18 Μαΐου 2008

Εθνικές "αποτυχίες" και "επιτυχίες"

Ρε φίλοι έπηξα. Είχα τόσα πράγματα να γράψω τις τελευταίες μέρες και όμως παρατήρησα ότι μετά από καθημερινά 10ωρα και βάλε στη δουλειά, όλες οι εμπνεύσεις που έχω στη διάρκεια της ημέρας μέχρι το βράδυ ζοφώνουν. Άσε που μετά από το βραδινό του οποίου προηγείται και καμιά μπύρα (είπαμε, never eat with an empty stomach), νιώθεις καμιά δεκαριά κιλά βαρύτερος. Όλη η κούραση της ημέρας κάθεται πάνω σου που λένε. Μη νομίσετε ότι αυτά τα λέω για να δικαιολογηθώ για την σχεδόν παντελή απουσία μου από τα δρώμενα της μπλογκόσφαιρας. Είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να συνηθίσω αφού η δουλειά που κάνω τώρα μετά τον επαναπατρισμό μου είναι φοβερά απαιτητική. Έχω και μια συμβία που της λείπουν τα παιδιά της και είμαι αναγκασμένος να παίζω στο βαθμό που μπορώ το υποκατάστατο. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είναι ο/η σύντροφος σου down. Κάηκες!

Καταλαβαίνετε ότι το μπλογκάκι μου θα υποφέρει κάπως. Πάντως δεν ξέρω πόσο το νιώθουν άλλοι μπλόγκερς, προσωπικά κάτι μου λείπει όταν δεν ασχολούμαι μαζί του. Είναι σαν να λείπεις από το στέκι με τους φίλους σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις ρε Κυριάκο....


Και έτσι για να παραθέσω ένα δείγμα των προκλήσεων της βδομάδας θα αναφερθώ στην ανακοίνωση του πολύ κ. Βγενόπουλου ότι τα κέρδη της Marfin Λαϊκής θα περιοριστούν στα 500 εκατομμύρια Ευρώ και δεν θα φτάσουν στο στόχο των 600 εκατομμυρίων. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι μεγαλύτεροι νόμιμοι κλέφτες που είναι οι τράπεζες, θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους όσο ο κόσμος θα υποθηκεύει το μέλλον του σ' αυτές. Όσο ο κόσμος θα τις έχει περισσότερη ανάγκη τόσο θα εφαρμόζουν όλα τα κόλπα σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και εκμεταλλευόμενες την ανάγκη αλλά κυρίως την άγνοια και ασχετοσύνη του κόσμου θα θησαυρίζουν στη πλάτη του. Στη Κύπρο όπως όλοι γνωρίζετε η πλειοψηφία των πολιτών θα ξεπληρώνει χρέη μέχρι να αποδημήσει εις Κύριον.

Αυτά που λέτε, δεν αποκαλούν έκπληξη για κάποιον που ασχολείται έμμεσα μεν αλλά αδιάκοπα και συστηματικά με τα χρηματοπιστωτ
ικά ιδρύματα (άκου ιδρύματα #@%&$@#*^). Εκείνο που μου προκάλεσε αγανάκτηση είναι ο τρόπος που τα άλλα "ιδρύματα", τα δημοσιογραφικά, κάλυψαν το γεγονός. Λίγο έλειψε τα κανάλια μας να κηρύξουν και πένθος για την αδυναμία της καημένης της Marfin να πιάσει τους στόχους της. Έτυχε να δω την είδηση τόσο από το ΡΙΚ όσο και από το ΜΕΓΑ. Τόσο η διατύπωση της είδησης όσο και το ύφος των παρουσιαστών παράπεμπαν σε αποτυχία εθνικού επιπέδου για την οποία ο λαός έχει λόγους να είναι λυπημένος. Δεν περίμενα κανένα κανάλι να βγει και να αποκαλύψει τα κόλπα με τα οποία οι τράπεζες μας αδειάζουν τις τσέπες. Αλλά από την άλλη θα μπορούσαν να μην κάνουν σαν οπαδοί που η ομάδα τους έχασε το τελικό του κυπέλλου. Τη στιγμή που ο μέσος κύπριος σκέφτεται και το τελευταίο σεντ αυτοί κλαίνε που οι καρχαρίες έβγαλαν μόνο 500 εκατομμύρια! Έλεος!Και κάτι αποψινό. Το ΜΕΓΑ άρχισε το κεντρικό δελτίο του με την χτεσινή κατάκτηση του κυπέλλου από το ΑΠΟΕΛ. Τα γκολ, οι δηλώσεις και τα πανηγύρια με τις σημαίες με τους δικέφαλους, τους δεκαεξάκτινους ήλιους και τις περίεργες πορτοκαλο-μπλέ παραλλαγές της ελληνικής σημαίας γέμισαν τις οθόνες μας λες και επρόκειτο για άθλο εθνικού επιπέδου. Χωρίς καμιά διάθεση να μειώσω την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, επιθυμώ να κακίσω τη πράξη του ΜΕΓΑ. Δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε παρεμβάσεις και να εμπερικλείει σκοπιμότητες. Αλλιώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω το ότι ένα τέτοιο γεγονός έγινε πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Ήταν και η απολαυστική κωμωδία στο ΔΗΚΟ αλλά αυτό θα πρέπει να το πραγματευτεί κανένας μπλόγκερ με σατυρικό ταλέντο και εγώ δεν είμαι τέτοιος. Θα αποτελούσε σίγουρα τροφή τόσο για το Φιρφιρή, τη Φουκού, τη Δρακούνα και άλλους. Απλώς γιατί κανένας δεν αξίζει να ασχολείται σοβαρά μαζί τους.

66 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά την Ελληνοπρεπέστατη και Αριστοτελική συνήθεια της κατηγοριοποίησης και του κατατάσσω / κατατάσσομαι... έχω να πω ... "δεν την αφοδεύουμε την επιτυχία / αποτυχία τους, ε;"... (γενικά και όχι μόνο ποδοσφαιρικά / τραπεζικά).

Unknown είπε...

Η απουσία σου νεαρέ, είναι αισθητότατη και κάτι θα πρέπει να κάνεις για αυτό. Τώρα...αν πρέπει να υποκαθιστάς τα εν απουσία τέκνα, αυτό δεν είναι δα και δύσκολο και εσύ, παιδί είσαι και αυτό η καλή σου συμβία το γνωρίζει. Για το ΔΗΚΟ Α.Ε. τι να πει κανείς; Όποιος μου περιγράψει με μια σχετική πειστικότητα το ιδεολογικό στίγμα αυτού του χώρου θα του κάνω το άγαλμα. Είναι δύσκολο πράγμα να νιώθεις πως σε ξεπερνάει η Ιστορία και η πραγματικότητα...Είναι μέγα υπαρξιακό πρόβλημα. Αλλά για να το επιλύσεις, υπάρχει μια αναγκαία προϋπόθεση: Η ύπαρξή σου, να έχει (έστω να είχε) μια Ουσία, ένα κάποιο Περιεχόμενο, που να αφορά την Κοινωνία και όχι μόνο τους "δικούς". Ή μάλλον στην περίπτωση τους...."Δηκους".

Αναφορικά με το Μέγκα...

Αλήθεια. Αν αντί για το ΑΠΟΕΛ στη θέση της πρωταθλήτριας ήταν η Ομόνοια...θα ήταν πρώτη είδηση; Αμφιβάλλω και, νομίζω βάσιμα.

Η τοποθέτηση της είδησης σε απόλυτη προτεραιότητα ΔΕΝ έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Και αυτό σε συνδυασμό με άλλα, μου προκαλεί ανησυχία.

kafros είπε...

διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.
ήταν το τελευταίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, και καλύφθηκε έτσι.
άλλωστε τα κυπριακά κανάλια, έχουν αλώθεί από το ΑΚΕΛ.
Είδατε εσείς καμιά μορφή αντιπολίτευσης;
Αν ναι, πέστε το, και θα κάτσω στ' αυγά μου.
Μέχρι και η Αλήθεια, το Ράδιο Πρώτο, η σημερινή, το σίγμα, είναι ΦΙΛΟΑΚΕΛΙΚΑ ΜΜΕ.

Κρίση Ταυτότητας είπε...

Ευτυχώς που δεν έχω μετοχές στην εν λόγω εταιρεία (αν είναι στο χρηματηστήριο φυσικά)!
Όσον αφορά τα άλλα θέματα που έθιξε το ποστ, θα συμφωνήσω με τους δύο πρώτους σχολιαστές.

Λίβελλος είπε...

Κάποιο σχόλιο για τον Μάρκο Κυπριανού; Κάθε φορά που φεύκει που την Κύπρο πιάννεται η ψυσιή μου.

stalamatia είπε...

Πένητα καλά κάνεις και έχεις το νου σου στη συμβία σου.Σας καταλαβαίνουμε και τους δυό απόλυτα ,εγώ τουλάχιστον.Τώρα περί ποδοσφαίρου απόψε που παίζει η Κύπρος με την Ελλάδα ήμουν έτοιμη να βγάλω τη σημαία της Κύπρου να την απλώσω στο σαλόνι και πάνω που σηκώθηκα έβαλε μας ένα γκόλ ο Νίνης .Σηκώθηκα και ήλθα στον υπολογιστή και είπα στον καλαμαρά μου (και μη χαίρεσαι θα σας νικήσουμε) πάντως τη σημαία δεν την έβαλα για να μη φάω κράξιμο κλαψ κλαψ .

kyriakos είπε...

@καφρος or something..


Έχεις χάσει όχι μόνο την μπάλα αλλά και το γήπεδο..


Και για να μην μείνω απλά στην ατάκα να επεκταθώ και λίγο..

..Να την χέσω την αντιπολίτευση για χάρη της αντιπολίτευσης
Αυτά ας τα για τους καλαμαράδες..
Όταν η χώρα σου είναι στο χείλος της καταστροφής και ο λαός σου δεν έχει πάρει χαπάρι επειδή κατά τα άλλα έχει ωραίο ήλιο… και σύ συνεχίζεις να κάμνεις αντιπολίτευσή απλά για να διαιωνίσεις μια καταστροφική διχαστική διαμάχη αριστεράς δεξιάς αυτή την κρίσιμη στιγμή δεδομένη στιγμή Που πρέπει να υπάρχει ενότητα
τότε θα είσαι άξιος της μοίρας σου για τα δεινά που θα επέλθουν.. ευτυχώς ο Αναστασιάδης δεν έχει το νου του μέσου κυπραίου..

Η πραγματική 'αντιπολίτευση' είναι εγκλωβισμένη στην κυβέρνηση και ευτυχώς για μας πάσχει από εξουσιολαγνεία …

Lexi_penitas είπε...

Αγρινό, το θέμα είναι να τους αφοδεύει όλος ο λαός και να ξέρει γιατί.

Γιώργο είπες πολλά αστεία και ακόμα γελάω, 1ο) αυτό το "νεαρέ" που το βρήκες ρε αθεόφοβε. 2ο) ΔΗΚΟ και ιδεολογία όπως λέμε σκατά με καντεΐφι. Όσο για το ΜΕΓΑ μπορείς να επεκταθείς λιγάκι;

Κάφρε νομίζω η εκτίμηση μας όσον αφορά τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, η εκτίμηση μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Κρίση ταυτότητας καλωσόρισες στο μαγαζί. Να σε βλέπουμε συχνά!

Λίβελλε μέχρι τώρα δεν είδα τίποτε που να με ενοχλήσει από τη περιπλάνηση του Μάρκου ανά τον κόσμο. Τουναντίον, πιστεύω ότι κάνει καλά και αθόρυβα τη δουλειά του. Αν έχεις κάτι καλά θα ήταν να το πεις και σε μας.

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Δοκίμασε να σημειώνεις λέξεις κλειδιά που τα θέματα που σου έρκουνται στο νού. Κινητό τζιαι κόλλες βρέθουντε πάντα γυρώ μας.

Η συνείδηση που έσηεις για την καλή κατάσταση του μπλόγκ σου πάντως εν ξεχωριστή. Φαίνεται τζιαι που την εμφάνιση του

kyriakos είπε...

Κόλλες και πελλάρες…

Lap top και wireless!!!

Ανώνυμος είπε...

agapite lexi se katalavaino apolita....kai go logo doulias, mou einai adinato na afieroso xrono sta agapimena mou blogs....vrisko liga leptakia otan eimai moni sto grafio...

alla do not worry emeis oi bloggers we understand each other..

:)

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχα ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑΒΛΑ ΠΟ ΠΟ ΚΑΒΛΑ ΠΟ ΠΟ ΚΑΒΛΑ!!!!
μανα μου λε τα μωλα τζαι επειραξεν τους που ειδαν πρωτη πρωτη ειδηση το ΑΠΟΕΛ να πανυγηριζει με ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαιες!!! εεετσι σαπουνια τζιαμε!!
δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο απολαυσα το ποστ σας!!!
""κυριε"" πιττα(αν η Χομονοια επιανε κυπελλο δε θα την εβαλλαν πρωτη ειδηση) να σου πω οτι το ΑΝ εφυτεψαν το τζαι ενε βλαστησε

παρτε τροΠΕΟ παρτε τροΠΕΟ

Τουρκοφκια αναλαβε δραση γρηγορα γιατι τα σαπουνια αρκεψαν να κλεουν

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ
πορτοκαλι μαγεια-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορια

Drapetis είπε...

το μονο που αξιωθηκαν να σχολιασουν οι 'ανωνυμοι' ειναι το ποδοσφαιρικο. το γεγονος οτι το πολυεθνικο κεφαλαιο κανει υπερκερδη (ανεξαρτητα απο την οικονομικη κατασταση του απλου κοσμου) δεν το ελαβαν υποψην. Αλλα οταν η αναλυση τους εξαντλειται με τους ορους 'σαπουνια' (λες και ο χιτλερ αντραπηκε να καμει κ ελληνικα σαπουνια) και 'τουρκοφκια', τοτε δυο λογοι υπαρχουν. Πρωτον οτι το οικονομικο τους συμφερον ειναι παραλληλο με τα Μεγαλοκεφαλαια που μονο να γαλευκουν τον κοσμο εχουν στο μυαλο. Δευτερο, αν δεν ισχυει το πρωτο, τοτε εχουν τες προτεραιοτητες τους λανθασμενες. Διοτι πρεπει να ξεχωρισουν τον πραγματικο εχθρο του καθε ε/κ, τ/κ και καθε πολιτη τουντης γης. Ο μονος πραγματικος εχθρος σε αυτη την γη βρισκεται στο διπολο κεφαλαιο/εργατης. Και σιγουρα δεν ειναι ο εργατης. Αλλα τι να λεω τωρα..θα σας καμω μαθηματα ταξικης αναλυσης? Προβληματιστητε μονοι σας .Και μεν εξαντλειτε την αναλυση σας στον μικροκοσμο της Κυπρου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε..

Ήσουν και εσύ μέσα σε εκείνους που επετάσσαν τσιμέντα κατά του ‘πανηγυρισμούς’
Και έκοψαν δυο τένοντες που το χέρι μιας καημένης κοπέλας?

Κάτι βλάκες φανατισμένοι σαν εσάς είναι που με εκάμαν να σταματήσω να πηγαίνω στα γήπεδα..

Ανώνυμος είπε...

Λέξη, μα κατά βάθος είσαι ο πίττας τζιαι περιπαίζεις μας; Έτσι αποφάνθηκε ο ανώνυμος πάνω που τον πουπάνω του πουπάνω του πουπάνω πάντως.

Lexi_penitas είπε...

Σταλαματιά μου δεν είναι θέμα επιλογής. Μετά από 29 χρόνια μαζί ότι "κακία" και να πω για τη συμβία, κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά.

Χελιδόνι αν δεν ασχοληθώ με το θέμα στην ώρα του συνήθως χάνει την επικαιρότητα του. Εκτός και αν είναι διαχρονικό. Εξάλλου μια βόλτα στο αρχείο μιας εφημερίδας της βδομάδας και έχεις όλα τα θέματα στο πιάτο. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το μπλογκ :)

Κυριάκο λαπτοπ και γουάϊαρλεςς εν για τους αθκιασερούς. Όϊ για τζείνους που έχουν να ζήσουν κοπελλούθκια.

Shιόνα μου εεε... εννοώ μουζούρα μου νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Φίλε Δραπέτη τόχω παράπονο. Να μην επισκεφτεί ένας ελληνόφρων με μυαλό το ιστολόγιο μου έστω και μια φορά. Ή μήπως δεν υπάρχουν τοιούτοι με μυαλό.

Τσαχπινογαργαλιάρη καλώς ήρθες στο φτωχικό μου. Λεμοναδίτσα...;

Δασκαλούα μου ο τύπος είναι μπερδεμένος γενικώς. Ανάξιος λόγου όσον αφορά εμένα. Ο μόνος λόγος που άφησα το σχόλιο του είναι γιατί εκλεκτοί επισκέπτες πρόλαβαν και το σχολίασαν πριν το δω. Για μένα βλέπεις το "απαγορευεται να απαγορεύεται" είναι τρόπος ανοχής και από μερικούς κάλυψης του κάθε μαλάκα αντιδημοκράτη και φασίστα.

entelech1a είπε...

Τζαι παρολο που χτυπας 10ωρα τζαι πινεις τζαι τες μπυρουες σου τζαι εισαι τζαι στο πλευρο της γυναικας σου..το blog εν blog!!!

Lexi_penitas είπε...

Ενδελέχεια με κάτι έπρεπε να υποκαταστήσω το σεξ χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λέξη, με όλο το σέβας,

Επρηστήκαν τζαι εσπουρτήσαν με τους φανατικο-Ανώνυμους σου και "τους μοναδικούς λόγους" που αφήνεις κάθε φορά τα "σχόλια τους" (ο Θεός να τα κάμει!!).

Έχω αρχίσει να ενοχλούμαι υπερβολικά από την ρύπανση ενός κατά τα άλλα αξιοθαύμαστου μπλογκ. Δεν τα έχω πλέον μαζί τους αλλά μαζί σου για το ότι ακόμα χέζουν ανενόχλητοι κι εμείς τα μυρίζουμε.

Θα σε παρακαλούσα όπως από δω και πέρα καθαρίζεις τα σκουπίδια που πετάνε και που αυτομάτως γίνονται δικά σου σκουπίδια, τουλάχιστον μέσα στα πόστ σου. Για τους λογής χτιτζιάριες υπάρχει το shoutbox.

Με όλη μου την εκτίμηση,
Psychia.

Ανώνυμος είπε...

ρε tsaxpinogargaliarh(!!!)
εν σου τα ειπαν καλα οι βοσκοι σου...
τζινοι που εσυρναν τις πετρουες ηταν ανορθωσιατες οι ΑΠΟΕΛιστες! διοτι γενικα οι Χομονοιατες και οι ανορθωσιατες μονο πετρουες ξερετε να ριχνεται ΜΟΥΝΙΑ.

Πραγματικα το θρασος σας ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ηβρετε να σχολιασετε το γεγονος οτι το mega επαιξε πρωτη ειδηση τον θριαμβο του ΑΠΟΕΛ και καμιαν αναφορα δεν εκαμετε στην αποπειρα δολοφονιας τριων ΑΠΟΕΛιστων στο σωματειο μας απο οπαδους της Χομονοιας!! Ενας ανθρωπος εχασε το ματι του και δεν ειπετε κουβεντα!! Εφροντισε το ΑΚΕΛ ΣΑΣ να το καλυψει το θεμα και ολα μια χαρα!! Εμεις ομως δεν ξεχνουμε...
πραγματικα ντροπη σας

psychia αυτο που ζητας ονομαζεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ!! Αλλα απο ποτε οι "κομμνουνιστες" ηταν πραγματικοι κομμουνιστες...
ΦΑΣΙΣΤΕΣ με αλλο ονομα ειστε.

Ποναει που τα τροπαια επιασαν τα δυο εθνικοφρων ομαδες και οχι η ΧΧΧομονοια τουρκιας σας??
εν πειραζει τα πρωτα χρονια ειναι δυσκολα...μετα συνηθιζεις!!

Sceptic Anonymous είπε...

^^^ Ανώνυμε

Ναι ρε ανώνυμε εσυνηθίσαμε τις ασυναρτησίες σας. Πε μας τζι' άλλες έσχιεις πολύ χάζι αν δεν το κατάλαβες.

Unknown είπε...

Βρε ανώνυμοι κρετίνοι...είναι εκπληκτικό πως είστε με απίστευτη συνέπεια, τελείως ανορθόγραφοι. Και με επίσης χαρακτηριστική συνέπεια, κλασικά, μισογύνηδες ή ευνούχοι ή και τα δυο. Γιατί μόνο τέτοιοι θα χρησιμοποιούσαν το Μουνί ως ύβρη.

Πάντως, δεν μπορώ να πω, με κάτι τέτοιους σας του λόγου σας, η Έρευνα για την ανθρώπινη βλακεία, αποκτά όλο και πιο μεγάλο ενδιαφέρον.

Unknown είπε...

Αναφορικά με το Μέγκα που με ρωτάει ο φίλτατος Λέξη:

1.Ο πολιτικός ρόλος του καναλιού είναι γνωστός.

2. Οι διασυνδέσεις του με το εκκλησιαστικό κατεστημένο επίσης.

3. Η τεράστια προσπάθεια που κάνουν ΑΥΤΗ τη στιγμή συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι να αποκτήσουν τον έλεγχο του καναλιού, είναι ήδη εντοπισμένη από κάποιες εφημερίδες. Οι ίδιοι ή κάποιοι ανάλογοι πολιτικοί-επιχειρηματικοί κύκλοι που αντιτίθενται σφόδρα σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προκειμένου να υπερασπίσουν τα τεράστια οικονομικά τους συμφέροντα που συνδέονται με τον Τουρισμό και την ευρύτερη περιοχή Παραλιμνίου Αγίας Νάπας , προσπάθησαν πολύ πρόσφατα να εξαγοράσουν γνωστή εφημερίδα χαμηλής κυκλοφορίας ακροδεξιών τάσεων, προκειμένου να επενδύσουν και να την κάνουν "κράχτη" υστερικής πολεμικής κατά της Κυβερνητικής Πολιτικής με άξονα το Κυπριακό.
Προς ώρας, απέτυχαν.
Αλλά, είναι δεδομένο πως το απορριπτικό στρατόπεδο θα κάνει τα πάντα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και, δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν καθώς νιώθουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο περιθώριο, όχι μόνο των εξελίξεων αλλά και της ίδιας της Ιστορίας.

Anef_Oriwn είπε...

Άσχετο αλλά προβοκατόρικο ερώτημα,
προς κάθε Ανώνυμο και δη ΑΠΟΕ-Ληστή,
(ερώτημα που προέκυψε από το ποιοι εβουννούσαν τα τσιμέντα):

Ξέρει κανένας να μας πει γιατί τους ΑΠΟΕ-Ληστές λαλούν τους τζιαι “Λαστιχάρηες”;

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/5/08 – 5:04 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Προς άπαντα τα εθνικοφρονοειδή και ελληνοπρεποειδή (όπως λεμε εσπεριδοειδή, πεπονονοειδή, κοθωνοειδή), που τυγχάνει να αποτελούν και τα ανωνυμοειδή accessories κάθε ανθελληνικού blog:

Δεν μας αφήνετε γμτ*, ν’ αγιάσουμε!
Άμα ξεκινήσετε να αριβάρετε και να μας σερβίρετε anef_παραγγελίας τα διάφορα μαργαριταροειδή αποφθεγματα σας, δεν κρατιόμαστε από τα γέλια! Θαυμάστε ελληνικά από ένα σούπερ έλληνα: “…τα τροπαια επιασαν τα δυο εθνικοφρων ομαδες…”. --- Μια απορία: Γιατί οι “εθνικόφρων” οπαδοί της Ανόρθωσης εβουννούσαν πέτρες στους “εθνικόφρων” οπαδούς του ΑΠΟΕΛ;

* γμτ = γαμώτο!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/5/08 – 5:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

εσυ μηπως ξερεις γιατι σας φωναζουν ολοι τουρκους??

ατε ατε προβατα του ακελ περαστικα σας τζαι καμετε καμια δεηση στον Μεγα Προεδρο σας να σας χαρισει κανενα τροπαιο γιατι εν σας θωρω καλα!!

μηπως επαθετε οπως τζινον που εφκηκε στην Ελιτα και ειπεν οτι εν του σηκωνεται επειδη η ΧΧΧομονοια εν παει καλα???

οσον αφορα το περιστατικο με τα τσιμεντο που κτυπησε την ΑΠΟΕΛιστισσα μονο το μισητο καναλι mega το εδειξε. Αν συνεβαινε το αντιθετο θα βουιζε ο τοπος για τους "hooligans" τους ΑΠΟΕΛιστες...
ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Drapetis είπε...

ρε φασιστουι πατριωτισμους μεν μας πουλας. δαμεσα εχουν ολοι ξεκαθαρους τουντους ορους στο μυαλο τους. εσεις τους εχετε συγχυσμενους και διαστρεβλωμενους. και η απορια μου ειναι μια: ενω σου προσφερεται ενα βημα εδω να συζητησεις πολιτισμενα να ξεκαθαρισεις τες αποψεις σου (και μπορει να ειναι και διαφορετικη απο ολους μας, αλλωστε ο καθενας εχει μια ξεχωριστη αποψη),γιατι δεν το εκμεταλλευεσαι αντι να εξαντλεις τα κυτταρα του εγκεφαλου σου στο ξιτιμασμα και στους χαρακτηρισμους? Καταλαβαινω οτι ειναι το πιο ευκολο πραμα να σιρεις ενα ΄τουρκοι' και να νομισεις οτι εκαμες το 'εθνικο' σου καθηκον, αλλα δωκε λιο παραπανω αξια του εαυτου σου και προσπαθα να συζητησεις. Αλλιως μεν επικαλεισαι εννοιες που ο ιδιος εκφραζεις (φασισμος). Και αν δεν εκαταλαβες πως και γιατι τες εκφραζεις, πεμου να σου εξηγησω. Διοτι ελευθερια και δημοκρατια δεν ειναι η ακατεσχετη υβρεολογια αλλα η αντιπαραθεση επιχειρηματων και ο διαλογος. κανενα απο τα δυο παντως δεν φαινεται να διαθετεις/τε (διοτι ειστε και ανωνυμος/οι και δεν ξερουμε ποσοι ειστε).

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Φίλοι,

Φτιάξτε κι' εσείς ένα δικό σας δρόμο χωρίς κακομούτσουνους/ανώνυμους. Δέν είναι και δύσκολο να τους μετακινήσετε απο μπροστά σας, ένας άνους είναι πάντα πολύ ελαφρύς, σχεδόν ανεπαισθήτου βάρους.

Αγαπητέ Λεξιπένητα, έχε θάρρος, υπομονή και εγκαρτέρηση, μακροχρόνιος γαρ θα είναι ο αγών! Και συνέχισε να γράφεις, όσο μπορείς προσπάθησε.

Anef_Oriwn είπε...

Ανωνυμάριο,

Κατ’ αρχήν οφείλω να απολογηθώ στο Blogοδεσπότη, Lexi_Penitas, για τη κατάχρηση της φιλοξενίας του blog του στην οποία θα προβώ για να σε τιμήσω με ακόμα κάποια σχόλια μου, όμως δεν θα είμαι τόσο ευγενικός και διαλλακτικός όπως ο @ Drapetis.

Δεύτερον, επειδή με το νου σου κάμνεις παναῢρκα (και νομίζεις ότι μας τη λες κιόλας), να σε ενημερώσω ότι δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ πρόβλημα (όντας Ομονοιάτης), να με αποκαλέσεις και “Τούρκο”, καθώς δηλώνω και οπαδός της μουσουλμανικής (οθωμανικής) ερωτικής κουλτούρας! Γι’ αυτό σου συστήνω όταν παένεις σε ματς που η ΑΠΟΕΛάρα παίζει με την ΟΜΟΝΟΙΑ ή και με τη Σαλαμινάκκα, - φέτος η ομάδα εν στη δεύτερη κατηγορία τζιαι εν ννα την γλιππάρεις), να φοράς καλού κακού ΤΤΕΛΕΝΟ!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/5/08 – 9:24 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε ανώνυμε με νού μιου στρούθου πελλού ..
Τάχα τι προσπαθείς να μας πείς ότι όλα τα υπόλοιπα κανάλια εκτός που το ΜΕΓΑ ήταν ελεγχόμενα που την Ανόρθωση ή τον Χριστόφια?

Sceptic Anonymous είπε...

Ανώνυμε, εγώ επειδή σε συμπάθησα θα σου δώσω μια συμβουλή. Να αγοράσεις ένα πλέι στέισιον και να παίζεις Medal of Honour, Grand Theft Auto, Football Manager και θα ξεπεράσεις πολλά που τα προβλήματά σου. Αν το πρόβλημα συνεχίσει ψάξε να βρεις γκόμενα γιατί νομίζω έχεις κάποια σεξουαλικά αποθημένα.

Επίσης είναι η ταπεινή μου γνώμη ότι από πολιτικά και ειδικά ιστορία δεν σκαμπάζεις για αυτό καλύτερα είναι να μην μιλάς για θέματα που δεν κατέχεις. Διάβασε κανένα βιβλίο, μάθε για τους υπερπατριώτες που επειδή δεν ήθελαν τους κομμουνιστές χάρισαν την Κύπρο στους Τούρκους και μετά έλα να ξαναμιλήσουμε.

Άτε και προσεκτικά αύριο στο δρόμο που θα πας στο σχολείο γιατί δεν θέλω να πάθεις τίποτε και είσαι κρίμα. Μπορεί κάποτε να σωθείς από την άγνοια που σε διακατέχει. Μπορεί είπα, μην το πάρεις και πάνω σου.

kyriakos είπε...

Πρέπει ο πρόεδρος να φκεί και ξεκαθαρίσει ένα ένα τα θέματα:

Και πρώτα πρώτα το θέμα με την 8 Ιουλίου

Πρέπει ο λαός να καταλάβει τι ακριβώς ήταν η συγκεκριμένη συμφωνία και που αποσκοπούσε.

(Για νέο σχέδιο δηλαδή μετά από 20 χρόνια! Τι να σώσεις και τι να αφήσεις μετά από 20 χρόνια από τα κατεχόμενα που θα είναι μια δεύτερη Τουρκία..)

Πρέπει να καταλάβει που αποσκοπούσε η λεγόμενη ''λύση σε βάθος χρόνου''.
(Αν είναι δυνατόν !!)

Πρέπει να ξεσκεπαστούν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους λεγόμενους ‘πατριώτες’.

Πρέπει να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί των δύο κομμάτων και να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το τι πραγματικά παίζει..

Δεν πρέπει να αφήσουμε τα συμφέροντα των λίγων να σταθούν εμπόδιο στο πόθο και το συμφέρον των πολλών…

Ανώνυμος είπε...

kala diladi poso kero eloarkaze na katsei o tasos sthn e3ousia gia na lysei to kypriako??

alla 8a mou peis alla pente xronakia kai 8a to elyne akribws opws pragmatika h8ele..

aaaax re ezekia elales mas ta kai den se pistefkame..

MonachusX2 είπε...

@ Πολίτη Πίττα
Περί Μέγκα
Αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές γράφτηκε πως επιχειρήθηκε παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προς τη διεύθυνση σύνταξης του καναλιού για υποστήριξη του Τάσσου και περιορισμό "ενοχλητικών" δημοσιογράφων. Το Μέγκα Ελλάδας ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν επέτρεψε αυτή την παρέμβαση. Κυκλοφόρησε επίσης η πληροφορία ότι στις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου αντέδρασαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δια των ηγετών τους. Κρατήθηκαν έτσι εν πολλοίς οι ισορροπίες, σε μια περίοδο που όλοι θυμούμαστε τι γινόταν στο ΡΙΚ.

@ Λέξη
Δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ το Μέγκα αλλά, αλήθεια, και τι έγινε αν προβλήθηκε πρώτη είδηση η κατάκτηση του κυπέλου από το ΑΠΟΕΛ; Εντάξει και εγώ εχτίτζιασα χομονοιάτισσα ούσα, αλλά ας επαίζαν τζαι λλίη μάππα. Τουλάχιστον έπιασαν η Μαν Γιου, πρωτάθλημα και τσάμπιονς λινκ τζαι χάρηκε το μωρό μου που εκάηκεν η καρκιά της, για τρόπαιο. Το πανηγύρισε δε δεόντως στην πόλη των μπέμπηδων.

Btw, όσο ανεβαίνουν οι ζέστες τόσο κατεβαίνουν τα ποστς. Μάλλον το μπλόγκινγκ είναι χειμερινό σπορ...

Τα σέβη μου

zappa είπε...

Προχτες το βράδυ, στον Λαζόπουλο, η μεγάλη τραγουδίστρια του παραδοσιακού τραγουδιού Δόμνα Σαμίου είπε το εξής
« Όλοι σήμερα είναι μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούν την Γιουροβίζιον. Να σας πω κάτι; ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ! Εμείς είμαστε εδώ και περνάμε όμορφα, και χεστήκαμε για τη Γιουροβίζιον.»

Εχτές τα μεσημεριανάδικα την έριχναν στο πυρ το εξώτερον. Η πιο νηφάλια τοποθέτηση είχε ως εξής
« Ο Έλληνας τρώει χαστούκια από παντού και χρειάζεται μια νίκη, από όπου και να έρχεται αυτή. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται συσπείρωση. Έτσι θα έπρεπε να προσέχει τι λέει.»
Κάπιοι άλλοι έλεγαν ότι ο Λαζόπουλος την έβαλε να τα πει αυτά....
Άρα 1) αυτοί οι τύποι είναι ένα μάτσο τσουτσέκια τα οποία δεν έχουν ιδέα για ποιόν μιλάνε, γιατί αν ήξεραν θα έπλεναν το στόμα τους με σαπούνι
και 2) Αν αυτά έλεγαν αυτοί οι φλώροι, φαντάζομαι τι θα πέρναγε από το μυαλό του κάθε ανώνυμου υβριστικού εθνικόφρωνος accessory, που τα άκουγε αυτά

Στο θέμα μας. Ο εθνικισμός γεννήθηκε από την αστική τάξη για να συσπειρώνει γύρω της τους προλετάριους, ώστε αυτοί να μην ενώνονται μεταξύ τους και επαναστατούν ενάντια στον καπιταλισμό. Άρα μια χαρά τους βολεύει η ύπαρξη των Χρυσαυγητών (πόσο μάλλον όταν αλιεύουν κόσμο μέσα από τους οργανωμένους του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα). Και μια χαρά βολεύει τους φασίστες ο καπιταλισμός, μιας και η αστική τάξη είναι αυτή που τους δίνει κάθε λόγο ύπαρξης, για να μπορούν να κάνουν τις βρωμοδουλειές της

Ανώνυμος είπε...

αιντεεεεεεε
μακαρι να γιανεται μανα μου!!!
ειλικρινα εχετε μεγαλο προβλημα!!

λυπουμαι σας γιατι παντα εισασταν και θα ειστε ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ και οι προδοτες του Εθνους.

καλες συνομιλιες με τους σφαγεες των Ελληνων...

Unknown είπε...

αϊντεεεεεεεε
μακάρι και να ξέρατε και λίγα Ελληνικά ανώνυμοι, τι καλά που θα ήταν για όλους και ακόμα πιο πολύ για σας ωρέ δυστυχισμένοι.

Έχετε όλα μα όλα τα στερητικά Α πάνω σας: Άσχετοι, Ανίκανοι, Αναλφαβητοι, Ανόητοι. Και, χωρίς να το ξέρετε, βαθύτατα Ανθέλληνες.

kyriakos είπε...

Ανώνυμε προσκυνυτές του εχθρού στη Γερμανοκρατία ήταν οι εθνικόφρονες που ταυτίζονταν με την ιδεολογία των ΝΑΖΙ και καταδυνάστευαν τον ελληνικό λαό με τις μαυραγορές τους. Το μοναδικό κόμμα που παρέμεινε στην Ελλάδα τον καιρό της Γερμανοκρατίας και πολεμούσε ήταν το τότε ΚΚΕ. Διάβασε το ημερολόγιο του Σεφέρη.
Ο μοναδικός που επαναστατούσε ενάντια στους Γερμανούς και πήγαινε και απελευθέρωνε τα ελληνικά χωριά ήταν ο Άρης ο Βελουχιώτης. Μην περάσεις μπροστά από το άγαλμα του στη Λαμία μπορεί να σε αρπάξει το στόμα του αλόγου του και να σε κάμει κεανίτα.

Αυτοί που στα χέρια τους έχουν αίμα ελληνικό είναι οι εθνικόφρονες σαν τον Γρίβα που σκότωναν Αριστερούς.

Αυτοί που τα κανόνισαν με τους Αμερικάνους και κάμαν το πραξικόπημα και χάρισαν την μισή κύπρο στους Τουρκαλλάδες για να ζουν οι υπόλοιποι στο ‘’καθαρό’’ της τμήμα ήταν εθνικόφρονες…

Ποιοι ήταν οι προσκυνημένοι το Ακέλ που ήταν το μοναδικό κόμμα που εναντιωνόταν απο την αρχή στους Αγγλούς και το βγάλαν παράνομο?

Ποιοι έδωσαν τον Αυξεντίου επειδή εναντιωνόταν στις δολοφονίες των αριστερών?

Ποιοι πρόδωσαν τόσα και τόσα κρησφύγετα ηρώων στους Αγγλούς? διάβασε το ημερολόγιο του Γρίβα που τους κατονομάζει ένα ένα.

Ανέκαθεν στην ιστορία οι προδώτες και οι προσκυνημένοι φώναζαν ότι είναι οι μεγαλύτεροι πατριώτες και ότι οι άλλοι που τους πολεμούσαν ήταν οι προδώτες αφού εκτώς των άλλων ήταν και δειλοι για να αναλάβουν τις ευθύνες τους..

Ο πραγματικός πατριώτης που αγαπά την πατρίδα του Δεν χρειάζεται να το φωνάξει για να τον πιστέψουν τα παιδάκια έχει την Ιστορία και τους Άντρες με το μέρος του και ήρεμος κοιτά την πατρίδα από ψηλά και βλέπει με ξεκάθαρο βλέμμα.
Αγαπά την πραγματική πατρίδα του και όχι αυτή που ονειρεύεται να είχε..
Αγαπά το δικό του αίμα το βρόμικο με τις προσμίξεις των Τούρκων και των Εβραίων
Και δεν θέλει να το καθαρίσει.

Unknown είπε...

Σωστά Κυριάκο, ξέχασα το πιο σημαντικό στερητικό Α.

Ανιστόρητοι....

Μιχάλης είπε...

Χαιρετώ σας…

Εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι πρόβλημα αν το Μέγκα πρόβαλε πρώτη είδηση το ΑΠΟΕΛ και δεν με απασχολεί αν θα έκανε το ίδιο αν τροπαιούχος ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στο Μέγκα κόσμος πάει κι έρχεται.
Γίνονται προσπάθειες να περάσει εντελώς στα χέρια του αρχιεπισκόπου και της θυγατρικής τους ετερ… συγνώμη ομάδας που συστάθηκε για το κυπριακό.
Υπάρχει όμως αντίδραση από Ελλάδα μεριά.

Και επειδή η κουβέντα πήγε αλλού και ξεχάσατε το ΔΗΚΟ, πραγματικά εκπλήττομαι που ο Πίττας ρωτά για το ιδεολογικό πιστεύω του κόμματος αυτού.
Δυστυχώς για ορισμένους το ΔΗΚΟ έχει ιδεολογία. Ποια είναι αυτή;
1. Η εξουσία.
2. Η εξουσία.
3. Η εξουσία.
4. Μέσω αυτών των τριών παραμέτρων είναι και η προώθηση της αξιοκρατίας μέσω μιας επιστημονικής μεθόδου που ονομάζεται ρουσφέτι.

Ελπίζω να είμαι εξήγησα με κατανοητό τρόπο την περίπλοκη ιδεολογική ταυτότητα του ΔΗΚΟ.

kyriakos είπε...

..Yπάρχει η δεν υπάρχει τελικά διαμάχη μεταξύ των παλαιοκομματικών και τους Τασσικούς της ένωσης κέντρου..

Πάει η δεν πάει για διάσπαση το Δήκο?

Εγώ λέω πάει για πραξικόπημα και δικτατορία αλλά σαν προσωπικό γούστο προτιμώ την διάσπαση.. που θα απομονώσει την ένωση κέντρου του Τάσσου σε ένα 3% και το Δηκο θα μπορέσει να προχωρήσει ελεύθερο μπροστά μαζί με τα υπόλοιπα 2 μεγάλα κόμματα στο θέμα του κυπριακού.. Πέρκει δούμε προκοπή..

Ανώνυμος είπε...

ε ρε Κυριακο φταιμε εμεις αν μονο για σαπουνια καμνετε??
τουλαχιστον τοτε εισασταν σε κατι χρησιμοι ρε κουμπαρε...

Ανώνυμος είπε...

εν καλά που σας λαλει ο Πιττας ανικανους κι ευνουχους........

kyriakos είπε...

Φίλε εμείς είμαστε τουλάχιστο σε κάτι χρήσιμοι..
Για να κάμεις σαπούνι θέλεις και λίγη τσίπα..
Εσείς ούτε για σαπούνια δεν κάμνετε..
¨
:)

Unknown είπε...

Κυριάκο, καλό είναι όταν μιλάς σε κάποιο συγκεκριμένο είδος ανθρώπων να χρησιμοποιείς λέξεις που μπορούν να καταλάβουν. Νομίζεις πως ξέρουν τι είναι η "τσίπα";

Ανώνυμος είπε...

ρε πιττα καποιος ειπε οτι "ολοι οι μεγαλοι καλλιτεχνες πρεπει ή να τρελενονται ή να αυτοκτονουν" και επεδη εσυ εισαι καλλιτεχνης στην τεχνη της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ αφου ηδη εχεις τρελαθει εδω και καιρο νομιζω ηρθε ο καιρος να πραξεις το δευτερο...

Unknown είπε...

1. Μόνο που, ό,τι λέω, το λέω με τ' όνομά μου και αναλαμβάνω την ευθύνη του ΑΝΩΝΥΜΕ.

2. Η Προπαγάνδα, ως τεχνική (και όχι Τέχνη που δεν είναι) υπηρετεί πάντα κάτι συγκεκριμένο με την έννοια του Φορέα Ιδεών. Εγώ απλά τις προσωπικές μου απόψεις εκφράζω.

3. Επειδή δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω, αν θέλεις τόσο πολύ να απαλλαγείς από την παρουσία μου, είτε απλά μην ασχολείσαι μαζί μου, είτε σκέψου να πράξεις εσύ αυτό που μου προτείνεις.

4.Ανώνυμε.

Lexi_penitas είπε...

Τελικά παίδες παρόλο που η επίθεση της Ψυχίας όσον αφορά την μεσοβέζικη αντιμετώπιση μου στα αξέσσορις ήταν σφοδρή, κάπου της βρίσκω δίκιο. Όχι γιατί λένε αυτά που λένε αλλά επειδή με τον προκλητικό τρόπο που δρουν "αναγκάζουν" τους νοήμονες θαμώνες του μπλογκ να ακολουθήσουν το τέμπο τους με αποτέλεσμα να εκτροχιάζεται η συζήτηση. Θα μου πείτε ότι συζήτηση είναι και αυτή και όσο τους προκαλείς τόσο αποκαλύπτουν το πραγματικό φασιστικό εαυτό τους. Όμως στο τέλος κατάντησαν να επαναλαμβάνονται χωρίς να προσθέτουν έστω κάποιες καινούριες μαλακίες που θα έκαναν τη συζήτηση νάχει και λίγη πλάκα.

Βέβαια ποιος έχασε τις ιδέες και το πνεύμα και θα το βρουν τα ασπόνδυλα;

Όσον αφορά το ΔΗΚΟ, φαίνεται ότι ο Τάσσος δεν τα βάζει κάτω. Μην ξεχνάτε ότι έχει παιδί να αποκαταστήσει. Η γνώμη μου είναι πως το παιχνίδι για το κόμμα είναι χαμένο για τον τέως. Κατάφερε και δημιούργησε περισσότερες αντιπάθειες παρά συμπάθειες ακόμα και στο ίδιο το κόμμα του. Ο αυταρχισμός του και η ξεροκεφαλιά του αλλά και η ευνοιοκρατία που εφάρμοσε στη πενταετία σηματοδότησαν το πολιτικό του τέλος.

Πάντως που και που περνά από τη σκέψη μου ο εφιάλτης να ξανάβγαινε πρόεδρος και ακόμα με πιάνει σύγκρυο.

Απολογούμαι που στη διάρκεια της βδομάδας ήμουν χαμένος αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται να καλυτερεύουν. Πάντως τη χαίρομαι τη δουλειά αν αυτό μετρά για κάποιον. Για μένα μετρά πολύ. Νάστε καλά!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Βρέ συ που 'φαγες τ' αυγό, δούλευε! δούλευε!

kyriakos είπε...

Ακόμα καλά καλά δεν ακυρώθηκε το πόρισμα του Δηκο και ο Τασσούλλης ξεκίνησε την απορριπτική του καμπάνια δια μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων..
Ναι.. το καρτερούσαμε αλλά νόμιζα θα περίμενε ακόμα λίγο.. ..Τι να πεις?

Έσπευσε βουρητός να ρίξει δηλητήριο στη νέα συμφωνία Ταλάτ Χριστόφια για την βάση των διαπραγματεύσεων..

Όμως το θετικό ο Χριστόφιας ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ αντέδρασε δυναμικά και αποκάλυψε τον Τεως..

‘’Ο συνεταιρισμός υπάρχει από το 60! Έστω και αν κάποιοι ποτέ δεν τον αποδέχτηκαν και μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση’’


Μα τι λές καλέ Χριστόφια ο Τάσσος να μην δέχτηκε το σύνταγμα του 60??
ΨΕΜΑΤΑ!!

Για όσους δεν ξέρουν ο Τάσσος ηγείτο στην ομάδα που όρισε ο Μακάριος στην μετατροπή του συντάγματος του 60 με έκδηλο σκοπό την μετατροπή της ΤΚ κοινότητας σε μειονότητα με δικαιολογία την ‘’λειτουργικότητα’’

Αυτό για όσους θυμάστε οδήγησε στην ένοπλη εξέγερση των ΤΚ και σιγά σιγά στη σημερινή κατάσταση..

….


Αυτός ο άνθρωπος τωρά ήρθε να μας πει ότι φοβάται τον συνεταιρισμό με ΤΚ και ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις..

Δεν μας χέζεις ρε Τάσσο?

Δυστυχώς όμως από κάτι τέτοιες δηλώσεις πάντα κάτι κολλά σε κάποιους που ψάχνουν οτιδήποτε για να επιβεβαιώσουν τις παραισθήσεις τους.. Μακάρι να μην υπήρχε αλλά τι να κάμουμε δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.. πρέπει να τον πολεμήσουμε..

Περιμένουμε και τον Αναστασιάδη να επέμβει.. στην διακαναλική συνομιλία

Aceras Anthropophorum είπε...

Έγραψεν ο Κυριάκος "Φίλε εμείς είμαστε τουλάχιστο σε κάτι χρήσιμοι..
Για να κάμεις σαπούνι θέλεις και λίγη τσίπα..
Εσείς ούτε για σαπούνια δεν κάμνετε.."

Εφαντάστης ρε Κυριάκος ποιός ήταν να τους λουθεί;

Πολίτη Πίττα, ωραίον αυτό με τα Α τα στερητικά.

Γενικά: Πόση χαρά να θωρώ τον τάσσο να ορύεται παρά να κάφκει τζαι να ράφκει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Να κόφκει τζαι να ράφκει.

Drapetis είπε...

Φιλε κυριακο, ασερα, οντως δεν αρκησε να φκει να λαλει τα δηλητηρια του παλε ο πρωην προεδρος και τα λοιπα εθνικο-αρνητιστικα ΜΜΕ. Τουτο που διερωτουμαι ειναι το ποσο τοπο πιαννει ο αρνητισμος τωρα με την νεα προσπαθεια. Αυτο που ειδα στις εφημεριδες σημερα ηταν 'ενεση ζωης','συγχυση', επικαφελιδες που προιδεαζουν αρνητικα τον κοσμο. Ποσο περνα ομως αυτος ο αρνητισμος στον κοσμο? Η προπαγανδα εν δοκιμασμενη, ειδαμεν το το 2004, αλλα θα ξαναπερασει ρε γμτ?

kyriakos είπε...

Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να βρίσκομε στην Κύπρο να ζώ από κοντά τα γεγονότα γμτ
Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του Τάσσου εφημερίδες όπως ο Φιλελεύθερος και η σημερινή θα έγραφαν πάλι τα δικά τους.. Για την Σημερινή τρέφω κάποιες ελπίδες αλλά για τον φιλελεύθερο καμία.
Τά στελέχη των μεγάλων κομμάτων πρέπει να αρχίσουν να αρθρογραφούν σε τέτοιες εφημερίδες πιο συχνά ούτως ώστε να μην γίνεται μονομερής προπαγάνδα Τις δικές μας επιστολές δεν πρόκειται ποτέ να τις δημοσιεύσουν οι Φιλελεύθεροι.. Διαλέγουν μόνο αυτές που τους βοηθούν στο κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Αυτό είναι γνωστό από καιρό.. Oύτε κάν για λόγους δημοσιογραφίας δεν δημοσιεύουν νενέκιδες επιστολές.. Eίναι απίστευτο το πόσο αφοσιωμένοι στην ιδεολογία του Τασσου είναι
..

Aceras Anthropophorum είπε...

Δραπέτη αυτόν που με κρατά αισιόδοξον, ακόμα τζαι για το ζήτημαν της προπαγάνδας, είναι ότι η προπαγάνδα που πιάννει τόπον είναι αυτή της Κυβέρνησης. Εν κακόν πράμα εν γένει αλλά στην περίπτωσην τούτην θα δουλέψει τζαι μια φορά προς ώφελος των ιδεών που υποστηρίζω.

Αν δε κρίνουμεν ότι πριν 3 μήνες εγινήκαν οι πιό ελεύθερες εκλογές στην κύπρον, όπου καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν ανάγκαζεν κάποιον να ψηφίζει κάμνοντας συμβιβασμόν (μιλώ για τον πρώτον γύρο) τζαι όπου 66% εψηφίσαν ΛΥΣΗ (όποιος εν πιστεύκει ας θκιαβάσει τα εκλογικά προγράμματα των 2 επικρατέστερων), δεν φοούμαι για επάνοδον του απορροπτισμού. Αν δεν δείται το τι λαλούν τα κόμματα τζαι όχι διάφορες "προσωπικότητες" τότε θα δείτε ότι τα πράματα εχουν παραπάνω αποχρώσεις από το μάυρον τζαι το άσπρον, από το ναι τζαι που το όχι.

Εξάλλου, η αντίθετη άποψη πάντα βοηθά τον ορθολογισμόν. Ούτε σοβιετική ένωση είμαστιν, ούτε Ελλάδα, Πορτογαλλία, Ισπανία την δεκαετίαν του 70.

Ανώνυμος είπε...

Λέξη, η διαφορά της άποψης μας στηρίζεται πως δεν επαναλαμβάνονται μόνο οι ανώνυμοι, αλλά και οι "επώνυμοι". Αν ήταν μονόπλευρη η συμβολή η συζήτηση δεν θα εκτροχιαζόταν και δεν θα γινόταν πέρα για πέρα κουραστική.

Ανώνυμος είπε...

Κυπρος σε πουλανε τους τουρκους προσκυνανε

Προταση:γιατι εν καμνετε τον Ανα(ν)στασιδη εκπροσωπο τυπου σας?
ως τωρα τα παει θαυμασια

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι πουλάνε την Κύπρο ρε ανώνυμε εμείς που προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί ή κάποιοι άλλοι που για να μην επηρεαστούν τα οικονομικά τους συμφέροντα επιχειρήσεις-ξενοδοχεία κάνουν τα πάντα για να μην λυθεί ποτέ το κυπριακό? Και με σωρεία ψεμάτων και χρημάτων προσπαθούν να ξεγελάσουν να παραπληροφορήσουν και να προκαταλάβουν τα πάντα πριν καλά καλά αρχίσουν?
Επέτρεψε μας να ξέρουμε κάτι παραπάνω..

Δεν έχετε μόνο εσείς την θεία φώτιση..

Δεν είναι βλάκες ο Αναστασιάδης ο Κληρίδης ο Βασιλείου ο Χριστόφιας ο Μαρκίδης ή ο θεμιστοκλέους…
Ούτε είναι προδότες άνθρωποι που προσέφεραν χειροπιαστό έργο για το καλό τις Κύπρου..

Προδότες είναι αυτοί που πρόδωσαν ούκ ολίγες φορές την κύπρο για τα χρήματα..


Είσαι και σύ ένα θύμα όπως όλα τα άλλα αρνιά…


Σε προκαλώ και σε συζήτηση με επιχειρήματα..

Bananistanos είπε...

Εγώ εν να πώ για τις τράπεζες. Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και σκοπός τους είναι το κέρδος. Για να πετύχουν το σκοπό τους, κάμνουν διαφήμιση για να πουλούν τα προιόντα τους τζε πατούν πάνω στην υπερκατανάλωση που μας μαστίζει (θεωρώ το μεγάλο κοινωνικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ που σηκώνει πολλή συζήτηση). Πουλούν λοιπόν οι τράπεζες δάνεια για ανακαινίσεις που δεν χρειαζόμαστε, για διακοπές... πουλούν κάρτες με επιτόκιο 12% για να αγοράζουμε Λουί Βουιτόν, καινούρια έπιπλα που το ΙΚΕΑ, τζε κινητά κάθε 6 μήνες...

Διαφωνώ ότι ο μέσος Κυπραίος υπολογίζει τζε το τελευταίο σεντ, δεν υπολογίζει κανένας/καμία πχ ότι η φτηνή τσάντα των 500ευρώ (που κρατά η μέση Κυπραία) που αγόρασε με κάρτα πληρώνει τη 560ευρώ στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις φιλε μου δεν εχουμε κανενα οικονομικο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ή προσωπικο συμφερον οπως εσεις! Μονη μας εγνοια το καλο της Κυπρου και η διατηρηση της Ελληνικοτητας της η οποια υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια. Τα κομματα ΣΑΣ ο χριστοφιας ΣΑΣ ο Νικος ΣΑΣ εχουν συμφεροντα απο την δια-λυση της Κυπρου.
Προσπαθειτε να μας σωσετε?? με τι? με "λυση" ομοσπονδιας? πες μου εσυ που "ξερεις περισσοτερα" πως θα δουλεψει κατι τετοιο...

Ξυπνατε!!!!!!

Ολοι μας λεγατε υπερβολικους και εθνικιστες οταν λεγαμε οτι με την εκλογη του Χριστοφια κινδυνευει η ελληνικοτητα μας...Που ειναι η Ελληνικη σημαια στο ΡΙΚ?? θυσιαστηκε στο βωμο του "καλου κλιματος"?

ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ

Unknown είπε...

"Ανώνυμε...εθνικόφρωνα" γιατί φωνάζεις; Να συζητήσεις απλά δεν είσαι σε θέση; Μέτρα τα ποσοστά των εποίκων τα τελευταία 5 χρόνια...και μετά μιλάμε για την Ελληνικότητα που κινδυνεύει. Εκτός, αν η άποψή σου, είναι η διχοτόμηση. Αν είναι, πέστο και δικαιολόγησέ το, εξήγησέ γιατί είναι καλύτερη λύση. Αν όχι, πες με απλά λόγια τι προτείνεις-φτάνει αυτό που θα πεις να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα.

Η Ελληνική σημαία γιατί να είναι στο ΡΙΚ; Έχεις δει μήπως την Κυπριακή στην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή; Είναι αργία και Εθνική εορτή η 1η Απριλίου στην Ελλάδα;

Η Ελληνικότητα, την οποία σε πληροφορώ τιμώ και για την οποία αγωνιώ δεν έχει να κάνει πουθενά με την αποδοχή του αυτονόητου: Ο,τι η Κύπρος δηλαδή, είναι ανεξάρτητο Κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΕΝ είναι μέρος του Ελληνικού Κράτους ή Ελληνική Επαρχία. Η Κύπρος, ΔΕΝ είναι Ελληνική, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ (και αυτό είναι απείρως πιο σημαντικό γιατί είναι εστιασμένο στον Πολιτισμό και την Ιστορία. Αλλά, η Κύπρος, ΔΕΝ έχει μόνο Έλληνες Κυπρίους αλλά και Τουρκοκυπρίους. Οφείλει να τους σεβαστεί και να τους αποδεχθεί σαν ισότιμους πολίτες της Δημοκρατίας με ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ΔΕΝ έκανε επί μακρόν, δια μέσου των άρρωστων εθνικισμών ένθεν και ένθεν και φτάσαμε στο σημερινό αίσχος. Υβρις και Νέμεσις, δυστυχώς. Και τώρα, πριν να είναι τελείως μα τελείως αργά, πρέπει να βρεθεί μία Λύση με την οποία θα φύγει ο Κατοχικός στρατός πρωτίστως μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη και δεύτερον ένας ικανοποιητικός αριθμός εποίκων. Διαφωνείς σε τίποτα από όλα αυτά; Έχεις να αντιπροτείνεις κάτι άλλο που κανένας μας δεν το έχει συλλογιστεί ή σκεφτεί; Αν ναι, γιατί δεν το λες; Προτιμάς τελικά να θυσιάσουμε οριστικά την Κύπρο για ένα πουκάμισο αδειανό; Τόσο πολύ αγαπάς αυτόν τον τόπο; Ή τελικά το μόνο που αγάπησες είναι μια ιστορία που λέγεται ΄Ενωσις με την Ελλάδα; Αν ναι, διάβασε ιστορία να δεις πως χάθηκε αυτό. Αν και, όπως μου εξομολογήθηκε αγωνιστής -πρωταγωνιστής της ΕΟΚΑ "ευτυχώς, γιατί τώρα θα ήμασταν μια ρημαγμένη ακριτική επαρχία ενός κράτους χωρίς θεσμούς, χωρις πανεπιστήμια".

Το είπε ακόμα και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, σε μία συνέντευξή στο στο Μέγκα-αν θυμάμαι καλά- λίγο πριν τις εκλογές. Είπε κατά λέξη: Εμείς τότε, για την Ένωση δώσαμε το αίμα μας. Η οποία δεν έγινε ποτέ. Και εκ των υστέρων κρίνοντας, καλύτερα.

Ο Ελληνισμός, και η διατήρηση της συννεκτικότητάς του, είναι θέμα Παιδείας και όχι λαβάρων και σημαιών στο ΡΙΚ.

Λοιπόν...ανώνυμε...Τι απαντάς σε όλα αυτά; Με σκέψη, σε όλα, και χωρίς συνθήματα σε παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε και εγώ εθνικιστής είμαι.. Kαι εγώ αγαπώ την Κύπρο και θέλω το καλό της.. Γιαυτό και δεν θα περιμένω να μας κατεβούν ένα εκατομμύριο έποικοι από τα 40 της Τουρκίας και να γίνουμε τουρκούθκια. θέλω να σταματήσω τον εποικισμό. Και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα..
Αυτά τα απλά πράγματα θέλω να πετύχω γιαυτό και θέλω την ομοσπονδία..

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο η Ευρώπη χρηματοδοτεί τα κατεχόμενα και αυτοί κτίζουν πάνω στα χωράφια μας οκέλλες που τις πουλούν στους ξένους..

οι 40 χιλιάδες έποικοι έγιναν 200..

Ομοσπονδία σημαίνει Ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σε ολόκληρη την κύπρο εξακολουθούμε να εκλέγουμε πρόεδρο για την δική μας πολιτεία αλλά θα εκλέγουμε και ηγέτες για το κοινό κράτος σιγά το μασκαραλλίκκι.. Κάτι δηλαδή όπως στη Γερμανία..
Δεν σε κατηγορώ ότι τα πείρες από κάποιους.. για το όνομα του θεού.. Ομως πρέπει να καταλάβεις ότι κάποιοι που τους βολεύει η παρούσα κατάσταση δεν θέλουν καμία λύση για να μην επηρεαστούν οι οικονομικές ισοζυγίες του νησιού και εκμεταλλεύονται τον πατριωτισμό σας και την βλακία κάποιων άλλων..

Αυτό είναι μια πραγματικότητα φίλε..

Όσο και να μας πληγώνει

Ανώνυμος είπε...

"αγαπητε" πιττα σγωνιας για την Ελληνικοτητα του τοπου μας?? και τι κανεις γι'αυτο? αποκαλεις εθνικιστες νεους που δεν προσκυνουν και αρνουνται να αποκαλουν τους τουρκους "αδελφια" τους? εσεις ευθυνεστε που πλεον η λεξη εθνικιστης ακουεται ως υβρις.

Εδω και πολλα χρονια η Ελληνικη σημαια βρισκεται στο ΡΙΚ διπλα απο την κυπριακη και τα τελευταια χρονια και απο εκεινη της Ε.Ε, εν μια νυχτι δωθηκε εντολη απο "καποιους" και την κατεβασαν! Κανενας δεν εφκηκε να πει τιποτε και κανενας δεν αναλαμβανει ευθυνη ουτε λενε ποιος τους εδωσε αυτη την εντολη(αν και ολοι ξερουμε)
Γιατι συγκρινεις την Ελληνικη σημαια με την κυπριακη?? Σοβαρος ανθρωπος τζαι να μου λαλεις τζινα που λαλουν 15χρονοι που τους τα μαθαινουν στην ΕΔΟΝ. Τι σημαινει γιατι εν εχουν την Κυπριακη στην Ελλαδα και εμεις εχουμε την Ελληνικη? για ονομα του θεου! ΕΜΕΙΣ ανηκουμε στο Ελληνικο εθνος τζαι οι εκεινοι στο κυπριακο ανυπαρκτο ""εθνος"". Δεν ειναι λογικο να εχουμε στην Κυπρο την σημαια του εθνους μας?!

Στην Κυπρο η πλειονοτητα ειναι Ελληνες ειτε σας αρεσκει ειτε οχι οποταν μια ομοσπονδια που εξισωνει την πλειονοτητα με την μειονοτητα δεν ειναι δικαια ουτε μπορει να λειτουργησει. Αν ηταν να ειχαμε ισα δικαιωματα με καθε αλλοδαπο του νησιου τοτε θα πρεπει να εχουν ισα δικαιωματα με εμας οι πακιστανοι οι εγγλεζοι και ολες οι ρατσες που ζουν σε τουτο τον καιμενο τον τοπο.

Συμφωνω και με τους δυο σας οτι πρεπει να φυγουν οι εποικοι και ο κατοχικος στρατος και χαιρομαι που εθυμηθηκετε οτι υπαρχει προβλημα κατοχης και οχι επαναπροσεγγισης.
Ποσα χρονια πιστευετε οτι θα κρατησει μια τετοια λυση?
Εγω δεν θελω να ζησω με τουρκους ουτε θα τους αποκαλεσω ποτε αδελφια μου γιατι ΔΕΝ ειναι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΨΩ

ανωνυμε θεωρεις την ομοσπονδια σιγα το μασκαραλλικι? δηλαδη εσυ θεωρεις πως θα εχουμε ενα κοινο κρατος και ολα καλα! οι εθνικες μας γιορτες η γλωσσα μας η ελληνικοτητα μας τουτα ουλλα που θα παν με ομοσπονδια??
σου επαναλαμβανω οτι εμεις δεν εχουμε κανενα προσωπικο συμφερον! αλλοι επουλησαν πατριδα και σημαια τζαι σουζουν την κκελε τους σε οτι πει ο Χριστοφκιας!

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν ξεχνώ τι μας κάναν οι τούρκοι όμως

Και εμείς σουβλίσαμε τούρκους και εμείς κάναμε εθνοκαθάρσεις..
Την κρήτη δεν σου την έμαθε κανένας?
Την ιστορία του βυζαντίου δεν σου την έμαθε κανένας?
Το τι έγινε μετά την επανάσταση του 1821 δεν σου το έμαθε κανένας?
Το τι έγινε στον ελληνικό εμφύλιο δεν σου το έμαθε κανένας?
Το σχέδιο Ακρίτας δεν σου το έμαθε κανένας?

Οι δικές μας δολοφονίες δεν είναι δολοφονίες? Όλα το ίδιο σκατό είναι όλα..

Τρογώμαστε μεταξύ μας και οι Εγγλέζοι αλωνίζουν..

Με τα σημμερινά δεδομένα που υπάρχουν στον κόσμο ο εθνικός ρατσισμός είναι ανέκδοτο
Όλοι απόγονοι των πιθήκων είμαστε..

Δαμέ προσπαθούμε να κάμουμε ένα απλό συμβιβασμό και συ έρχεσαι να ζητήσεις πράγματα που ούτε το 60 δεν είχαν ικανοποιηθεί..
Η πολιτική ισότητα που εσύ δεν αποδέχεσε υπάρχει από το σύνταγμα του 60 και επειδή δεν την αποδεχτήκαμε φτάσαμε εδώ που φτάσαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση..

Και γώ θα ήθελα να ζω σε ένα καθαρό ελληνικό κράτος (με ρωσσίδες) με πρωτεύουσα το φεγγάρι αλλά δεν είναι ότι θέλουμε που γίνεται σε τουτο τον κόσμο..

Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε σε ενιαίο κράτος το 60 και τα κάμαμε θάλασσα
Και αυτό μας αφαιρεί το δικαίομα να ζητήσουμε κάτι τέτοιο σήμερα.

Η ομοσπονδία μπορεί να δουλέψει διότι οι πολιτείες (όπως και στην Αμερική) έχουν αυτονομία και η κάθε μια κάνει ότι γουστάρει με τα εσωτερικά της και τα οικονομικά της

Δηλαδή όπως εκλέγουμε πρόεδρο τωρά θα εκλέγουμε και μετά την λύση αλλά επιπλέων θα εκλέγουμε και για το κοινό κράτος.. όπως δηλαδή κάνουν και οι Αμερικάνοι..

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από το σύνταγμα του 60
Και αντίθετα με το σύνταγμα της Ζυρίχης δεν μπορεί να φτάσει σε αδιέξοδο ΠΟΤΕ
Και αν θέλεις σου εξηγώ και τους λόγους..

Ανώνυμος είπε...

ακριβως...τζαι εμεις εκαμαμεν τους τζαι τζινοι αλλα εγω σαν Ελληνας εν κρατω παρανομα τη μιση τους πατριδα.

Λοιπον μεν μου λαλεις αλανταλον τζαι πε μου πως μπορει να δουλεψει μια ομοσπονδια με τους βρωμισμενους?
π.χ μπορουν να γιορταζουν σε ενα κρατος τις Εθνικες τους γιορτες τουρκοι και Ελληνες?
ξερουμε οτι αν ηταν στο χερι σας δεν θα εγιορταζαμε καν εθνικες γιορτες αλλα τι να καμουμε προς το παρον δεν ειναι στο χερι σας οποταν απαντα μου σε τζινο που σε ρωτησα.
τζαι τουτο ειναι 1 που τα χιλιαδες προβληματα που θα παρουσιαστουν..

η Κυπρος που παλια πριν μαθουν καν οι τουρκοσποροι τι σημενει πολιτισμος εκατοικητουν που Ελληνες επισης για αλλη μια φορα σου λαλω οτι οι τουρκοι ειναι η μειοψηφια στο νησι οποταν ποθεν ειστα ποθεν να εχουν τα ιδια δικαιωματα μαζι μας?
τουτο το νησι ενεν καταφυγιο για καθε κουβαλητο που ερχεται δαμε και ζητα και δικαιωματα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη