29 Ιουνίου 2008

Τι διαφορετικό κάνεις από τους προηγούμενους Δημήτρη;


Το να δίνεις προτεραιότητα στο κυπριακό σαν το υπ' αριθμό ένα πρόβλημα που άπτεται της ίδιας της επιβίωσης μας, είναι ένα πράγμα, και να το χρησιμοποιείς σαν άλλοθι για να κρατάς την κοινωνία δέσμια πρακτικών του παρελθόντος αλλά και άλλοθι για την ανυπαρξία μακρόχρονης πολιτικής με όραμα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είναι άλλο.

Πόσα χρόνια ακούμε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; Ποιοι την πολεμούν; Εκτός από το Ττόμη Ββου μήπως πρέπει να ψάξουμε και άλλους; Πιστεύω είναι πολλοί που θέλουν τα παιδιά μας έρμαια και θύματα της ημιμάθειας τους.


Πόσα χρόνια ακούμε για σχέδιο υγείας; Ποιοι μεγαλογιατροί, ποια κυκλώματα και ποια συμφέροντα θα θιγούν αν εφαρμοστεί; Αν απαντήσεις την ερώτηση, ξέρεις και ποιοι στέκουν τροχοπέδη.


Πόσα χρόνια ακούμε για αφαλατώσεις που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας; Εδώ έχουμε ζήτημα ανυπαρξίας πολιτικής, ανικανότητας, απουσίας προγραμματισμού και οργάνωσης, που παρόλο ότι αποτελεί κανόνα πρώτη φορά έφτασε στο σημείο να ξεπεράσει τα σύνορα μας και να μας κατάντησει διεθνείς επαίτες.


Πόσα χρόνια ακούμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα των μεταναστών που κρατούνται στις φυλακές χωρίς να έχουν εγκληματήσει; Πολλοί ψήφισαν Χριστόφια με την ελπίδα να είναι ο Νεοκλής υπουργός για να εφαρμόσει αυτά που δεν πρόλαβε με τον Τάσσο. Οι άνθρωποι ακόμα είναι μέσα.


Πόσοι πολιτικοί παρέλασαν με το λάβαρο της αξιοκρατίας και της ισοπολιτείας και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε τίποτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα οι ίδιοι οι βουλευτές, οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι συντηρούν το νοσηρό φαινόμενο που κατάντησε ολόκληρο περήφανο λαό (στραβάρα μας!) να παρακαλά και να λαδώνει για μια θεσούλα κλητήρα για το παιδί του, για μια χαλάρωση 5-6 τ.μ. στην άδεια οικοδομής, για να πάρει προτεραιότητα στην εγχείρηση, για να κανονίσει το στρατιώτη του κοντά στο σπίτι του κλπ, κλπ.


Ποιος άγγιξε τους 4-5 κοντρακτόρους που μοιράζονται τα κοντράτα του δημοσίου εναλλάξ και με προσυμφωνημένες τιμές. Πόσοι και ποιοι τα μασάνε μέσα στις αρμόδιες υπηρεσίες;


Ποιος τόλμησε να θίξει τα κατεστημένα που τρώνε με δεκαοκτώ μασέλλες από την απάτη που ονομάζουμε στρατό;


Πότε οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν νόμο που θα καταργεί τις βίζες "καλλιτέχνιδας" με τις οποίες το κράτος διευκολύνει τους μαστροπούς να τροφοδοτούν με φρέσκο "κρέας" τη βιομηχανία της πορνείας στην οποία έχουμε τη πρωτιά; Τα παίρνετε σε cash ή σε είδος κύριοι;


Πότε θα πάψει αυτό το κράτος να αποφεύγει την φροντίδα των πολιτών του με ειδικές ανάγκες και των αναξιοπαθούντων αφήνοντας την στην (λυτρωτική των τύψεων τους) αλτρουιστική διάθεση των Κυπρίων.


Πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε για να πάψουν οι ποϊνάες, οι νταήδες, οι ανίκανοι και οι καλοπερασάκηδες να αποτελούν την πλειοψηφία αλλά και να επιβάλλουν το πνεύμα του αστυνομικού σώματος;


Σκέφτηκα να γράψω και κάτι για τη προστασία των τετράποδων και των φτερωτών που μοιράζονται το νησί μαζί μας (τόση γη, εδώ ξέμειναν τα έρμα), αλλά το αποφεύγω επειδή θα είμαι εκτός θέματος.


Πότε τέλος πάντων οι άρχοντες του τόπου θα πάψουν να δίνουν το κακό παράδειγμα της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, του εύκολου (παράνομου) πλουτισμού στον υπόλοιπο λαό; Πως περιμένουμε να εκλείψει η αμπαλατοσύνη σε μια χώρα που ο μετρημένος, ο λογικός και ο αξιοπρεπής δεν έχουν υπόθεση;

Αφήσαμε κανένα υπουργείο πίσω; Η ανικανότητα, η ανοργανωσιά, η διαφθορά, η αναξιοκρατία και όλα τα κακώς έχοντα διαπερνούν το κράτος μας απ' άκρου σ' άκρον.


Αν τα γράφω όλα αυτά δεν είναι για να προσθέσω ακόμα ένα ποστ με μουρμουρητά για τα κακώς έχοντα. Ούτε αναμένω ότι κάποτε θα απαλλαγούμε παντελώς από αυτά και τα άλλα που μας ταλαιπωρούν. Απλά οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα έδειχνε την απαιτούμενη ευαισθησία, εξανεμίζονται. Είδατε εσείς όραμα; Ακούσατε τίποτα που δεν το άκουσα εγώ; Οι καλές προθέσεις δυστυχώς δεν φτάνουν.


Τι διαφορετικό κάνεις από τους προηγούμενους Δημήτρη για να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα; Ή μήπως βολεύεσαι με την σκέψη ότι αυτό το κάτι τις περισσότερο που θα κάνεις (και πιστεύω θα το κάνεις), είναι αρκετό για τον μη απαιτητικό Κυπραίο να διατηρήσει το κόμμα σου στην εξουσία; Μάλλον αυτό είναι.

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες το γκρίζο τόξο που απλώνεται από τους δολοφονηθέντες αριστερούς μέχρι εκέινους που διώχθηκαν επί Τασσου (κοιταξτε όσους διορίστηκαν από τον Τασσο για να ελέγχουν το μέλλον μας και εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί ακριβώς που τους αφησαμε)....

Μέσα στο φάσμα των 50 τελευταίων χρόνων... όλα ζητούν το δικό τους μερίδιο σε μια δικαίωση.

Δυστυχώς πιστεύω πως δεν θα έρθει από τον Χριστοφια...

Δυστυχώς δεν έχω πεισθεί ούτε ότι θέλει να λύσει το Κυπριακό ...

Απ ότι βλέπω, μια 10ετία ζητάει για το κόμμα του και τους συγκυβερνωντες κωλοσφουγγαριους, αλλιώς θα έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

MARINOS είπε...

Εγω από την άλλη πιστεύω πως ακόμη είναι νωρίς να κρίνουμε την προεδρία Χριστόφια. Δεν αναμένω θαύματα, όμως πιστεύω στις δυνατότητες και στις ειλικρινείς του προθέσεις...
Πόσο εύκολο όμως είναι να δούμε αποτελέσματα με μια βραδυκίνητη δημόσια υπηρεσία και ένα κράτος που έχει αργά αντανακλαστικά;

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνο απαντώ στην τελευταία σου ερώτηση: Όσο εύκολο ήταν να δούμε ριζικές αλλαγές όσων αφορά το Κυπριακό.

Lexi_penitas είπε...

Μαρινο, πιστεύω όταν η Ροουζ λέει "να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο" αυτό ακριβώς εννοεί. Να αλλάξει δραστικά και αποφασιστικά, πράγματα στη δημόσια υπηρεσία. Να πάψει να ανέχεται τις νοοτροπίες που μας φέραν εδώ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, μάλλον έχει καλή πρόθεση αλλά δεν βλέπω τα βήματα εκείνα που θα με πείσουν ότι θέλει να κάνει τη διαφορά.

rose είπε...

Ναι αυτό ακριβώς εννοώ Λεξιπένητας.

Ετυχε να ζω Ελλάδα το '81.
Όλοι καταλαβαν ότι κάτι άλλαζε μέσα στους πρώτους 6-12 μήνες (αν δεν πάρεις τον ταύρο από τα κέρατα από την αρχή καλύτερα να το αφήσεις)

Πχ Αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση, καταργήθηκε η μοιχεία, η σχολική στολή, ξεκινησε το ΕΣΥ μάζί με τον Γεννηματα κλπ κλπ Εβαλε χέρι στον Κωσταντίνο Καραμανλή, έκανε μια ψευτοπαληκαριά και με τις Αμερικανικές βάσεις...)

Φυσικά και εκεί οι δυναμεις ανασυγκροτήθηκαν μετα το αρχικό σιοκ γύρω από άλλους πυρήνες αλλά υπήρξε εκείνη η ρωγμή στο συστημα που έκανε πάνω από το μισό του πληθυσμού να νιωσει οτι κατι αλλάζει και να νιώσει ότι δεν είναι εκτός του πολιτικου γίγνεσθαι.
Μέσα από εκείνη τη ρωγμή πέρασαν όμως 1-2 πραγματα προς την κοινωνία.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορεί ο Χριστόφιας να τα βάλει ακόμα και με όσους τον βοηθούν τώρα στην κυβέρνηση; Με τον τρόπο που λειτουργεί το συνταγμα μας σημερα είναι ο απόλυτος άρχοντας (τσει που τον αυτοκράτορα). Ο μόνος συσχετισμός δυνάμεων που μπορεί να ενοχληθεί είναι αυτός που κρατά τον τόπο μας πίσω από την ίδυση της δημοκρατίας...

Και επιπλέον τι εχει να χασει - με την τύχη που έχει, και 2 Υπουργεία να δώσει στον ΔΗΣΥ μπορεί να περάσει σε νόμο ακόμα και τα πιο τρελά του/μας όνειρα... (και τώρα υπερβάλλω συνειδητά)


ΤΑυτόχρονα οι χειρισμοί του στην Οικονομία έχουν απογοητευσει και δίνουν τα πρώτα δειγματα κάποιου που δεν γνωρίζει και δεν επιλέγει συνεργάτες που γνωρίζουν το θέμα..

Το ίδιο και για το ΤΚΑ..

Εκτός κι αν "παίζει πελλόν"...
Εκτός ακομα κι αν "ηξερε" - για να μη θεωρησουμε ότι "συμμετείχε" - στη διαφθορά από παλαιότερα....

Γιατί η μη-αλλαγή της νοοτροπίας και του τρόπου διακυβενρησης τώρα δεν είναι απλώς θέμα διαθεσης, ή ικανότητας.

Δημιουργεί και την πρωιμη ευλογη υποψία ότι έχει (ή κάποιοι του περιβαλλοντος του) λερωμενη τη φωλιά του... Και αυτό αργα ή γρηγορα θα κληθει να το απαντήσει...

Για να δούμε αν αυτή την ττατσα μπορεί να τη σηκώσει εύκολα το φτωχό πλην τίμιο παιδί από το Δίκωμο.

Αυριο θα πάρουμε και τα πρώτα δείγματα του τι θα γινει συντομα στο Κυπριακό...

@ Ψυχία
Εχεις δίκιο! Αν χρειαστηκε να γίνει μια ολοκληρη στροφή προς την αντιθετη κατευθυνση για το Κυπριακό και έγινε από την ηγεσία τότε (και ποια ηγεσία!) τότε όλα μπορούν να γίνουν.
Αλλά ξεχνάμε πως το πρώτο πράγμα που αγγιξε ο ΚΛηριδης μετά την στροφή που αποφάσισε να κάνει και πριν να χρειαστεί να αποδείξει κάτι σε οποιονδήποτε, ήταν το νουμερο "1617" των αγνοουμενων... Με την πρώτη απομυθοποίηση, αρχισαμε όλοι να τον προσέχουμε καλύτερα και να αναμένουμε τα επόμενα βήματα του...

όπως αναμένουμε χωρίς ψευδαισθησεις και του Δημητρη Χριστόφια

Ανώνυμος είπε...

@ rose

Αν τολμήσει ο Χριστοφιας να βάλει υπουργό από το ΔΗΣΥ, θα τον εγκαταλείψουν και στην πραξη πλέον (αφού τυπικά ουδέποτε τον στήριξαν πραγματικά) τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ειδικά στο Κυπριακό).

Οπότε μάλλον θα συνεχίσει έτσι. Δηλαδή θα έχει τα κόμματα της συγκυβέρνησης στο χέρι (δίνοντας τους υπουργεία), και ικανοποιόντας το ΔΗΣΥ με τις κινήσεις στο Κυπριακό.

rose είπε...

Νοουμενου ότι θέλει να το λύσει το ρημάδι!

Αλλά ακόμα και έτσι, η βιομηχανία του Κυπριακού εδράζεται στα κόμματα της συγκυβερνησης, και τα οικονομικά συμφέροντα της 50ετιας με ερίσματα σε όλους τους χώρους, τελευταίως έχουν βρει το φυσικό τους περιβάλλον για να απλώσουν πιο βαθιά τις ρίζες τους...
Η 5ετια Τασσου έκανε δε πολλούς να ξεθαρρέψουν και να βγαλουν τις μάσκες δηλαδή τώρα ξερουμε κάποιους πυ μέχρι τώρα χωνουνταν

Φοβαμαι πως χωρίς την ρήξη μαζί τους δεν θα γίνει τίποτα.
Ο ΔΗΣΥ είναι επίσης διεφθαρμένος.. Ο Αναστασίαδης και 5-10 άλλοι δεν θα καταφέρουν να γυριζουν τη βάση του κομματος στην περίπτωση ενός νεου δημοψήφισματος...
Εκτός κι τους τάξουν ....

δυστυχώς!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Αντώνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rose είπε...

σε ακούμε...
Οχι μόνο θα έπαιρνα νερό από Τουρκία στο 1/3 της τιμής αλλά και τα ε/κ στρατευματα 50 μέτρα πίσω από την πράσινη γραμμή (μονομερώς)

έτσι για να δίνουμε ιδεες στον συντροφο που δεν θα αποτολμήσει ποτέ

Αντώνης είπε...

Το πρόβλημα της λειψυδρίας με κάνει να πιστεύω ότι οι άνθρωποι πράγματι περί άλλων τυρβάζουν. Μα πως είναι δυνατόν σιορ (που θάλεγε και ο σύντροφος) αφήσανε την Κύπρο σε τέτοιο χάλι. Μόνο ο Θεμιστοκλέους διέβλεπε προεκλογικά, αλλά και παλιότερα, ότι το δεύτερο εθνικό μας θέμα είναι το νερό. Δε θυμάμαι το ΑΚΕΛ επί Τάσσου να ασχολήθηκε, έστω και περιστασιακά με αυτό το θέμα. Του αρκούσαν προφανώς οι διαβεβαιώσεις του ενοίκου της Στράκκας περί γεμάτων φραγμάτων. Διαμένω μόνιμα στην Ελλάδα και ντρέπομαι κυριολεκτικά (ως Κύπριος) για τα δηκτικά σχόλια που ακούω συχνά στα ελληνικά ΜΜΕ, από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρώτο ντάνκερ με νερό για την Κύπρο. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εκτός του ότι νομίζουν ότι μας χαρίζουν το πολύτιμο και γι αυτούς ύδωρ, (την στιγμή μάλιστα που απ’ όσο ξέρω ο Κύπριος πολίτης θα το αγοράζει χρυσό), βγάζουν και τα απωθημένα που ανέκαθεν δημιουργούσε στις μεταξύ μας σχέσεις η πάλαι ποτέ αριστερή θεωρία περί « ξιπετσισμένου κουρκουτά». Ευτυχώς πάντως που υπάρχει κι αυτός ( από ότι μαθαίνω παρόμοιο αίτημα απερρίφθη από γειτονικές μας χώρες), γιατί σίουρα θα κορυζιάραμε ακόμα παραπάνω….. εκτός κι αν απευθυνόμασταν στον φίλο μας τον Ταγίπ ή έστω στον Μπουγιούκανιτ.!!!

Σαν δεν ντρεπόμαστε….. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΕΙΕΙΣ…..

BlaCk piTt είπε...

Γι' αυτό υπάρχουμε και μεις. Για να θυμίζουμε στην εξουσία αυτά που υποσχέθηκε αλλά και να ζητήσουμε και άλλα. Σωστότατος ο λεξηπένιτας. Τι να πω? Ο χρόνος θα δείξει...

rose είπε...

Λεξιπένητα, διαβασα το άρθρο σου σε ένα φίλο, παλιο αγωνιστή, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το διαδικτυο και μου ζήτησε να σου μεταφέρω τον ενθουσιασμό του και την αναγκη να δωθεί στη δημοσιοτητα. Του εξήγησα ότι είναι προσωπική επιλογή του καθενος μας που γράφουμε στα μπλοκς η χρήση ψευδωνύμου όπως και η προωθηση αναλογων κειμενων στον ημερησιο τύπο. Το μεταφέρω μαζί με τον ενθουσιασμό του όπως μου είπε να γίνεται "γόνιμος προβληματισμός"

Demetris.KC είπε...

Kατισχιή μας. Tο ΑΚΕΛ μετά την αποτυχία του κουμμουνιστικού συστήματος, έχασε το έρεισμα ύπαρξης του. Έμεινε η κλίκα των φοβισμένων Κυπρίων που προσπαθούν να επιβιώσουν, που ουδέποτε λένε ανοικτά την γνώμη τους, η λένε κάτι και εννοούν η κάνουν κάτι άλλο. Νοιώθοντας ότι το Κυπριακό έχει λυθεί, με μια μορφή διχοτόμησης, με την άνοδο του στην εξουσία, θέλει να αυξήσει το μερίδιο στην Κυπριακή πίττα, προτού είναι αργά. Το ΑΚΕΛ κατέβασε το πήχη στις Προεδρικές εκλογές μέχρι το σημείο που εξασφάλισε τον Δημήτρη Χριστόφια Πρόεδρο.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι κινήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό δημιούργησαν μια αισιοδοξία για πιθανή λύση. Δυστυχώς όμως, η προεδρία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ βασίζεται στην πρακτική του καλού παιδιού που θέλει όλοι να το αγαπούν, στην έλλειψη θάρρους για δραστικές αποφάσεις και περιβάλετε από άτομα με έλλειψη διοικητικής ικανότητας. Αν και αυτό που πράγματι επιδιώκει είναι η εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου στην Κυπριακή πίττα για το ΑΚΕΛ, τότε κατισχιή μας.

kyriakos είπε...

Λέξη άδικα εκνευρίζεσαι και φωνάζεις τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Ο Χριστόφιας έχει διορία 4 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια δικαιούται να κάμει ότι τον φωτίσει ο θεός. Αν δεν λύσει το κυπριακό μέχρι το τέλος της θητείας του, πολύ απλά: Δεν ξαναψηφίζουμε Ακελ!. Αν νομίζει ο Χριστόφιας ότι θα του συχωρήσουμε έτσι εύκολα τον Τάσσο επειδή είναι καλό παιδί.. Πλανάτε εις πλάνην..

Πολύ φοβάμαι λέξη ότι ο Χριστόφιας δεν είναι τίποτε άλλο από ένας φοβητσιάρης. Δεν είχε το θάρρος να πει το ΝΑΙ και τώρα προσπαθεί να καλοπιάσει τους φασίστες..

Τίποτε.. έχει 4 χρόνια διορία ας φροντίσει να μην τα κάνει θάλασσα πάλι..



Τώρα, για την ακρίβεια και τα οικονομικά είναι παγκόσμιο το πρόβλημα.. Εκεί μπορεί να δείξουμε λίγη επιείκεια. Στο κυπριακό όμως μηδενική ανοχή..

Ανώνυμος είπε...

apla o Dimitris prospathei na mas fkalei pou ta skata, pou mas empiksan oi proigoumenoi(signomi gia tin ekfrasi. mazefki ta spasmena. aformi gia oullous tous fanatikous grivikous na ton kraksoun. egirefkan etsi aformi pou tzairo.

rose είπε...

@Mouzoura

και στα σκατα ποιος μας έβαλε?

μου θυμισε το ανέκδοτο με το πουλάκι και την αγελάδα...

Ενα πουλί αποφάσισε να μη φύγει για μέρη ζεστά το χειμώνα και αποχαιρέτησε τους φίλους ττου..
Ηρθε ο χειμωνας και τα χίονια...
Φαι πουθενά ούτε ένα κλαράκι, ουτε ενα σποράκι
ταφτερα του βαρια απο το κρυο έπεσε στη γη πάνω στο χιονι και περίμενε να πεθανει...
Τοτε περνα απο εκει μια αγελάδα και μη κοιτώντας κάτω έχεσε...
το πουλάκι μας βρέθηκε μες τα σκατα...
αχ τι ζεστα είναι ! είπε
και ξεθαρρεψε...
έβγαλε το κεφαλούι του και άρχισε να κελαηδά
Απο εκει περνουσε μια αλεπού, ακούγοντας τον κάνει ένα χραπ και τον καταπίνει ολόσωστο!

συμπερασμα:
Οποιος σε ριχνει στα σκατα δεν ειναι απαραιτητα εχθρός σου
Οποιος σε βγαζει από τα σκατα δεν ειναι απαραίτητα φίλος σου...
Προπαντώς, σαν είσαι μέσα στα σκατά ΜΗΝ το απολαμβανεις!

Ετσι και το Κυπριακό...

Ανώνυμος είπε...

Αχ, βρε Πένητα, αχχχ!

Σε λίγο θα καταλάβεις και ποια ήταν η σημασία της διάσωσης των ηγεσιών των ξέρεις-ποιών και όλων των άλλων που έγιναν κατεστημένο(π.χ. Εκκλησία) στις περασμένες εκλογές. Σε όλα τα θέματα.

Αχχχ.

andreas f.stavrou είπε...

Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ είναι από τους θεμελιώτες του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι εκφράζουν την αριστερά, δικαίωμά του. Η ρητορική είναι ένα πράγμα και η πράξη άλλο. Και από τις πράξεις κρίνεις τους λόγους και όχι το αντίστροφο.
Σίγουρα το ΑΚΕΛ είναι καλύτερος διαχειριστής από τους άλλους κομματικούς μηχανισμούς. Όπως έδειξε και η τριμερής συγκυβέρνηση του Τάσσου, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ελέγχει μέσα από διάφορες οργανώσεις το λαό και έτσι μπορεί χωρίς αντιτάσεις να περνά όποιες πολιτικές θέλει: νεοφιλελεύθερεςς, συντηρητικές,προοδευτικές και ό,τι φανταστείς.
Μιλάς για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κατήντησε μια γελοία υπόθεση. Όλοι υποστηρίζουν την εκαπιδευτική μεταρρύθμιση: δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι. Ποιος νοιάστηκε για το περιεχόμενό της; Η άγνοια του κόσμου δίνει την ευκαιρία στην εξουσία να πειραματίζεται κατά πως επιθυμεί, ευκαιριακά και αποσπασματικά. Την περίοδο του Τάσσου το θέμα που απασχόλησε πιο πολύ ήταν η μαθητική στολή!!! Τώρα το θέμα θα είναι η είσοδος τωνκομμάτων στα σχολεία. Τελικά ποια είναι η προοδευτική πρόταση για να την υποστηρίξουμε ή να τη διεκδικήσουμε;
Ποιος ανέλαβε πολιτικές ευθύνες για το νερό; Ποιο είναι το νέο ήθος ή η νέα πολιτική αντίληψη; 35 εκατομμύρια πήρε ο Μιχάλης Ιωαννίδης, άρχισε τις εισφορές στα σωματεία, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΠΟΕΛ, και ο λαός πληρώνει σε πενταπλάσια τιμή το νερό. Οργανώνουν και τελετή υποδοχής του νερού η κυβέρνηση, η εκκλησία και οι τοπικές αρχές!!!
Διορισμοί; Συνταξιούχοι και κομματικοί βολεύονται. Οι άλλοι να περιμένουν.
Σκάνδαλα; Αφλατοξίνες.Και εδώ η πρκατική του Τάσσου: διορίζω μια διερευνητική επιτροπή ώσπου να ξεχαστεί το θέμα.
Ξόφληση λογαριασμών νερού μεγαλοεπιχειρηματιών με απόφαση του Υπουργικού; Το αμίμητο 'εν τζιαι ξέραμε"!!!
Πτώση στέγης θεάτρου; Διερευνητικής επιτροπή και στο τέλος φυσικά θα φταίει η στέγη.
Παρακολουθήσεις πολιτών; Όσο δεν ήταν στην κυβέρνηση ο Χριστόφιας, φώναζε εναντίον της τροποποίησης του άρθρου 17 του συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών. Τώρα το Υπουργικό ενέκρινε και περισσότερα από αυτά που ζητά η ΕΕ γιατί έτσι γίνεται και..στη Γαλλία.
Φυσικά πρέπει να είμαστε δίκαιοι.Το πρόγραμμά του δεν περιέχει κάτι αριστερό ή προοδευτικό.Επομένως ο άνθρωπος είναι συνεπής με τον εαυτό του. Πρόβλημα μάλλον έχουν αυτοί που τον υποστήριξαν πιστεύοντας ότι είναι αριστερός. Πρόβλημά τους.

MARINOS είπε...

Τα πράγματα ίσως να είναι και πιο απλά: έπεσαν οι ιδεολογίες. Όλα πια είναι πετυχημένα trademarks που όταν τους βολεύει ανεμίζουν τα σύμβολα του προδομένου χτες τους, προκειμένου να πετύχουν τη συσπείρωση.

Δεν κέρδισε ο Χριστόφιας επειδή ήταν ο "ακελικός - αριστερός σύντροφος" αλλά επειδή έπεισε πως ήταν πιο καλός διαχειριστής από τον Κασουλίδη.

Ανατροπές στην Κύπρο δεν μπορούν να γίνουν σε κανένα τομέα, γιατί μονίμως έχουμε την δικαιολογία (;) "την ανάγκη διατήρησης θετικού σοτ εσωτερικό για την επίλυση του Εθνικού θέματος".

Όσο εκκρεμεί αυτό, όλα τα άλλα θα κρύβονται -δυστυχώς- κάτω απο το χαλί...

Ίλαντρος είπε...

Ρε Λέξι, είσαι του ύψους και του βάθους. Πολύ εύκολα ενθουσιάζεσαι και πολύ εύκολα απογοητεύεσαι. Καλύτερα να μην περιμένεις πολλά για να μην απογητεύεσαι. Κι αν κάνουν κάτι καλό, θα σου έρθει και ευχάριστη έκπληξη.

Χαιρετώ σε.

Aceras Anthropophorum είπε...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Αμααααααν κοτζιάκαρες μουρμούρες. Κανένας μα κανένας δεν είπεν τίποτε.

Λυπούμαι

Ελπίζω η ουσία τζαι το περιεχόμενον του έργου της κυβέρνησης ναν έναν αέραν καλλύττερον που τζείνον της κριτικής. Έτσι κριτική ξέρω τζαι κάμνω τζαι γώ. Καλλύττερα όμως να μεν την κάμω διότι θα αφαιρέσω δεν θα προσθέσω στην συλλογικήν αναζήτησην. Έχετε να πείτε τίποτε, πέτε το. Αλλιώς αννοίξετε καμιάν κουβένταν εκτός που πολιτικά.

Ανώνυμος είπε...

Επαφές Τάσσου με Ταλάτ

Άγνωστο αν επρόκειτο για λάθος, άγνοια ή "μήνυμα" με νόημα. Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Αθήνα ανέφερε χθες το μεσημέρι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και κόμματα παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τις επαφές του Προέδρου Τάσσου Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ! Προφανώς ο τέως Πρόεδρος λογικώς θα ονομάζεται Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Μ.Κ
Κωδικός άρθρου: 803890
ΠΟΛΙΤΗΣ - 02/07/2008, Σελίδα: 12


φτου φτου φτου
(σχόλιο της κοτζιακαρης Ρόουζ)

@ Aceras
τι σχόλιο περιμένεις... ειμαστε σε αναμονή..
Στο εσωτερικό δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα όπως προανέφερα...
κάθε φορά που ανοιγεται ένα θέμα συζητησης κάποιοι λένε "κάντε υπομονή και είναι νωρίς"...

Στο κύπριακό τώρα τι να πω;
πιο πολύ ελπίζω στην 1 ωρα που μίλησαν ο Χριστοφιας και ο Ταλατ μονοι τους, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Δεν αντέχουμε μια ακόμα απογοητευση...

Ο δημητράκης πρέπει να εργαστεί διπλά και τρίπλα για να αποδέίξει τον εαυτό του... και είναι πολύ τυχερός πιστεψε με που δεν ακούει όλα όσα θα έπρεπε να ακούσει...

Lexi_penitas είπε...

Ασερα η κριτική βασίζεται σε βιώματα και όχι μόνο ενδείξεις. Σε κανένα τομέα στο εσωτερικό, ο Χριστόφιας δεν έχει δείξει διάθεση έστω να έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο. Οι κάστες καλά κρατούν. Ξέρω θα μου πεις πάλι για τη συγκυρία του κυπριακού χάριν της οποίας πρέπει να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή ομοψυχία. Όμως φίλε μου ακριβώς εδώ είναι το λάθος. Το έργο το ξαναείδαμε. Χιλιοπαιγμένο. Καμιά νέα πνοή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι φταίει για την ακρίβεια π.χ. όμως δεν έκανε απολύτως τίποτε να την αποτρέψει. Ούτε συντάσσομαι με το πετεινάριν τον Αβέρωφ που ευκαιρία γυρεύει να χύσει τη χολή του. Είδαμε και τη δεξιά και δεν ξεχνούμε. Απλά επισήμανα ότι με λίγη περισσότερη ευαισθησία και μόνο δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Ο πρώτος τομέας που χρειάζεται να βάλει χέρι είναι ο κρατικός όπου υπάρχει ανάγκη αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης από το Α ως το Ω. Είδες τίποτε μέχρι σήμερα που να διαφοροποιεί την προσέγγιση του από τους προηγούμενους;

Η απουσία του ΑΚΕΛ από τον κατακλυσμό στην Αμμόχωστο, την μεγαλύτερη κοινή εκδήλωση που γίνεται στα κατεχόμενα, σπρώχνει τους φόβους μου και πέραν από τα εσωτερικά μας.

Ιλλαντρε σε χαιρετώ και πρέπει να πω ότι το χαιρέκακο ;) σχόλιο σου το περίμενα πιο νωρίς. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι με τον Κασουλίδη και την γνωστή έλλειψη ευαισθησίας της παράταξης του τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Θα σε παραπέμψω στον ύμνο του Γεωργιάδη στο κεφάλαιο σε άρθρο του όπου ισχυριζόταν ότι αν το θέατρο ήταν ιδιωτικό η στέγη δεν θα έπεφτε (!!!!) Αν δεν το διάβασες να προσπαθήσω να βρω το λινκ

Καλή μέρα νάχετε!

MonachusX2 είπε...

Λέξη, ο Χριστόφιας σήμερα (3/7)δίνει συνέντευξη Τύπου για τις πρώτες 100 (120 για την ακρίβεια) μέρες της προεδρίας του. Μακάρι να ακούγαμε κάποιον έντιμο δημοσιογράφο να υπέβαλλε με τη μορφή ερωτημάτων τις "γκρίνιες" σου. Αλλά, φσσσσ...

Bananistanos είπε...

Οι μέρες του εν 120 + 4.5 χρόνια. Η συγκυβέρνηση του δεν διαγράφεται.

Να τον ρωτήσουν τζε αν μετάνιωσε που οι βουλευτές του επι Κληρίδη καταψήφισαν τα κονδύλια για αφαλατώσεις

Ανώνυμος είπε...

Μα εδω συμμετείχε στο Υπουργικό με δικους του Υπουργούς και δεν "προσεξε" ότι υπάρχει υδατικό πρόβλημα !
Το ιδιο με το φυσικό αέριο, το ίδιο με χιλιες δυο κομπίνες....

Ακόμα και ο Συλικιώτης, το "άγιο" παιδί της κυβέρνησης, στεκόταν διπλα δίπλα με το μουχτάρη από τα ΛΕυκαρα (Αποκλη Αποκλέους) όταν έλεγε τα γραφικά του για τους μετανάστες και άππωνε την Αστυνομία να τους αλλαξει τα φώτα...

Φοβαμαι πως οχι μονο δεν τα βαζei με το κατεστημενο αλλά συμμετείχαν - εστω με τη σιωπη τους και ανοχη τους..

Φοβάμαι πως αν ηθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα θα είχε ήδη ξεκινησει από τους Κουλίες και Κουτσιουκ που δε θέλουν πολύ για να αρχίσουν τις κορώνες τους...

Η απουσία του ΑΚΕΛ από την Αμμοχωστο ηταν αισθητη σε ΟΛΟΥΣ, δημιουργησε απορία στους συντρόφους τους εκει, αναρωτηθηκαν αν το ΑΚΕΛ τους γυρναει την πλατη ακόμα μια φορά...
Εχουν καεί οι ανθρωποι πολλές φορές, ερχόντουσαν με τις κόκκινες σημαιούες τους και φώναζαν στην Εζεκία Παπαιωάννου συνθηματα υπερ της ειρηνης και της λύσης και ήταν εκει ο Χριστοφιας με τον Τασσο χέρι χέρι ...

και μετα τους "τσιμεντωσε"!

Δεν με ενδιαφερουν οι Κασουλιδιδες - δεν βγηκε πρόεδρος, και δεν δίστασα να πω πως από την τρίτη μέχρι το σαββατο της 2ης Κυριακής μόνο ντροπή ένιωθα για εκεινον... ΚΑι ειναι βαρύ πράγμα να νιωθεις ντροπή για εκεινον που πας να ψηφίσεις την ΚΥριακη...

Τωρα θελω να διαψευστω και ο Χριστοφιας να τα παει καλά...
Αλλα ίντα ξέρω....

Aceras Anthropophorum είπε...

Ούλλοι λέσιν τζαι πολέσιν τζιο στραός τζει που πονεί ρε Μπανανιστανέ.

Θα πιάσω μόνον 2 θέματα για να σας δείξω γιατί ενευρίασα λλίον με την γεννικόλογην κριτικήν (ιδίως των σχολίων Λέξι για να είμαστιν τζαι δίκαιοι).

Για την λειψυδρίαν για παράδειγμαν δεν μπορείς να μουρμουράς για έναν πράμαν που εν που τζειαμέν που τα γεννοφάσκια της Κύπρου (αθθημηθύτε τα παραμύθκια του δράκου που το νερόν, του σπανού με τους 40 δράκους, την αγίαν Ελένην που έφερεν τους κάττους να φάν τα φίθκια που ήταν τα μόνα που επιζήσαν που την λειψυδρίαν...)

Αντίν να σκεφτούμεν την μή πολιτικήν διάστασην του προβλήματος του νερού που είναι τζαι η πιό κύρια, ΠΑΑΑΑφ! Τρίτον κατηγορία στην ιεραρχίαν για τον Χριστόφιαν. Ο τρόπος ζωής μας κοπέλια, η καθημερινή μας ζωή τζαι τα βίτσια μας, θα αλλάξουν που τους πολιτικούς;

Σε 120 μέρος η Κυβέρνηση του Χριστόφια απάντησεν αποφασιστικά στο πρόβλημαν έκτακτης ανάγκης τζαι προχωρεί σταθερά τζαι μεθοδικά στην σύστασην φορέα υδάτων που θα λύσει το πρόβλημαν μακροπρόθεσμα.

Το να ζητάς λύσην σε 120 μέρες σε έναν πρόβλημαν που θέλει προγραμματισμόν 10 χρόνον για να φκείς που το αδιέξοδον αφαιρεί από το βάρος της κριτικής. ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΙΖΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΜΕΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΣΕ ΜΑΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Τα του Καίσσαρος τω Καίσσαρι.

Οι δε ιδέες που βάλλετε εδώ για λύσην του υδατικού, με συγχωρείται αλλά είναι μαλακίες. Ο Θεμιστοκλέους που μπορεί να εν καλός αθρωπος, έκαμεν την μεγαλυτερην μαλακιαν που μπορεί να καμει πολιτικός, τζαι οι μαλακιες που προτείνεται τωρά ειναι επακόλουθον της δικης τους κοντοφθαλμης στρατηγηκης. Η βιώσιμη λύση του υδατικού έρκετε πρώτα τζαι κύρια που τα μέτρα που θα πάρεις για να δράσεις πας την ΖΗΤΗΣΗΝ. Μετά πάνω στην ΥΠΟΔΟΜΗΝ τζαι το άδικα χαμένον νερόν. Ότι δεν μπορείς να κάμεις πέρα που τούτα, μετά έρκεσαι να δουλέψεις πάνω σε ακριβά τζαί για την πούγκαν τζαι για το περιβάλλον μέτρα για την προσφοράν.

Μιαν τέθκοιαν πολιτικήν μόνον οι οικολόγοι προτείνουν 100% σωστήν τζαι σε κάποιον βαθμόν το Ακέλ. Τους άκουσα μιαν ημέραν στον Άστρα, τζιαι μόνον ο Λαμάρης ελάλεν για τον φορέαν υδάτων, οι άλλοι ερίχναν τα πας τον θεόν.

Αντί να κριτικάρεται την Κυβέρνησην του Τάσσου που δεν εδούλεψεν να μειώσει την ζήτηση τζαι τες ζημιές που το αδικαιολόγητα χαμένον νερόν κατηγοράτε τον που εν αυξησεν την προσφοράν.

Αυξηση της προσφοράς = ψηλόττερη τιμή τζαι τιμή που δεν θα μπορείτε να την πληρώννετε όταν το πετρέλαιον θα είναι 250, 300, 400, 500 δολλάρια το βαρέλλιν. Είσιαν να κλαίτε ήδη διότι το νερόν εν ακριβόν (ακρίβια που ελαλούσαμεν)

Αύξηση της προσφοράς = παραπάνω ρύποι, παραπάνω CO2 στην ατμόσφαιραν, παραπάνω προστιμα που δεν φτάννουμεν τους στόχους μείωσης του CO2 που μας έβαλεν η Ευρώπη, παραπάνω βρωμιά που θα ρίξουμεν πάλε στους ώμους της ατμόσφαιρας τζαι του κλίματος της υδρογείου. Είσιαν να κλαίτε που η Κυβέρνηση δεν κάμνει τίποτε για τες κλιματικές αλλαγές που σαρίζουν πρώτα πρώτα στον τόπον μας τζαι που μας εφέραν την σκόνην τζαι αρρωστούν τα μωρά που τες πνευμονικές παθήσεις, που λλιανίσκει το νερόν, που κάμνει παραπάνω πυράν...

Αύξηση της προσφοράς = πολίτης παραπάνω ανεύθυνος τζαι αύξηση της ζήτησης. Ήσιαν να κλαίτε ότι η κυβέρνηση φκάλλει μιαν τρύπαν μες το νερόν (όπως έφκαλεν ο Θεμιστοκλέους τζιαι όπως δεν την εστούππωσεν ο Φωτίου).

Η φράση που έβαλες Λέξι μου για την λειψυδρίαν είναι μουρμούρκον ναι. Οι δε απαντήσεις που έλαβες στα σχόλια είναι Μαλακίες.

Είπα ότι θα πιάσω 2 θέματα που εθίξατε αλλά ήδη με έναν έγραψα σεντόνιν.

Κατά τα άλλα καταλάβω την σικκίρτησην σου Λεξιπένητα για την έλλειψην ριζοσπαστικότητας αλλά έναν κόμμαν αντικατοπρίζει την ριζοσπαστικότηταν μιας κοινωνίας. Το Ακέλ εν η συνθετική φωτογραφία των κυπραίων αριστερών. Αν δεν μας αρέσκει τι δείχνει η φωτογραφία ας δουλέψουμεν πας το περιεχόμενον της τζαι όχι θέλουμεν να σιίσουμεν την φωτογραφίαν ή να σπάσουμεν την φωτογραφικήν. Εν για αυτόν που σας είπα ότι έτσι κριτικήν ξέρω τζαι κάμνω τζαι γώ. Η κοινωνία δεν αλλάσσει σε 120 μέρες. Ούτε τζαι το υδραυλικόν σύστημαν του Φρεννάρου που χάννει 40% του νερού πριν να φτάσει μες τα σπίθκια. Ούτε τζαι η κκελλέ του μέσου κυπραίου που λαλεί σικκιμέ.

Ανώνυμος είπε...

@Aceras

Πιππιλλάς τούντο "κοτζιάκαρες" όπως οι ΚΝΙτες τα τσιτάτα τους, τις πραγματικές κοτζιάκαρες και όσους τις συντηρούν όμως δεν τις σχολιάζεις.

Και εξηγώ.

Κυπριακό:

Ήθελαν οι πραγματικές μουρμούρες γεροντοκόρες μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια, μπήκαν αυτές στο τελευταίο ανακοινωθέν και η αντίδραση τους ήταν ότι "...δεν διασαφηνίζει κατά τρόπο οριστικό και απόλυτο ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά τις αποδέχεται..." (ΕΔΕΚ) και ότι "...δημιουργούνται συνειρμοί που παραπέμπουν σε πρόνοιες του σχεδίου Ανάν...".

Το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος αντιδρούν χαλαρά εώς καθόλου ... ενώ οι διάφοροι Ιερωμένοι κάνουν τη δική τους προπαγάνδα με κάθε ευκαιρία.

Όλοι ποντάρουν σε αδιαλλαξία Τουρκίας-Ταλάτ αλλά και στροφή να κάνουν οι άνωθεν, καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει αφού ανενόχλητοι οι αιώνιοι απορριπτικοί -δλδ. οι διάφορες κομματικές ηγεσίες και η Εκκλησία -αφήνονται να σπέρνουν τα μικρόβια της φοβίας και της μιζέριας.

Και εσύ θέλεις τον κόσμο να μην αντιδρά και να δείξει κατανόηση. Ποιός εν' η γριά;

Λίγα θέματα Εντός:

Πέφτει η οροφή στο αιώνιο μας θέατρο σκιών και σαν συνεννοημένοι καταπίνουν τη γλώσσα τους πολλοί "διαμαρτυρόμενοι" του παρελθόντος. Ωσάν να πρέπει να προστατευτεί κάποιος "δικός". Ακόμα μια Επιτροπή Παραπλάνησης και το γνωστό "περιμένετε να βγει το πόρισμα".

Άκουσε κανένας κουβέντα για την ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι και οι πρόνοιες των προσφορών για να μην γίνονται πλέον αποδεκτές μαλακίες τύπου "έγινε οπτικός έλεγχος";

Αγρότες. Άκουσε κανείς να ξεκινά κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσουν οι λίγοι εναπομείναντες αγρότες (ίδιο και για τους ψαράδες) μας να επιβιώσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά; Θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν στη δημιουργία συνεργατισμών;

Παραπονιούμαστε για την μεταφορά των αυξήσεων στον καταναλωτή, βλέπουμε απαθείς τους μεσάζοντες να κάνουν ότι θέλουν... και κανείς δεν διερωτάται "...γιατι μια αριστερή κυβέρνηση δεν πληροφορεί τους αγρότες ή άλλες ομάδες για το πως μπορούν, μέσα στην Ευρώπη, να γίνουν οι ίδιοι διαχειριστές της παραγωγής τους... από το χωράφι ως τα σημεία διοχέτευσης της παραγωγής στον καταναλωτή".

Άσε το άλλο. Εφτάσαν κάποιοι που έχουν γη να χειρίζονται πλέον την αγροτική παραγωγή, να επιβλέπουν δηλαδή τους αλλοδαπούς αγροτοεργάτες τους μέσα από την BMW ή την Μερσεντές τους, μέσα-μέσα να φέρνουν τζιαι καμιά νεαρή βουλγάρα ή πολωνή μες το κλιματιζόμενο όχημα για να τους κάτσει με το ζόρι τζιαι μετά να καπαρτίζουν για τα κατορθώματα τους μες τον καφενέ. Αριστερή συνείδηση.

Λειψυδρία. Ωραία απάντηση, "το πρόβλημα πάντα υπήρχε". Μάλιστα. Τζιαι φταίει ο Θεμιστοκλέους που τουλάχιστον πρότεινε μια λύση κατάλληλη για το νερό που πετάσσουμε σε συντριβάνια, γκολφ και κήπους ξενοδοχείων... αλλά δεν φταίει κανένας "δικος" μας που ούτε τα μέτρα συγκράτησης της ζήτησης δεν προώθησαν ποτέ με τρόπο αποτελεσματικό. Η δε κυβέρνηση τΑΣΣΟΥ ουδεμίαν σχέσην είχε με το ΑΚΕΛ... όλλαρίιιααα όλλαρααααα. (Πάγια Ντιρεκτίβα: απαγορεύεται η αυτοκριτική).

Νεολαία, στρατός, "παραβατικότητα" και ναρκωτικά. Τα ίδια και τα ίδια. Άφησαν τους ίδιους άτσαλους, νεοφοβικούς πεθαμένους (Αστυνομία, κουτσουρεμένες και καλουπωμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, εκκλησία) να χειρίζονται τα πιο πάνω θέματα και να επιβάλλουν το συντηρητικό, αναποτελεσματικό τους Λόγο -που πάντα χαρακτήριζε την κυπριακή κοινωνία -να διαμορφώνει απόψεις στα συγκεκριμένα θέματα. Άκου ποιοι βγαίνουν στα κανάλια να περιγράψουν την κατάσταση και να προτείνουν λύσεις, άμα δεις -ή ακούσεις -διαφορά σφύρα μου κλέφτικα.

Αλλά πως να ακούσεις; Εσύ ήρτες στις εκλογές, άκουσες όποιους άκουσες, έφυγες... και από τότε λειτουργείς με ντιρεκτίβα. Αλλά εσύ μπορείς να κρίνεις καλύτερα και να ονομάζεις "κοτζιακάρες", όχι εμείς που είμαστε εδώ...

Λες "...Το Ακέλ εν η συνθετική φωτογραφία των κυπραίων αριστερών..."

Ακριβώς. Και τούτη η φωτογραφία συντηρητικών, θεοφοβούμενων μικροαστών με αριστερό μανδύα θα παραμείνει αναλλοίωτη ώσπου βρίσκουν υποστηρικτές σαν και σένα, κοτζιακάρες πάντα πρόθυμες να σιωπούν για όσα ενοχλούν, να ψηφίζουν τον όποιο Μακάριο, να κατακρίνουν όποια προσπάθεια κριτικής ή έστω διαλόγου εκτός του προκαθορισμένου πλαισίου.

Bananistanos είπε...

Ασέρα μαλάθκιανε,

Το δουλεμα που πέφτει σήμερα με το νερό του τάνκερ επήρες το χαπάρι; Θέλουν 72 ώρες να αναλύσουν νερό;; Συμπτωματικά όσπου να τελιώσουν οι σωλήνες.

Ποία εν η μαλακία του Θεμιστοκλέους; Που έχουμε 2 μονάδες αφαλάτωσης τζε δεν μας έλειψε το νερό επί Τασου+Χριστόφια;

Τζε ο Χριστόφιας σήμερα αφαλατώσεις προγραμματίζει για το μέλλον. Τζε να σου θυμίσω ότι επι Τάσσου+Χριστόφια εσιονώναν το επεργασμένο νερό της Λεμεσού στη θάλασσα γιατί είσηεν πολλίν ο Κούρρης!!! Για μέτρα εξοικονόμισης εκτός που τες περικοπές δεν άκουσα οτιδήποτε. Τα γρασίδκια μας τζε οι πισίνες ναν καλά τζε ας φέρνουμε νερό με τα παμπόρκα πιο ακριβό που τη πεζίνα. Τζε να χτιζουμε όπως-όπως αφαλατόσεις πας τες παραλίες για να λούνουνται οι τουρίστες.

Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις τη ζήτηση είναι η αύξηση της τιμής.

Το λάθος που βρίσκω στους Κληρίδη-Θεμιστοκλέους για τες αφαλατώσεις είναι που δεν εμεταφέραν όλο το κόστος απ'ευθίας στο καταναλωτή (όλους, όι μονο τους Λευκωσιάτες). Μόνον έτσι θα εχόνευκεν ο κόσμος το ότι πρέπει να κάμνει οικονομία. Τζε τα συμβούλια ότι πρέπει να έβρουν τες διαρροές. Το ίδιο λάθος κάμνουν τζε οι σημερινοί. Όσπου το νερόν εν μούχτιν τζε έσιει μες το τάνγκιν ο κόσμος δεν κάμνει οικονομία. Άμα πιάσει κανένα λοαρκασμό 200-300 ευρώ να δεις μείωση της ζήτησης, πισίνες να φκερώνουν ή να σιεπάζονται, γρασίδκια να ξιλίφκουνται...

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγρινόν, είτε με παίρνεις για άλλον, είτε δεν εθκιάβασες ούτε μιαν γραμμήν που ότι έγραψα στο 2ο σχόλιο, είτε έχεις άλλα να πείς, για άλλα πράματα τζαι βρίσκεις την ευκαιρίαν να τα πείς σε τούτην την κουβένταν, είτε δεν συνεννοούμαστιν. Με άλλα λόγια: άλλα λόγια θκειέ παπα.

Μπανανιστανέ, πέρα που το κόλλημαν σου με τον Τάσσον-Χριστόφιαν (που εν το μόνον πράμαν που σε κριτικάρω σαν κόλλημαν στο παρελθόν), τζαι πέρα που την συναισθηματικήν συμπάθειαν προς τον συμπαθή για σένα Θεμιστοκλέους, με τα άλλα βασικά συμφωνείς μαζί μου δηλαδή. Εγώ πάντως συμφωνώ με αυτά που λαλείς. Είπες μιαν πολλά σοβαρήν εισήγησην για την μείωσην της ζήτησης που αν την έκαμνεν ο Κληρίδης-Θεμιστοκλέους ή το Τάσσος-Φωτίου-Χριστόφκιας, ήταν να τους χειροκροτήσω. Άλλωστε εν για το μόνον πράμαν που κρίνω τους προηγούμενους. Πράμαν που θα κάμω τζαι με τους τωρινούς (με τους οποίους δεν είμαι παντρεμένος - ακούεις αγρινόν) αλλά περιμένω να δω τι θα γινεί τζαι πως θα δουλέψει, τι αποτέλεσμα θα δώσει ο φορέας υδάτων που μάχουνται να στήσουν.

Προς το παρόν το μόνον που μπορώ να κρίνω είναι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Δεν μου αρέσκουν διότι τα πλοία κρούζουν παραπάνω πετρέλαιον που τες αφαλατώσεις τζαι οι διατρύσεις είναι ακόμα σιειρόττερες διότι τρώμεν που την φυσικήν κληρονομιάν. Υπάρχουν υδάτινοι πόροι που πρέπει να προστατευτούν σαν τες βυζαντινές εκκλησιές. Το ότι θωρώ τα τρυπάνια να τσιππώννουν πας τα υπόγεια του Σταυροβουνιού χωρίς καμιάν έρευναν μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι σαν να θωρώ μπουλτόζες που χαλούν χαλαμάντουρα χωρίς να εξετάσουν αν πρόκειται για βυζαντινήν κληρονομιάν. Ανυσηχώ. Τα κρίνω όμως σαν μέτρα έκτακτης ανάγκης τζαι ελπίζω ότι δεν θα μείνουν σαν μόνιμες λύσεις για να γεμώνουν τες πισίνες, ή τα τιπόζιτα που έβαλεν πας τες φωτογραφίες ο επίτροπος περιβάλλοντος. Σε τέθκοιαν περίπτωσην θα είμαι δίπλα σας να κριτικάρω συγκεκριμένα πράματα. Δεν σας συμπαραστέκουμαι όμως για να κριτικάρουμεν την κυβέρνησην για ούλλα τα κακά του κόσμου, ακόμα τζαι για τους πατατάρηες που κρατούν τες βουλγάρες πας τα γόνατα τους μες το κλιματιζόμενον Μερσεντές το θεωρώ εντελώς αντιπαραγωγικόν. Άλλον η κοινωνία, τζαι άλλον η κυβέρνηση, άλλον ο εαυτός μας τζαι άλλον ο Χριστόφιας. Αν δεν μας αρέσκει ο εαυτός μας (ή η κοινωνία) ας δούμεν πως θα τον αλλάξουμεν τζαι ας αφήκουμεν τον Χριστόφιαν ύσηχον διότι έχει πολλήν δουλειάν να έβρει τα ισοζύγια πον να φέρουν μιαν λύση βιώσιμην.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Αγαπητέ Λεξιπένητα, σαν να άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου τζι εδώκαν ούλλοι πάνω σου. Αλλα κι΄εσύ τί περιμένεις; πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα; Οι πολιτικοί μας, (συμβαίνει όμως και αλλού, παρηγορηθείτε!) είτε είναι κυβέρνηση έιτε όχι, είτε αριστεροί είτε δεξιοί (Ασέρα μέν δώκεις πάνω μου) είναι ακόμα μαθητευόμενοι. Άν βρείς την συνταγή θα σου βγάλω το καπέλο. Εγώ, την βρήκα, Διάβασε:-

"Οι άνθρωποι είναι όλοι πολύ άσκημοι. Έχετε προσέξει ότι δε μπορεί κανείς να κάνει μιά βόλτα στο δρόμο δίχως να δει ένα σωρό άσκημους ανθρώπους; Έ, λοιπόν, εγώ τρελαίνομαι να κάνω βόλτες στους δρόμους, αλλα σιχαίνομαι την ασκήμια. Έτσι κατασκεύασα ένα δικό μου δρόμο και έφτιαξα όμορφους διαβάτες... Θα καθαρίσουμε όλους τους κακομούτσουνους... Boris Vian - "Et on touera tous les affreux" 1948"

stalamatia είπε...

Προτείνω στη κυβέρνηση να διορίσειέναν υπάλληλο που η δουλειά του να είναι το μπλογκεροδιάβασμα.Έτσι θα ξέρει πως σκέφτονται οι πολίτες της Κύπρου.Βέβαια μπορεί και να μη φακκά πενιά για το τι θέλει ο πολίτης της.
Τίποτα άλλο δεν μπορώ να κάνω παρά μόνο οικονομία στο νερό για να στέλνουμε και σε σας.

kyriakos είπε...

Μόλις έχω έρθει στην εναλία Κύπρο και έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1)Δεν μπορείς να γαμήσεις χωρίς Air Condition..
(Ασέρα δοκίμασα και τα κόλπα σου με τα παραθυρόφυλλα αλλά τίποτε..)
2)Το γρασίδι της αυλής μου εμάρανε.. το ίδιο και τα δεντρούθκια..
3)Νομίζω πολλοί θεωρήσαμε αυτονόητο ότι άμα χέζεις μπορείς να τραβάς και το καζανάκι..
τελικά πλανιόμασταν εις πλάνη οικτρά..

..Νομίζω θα κάνω διακοπές από το bloging το καλοκαιράκι..

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους σας..

(και στον Χριστόφια)
..

Ανώνυμος είπε...

@ Kyriakos
Καλωσόρισες στο νησι της Αφροδίτης!

Aceras Anthropophorum είπε...

Λεξιπένητα τζαι μπλογκοδιαβάτες που θα περάσετε που δαμέ, εβάλαμεν petition για αλληλεγγύη προς την απεργία στα Τζιούμπο τζαι ζητώ την βοήθεια σας. Περάστε που τα στενά μου για περαιτέρω πληροφορίες.

Sceptic Anonymous είπε...

Με το νέρο εξ Ελλάδος τί γίνεται ρε παιδιά; Ένα αγωγό δεν μπορούμε να φτιάξουμε; Και δεν είναι ο Παπαδόπουλος εξουσία, ποιο θα φταίξουμε τώρα; (Λέμε τώρα)

Diasporos είπε...

Εγώ έναν λόον έχω να πώ:

Αν η Κύπρος ήταν στο σαϊζ της αμερικής, πρώτον ούλλα τα ζώα του πλανήτη θα εσφαγιαζούνταν, θα εσκοτώνναμεν κόσμον πολλύν, θα εκάμναμεν πόρνες ούλλες τες κοπέλλες που την ανατολικήν ευρώπην,και θα εβάλλαμεν πόμπαν της γής να την καταστρέψουμεν.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

@ Σκεπτικ: Τι τα θές τώρα, αφου για την αξιολόγηση των προσφωρών βλέπουν τα δύο σέντ διαφορά και δεν βλέπουν πίσω απο την μύτη τους. Δεν ήταν έκπληξη οι εξελίξεις με το νερό για όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Ίλαντρος είπε...

Λεξι, ως συνήθως αδικείς με. Το σχόλιο μου δεν ήταν καθόλου χαιρέκακο. Ήταν φιλική συμβουλή προς εσένα για να μην χαλάς την υγεία σου.

Το άρθρο του Γεωργιάδη το διάβασα, ήταν μαλακεία. Απογοήτευσε με ιδιαίτερα διότι γενικά αρέσκει μου τζείνο το παιδί.

Ασέρα, μα τι λες αθεόφοβε; Εννά λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας με το να περιορίσουμε τη ζήτηση; Τζιαι άτε επεριορίσαμε την 10, 20 30%. Ύστερα που πάλε εν θα έσιει νερό τι θα κάμνουμε; Θα κατουρούμε τζιαι να πίννουμε;

Μα το Θεό ώρες-ώρες φκάλλεις με που τα ρούχα μου αααααα..........

Ανώνυμος είπε...

Για το Κυπριακo εγώ θα πω ότι ο Χριστόφιας πρέπει να βάλει τους "δικέφαλους" στη θέση τους διώχνοντας τους από το κυβερνητικό στρατόπεδο ή να τους κάνει να μιλούν με τη δική του φωνή, αν θέλουν να βρίσκονται σε αυτό. Ωσπου το ένα κεφάλι των "δικεφάλων" αποτελει φερέφωνο της πολιτικής του Τάσσου και το άλλο του γυμνοσάλιαγκα κόλακα που αποσκοπεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί στους υπουργικούς θώκους δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Οι εθνικιστές τύπου Κουλία, Αγγελίδη, Παπαδόπουλου Νεότερου, Αντιγόνης, Ομήρου, Λυσσαρίδη κτλ βγαίνοντας καθημερινά στα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα κατά της διζωνικής ομοσπονδίας και βλάπτουν τον αγώνα που γίνεται για τη λύση. Συγχύζουν τον κόσμο συντηρώντας μύθους και διαστρεβλώνοντας σκοπίμως την έννοια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, διότι απλούστατα δεν τη θέλουν αλλά δεν τολμούν να το πουν ευθαρσώς δημόσια. Κάτι παρόμοιο έκαναν και παλαιότερα. Χρειάζεται πυγμή. Τα δύο κόμματα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους αν στηρίζουν τη διζωνική ομοσπονδία και τον πρόεδρο ή αν παραμένουν προσκολλημένα στις εθνικιστικές πολιτικές του Τάσσου και του Λυσσαρίδη που στην ουσία απορρίπτουν αυτού του είδους τη λύση. Ακόμα λύση δεν βρέθηκε και εμείς πολεμούμε την προσπάθεια να ξεκινήσει διαδικασία. Φανταστείτε να βρεθεί και λύση τι θα γίνει...

Για το υδατικό:
Σίγουρα η αφαλάτωση δεν είναι η καλύτερη λύση, όμως είναι μια λύση για να μην καταστεί η Κύπρος η Αιθιοπία της Ευρώπης.
Πρόγραμμα υπήρχε για το υδατικό, έστω και με αφαλατώσεις.
Απλά επί Τάσσου λόγω των γεμάτων τότε φραγμάτων και προκειμένου να μην χαθούν "δικοί" μας ψήφοι δεν τόλμησαν να συνεχίσουν την εφαρμογή των αφαλατώσεων.
Αντί τούτου στην πενταετία Τασσου υπήρξε ένας εν πολλοίς ανεξέλεγκτος οικοδομικός οργασμός που πέραν της εκτόξευσης των τιμών των ακινήτων οδήγησε και σε μεγάλες σπατάλες πολύτιμου νερού. Οι πισίνες στην Κύπρο που ήταν άλλοτε είδος πολυτελείας, σήμερα είναι στις πλείστες οικοδομές στάνταρτ προδιαγραφή. Τόνοι νερού σπαταλούνται ανεξέλεγκτα. Για να κτιστούν πολλές οικοδομές υπήρξαν μέχρι και υποκλοπές νερού από το υδρευτικό δίκτυο. Το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Σταύρου Κυπριανού πριν κανένα χρόνο στο ΡΙΚ υπήρξε διαφωτιστικότατο περί τούτου.
Πέραν των αφαλατώσεων όμως υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση ελπίζοντας ότι θα βρεθούν και πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος πριν μερικούς μήνες έγραψε ένα εξαιρετικότατο άρθρο για τους τρόπους που μπορούμε να εξοικονομήσουμε νερό. Σας παραθέτω τον σύνδεσμο: http://theopemptou.blogspot.com/2008/03/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

Πάντα οι ίδιες κουβέντες, τα ίδια λάθη. Τίποτε δεν θα αλλάξει. Είναι ούλλοι τους για καβ*ιές, τίποτε άλλο. Μπράβο, πάντως, έθεσες το πολλά ωραία τζε ίσσια το θέμα

rose είπε...

παιδια

οι τουρκικές εφημερίδες είπαν ότι έχουμε τον έχουμε "μικρό" τον αγωγό μας και γι αυτό δεν αξιοποιήθηκε ακόμα το νερό από την ελλαδα!

το πιάσαμε το σεξιστικό υπονοούμενο...

και να το γενικεύσουμε ...

τουτο το μεγεθος μας δημιουργησε πολλούς μπελάδες ...

στο μεγεθος βρισκεται η ουσια των προβληματων μας

Ανώνυμος είπε...

Με πετρέλαιο έχουμεν δαμέσα, με νερό έχουμεν, μόνο πουτάνες τζιαι τσιμέντο έχουμεν.

Ατε να μεταναστεύσουμε ούλλοι κάπου στην Ευρώπην, να τους πιερώσουμε σιόρ να μας δώκουν καμια καφκάλλα να περάσουμε όπως τότε στην Νεα Ιουστινιανή τζιαι να έχουμε τζιαι πολιτισμόν επιτέλους, να μεν φωνάζουμε κάθε λλίο ότι στην Ευρώπην εν πολιτισμένοι - τζιαι να βκάλουμε την Κύπρο όσα-όσα στο παζάρι, εννα βρεθεί κανένας αράπης να την αγοράσει για μιαν που τες γεναίτζιες του ή για να κάμνει κούρσες με τις Φερραρι ο γιός του.

Ε μεν μου πείτε ότι εν το εσκεφτήκατε. Είπαμεν, τα δύσκολα προβλήματα θέλουν τολμηρές λύσεις.

Sceptic Anonymous είπε...

Στον Καναδά πάντως έσχιει πολύ νερό, σκέφτομαι να παω...

Ε ρε γλέντια με τον Χριστόφια. Ενομίσαμε και εμείς και εκείνος ότι με τις χειραψίες και τα φιλιά γίνουνται δουλειές. Σε λίο δεν θα έχουμε νερό να πιούμε και θα λύσουμε δια παντώς όλα μας τα προβλήματα μαζί με το Κυπριακό.

Ολόκληρο σήριαλ να έρθει το νερό, μέχρι και τρικυμία στο Αιγαίο μας είπαν ότι είχε, αγιασμούς εκάμαμα, αγωγούς εκάμαμε, λεφτά εδώσαμε, δηλώσεις πολλές αλλά στο πηλίκιο μηδέν. Πάνε καλά; Δηλαδή τί άλλο θα ακούσουμε; Και ο Πολίτης (που τα λέει όλα) ακόμα ασχολείται με τον Παπαδόπουλο! Μιλούμε η σχιζοφρένεια στην Κύπρο έπιασε λίμιτ-απ.

Η Κυβέρνηση τί κάμνει θέλω να ξέρω; Κανονικά δεν θα έπρεπε να πέσουν κεφάλια και ο κύριος της Ocean Tanker να μας αφήκει ήσυχους; Αλλά βέβαια η ΕΔΕΚ δεν θέλει να θυματοποιηθεί ο υπουργός της. Το αρνιλίκι σε όλο του το μεγαλείο. Δηλαδή όταν έχεις μια δουλειά και δεν την κάμεις γίνεσαι θύμα; Και ο Χριστόφιας φυσικά για να μην τους στεναχωρέσει δεν θα κάνει τίποτα. Έτσι πάει μπροστά ο τόπος με το να έχουμε συλλογικές ευθύνες δεν φταίει κανείς, μόνο κάποιοι τρίτοι τα παίρνουν χοντρά. Προφανώς μας περιπαίζει με τον νόμο . Άτε και κανεί, 120 μέρες και ήδη άρχισα να σκέφτουμαι γιατί στο καλό εψήφισα Χριστόφια...

Ανώνυμος είπε...

Εψήφισες τον επειδή επίστευκες ότι ο Κασουλίδης ήταν να ήταν σιειτόττερος. Εγω τουλάχιστον τούτο έκαμα τζιαι ακόμα πιστεύκω ότι θα ήταν σιειρόττερος.

Ενι ξερω, μια λύση για να μεν εξαρτάται κάποιος που κομματικούς υπουργούς είναι να κάμουμε προθυπουργικό σύστημα με ενισχυμένη αναλογική αλλά τούτο που την άλλη εννά επιτρέπει σε μια κυβέρνηση να κάμνει ότι θέλει χωρίς καθόλου αντίσταση για 5 χρόνια τζιαι μάλλον εννα δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Τωρά τουλάχιστον η βουλή μπορεί κάποιες φορές να ανατρέψει σχεδιασμούς του Προεδρικού.

Εγώ προβληματίζουμαι για το τι εννα γίνει αν μεσα σε τούτο το τοξικό μιλκσεικ της ακρίβειας, του κόστους της πεζίνας, της έλλειψης νερού τζιαι γενικά της ούτως ή άλλως χρόνιας διαφθοράς τζιαι ανικανότητας συμφωνήσουμε τζιαι για το Κυπριακό τζιαι κάτσουμε να στήσουμε τζιαινούρκο κράτος.

Ανώνυμος είπε...

"Καταλαβαίνω ότι ο δάσκαλος του δεν του έμαθε ποτέ τη χρησιμότητα των σημείων της στίξης".

Τι σημαίνει αυτό; Ορθογράφος είσαι ή οποιαδήποτε άλλη λέξη πρέπει να χρησιμοποιήσω; Απολογούμαι, for my mistakes.

Κριτής επί παντός επιστητού είσαι; Σωστά το είπα; Λαικισμός εστί στο να αναλώνεις εαυτόν υποδεικνύοντας τα αυτονόητα; Ή λαικισμός εστί στο να κόπτεσαι περί φιλολαικής κυβέρνησης, περί ανθρωπιάς, περί ταπεινής καταγωγής και οι πράξεις σου να αποδεικνύουν το αντίθετο;

Ο Λευτέρης σε επείραξε. Εν θωρείς τι γίνεται γυρώ σου με τους άλλους λαικιστές. Ο Λευτέρης σε επείραξε. Αντιπροσωπεύειτην κοινωνία που τον εξέλεξε, όπως τον Ν. Παπαδόπουλο, Ζ. Κουλία, Γ. Ομήρου. Τούτους τους λαικιστές να κρίνεις. Όι τούτους που εν να στηρίξουν την Κύπρο άμμα χρειαστεί. Ότι μαλακία σκεφτείς γράφεις. Wow. Τι μας είπες;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη