Γιατί (μπορεί και να) είμαι ευγνώμων στον Τάσσο!
Πλησιάζουμε στις 100 μέρες από τότε που ο κυπριακός λαός απαλλάχτηκε από την αλάζονα διακυβέρνηση του Τάσσου. Μόνο 100 μέρες και οι αλλαγές που συνέβηκαν σε αυτό το διάστημα μοιάζουν κοσμογονικές. Μιλάω πάντα για το κυπριακό. Εκεί που φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος έχει ρίξει τις περισσότερες δυνάμεις του.
Το ξεγύμνωμα του Τάσσου και της πολιτικής του άρχισε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης Χριστόφια. Ο Τάσσος και ο περίγυρος του πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Οι καταλυτικές εξελίξεις γκρέμισαν με εκπληκτική ταχύτητα τους μύθους και την πλεκτάνη της μη λύσης, που έστηναν για πέντε χρόνια. Ακόμα και η προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν στην πορεία των διαπραγματεύσεων έπεσε με κρότο στο κενό. Το άγχος και η αγωνία τους δεν τους αφήνει να σκεφτούν και να δράσουν μεθοδικά. Καθοδηγούμενοι από την ενδόμυχη επιθυμία τους να αποτύχουν οι συνομιλίες, πέφτουν σε σοβαρές πολιτικές γκάφες. Αλλιώς δεν δικαιολογείται η προσπάθεια τους να πλήξουν την στρατηγική Χριστόφια που μέχρι τώρα στο μέτωπο των συνομιλιών ήταν απλά άψογος.
Είδαν και απόειδαν να μας πείσουν ότι ο Χριστόφιας άρχισε το ξεπούλημα με αφορμή το ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου. Όταν και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, έλεγα σε φίλους ότι το ξεγύμνωμα της κλίκας της άρνησης πλησιάζει στην ολοκλήρωση. Ο λαός είναι φανερό ότι δεν το αγοράζει πια το παραμύθι τους. Μήπως η πατριδοκαπηλία δεν πουλάει πια; Μήπως η επίκληση των ηρώων, των ιερών, των οσίων, και κάθε ηρωικής στιγμής του έθνους των Ελλήνων δεν δημιουργεί πια μπλοκάρισμα στο μυαλό του μέσου Κύπριου. Έχω δίκιο να σκέφτομαι ότι οι Κύπριοι πλέον, μάλλον θεωρούν προσβλητική την εκμετάλλευση για μικροπολιτικούς σκοπούς ανθρώπων και καταστάσεων που σημάδεψαν την ιστορία τους;
Τελικά πιστεύω πως η πενταετία Παπαδόπουλου πρόσφερε και μια θετική υπηρεσία στο τόπο. Οι υπερβολές του εθνικιστικού και παπαδίστικου κατεστημένου προκειμένου να μην βρεθεί τρόπος συνεννόησης με τους συνοίκους, έστρεψε μεγάλες μάζες λαού που το 2004 φαίνονταν να ελέγχονται πλήρως από τον Τάσσο, οριστικά εναντίον του. Η παντελής απουσία πρότασης αλλά και οράματος για το μέλλον μιας πατρίδας που θα έπαυε να είναι διχοτομημένη, έπεισαν πάρα πολύ κόσμο ότι ο Τάσος απλά ροκάνιζε το χρόνο μέχρι την παγίωση της διχοτόμησης. Πόσο μπορεί να αγνοεί ένας ηγέτης τις διαθέσεις του λαού του; Πόσο ατζαμής πρέπει να είναι ένας ηγέτης που από τη λαϊκή αποδοχή της τάξης του 75%-80% δεν καταφέρνει να κρατήσει ούτε το μαγικό 33% που θα τον περνούσε στο 2ο γύρο που σίγουρα θα του έδινε τη προεδρία για 2η πενταετία.
Σκέφτηκα να βάλω για τίτλο "Ο Χριστόφιας μπορεί καλύτερα" αλλά μετά είπα ότι είναι άδικο για εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες άλλους Κύπριους. Γιατί από τον Τάσσο ο κάθε ένας με στοιχειώδεις πολιτικές ικανότητες θα μπορούσε καλύτερα. Το κυπριακό πήγε κατά διαόλου, η Κύπρος μόνο Ευρωπαϊκή χώρα δεν θυμίζει, η Κύπρος έγινε το μαύρο πρόβατο ανάμεσα στους Ευρωπαίους συνεταίρους της αλλά τουλάχιστον απαλλάχτηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους παλαιοκομματικούς πολιτικούς που τη οδηγούσαν με την όπισθεν σε σίγουρη καταστροφή. Ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής ζωής του τόπου δεν είναι πια όνειρο απατηλό. Βγήκε ο τόπος από τη πολιτική φεουδαρχία. Μπήκε επιτέλους ο τόπος σε ένα πιο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον. Τα κόμματα του κέντρου που σαν τσιβίτζια (τσιμπούρια) λαθροβιούσαν και νόθευαν όντας μειοψηφία την πολιτική ζωή του τόπου, και εν πολλοίς καθόριζαν την πολιτική των Ε/Κ και κατ' επέκταση τις εξελίξεις, αναμένεται να συρρικνωθούν τόσο στα ποσοστά όσο και στη δυνατότητα παρέμβασης.
Μόνο ο Τάσσος θα μπορούσε με τόση επιτυχία να γκρεμίσει όσα για πέντε δεκαετίες με κόπο έχτισε μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό, οικονομικό και παπαδίστικο κατεστημένο. Η συνειδητοποίηση εκ μέρους τους ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ελπίδα επανόδου αν δεν έχει γίνει ήδη θα γίνει πολύ σύντομα. Η θλιβερή μοναξιά του Νικόλα Παπαδόπουλου στις δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να μειώσει την αξία του μνημονίου Κύπρου - Μ. Βρετανίας δείχνει του λόγου το αληθές. Ακόμα και το ΔΗΚΟ ούτε καν προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές του Τάσσου. Πάει τελείωσε! Φαίνεται ότι η παρέα της οπισθοδρόμησης χάνει και το τελευταίο της εφαλτήριο. Τόσο ΣΚΑΤΑ τα έκανε ο άνθρωπος. Είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί να του είμαι ευγνώμων.
23 σχόλια:
Μπράβο,μπράβο!!! :-)
Βρε δεν τα βάζει έτσι εύκολα ο Τασσος κάτω..
Κάτι θα σκεφτεί, όπως τα κατάφερε το 2004 και όχι μόνο δεν καταλάβαμε τίποτα αλλά χειροκροτούσαμε από κάτω.. έτσι και τώρα ..
Μην επαναπαύεσαι λέξη τα μάτια ανοικτά και 14!!
Νομίζω εντόπισα την ατάκα της χρονιάς:
‘’ξεχάστηκε η τροποποίηση νόμου για φορολογία της εκκλησίας στα συρτάρια του προηγούμενου πρόεδρου…’’
Και το καινούριο..
‘’Συμφωνήσαμε για φορολόγηση της εκκλησίας με τον προηγούμενο πρόεδρο..’’
(…………….)
Fortza Χριστόφια μην αφήσεις τίποτα όρθιο!
Ο πλούτος της εκκλησίας ανήκει στον λαό!!!
Καλά τα είπες, αγαπητέ Λεξιπένητα. Ξέχασες μόνο να αναφέρεις και την χαρά που έδωσε στους πιό πολλούς η ήττα του Τ. την πρώτη Κυριακή.
Θα συμφωνήσω όμως και με τον Κυριάκο ότι χρειάζεται να έχουμε τα μάτια πάντα ανοικτά, όχι τόσο για τον Τ. αλλά και για όλα τα άλλα κοκόρια της απόρριψης και του εθνικισμού όπως τον μέγα-τράγο, γιατρό, κοκομοίρου, συλλούρη, ρίκκο, κ.α. που όσο και να το κάνουμε, το κακό τους το κάνουν.
Παρεπιπτόντως, διάβασα σήμερα στον "Φ" άρθρο του Α. Λυκαύγη που με εξέπληξε ευχάριστα. Στο άρθρο, δέχεται ότι είναι αναγκαίος ο ιστορικός συμβιβασμός της αποδοχής της Δ.Δ.Ομοσπονδίας προς αποφυγήν μιάς ολέθριας διχοτόμησης. Και αυτό, με φέρνει σ' αυτό που λέω πάντα ότι χρειάζεται να προσπαθούμε συνεχώς όλοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, η πολιτεία γενικώτερα με φορείς και άλλα σύνολα, να επιμορφώνει τους Κυπρίους και στις δυο πλευρές για το τί σημαίνει ΔΔ Ομοσπονδία, πώς λειτουργεί και πώς αναμένεται να εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει χρόνος, έχουμε ήδη αργίσει πολύ στην ενημέρωση. Δεν θα πρέπει ο πολίτης, που στην πλειοψηφία δεν γνωρίζει, να βρεθεί ξανά προ αποφάσεως χωρίς να ξέρει περι τίνος αποφασίζει. Αυτό ήταν κατα την γνώμη μου και το μεγαλύτερο λάθος όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων (εκτός της κυβερνήσεως Τ, που είχεν άλλο σκοπό!).
Επειδή μένω Αθήνα δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες τι έκανε και τι δεν έκανε ο Χριστόφιας με το Κυπριακό. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι απαλλαγήκαμε από ένα δεξιό (πάντα απορούσα γιατί τον λέγαν Κεντρώο) Εθνικιστή παλαιοκομματικό πολιτικό που όμως έτυχε να κυβερνά στα πιο κρίσιμα χρόνια για το Κυπριακό. Ας ελπίσουμε ότι η ζημιά που έκανε θα είναι αναστρέψιμη. Καλό βράδυ
Και που οι περισσότεροι ελλαδήτες των θεωρούσαν δεύτερο Βενιζέλο.
Εε λίγο το μεγάλο Ναι λίγο η βοήθεια στους πυροπαθής…
Λίγο η προπαγάνδα του Καρατζαφέρη..
Εε δεν θέλει πολύ για να γίνεις ‘’εθνάρχης’’
Ένα από τα καλύτερα σου κείμενα ever!
Τα συγχαρητήρια μου :)
Φοβερό κεέμενο...
κάθε μέρα που περνά έρχονται νέα στοιχεία που αποδυκνείουν την τρύπια πολιτική του Τάσσου. Σ'όλα τα θέματα και σ΄' όλους τους τομείς.
Απομακρύνετε αυτόν τον τρελόπαπα γιατι δεν τον αντέχω άλλο. Γιατί δεν δέχεται να φορολογείται η Εκκλήσία? Και ο θεός φορολογείται, αγαπητέ μου. Και απ' ότι έμαθα σήμερα μιλάμε για πολλά λεφτά. Θα βοηθούσαν πολύ την οικονομία μας.
Και τί θα κάμουμε τώρα χωρίς Τάσσο;
Εμέναν είναι άλλα που κρυά ριά που με πιάννουν φίλε λεξιπένητα. Ο Τάσσος ήταν έναν παραπέτασμαν που έκρυφκεν τα πραγματικά προβλήματα που έχουμεν να αντιμετωπίσουμεν. Τωρά που δεν φοούμαι πιόν τον Τάσσον, φοούμαι τον Τταλάτ.
Χωρίς να θέλει η πλευρά μας είναι σίουρον ότι εν η διχοτόμηση υπογεγραμμένη. Το να θέλει όμως δεν είναι λόγος αρκετός η διχοτόμηση να πάψει να υπάρχει. Τώρα που έφυεν αυτόν το εμπόδιον εφανήκαν τα άλλα.
Το εμπόδιον Κυπριανού, Δήκο, Λυσσαρίδης, κλπ εχώννετουν πίσω που το εμπόδιον Ντεκτάς για 30 χρόνια. Όταν έφυεν το εμπόδιον Ντεκτάς εφάνην το εμπόδιον που πολλά καθαρά περιγράφεις στο ωραίο σου άρθρο. Τωρά που έφυεν τζαι το εμπόδιον Τάσσος θα δούμεν τα εμπόδια που εκρύφκουνταν πίσω του.
Το ότι οι τούρτζιοι νομίζουν ότι ομοσπονδία είναι 2 κράτη που έχουν απλά έναν κοινόν συντονιστικόν γραφείον με ανυσηχεί πολλά παραπάνω που τες κατσιαρίστρες των Τάσσων τζαι των Τασσακιών.
Πράγματι τι εννα κάμετε χωρίς τον Τάσσο; Τωρά ποιόν εννα μπορείτε να φταίτε όταν ο Ταλάτ λαλεί όπου φτάσει ότι θέλει 2 κυριαρχίες στη Κύπρο;
Προσωπικά δεν είμαι ευγνώμων στο Τάσσο αλλά ούτε και στην τριμερή συγκυβέρνηση για την πενταετία της διακυβέρνησής τους τόσο για το κυπριακό όσο και για την εσωτερική πολιτική.
Στο μεταξύ έγιναν εκλογές πριν τρεις περίπου μήνες και ο Τάσσος πήγε στο σπίτι του. Τώρα την εξουσία την έχει ο Χριστόφιας. Αυτός κρίνεται και αυτός αξιολογείται. Θα ολοκληρωθεί η πενταετής θητεία Χριστόφια και σεις ακόμα θα ανασύρετε το φάντασμα του Τάσσου!!! Έλεος πια.
Η θέση που προβάλλεται είναι πως πρέπει εγώ τώρα να ασχολούμαι με τον Τάασο που ο λαός τον καταψήφισε και να μην ασχολούμαι με αυτά που υπάρχουν μπροστά μου.
Η εμμονή στο παρελθόν είτε από σας είτε από άλλους είναι συντηρητική και θολώνει το μυαλό για την κατανόηση του παρόντος και τη διαμόρφωση του μέλλοντος.
Φυσικά ο καθένας που γράφει, κάτι θέλει να πει. Μπορεί και να μην συνέλαβα τις προεκτάσεις των τοποθετήσεων.
Αγαπητέ αναγνώστη Ανδρέα, ο λόγος που είπα να ασχοληθώ με τον Τάσσο είναι απλός. Αν εσύ δεν βλέπεις ή δεν θέλεις να δεις τις προεκτάσεις από την προσπάθεια του να συνενώσει το μέτωπο της μη λύσης τότε απλώς έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες. Για μένα, αν αυτές οι δυνάμεις δεν συρρικνωθούν και δεν απομονωθούν τότε θα συγκροτήσουν τέτοιο μέτωπο που θα έχει τις δυνατότητες να τουμπάρει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσπάθεια για λύση. Εδώ ελεύθερα μπορείς να μας πεις που είναι τα λάθη που ο Χριστόφιας έκανε στο κυπριακό και προκάλεσε το θυμό και τον εθνικό εκνευρισμό του Νικόλα Παπαδόπουλου. Νάσαι σίγουρος μόλις τα εντοπίσω θα είμαι ο πρώτος που θα τα φωνάξω.
Επιβάτη, οι δυνάμεις των οποίων ηγείται σήμερα ο Τάσσος δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Το θέμα είναι να μπαίνουν τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις τους έτσι που ο λαός να γνωρίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ποιόν τού καθένα. Το απορριπτικό μέτωπο για πρώτη φορά είναι και νιώθει συντριπτικά ηττημένο. Το στοίχημα είναι να μην μπορέσει να επανακάμψει. Οι δυνάμεις της λύσης, της επανένωσης και του οραματισμού του ειρηνικού μέλλοντος πρέπει να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τη σημερινή λαϊκή ομοψυχία ανεξάρτητα από την έκβαση των συνομιλιών. Ο Χριστόφιας και η κυβέρνηση του έχει ιδιαίτερη ευθύνη γι' αυτό. Πίστεψέ με θα ήμουν πολύ πιο ευτυχής αν ο Τάσσος παροπλιζόταν και μας άδειαζε τη γωνιά αντί να συνεχίζει να δηλητηριάζει το κλίμα.
Μαύρε Πητ, καλωσόρισες! Βλέπεις ακόμα και στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας οι δυνάμεις που το χαρακτήρισαν "αχρείαστο θόρυβο" προέρχονται ακριβώς από την ίδια φάρα. Κομμάτι του ίδιου κατεστημένου. Γι' αυτό η απαλλαγή από δαύτους καταντά εθνικό καθήκον.
Ασερα, πίστεψε με η μεγάλη μου έγνοια εν τούτη που περιγράφεις. Αλλά τι παραπάνω να γράψεις πάνω σ' αυτό. Μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι ο Χριστόφιας αφαιρεί όσο έδαφος μπορεί κάτω από κάποιες απαράδεκτες θέσεις των Τ/Κ. Η παρθενογένεση ακούγεται περίπου ως αστείο, μένουν όμως τα θέματα κυριαρχίας και ασφάλειας, περιουσιών και εποίκων που όταν αρχίσω να εμβαθύνω με ζώνουν τα μαύρα φίδια. Μέχρι που σκέφτομαι ότι αν υπήρχε συνωμοσία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να εκφυλίσουν το κυπριακό σε βαθμό που ΔΕΝ θα μπορούσε να λυθεί ΔΕΝ θα τα κατάφερναν τόσο καλά. Ρε συ μήπως αυτό κάνανε τα τελευταία 34 χρόνια;
Και Μερόπη ναι το σκέφτομαι συχνά. Μπορεί η ζημιά να είναι μη αναστρέψιμη. Σίγουρα η τελευταία πενταετία μας έχει βάλει σε πολύ πιο δυσχερή θέση
Ακέρας εσύ που εχώννεσουν τόσες μέρες?
Δοκη με έφαγεν η άνοδος της τιμής της τιμής του πετρελαίου. Εγινήκαν όλοι οικολόγοι τωρά τζαι θέλουν βιοκλιματικόν δομημένον περιβάλλον. Βουρώ τες δουλειές τζαι δεν συφτάννω.
Θέλεις να τους βάλω κλάππα στη στροφή τζιαι να τις ρέξεις? :)))
Καλές δουλειές. Πάντως τη συμβουλή σου με τα κλειστά φυλλαράκια όλη μέρα και το άνοιγμα τους τη νύχτα την εφαρμόζω και έχω να πω ότι σιγά-σιγά θα κόψουμε και τους αεριστήρες!
Τελικά όταν ανοίγεις και περιμένεις να κάμει ρεύμα στο τέλος αφταίνεις τον αεριστήρα και πληρώνεις ρεύμα. Είναι γεγονός...
(πιάνει σε όμως μια καταθλιψη με τη συσκότιση βρε αδερφέ)
@lexi_penitas
Το πρόβλημα δεν είναι ο Τάσσος ή ο όποιος Τάσσος. Το πρόβλημα είναι αν μέσα στην κοινωνία υπάρχουν δυνάμεις που κρίνουν ότι δεν είναι προς το συμφέρον του η προτεινόμενη λύση. Επομένως το ζήτημα είναι η κοινωνία. Αν υπάρχουν δυνάμεις που διαφωνούν , τότε θα εκφραστούν από κάποιο Τάσσο.
Ο Νικόλας ο Παπαδόπουλος μπορεί να λέει ό,τι θέλει με βάση τα δικά του κίνητρα ή επιλογές.
Εγώ ως πολίτης δεν είμαι αλάνθαστος για να βρίσκω λάθη. Μπορώ όμως να ασκώ κριτική και μέσα από το διάλογο να πείσω ή να πειστώ.
Σε σχέση με το κυπριακό εντοπίζω σοβαρές αδυναμίες.
Δεν ενημερώνεται με ειλικρίνεια ο πολίτης για να ξέρει πού βαδίζουμε. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται σύγχυση.
Για παράδειγμα στις 23/5/2008 ο Χριστόφιας μίλησε για νέο συνεταιρισμό.Στις 30 /5/2008 εδήλωσε στον τύπο ότι δε δέχεται νέο συνεταιρισμό. Την ίδια στιγμή ο σύμβουλος του Προέδρου Τ. Τσελεπής δηλώνει στα μέσα ότι ο όρος συνεταιρισμός είναι κενός περιεχομένου αφού δεν ορίζεται πουθενά στο διεθνές συνταγματικό δίκαιο. Εγώ ως πολίτης τι πρέπει να πιστέψω τώρα; Με αυτές τις μεθοδεύσεις δίνεται καιη ευκαιρία σε διάφορους να τα αξιοποιούν για άλλους σκοπούς.
Ακόμα οι συμφωνίες με τον Ταλάτ δεν έδωσαν ώθηση στη λύση γιατί η κάθε πλευρά αποδίδει στις λέξεις διαφορετικό περιεχόμενο. Γι αυτό και το αλαλούμ μετά το κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαίου. Για αυτό και τώρα ο Πρόεδρος μιλά για την ανάγκη να βρουν κοινή γλώσσα με τον Ταλάτ.Αν οι λέξεις σημαίνουν για τον καθένα κάτι διαφορετικό, όχι μόνο λύση δε θα βρεθεί αλλά ούτε και διάλογος μπορεί να γίνει.
Η ίδια ασάφεια υπάρχει υπάρχει και στο Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου και ΗΒ με αποτέλεσμα τις διαφορετικές ερμηνείες.
Ο καθένας δηλαδή λέει τα δικά του, όμως το ποια ερμηνεία θα επικρατήσει εξαρτάται από το νόμο της δύναμης στον οποίο είναι θεμελιωμένος ο κόσμος σήμερα.
Επίσης η θέση ότι στόχος του Χριστόφια είναι η εξεύρεση λύσης και σε αντίθετη περίπτωση η ενοχοποίηση της Τουρκίας, σίγουρα δε βοηθά τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος.Γιατί και η άλλη πλευρά δεν είναι ηλίθια.
Επίσης η θέση "λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους" είναι λαϊκισμός γιατί ουδεμία σχέση έχει με την κυπριακή και τη διεθνή πραγματικότητα. Σαν σύνθημα ευσεποθισμού είναι καλό αλλά δε βοηθά. Θυμηθείτε το σύνθημα "όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους".
Γενικά είμαι επιφυλακτικός απέντι στις επιλογές του γιατί δε μου δίνει τη βεβαιότητα ότι ξέρει τι θέλει και ξέρει και πως θα το επιτύχει.
Τελικά κανένας δεν ξέρει ποια λύση θέλουμε πέρα από τις γενικόλογες αναφορές περί διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα των ελληνοκυπρίων. Και όταν η κοινωνία δε γνωρίζει, τότε δεν ξέρεις και ποια θα είναι η αντίδρασή της όταν θα έχει μάθει.
@andreas f.stavrou
Έχεις δίκαιο για τη σύγχυση που επικρατεί. Αν πρόσεξες, μεταξύ συναντήσεων Χριστόφια-Ταλάτ δίνουν και παίρνουν οι ερμηνείες και οι δηλώσεις που συγχίζουν τον κόσμο. Ακόμα και οι ίδιοι οι Χριστόφιας-Ταλάτ κάνουν δηλώσεις που ακούγονται αντίθετες με τα όσα δηλώνουν αμέσως μετά τις συναντήσεις τους. Μόλις συναντηθούν και συμφωνήσουν επικρατεί μια αισιοδοξία για λίγες ώρες ή μέρες και μετά πάλι με την παρθενογένεση και τα κράτη και τις κυριαρχίες.
Γι'αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσουν τις απευθείας συνομιλίες το συντομότερο δυνατό και να σταματήσουν με τες επιτροπές. Όπως είπε και ο Παπαπέτρου σε μια εκπομπή του ΡΙΚ, έχει 30 χρόνια που συνομιλούμε. Έχουμε ξεκάθαρη ιδέα που συμφωνούμε και που διαφωνούμε. Είναι τώρα θέμα των ηγετών να πάρουν πολιτική απόφαση.
Θκιαβάστε στον πολίτη την συνέντευξη του Τταλάτ τζαι θα καταλάβετε παραπάνω. Τι θέλετε, δεν εκατάλαβα. Οι συνομηλίες να γίνουνται δημόσια; Υπάρχουν τζαι ζητήματα στρατηγηκής όπου δεν πρέπει να αποκαλύπτεις όλες σου τες προθέσεις πριν το τελικόν πάρε δώσε.
Έν τζαι ννα κάμει τζαι ο Χριστόφκιας όπως έκαμεν ο Τάσσος που επήεν τζαι είπεν του Σερντάρ ότι εν να ψηφίσει όχι τζαι εσυμπεριφέρτην η Τουρκία όπως την εβόλευκεν για να πιάσει παραπάνω κέρδη...
Δοκησίσοφη μπορείς να αννοίεις τα φυλλαράκια της όψης που δεν έχει ήλιον για να μπάινει το φώς που χρειάζεται για να μεν σε πιάννει ψυχοπλάκωμα. Τα σκιαζόμενα βάλλουν μέσα μόνον το 1/10 την πυράς επωμένως μπορείς να αφήννεις ανοικτά όσο χρειάζεσαι για το φώς. Κλείε τα όταν φέφκεις που σπίτι.
me tin apomonosi ti na kamw?
(oxi twn tourkokypriwn, tis taratsas mou:P)
Μα πότε πρόλαβε ο Ταλάτ να διαβάσει το σχόλιο μου και να το αντιγράψει;
Και στο θέμα με το μνημόνιο έχει δίκαιο ο Ταλάτ. Μου φαίνεται ότι ο Χριστόφιας είναι πολύ ευαίσθητος με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό και προσπάθησε να ικανοποιήσει τους Τασσικούς (κάτι σαν Μακάριος ας πούμεν). Απο τη στιγμή που συμφωνείς σε κάτι δε μπορείς να το αναιρείς. (π.χ. Μακάριος: η Ένωση είναι ο στόχος μας και όχι η Ανεξαρτησία) Παρόλο που για μας το μνημόνιο με την Βρετανία είναι καλό για τους Τ/Κ έχει μια πολύ σημαντική διαφορά.
Πήραμε και απάντηση για την περιβόητη παρθενογένεση.
Τείνω επίσης να τον πιστέψω και για τους εποίκους. Αν όσα μας έλεγαν οι δικοί μας τόσα χρόνια ήταν αλήθεια τώρα θα είχαμε 2-3 εκατομύρια εποίκους. Από τότε που θυμούμαι "έρχονται συνέχεια έποικοι και οι Τ/Κ είναι μειοψηφία". Αφού είπε ο άθρωπος κάτω από 50,000 άς τον πιστέψουμε. Πως μπορεί να βγει σε λίγους μήνες και να ζητήσει να μείνουν 200,000;
Αυτό που είναι αλήθεια με τους έποικους τζαι πρέπει να το καταλάβουμεν είναι άλλον οι έποικοι (που επολιτογραφηθήκαν), άλλον τα πλάσματα που με βάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα έστω τζαι αν δεν επολιτογραφηθήκαν πρέπει να πολιτογραφηθούν (μεικτοί γάμοι, αθρώποι που εγεννηθήκαν στην Κύπρο, κλπ), το πρόβλημαν το τούρκων που διαμένουν στην Κύπρον είναι το πρόβλημαν των ξένων μεταναστών που αντιμετωπίζει ο κάθε τόπος, τζαι η κυπριακή δημοκρατία ταυτόχρονα. Σε 20 χρόνια θα πρέπει να πολιτογραφούμεν ρουμάνους, βουλγάρους, ρώσσους, σριλανκέζους, κούρδους... Οι κούρδοι μας εμάς εν καλοί τζαι οι κούρδοι τους τζείνους εν σκάρτοι;
Τελικά συμπαθώ τον Τταλάτ. Το μόνον που θα έθελα να καταλάβει είναι ότι στην ομοσπονδίαν έχει μεν 2 συνιστούσες πολιτείες, το κράτος το κοινόν είναι άλλον πράμαν. Είναι ποιοτικά διαφορετικόν από τες 2 πολιτείες που τα ονομάζει (τζαι μπορεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να τα ονομάζει κράτη). Στην ομοσπονδίαν υπάρχει έναν κράτος, ΕΕΕΕΕΕΝΑΑΑΑΑΝ, 1, ΟΝΕ, ΒΙR, όχι δύο, όχι ΙΚΚΙ. Εναν λαό με 2 κοινότητες που κατοικούν πλειοψηφικά σε διαφορετικές πολιτείες, οι πολιτείες έχουν πολιτικήν ισότηταν, αλλά πολιτική ισότητα δεν σημαίνει 2 ίσα κράτη που συναιτερίζουνται. Σημαίνει 2 ίσες κοινότητες που συναιτερίζουνται να κάμουν κοινόν κράτος.
Άσερα δηλαδή ένα πράμα σαν τους Αμερικάνους εν να έχουμε ηνωμένες πολιτείες της Κύπρου? Γέλα όσο θες.
H.Π.Κ.
Εν να γινώ κατζιάρα τωρά ,πριν πολιτογράψουν τους αλλοδαπούς και πριν κάνουν συμφωνίες με τον Ταλάτ και δηλώσουν πόσοι εν οι Ελληνοκύπριοι και πόσοι οι Τουρκοκύπριοι έπικοι ας μας γράψουν και εμας τους Ελληνοκύπριους γ....ο μου στα εκλογικά τους κιτάπια .Εγώ αν ήμουν ο Ταλάτ με το ζόρι θα πάντρευα έπικους με Τουρκοκύπριους για να μην φύγουν να είμαστε πολλοί. Οι δικοί μας θέλουν να μας ξεφορτωθούν .Φτου και δεν βγαίνω .
Δημοσίευση σχολίου