, μας έδειξαν στην πράξη τι θα πει δίκαιη κοινωνία. Έδωσαν χάρη, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, στη δικηγόρο από την Πάφο που καταδικάστηκε από το επαρχιακό δικαστήριο της πόλης σε 30 μέρες φυλάκιση για σοβαρότατες και επαναλαμβανόμενες τροχαίες παραβάσεις. Και από την άλλη το κράτος ξοδεύει εκατομμύρια σε διαφωτιστικές εκστρατείες για περιορισμό των τροχαίων.

Διαφθορά/βόλεμα κρύψε να περάσουμε 1 - Χριστόφιας 0.

THECONTRACT1 – Παραδοξότητες, διασπάθιση και σκιές στο θέμα νερό
Σημαντικές αποκαλύψεις χθες στη Βουλή για το συμβόλαιο εισαγωγής νερού, για το οποίο φαίνεται εξέλιπαν οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και αντίγραφα του δόθηκαν στους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου. Η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σημείωσε πως στο συμβόλαιο με την Ocean Tankers παρατηρείται το παράδοξο «να δίνεται bonus και να εφαρμόζεται ταυτόχρονα και ρήτρα», ενώ ήταν σαφής ότι υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον προγραμματισμό για την επίλυση του υδατικού καθώς το νερό από την Ελλάδα έχει, όπως είπε, οκταπλάσιο κόστος από το νερό των αφαλατώσεων. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή από την πλευρά της, διαπίστωσε παραδοξότητες στους όρους του συμβολαίου και σκιές στη διαδικασία των προσφορών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου.


Διαφθορά/βόλεμα κρύψε να περάσουμε 2 - Χριστόφιας 0.

Και ακόμα είμαστε στις αρχές. Ακόμα να ξηλώσουμε εντελώς το οικοδόμημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποδόμηση συνεχίζεται με συντροφική ευλάβεια. Όσοι ψήφισαν Χριστόφια (και εαυτός μου μέσα) για ένα καλύτερο αύριο περαστικά μας. Το πρόβλημα μας είναι ανίατο τελικά και το ΑΚΕΛ είναι ακόμα ένα κόμμα εξίσου διαποτισμένο με τις νεοκυπριακές αξίες της διαφθοράς και ποιος σε ρωτά. Αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία τώρα είμαι σίγουρος, τί Τάσσος, τι Δημήτρης. Στο ίδιο έργο θεατές...

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Με τις υγείες μας!

Ακούω στο βάθος τον Χριστόφια να τραγουδά: Φέρτε μου ένα μαντολιιιίνο, για να δείτε πως πονωωώ!

Bananistanos είπε...

Τι πονεί ο πρόεδρος των Μαλάκων (ή Μαλακισμένων),

εγω γαμ@ τον που θα ξανασχοληθεί με νόμους της τροχαίας

Ανώνυμος είπε...

@Sceptic

Ξαναδε το θέμα με το νερό τζαι θκιάβασε τι είπε η Γιωρκάτζη τζαι οχι την περιλήψη τζαι τους τίτλους των εφημερίδων.

Bananistanos είπε...

Πριν τις εκλογές είπα ότι μεταξυ Τάσσου-Χριστόφια θα ψήφιζα τον 2ο ασυζητιτί. Έκαμα τζε εκστρατία εναντίον του λευκού τζε είπα ας εν τζε Τάσο παρά λευκό. Σήμερα, αν εν αλήθκια το πιο πάνω, μετανιώνω τες ώρες που έφα μες τα μπλοκς τζε που δεν έκατσα μπροστά που την τηλεόραση να θωρώ τσόντες πραγματικές. Μετανιώνω τες ώρες που έβαλα το λλίον μου (όπως φαίνετε) μυαλό να δουλέψει για να έβρω τα επιχειρήματα για τζείνο που ενόμιζα καλλίττερον για τουτον τον τόπο, αντί για να έβρω τρόπους για να βκάλω παραπάνω ριάλια, να στήσω κομπίνες, να μάθω πια χωράφκια θα γινούν οικόπεδα, να πουλήσω νερό της κυβέρνησης τζε με λλία που τα κέρδη να σπονσάρω την ομόνοια, μετανιώνω ακόμα τες ώρες που έφα για να υποστηρίζω την οδική πειθαρχία τζε την αυστηρή επιβολή των νόμων στους δρόμους... εν έσιει πρόβλημα, οδηγατε όπως θέλετε τζε όποιος γλυτώσει...

έλεος...

παραδίδομε...

Lexi_penitas είπε...

Κρίμα και πάλι κρίμα. Δεν γίνεται να ασχοληθείς με το κυπριακό μόνο γιατί στα άλλα δεν μπορείς να κάνεις τη διαφορά! Στο συγκεκριμένο αποδείχτηκες Α-χριστο-φιας!

Ανώνυμος είπε...

Τι να του πω εγώ τωρά του 18χρονου μου που μόλις πήρε άδεια?

Κάμε ότι θέλεις μεσ΄ στους δρόμους τζιαι αν σε πιάσουν εννα ζητήσω χάρη που τον Πρόεδρο?

Όσο για την εταιρεία που μεταφέρει το νερό λέω να μετονομαστεί σε Omonia Tankers!

Ανώνυμος είπε...

Ε, τι νομίζετε; Υπάρχουν νόμοι και νόμοι και υπηρέτες της δικαιοσύνης και υπηρέτες της δικαιοσύνης.

Αλλά ο βασικότερος νόμος στην Κύπρο είναι: Μάθε να γλείφεις, αν θες να επιβιώσεις. Μην γίνεις κάτι καλό, γίνε ό,τι άλλο θελεις, αλλά μάθε να γλείφεις. Κάνε ό,τι θες μετέπειτα, φτάνει να ξέρεις να γλείφεις. Γλείψε στο σχολείο για να πάρεις καλό βαθμό, στο στρατό για να μετατεθείς έξω από το σπίτι σου και να γίνεις βαθμοφόρος, γλείψε για να πιάσεις δουλειά στο δημόσιο και στην τράπεζα στην ΑΗΚ και την ΑΤΗΚ και το ΡΙΚ, γλείψε.
Γλείψε για να μην πληρώσεις το πρόστιμο στην τροχαία, γλείψε για να μην πας φυλακή, γλύψε για να μη σε πάρουν δικαστήριο.

Γλείψε, γιατί αν δεν είσαι αυτός ή αυτή που γλείφουν οι άλλοι, την έχεις βαμμένη...

Bananistanos είπε...

Και μια ερώτηση στον Αχριστόφια,

αν αύριο η δικηγορίνα μας σκοτωθεί ή ακόμα σιειρόττερα σκοτώσει κάποιον άλλον σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σε πια χώρα του κόσμου θα πάει να χωστεί;

SKonte είπε...

chillax ela tora, ekames mia dilosi gia ton dikaio anthropo christofia. ante xipna kai miriston frape

andreas f.stavrou είπε...

Δυστυχώς ο Πρόεδρος απένειμε χάρη στη δικηγορίνα. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι θεσμοί έχουν τυπικό χαρακτήρα. Στην πράξη λειτουργεί στο παρασκήνιο ο νόμος της δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Και φυσικά πάντοτε οι δύνατοι τίθενται υπεράνω του νόμου. Ο νόμος εφαρμόζεται μόνο στους αδύνατους.

Aceras Anthropophorum είπε...

Προτείνω στον Λεξιπένητα να κάμει κκόπυ το κείμενον του τζαι ιδίως τα σχόλια που ακολουθήσαν τζαι να στείλει επιστολήν διαμαρτυρίας για την άδικην απόφασην του προέδρου. Δηλαδή όσοι έχουν γάμον της αρφής τους, 3 μήνες πρίν δικαιούνται να κάμνουν όλες τες τροχαίες παραβιάσεις διότι θα τους την χαρίσουν να μεν χάσουν τον γάμον;

Μητέρα Τερέζα ο Χριστόφιας αλλά όι να βοηθούμεν τζαι τους μαλάκες δυνιτικούς φονιάδες των μωρών μας τζαι των μωρών τους. Αυτή η πράξη του προέδρου εξίλωσεν την δουλειάν χρόνων για επιμόρφωσην τζαι πρόληψην για την συμπεριφοράν των αυτοκινητηστών στους δρόμους. Ετάτσωσεν του επίσεις το καθαρόν του κότσιινον πουκάμισον. Βούρα τωρά να καθαρίσεις τάτσες που δεν ιφκαίννουν... Όσοι εκφράσατε απογοήτευσην νοιώθω σας.

Μπορεί ουσιαστικά το συμβάν να μεν έχει τζαι πολλήν σημμασίαν για την ύπαρξην του κόσμου, συμβολικά όμως είναι γεγονός σταθμός. Με την αντίδρασην μας ας το μετατρέψουμεν σε πάθημαν προς αποφυγήν για τον πρόεδρον παρά σε απαρχήν της επιστροφής στ0 παρελθόν.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ναι, Ασέρα, το μεμονομένο γεγονός δεν θα σταματήσει τον κόσμο να γυρίζει, δεν παύει όμως να είναι ένα ακόμα δείγμα της αρωστημένης νοοτροπίας που κυριαρχεί σε τούτα τα μέρη. Ακόμα κι' ένας Χριστόφιας που κανένα λογο δεν μπορώ να φανταστώ ότι είχε για να πάρει τέτοια απόφαση, έπεσε στη παγίδα. Συνηδειτά, γιατί κι' αυτός ξέρει ότι μεθάυριο κανένας δεν θα συζητά αυτό το θέμα. Εξ' άλλου, οι πιο πολλοί κάνουν διακοπές και δεν πέρνουν χαπάρι...

Bananistanos είπε...

Το ότι η χάρη δεν επαιχτικε σε τιβι και εφημερίδες τι σημαίνει;


Rose?

Bananistanos είπε...

@ Ασέρα

Χέστικεν ο Αχριστόφιας αν πιάσει μια επιστολή που 10 ψευδόνιμους. Αν θα κάμουμε τη διαφορά να μαζέψουμε τα αρχίδια μας, αν έχουμε, τζε να πάμε ούλλοι μαζί έξω που το προεδρικό

kyriakos είπε...

kala re le3i twra sovaromilas ? Kotzamou dikigoros kai na thn valoun fylaki?

kyriakos είπε...

esxos.. H mia diapsefsh meta thn allh...

kyriakos είπε...

Posh mikropsifo8iria se touton ton topo? (Sorry gia ta greeklish ) den exw pc sth kypro.. Pali kala pou vre8ete kai touto to iphone.. Keep posting lexi!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει απόλυτο δίκαι ο μπανανιστανός. Αν δεν βρεθούν μερικά πλάσματα έξω από το προεδρικό να του πουν πως κάνει μαλακίες, ο αχριστόφιας δεν θα πιστέψει ότι είναι μαλάκας ή τουλάχιστον οτι έχει κόσμο που ήδη το ξέρει πως είναι...

rose είπε...

@ Μπανανιστάνε

Δημοσιοευτηκε ΜΟΝΟ στον Φιλελευθερο
Ισως γιατι υπήρξε η πεποιθηση ότι μόνο οι αναγνωστες του συγκεκριμενου εντυπου (παττιχόφυλλου κατα τον Εστορων) θα έδειχναν κατανόηση στην απόφαση του Προέδρου

Ανώνυμος είπε...

Αυτή λοιπόν είναι η δίκαιη κοινωνία του Χριστόφια; Όταν προεκλογικά δήλωνε δίκαιη λύση-δίκαιη κοινωνία αυτό εννοούσε. Απλά δεν έχουμε ακόμα καταλάβει οτι το μεγαλύτερο όπλο του Χριστόφια είναι η δημοτικότητα του και το "λαικό" πρόσωπο που πουλά. Αν τα χάσει κι αυτά χάθηκε. Προκειμένου να διατηρήσει την εικόνα του και τη δημοτικότητα του σε Ε/κ και Τ/κ είναι αποφασισμένος να κάνει ακόμα και συμβιβασμούς σε θέματα αρχής όπως είναι η δικαιοσύνη.
Κάποτε ο Γ.Παπανδρέου είπε "Το κυριότερο χάρισμα των δημοσίων αντρών, των άξιων του ονόματος των, είναι το θάρος της αντιδημοτικότητας." Να έχουν το θάρρος δηλαδή να πέρνουν αποφάσεις που μπορεί να πλήξουν τη δημοτικότητα τους. Ο Χριστόφιας αυτό δεν το έχει.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη