8 Απριλίου 2008

H ενότητα δεν είναι όνειρο απατηλό.


Ενότητα. Το γλειφιτζούρι των πολιτικών. Κάπου ο φίλος ο Ασερας έγραψε ότι για να σταθεί οποιαδήποτε λύση πρέπει να υποστηριχτεί από το 80%-90% του λαού. Οι πολιτικοί μας μέχρι τώρα απέτυχαν οικτρά να χτίσουν την ενότητα στη βάση μιας πολιτικής με κύριο άξονα την απαλλαγή της κατοχής και τη λύση του κυπριακού. Η εξευρεση της κοινής συνισταμένης, η χρυσή τομή που θα φέρει κοντά τις ηγεσίες των κομμάτων δεν φαίνεται να είναι όνειρο απατηλό. Εκείνο που πάντα εμπόδιζε τους πολιτικούς δεν είναι οι αγεφύρωτες διαφορές θέσεων αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες , οι προσωπικές φιλοδοξίες και η προσκόλληση σε ξεπερασμένες και άκαιρες αντιπαλότητες.

Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στη προεδρία δημιούργησε μια νέα δυναμική στο τομέα της πολυπόθητης για το λαό ενότητας. Η διχαστική πολιτική του προηγούμενου προέδρου απόδειξε σε μεγάλες μάζες λαού πόση ζημιά μπορεί να επιφέρουν ακραίες διχαστικές πρακτικές. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι πολιτικοί μας ξαφνικά φωτίστικαν. Η τραγική κατάσταση στην οποία περιέπεσε το κυπριακό και η χρεωκοπία της πολιτικής που χώριζε το λαό σε πατριώτες και προδότες, ανάδειξε τη ενότητα σαν υπερπολύτιμη προϋπόθεση για να συντηρήσουμε την ελπίδα για τη σωτηρία της Κύπρου. Αυτά έχουν αναπόφευκτη επίδραση και στη πολιτική των κομμάτων. Ακόμα και το κομματικό συμφέρον τους σπρώχνει σε ενωτικές προσεγγίσεις. Ο Χριστόφιας έχει καθήκον να αδράξει την ευκαιρία.

Ο ΔΗΣΥ κρατά μια πρωτόγνωρη στάση που εκπλήττει τους πάντες και φαίνεται να σαστίζει ακόμα και τον Πρόεδρο που είναι δέκτης της ενωτικής επίθεσης της Πινδάρου. Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν τις τελευταίες μέρες. Η σπουδή του ΑΚΕΛ να υποδείξει τον Άντρο Κυπριανού για την αντιπροεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και να περιφρονήσει την υποψηφιότητα Πουργουρίδη άρχισε να ρίχνει σκιές. Η μέχρι σήμερα άνευ όρων και απαιτήσεων στήριξη του Προέδρου από τον ΔΗΣΥ και ειδικά από τον Αναστασιάδη, έδινε το καλύτερο "άλλοθι" στο Χριστόφια να ανταποδώσει την διευκόλυνση που δέχεται από τον ΔΗΣΥ

Πληροφορίες λένε ότι δεν ζητήθηκε από στελέχη του ΔΗΣΥ να συμμετάσχουν στις επιτροπές που στήνονται αυτές τις μέρες στα πλαίσια της νέας προσπάθειας για λύση του κυπριακού. Αν αυτό αληθεύει το θεωρώ μεγάλο ατόπημα που δεν βοηθά καθόλου στη διατήρηση του ενωτικού κλίματος. Ήδη οι πρώτες βολές άρχισαν να πέφτουν από στελέχη του ΔΗΣΥ. Από κάποιους επειδή δεν θέλουν να τους νομίζουν δεδομένους και από άλλους που αφορμήν γυρεύκουν. Ο Χριστόφιας έχει υποχρέωση και καθήκον να κρατήσει ισορροπίες. Χωρίς την επίδειξη καλής θέλησης από μέρους των ηγεσιών δύσκολα θα κτιστεί ενότητα μέσα στο λαό. Και χωρίς ενότητα στη βάση δεν μπορεί να υποστηριχτεί αλλά ούτε και να σταθεί καμιά λύση.

Η ΕΔΕΚ φαίνεται να αφήνει στην άκρη τις εθνικιστικές κορώνες και τις ακραίες θέσεις στο κυπριακό. Συντηρώντας τόσο απορριπτισμό όσο που να συντηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες, δεν φαίνεται ότι θα θελήσει να αποτελέσει πονοκέφαλο στο Χριστόφια στη προσπάθεια δημιουργίας αρραγούς εσωτερικού μετώπου. Η άρνηση της ηγεσίας της να συνταχτεί με το Τάσσο σε μια νέα προσπάθεια συνένωσης του κεντρώου χώρου δείχνει ότι δεν θα ακολουθήσει πια την πολιτική του ακραίου απορριπτισμού και υπό μερικές προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και συνδετικό ρόλο στο χτίσιμο μιας καθολικής ενότητας. Οι τελευταίες δηλώσεις του Γ. Ομήρου δείχνουν ότι η ΕΔΕΚ αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και το κομματικό της συμφέρον της επιβάλλει να διαφοροποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται από την χρεοκοπημένη πολιτική του
Τάσσου που λιγότερο από 40 μέρες αφού καταδικάστηκε από το λαό, φαντάζει σαν μακρινή κακή ανάμνηση.

Το ΔΗΚΟ είναι το μόνο κόμμα που φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα προσαρμογής στην ανάγκη για ενότητα με βάση την μέχρι στιγμής ισοζυγισμένη πολιτική που ακολουθεί ο Δ. Χριστόφιας. Μια συμπαγής ομάδα διαχρονικά απορριπτικών στελεχών καθοδηγούμενοι από τον τέως πρόεδρο, εμποδίζουν τον Κάρογιαν και τους συνεργάτες του από το να εγκαταλείψουν αποφασιστικά τις ακραίες απορριπτικές θέσεις του κόμματος τους. Ο Κάρογιαν, ενισχυμένος τόσο από την εκλογή του στη προεδρία της βουλής όσο και από την σθεναρή υποστήριξη των δυσαρεστημένων με τον Τάσσο στελεχών φαίνεται να έχει το πάνω χέρι. Οι ισορροπίες όμως στο κόμμα εξακολουθούν να είναι εύθραυστες


Το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι μετά από την ήττα στις εκλογές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης. Το μέλλον τους θεωρείται αμφίβολο. Η άλωση του ΕΥΡΩΚΟ από το ΔΗΣΥ συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η φυσιολογική συνέπεια της κατρακύλας των ποσοστών του που αναμένεται να επισημοποιηθεί και στις Ευρωεκλογές, πιθανόν να το οδηγήσει ακόμα και στη διάλυση του. Η πλειοψηφία των οπαδών του όποιες και να είναι οι εξελίξεις θα αποτελέσουν τη δύναμη κρούσης του όποιου μετώπου θα αντιστρατευτεί τη λύση στη δική μας πλευρά. Η απουσία και η αντίθεση τους σε όποιες προσπάθειες ενότητας γύρω από τον Δ. Χριστόφια για το κυπριακό θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Οι Οικολόγοι μετά το πολιτικό ατόπημα της σύνταξης με τον Τάσσο προεκλογικά θα πρέπει να εξεύρουν τρόπους να πείσουν για τις πολιτικές τους επιλογές. Το μικρό τους εκτόπισμα και η καταδίκη της πολιτικής της ηγεσίας τους ακόμα και από την πλειοψηφία των οπαδών τους τους αφήνει μόνο μία επιλογή. Να συνταχτούν με την πλειοψηφία αν θέλουν να διατηρηθούν σαν κομματική οντότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, το ΕΥΡΩΚΟ, κάποια στελέχη του ΔΗΚΟ με ηγέτη το Δευκαλίωνα Τάσσο, κάποιοι αμετανόητοι τουρκοφάγοι από το χώρο του ΔΗΣΥ, ΕΦΕΝίτες, Χρυσαυγίτες, ΠΕΟΦίτες, Δρασίτες με κράχτες τους μαύρους Λάζαρους θα πολεμήσουν τη προοπτική λύσης με λύσσα.
Ο Χριστόφιας αν πολιτευτεί με σύνεση και μαεστρία μπορεί να στήσει απέναντι τους το 90% του λαού. Από αυτόν κύρια εξαρτάται. Ο λαός παρ' όλη την καχυποψία που τρέφει προς τους πολιτικούς δείχνει ήδη την ετοιμότητα του να συνταχτεί με τις δυνάμεις που θα οικοδομήσουν την ενότητα πρώτα στο νότο και μετά σε ολόκληρη τη Κύπρο.

71 σχόλια:

MonachusX2 είπε...

Καλημέρα Πένητα. Άκουα το πρωί τον Στέφανο να λέει ότι τις επιτροπές θα απαρτίσουν άτομα από όλους τους χώρους. Ο Πολίτης γράφει ότι τα άτομα αυτά δεν θα είναι ενεργά στελέχη κομμάτων, εκτός από τον Τσελεπή, που θα είναι δίπλα (ή και μπροστά) από τον Ιακώβου. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, αλλά πάλι έχεις δίκαιο ότι ήταν φάουλ η μη επιλογή του (πλέον χριστοφιακού συναγερμικού)Πουργουρίδη. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει κίτρινη κάρτα από το ΔΗΣΥ.

kyriakos είπε...

Παρόλο που θα ήθελα να πιστεύω ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι σίγουρος υποστηριχτής της λύσης. Εντούτοις οι διαψεύσεις του παρελθόντος δεν μου αφήνουν και μεγάλο περιθώριο αισιοδοξίας.

Εδώ ακόμα και το ΑΚΕΛ με τα όσα υποτίθεται ότι πρεσβεύει την ώρα της κρίσης (παρόλο του ότι ήταν στην εξουσία τότε ως συγκυβέρνηση και το πολιτικό κόστος θα ήταν μηδαμινό) διάλεξε τον εύκολο δρόμο του απορριπτισμού πηγαίνοντας κόντρα στις αρχές του.

....ξέχασες να συμπεριλάβεις στο στρατό του απορριπτισμού και τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ο οποίος πραγματικά έχει ξεφύγει τώρα τελευταία.. κακώς ονομάζετε καν εφημερίδα αφού τα άρθρα του δεν έχουν ειδησεογραφικό χαρακτήρα και είναι απλά οι προσωπικές απόψεις των 10 καραγκιόζηδων που γράφουν μέσα
Και του ΠΙΝ.. που μόνο μαύρα σύννεφα ξέρει να βλέπει..
Με μόνη εξαίρεση τον Πανίκο τον Χατζηλιασή και εξωτερικών αρθογράφων οι οποίοι όμως σπάνια γράφουν.
...............................
Τέλος πάντων με εκείνο τον ΕΚ που εσυλλάβαν οι Τούρκοι για παράνομη κατοχή G3 και ακόμα κρατούν τον και ασελγούν πάνω του και αντιμετωπίζει ποινή μέχρι 7 χρόνια τι γίνεται?

the Idiot Mouflon είπε...

Αυτούς που παραμένουν σε "Φ" και άλλα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά)... τους έχω άξιους για πολλές ζημιές... Μην τους υποτιμάς Λέξη. Ειδικά αν χρειαστεί να ανοίξουν συρτάρια με φακέλους, καίγοντας ακόμα και "δικούς" τους για να πετύχουν τον "Ιερό Σκοπό".

Για την ΕΔΕΚ... μην περιμένεις πολλά ... και ο Γιατρός και τα τσιράκια του ταυτίζονται πλήρως με όλους τους αντι-ομοσπονδιακούς. Αυτό θα το δεις όταν... σε κάθε παράγραφο μιας προτεινόμενης λύσης... θα ψάχνουν να βρουν ομοιότητες με το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ.

Από τον Mr. Partridge μην περιμένεις τίποτα απολύτως... το "κίνημα" ιδρύθηκε με τις ευλογίες της Εκκλησίας ακριβώς για να καλύψει το κενό που διαφάνηκε μετά την εκλογή Βασιλείου... που τους φόβισε ότι μια εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να μαζέψει και να επηρεάσει κόσμο.

Τα 14χρονα ΕΦΕΝόπουλα μπορεί κάποιος έυκολα να τα μηδενίσει με την γελοιοποίηση. Τους Χρυσαυγίτες, κλπ. με την "αντίθετη δράση" (και όχι με την αντίδραση), δλδ. βαράνε ξένους... εμείς να βοηθάμε ξένους (αντί του "βαράμε Χρυσαυγίτες"), κοκ.

Για τον Συλλούτρη απαξιώ να γράψω...

Για τα δε τΑΣΣΑΚΙΑ στο ΔΗΚΟ... ακόμη έχουν στα χέρια τους τον Γιωρκατζικό μηχανισμό παραπληροφόρησης και λασπολογίας.

Να σημειώσω και κάτι (προ)τελευταίο... οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και το κομματικό συμφέρον δεν ήταν η αιτία της κατεύθυνσης σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αλλά η εσωτερικής κατανάλωσης πρόφαση, δεν ήταν δηλαδή η ουσία αλλά η επιφάνεια του προβλήματος. Τα προσωπικά/οικονομικά συμφέροντα... και ο φόβος για την αναπόφευκτη αχρηστία στην οποία -σε περίπτωση λύσης -θα περιέλθουν οι "παράγοντες" σε αυτά το κόμματα ... δεν είναι αμελητέες δυνάμεις.

Στο δε ΑΚΕΛ.... μην υποτιμάς τον -ιστορικά επαναλαμβανόμενο -φόβο που έχουν απέναντι στους "σκληρούς" του απορριπτισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους τουμπάρει.

Ίδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

Α ρε προοδευτικουληδες για εσας οσοι αντιτιθενται στα σχεδια των πολιτικαντιδων για τουρκοποιηση της Κυπρου ειναι μιζεροι και δε θελουν λυση. Λυση γιατι ρε?? για εσας πρεπει να βρεθει λυση στο "προβλημα" της επαναπροσεγγισης και στην "απομονωση" των "αδελφων" μας τ/κ. το πραγματικο ΠΡΟΒΛΗΜΑ τουρκολαγνοι ειναι ο κατοχικος στρατος και οι εποικοι.
εξιχαστε και προσπαθητε να καμετε τζαι τους αλλους να ξεχασουν οτι ο τουρκικος στρατος κρατει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τη μιση μας πατριδα. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ.
τι καμνετε παναιουρουθκια στην ληδρας με τους τουρκους?? πουθενα μεσα σε τουτο το blog εν ειδα αναφορα στα ειπεισοδια που εδημιουργησαν οι τουρκαλλαδες αδελφοι σας, μονο μαλακιες κοτζινες για επανενωση με τους τουρκους.
το ΕΥΡΩΚΟ εριξε σας που τα "τουρκικα συννεφα" λεγοντας οτι εν ελυθηκε το κυπριακο και οτι προς τι τοσος ντορος. ειπεν κατι που ενεν αληθεια?? λοιπον αν θελετε επαναπροσεγγιση και φιλιες με τουρκους να πατε στην τουρκια. δαμε μεν γυρευκεται ετσι μαλακιες. τουτος ο τοπος αντεξε πολλους κατακτητες αλλα παρεμεινε για χρονια ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ. εν μπορουν μερικοι προδοτες "δικοι μας" να το αλλαξουν τουτο. ΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

εχω εναν αδελφο τον λενε Σολωμο, τον σκοτωσαν οι τουρκοι πανω στον ιστο, τουρκοι δεν ξεχνω θα εκδικηθω για το χαμενο αιμα το καθε μου χωριο, σε καθε αφορμη εγω θα'μαι εκει με οπλο και μαχαιρι και με καρδια ψυχη. κι αν τυχη και χαθω σε μαχη σκοτωθω με το αιμα μου να γραψετε
ΕΛΛΑΔΑ Σ'ΑΓΑΠΩ με το αιμα μου να γραψετε
ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

kyriakos είπε...

Οππα λελλο!! Καλώς τον Παλλικαρά Δεν ξεχνώ!!

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου φίλε..
Η Κύπρος ήταν μια ζωή ελληνική ανεξάρτητα ποιος μας εδιοικούσε είτε Τούρκος ήταν είτε Άγγλος είτε Ασύριος είτε Φράγγος
Ο τόπος τούτος ετούρκεψε μόνο όταν κάτι προδότες πάτησαν το πόδι τους στη Κύπρο και προσπάθησαν να περάσουν την πολιτική του ΧΙΤλΕΡ..
(καθαρό Εθνος)
Η Κύπρος δεν Τούρκεψε από κάτι προδότες σαν εμάς που θέλουμε ειρήνη
Η Κύπρος Τούρκεψε από κάτι αιμοσταγής αυτόκλητους εθνοσωτήρες που θέλησαν να ‘’καθαρίσουν’’ το νησί από κάθε τι μη ελληνικό.

Αύριο 11 Απρίλη είναι το μνημόσυνο 2 μεγάλων ηρώων της Κύπρου που δολοφονήθηκαν από Τούρκους ομοϊδεάτες σας καθώς πήγαιναν να συναντήσουν ΤΚ φίλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι σκαρτοί όπως ούτε επειδή μια χούφτα ΕΚ παρέδωσαν την Κύπρο στους Τούρκους σημαίνει ότι είμαστε όλοι σκάρτοι.
Αυτή την στιγμή στην Κύπρο θέλω να πιστεύω δεν υπάρχουν προδότες.
Υπάρχουν μόνο Κάποιοι που θέλουν να επαναφέρουν ειρήνη στο νησί και κάποιοι άλλοι που θέλουν εκδίκηση.
Εμείς που θέλουμε ειρήνη σταματήσαμε να μένουμε στα λόγια και κάνουμε πράξεις αυτά που πιστεύουμε.
Εσείς που θέλετε εκδίκηση 30 χρόνια μείνατε στα λόγια και τα τραγουδάκια σαν μικρά παιδάκια. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

Πρόσεχε ποιους αποκαλείς προδότες καλύτερα άνοιξε κανένα λεξικό να μάθεις τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη.

kyriakos είπε...

Ας υποθέσουμε ότι η Κύπρος είναι ελληνική.
Ας υποθέσουμε ακόμα ότι επιτεύχθηκε η ΕΝΩΣΙΣ και η Κύπρος είναι τώρα ελληνικό νησί.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διώξουμε η και να σκοτώσουμε όλους τους ξένους που δουλεύουν στο νησί και έχουν αποκτήσει την ελληνική υποικοότητα? Ή ακόμη και αυτούς που δεν την έχουν αποκτήσει.?
Πρέπει να τους διώξουμε όλους από την Κύπρο? Να μείνουν μόνο οι Ελληνες?

Με το ίδιο σκεπτικό και η Αμερική και η Αγγλία και η Γερμανία πρέπει να διώξουν και αυτές με την σειρά τους έλληνες που είναι μετανάστες εκει.
Αυτό είχαν οραματιστεί οι Αρχαίοι έλληνες όταν έλεγαν Ελλην είναι ό ομιλών την Ελληνική?

Ας ύποθέσουμε ότι είχαμε την καλύτερη στρατιωτική μηχανή στο κόσμο
Ας υποθέσουμε ότι είχαμε την δυνατότητα να Ελευθερώσουμε την Κύπρο από τους Τούρκους και μπορούσαμε να εκδηκηθούμε για όλα τα κακά που μας έκαναν
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε στα ΤΚ κυπριακά χωριά να σκοτώσουμε αμάχους να βιάσουμε κοριτσάκια και να σφάζουμε γριές για να πάρουμε εκδίκηση?

Οι Αρχαίοι έλληνες Δεν ήταν αυτοί που είπαν μην κάνεις στον εχθρό σου αυτά που δεν θέλεις να σου κάνει?
Ο χριστός δεν ήταν αυτός που είπε να άγαπας και τον Εχθρό σου?

Αυτά που λέτε για τα έλεγαν οι Εβραίοι όχι οι Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

"Ας υποθεσουμε οτι η Κυπρος ειναι Ελληνικη"?? ας υποθεσουμε?? ακου να δεις κυριακουδιν οταν λαλεις "ας υποθεσουμε" μεν μου πεζεις τον ιστορικο και μεν μου αναλυεις την ιστορια διοτι μονο που τουτη τη λεξη καταλαβετε ποσην ιστορια ξερεις.

Οι αρχαιοι Ελληνες ,που τολμας να τους συγκρινεις με τις δικες σας προδοτικες βλεψεις, αγαπουσαν το Εθνος τους, τιμουσαν το πνευμα της αρχαιας Ελλαδας και πολεμουσαν τον εχθρο με τολμη, αν οι αρχαιοι Ελληνες ηταν οπως εσας ΔΕΝ θα υπηρχε σημερα καν Ελλαδα (πανω χαρα σας).

το προβλημα μου γιε μου που καμνεις πως εν καταλαβεις δεν ειναι οι ξενοι(εκτος που τον στρατο κατοχης) αλλα ΕΣΕΙΣ που εισαστε "Ελληνες" αλλα φερεστε σαν να εισασταν τουρκοι. Μακαρι μακαρι τη θεση σας σε τουτον τον τοπο να επερναν ξενοι,ακομη και τουρκοι παρα "δικοι" μας που θελουν να μας πουλησουν, γιατι καλυτερα να υπαρχουν ξενοι παρα προδοτες.. Εσεις θελετε "ειρηνη" με τους αδελφους σας τουρκους και εμεις θελουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ απο τους τουρκους. τουτη εν η διαφορα μας. Σε τουτο το blog,επαναλαμβανω εν ειδα πουθενα να γινεται αναφορα σε προκλησεις των τουρκων. ειλικρινα νομιζω πως βρισκομαι σε τουρκικο blog!!
αλλο να θελουμε ειρηνη και αλλο να πουλουμε την πατριδα μας σε τιμη ευκαιριας.

αμαν αμαν αμαν αναρχοκουμουνακι ποδα το εφερες ποτζι το εφερες παλε στον Χιτλερ εκατεληξες!! ο Θεος να σε ελειση μανα μου, που στο καλο κολλα ο Χιτλερ με την Κυπρο και το κυπριακο μονο ο νους ενος "προοδευτικου κουμουνιστη" εμπορουσε να τα συνδεσει!!
να σε παρουμε στον Αγιο Κυπριανο να σε διαβασει για να μεν θωρεις φασιστικα οραματα??

kyriakos είπε...

Καταρχήν σταμάτα να χρησιμοποιείς τους αρχαίους έλληνες και τους ήρωες για να τονώσεις το εγώ σου.

.......

Είπε σου κανένας ότι εμείς δεν θέλουμε λευτεριά?
Απλά Εμείς προσπαθούμε να την πετύχουμε μέσω τις ενότητας και εσείς προσπαθείτε να την πετύχετε μέσο της εξιλέωσης και της εκδίκησης. Το μίσος σας τυφλώνει και δεν βλέπεται πόσο κοντόφθαλμη είναι μια στρατηγική που σκαλίζει συνεχώς το παρελθόν φωνάζοντας ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και ζητώντας τα ρέστα. Κανένας δεν πρόκειται να σας δώσει τα ρέστα. Δεν αγνοούμε τις Τουρκικές βαρβαρότητες αλλά δεν μπορούμε να κατήγορούμε όλους τους ΤΚ για αυτά που κάναν μερικοί.Η βία φερνει πάντα βία. Λύση του κυπριακού δεν είναι απλά η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων. Αν ήταν έτσι θα λυώταν και με το Αναν ΕΧΤΕΣ.
Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος είναι το μίσος μεταξύ των 2 κοινοτήτων
Γιαυτό και εμείς πολεμούμε ότι συντηρεί αυτό το μίσος.

Δεν θέλω να μου πείς πως οραματίζεσαι την σωστή λύση εκεί όλοι συμφωνούμε.

Αυτό που πραγματικά θέλω να μου πεις είναι το πώς οραματίζεσαι την πορεία προς αυτή την λύση. Με λίγα λόγια τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει για να λυθεί.

Yiota είπε...

γεια σας και από μένα.

συμφωνώ γιάννη πως πρέπει να μην αφήνουμε ως λαός να μπαίνουν εμπόδια από κάποιους που δεν θέλουν λύση. όμως τα κακά στοιχεία της πολιτικής ζωής του τόπου πάντα θα υπάρχουν. το δήκο αν και υποστήριξε ακελ εντούτοις δεν υποστηρίζει όπως πρέπει και κολλά στα "αλλά". για το δησυ δεν ξέρω αλλά εκείνο που φαίνεται ως γενική εικόνα είναι ότι ως κόμμα θέλει λύση και υποστηρίζει τους χειρισμούς του χριστόφια. το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το δήκο παρέμεινε στην κυβέρνηση απλά για να μην είναι εκτός εξουσίας και παρόλα αυτά δεν υποστηρίζει τον πρόεδρο οπως υποστήριζαν τον τάσσο. άρα εδώ φαίνεται καθαρά το πόσο συμφεροντολόγο κόμμα είναι.

Lexi_penitas είπε...

Μονάχους εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος :)

Φιλε Κυριάκο, η καλύτερη απάντηση στα ανιστόρητα απολιθώματα είναι η περιφρόνηση. Μη χαλάς τα φαιά σου κύτταρα. Όσο για το Φιλελεύθερο και το ρόλο του ήδη έχω γράψει τουλάχιστο 3 κείμενα και 1,000,000 σχόλια. Παράλειψη μου να μην τον συμπεριλάβω στους εχθρούς της ειρήνης. Είμαι σίγουρος όταν το ρευμα της ειρήνης θα γίνει ορμητικό θα αγκιστρωθεί και αυτός στο καράβι. Αν είσαι κοντά του δοστου τη κλωτσιά να παει απο κει και πέρα.

Προς τους αγαπητούς αναγνώστες: Φίλοι μου, η απορριπτική αντιομοσπονδιακή συμμαχία αποκαλύπτεται μέσω του τακτικού επισκέπτη του μπλογκ, του "δεν ξεχνώ". Με έβγαλε από τον κόπο να περιγράψω την ηλίθια συμπεριφορά τους.

Αγρινό το έχω ξαναπεί ότι η ηγεσίες τόσο του ΔΗΚΟ όσο και τις ΕΔΕΚ ακόμα και αν επιλέξουν το δρόμο του απορριπτισμού δεν μπορούν να ρυμουλκύσουν παρά μέρος των οπαδών τους. Η πλειοψηφία δεν θα τους ακολουθήσει. Ειδικά αν οι εξελίξεις είναι θετικές. Τότε οι ηγεσίες θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν για να μην μείνουν γυμνές.

Όσο για το ΑΚΕΛ πιστευω ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητίσει τις επιλογές Χριστόφια. Τα καλύτερα μυαλά στο κόμμα αυτό φαίνεται να αποεγκλωβίζονται. Αντίθετα οι απορριπτικοί είτε ανέκρουσαν πρύμναν ή εκρύψαν μεσ' τα πετσιά τους.

Lexi_penitas είπε...

Γιώτα φαίνεται γράφαμε το σχόλιο ταυτόχρονα. Τα μεγάλα πνευματα συναντιώνται :)

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να συγχίζουμε τις ηγεσίες με τους ψηφοφόρους. Ο λαός στη συντριπτική πλειοψηφία του θα ανέβει στο καράβι. Τους άλλους ας τους πάρει το ποτάμι. Μα το θεό!

stalamatia είπε...

Μα ίνταλόις εξετρυπώσαν τούτοι ούλλοι οι [μάγκες] εγιώ προσπαθώ να μεν θωρώ κόμματα μπροστά στους ανθρώπους ούτε δεξιούς ούτε αριστερούς.Τωρά τελευταία όμως εξετρυπώσαν τούτοι ούλλοι οι[ μάγκες]και βρίζουν .Απορούσα γιατί ?Τελικά νομίζω εν αντέξαν την αριστερά για κυβέρνηση γιαυτό έχουν τόσον κάχρι, ούτε πατριώτες ένι ούτε τίποτε [όι ότι επίστευκα κάτι τέτοιο ] .Αν δεν θέλουν να ανέβουν στο καράβι έ ας περιμένουν το μετρό που ξέρεις μπορεί να περάσει κάποτε.

Ο Ανόητος είπε...

Πιστεύω πως παραγνωρίζετε - κάπως - τη σημαντικότητα της υποστήριξης του ΔΗΣΥ ως προς την οιανδήποτε πιθανότητα μελλοντικής λύσης.
Τα δεδομένα κατ'εμένα έχουν ως εξής:
- O Αναστασιάδης υποστηρίζει και θα υποστηρίξει τον Χριστόφια την κρίσιμη στιγμή. Παράλληλα, όμως, άρχισε να δημιουργείται μια δυσφορία στο ΔΗΣΥ - μια ήδη υπάρχουσα υποβόσκουσα τάση δυσαρέσκειας έναντι του Αναστασιάδη, η οποία είχε ταχθεί σχεδόν ανοικτά υπέρ του Τάσσου στις εκλογές η οποία με την όλη συμπεριφορά του ΑΚΕΛ ( ίδε Πουργουρίδη) βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο να αντιταχθεί της στάσης του Αναστασιάδη. Αντί το ίδιο το ΑΚΕΛ να συμπληρώνει και να ενδυναμώνει την θέση του Αναστασίαδη - γνωρίζοντας κάποια εσσωκομματικά του προβλήματα, μη γνωστά σε πολλούς- με την όλη του στάση τον αποδυναμώνει. Και αυτό είναι το λυπηρό και το τραγικό.
Προσωπικά, έστω και αν είμαι υποστηρικτής του ΔΗ.ΣΥ σε προβληματισμένους μου φίλους είχα προτείνει να ψηφίσουν Χριστόφια καθώς γνώριζα πως ο ΔΗ.ΣΥ θα υποστήριζε τον Χριστόφια, κάτι που θεωρούσα ως λιγότερο εφικτό αν τύχαινε το αντίθετο. Και το αποτέλεσμα : το ολοκληρωτικό φτύσιμο. Αν είναι δυνατόν. Προτάσσει χέρι φιλίας και εισπράττει το φτύσιμο.. Για ποια εθνική ενότητα μιλάμε;

kyriakos είπε...

@ανόητος

Τωρά για μοιρασμό της εξουσίας … έχεις την εντύπωση ότι ο Δησύ αν κέρδιζε τις εκλογές θα έβαζε στελέχη του Ακελ στη κυβέρνηση?
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να έβλεπα στελέχη του Δησυ στην κυβέρνηση παρά κάτι ξινισμένες φάτσες του ΔΗΚΟ αλλά τι να κάμουμε ρε φίλε ετσι εν η πολιτική δεν λες πάλε καλά που συνεργάζονται στο κυπριακό?

Μακάρι να μην έβγαινε ο μαλάκας ο τάσως έξω από τον πρώτο γύρο μπάς και βλέπαμε κανένα χαηρι.. αλλά που έτσι τύχη.. στο νησί της Αφροδίτης .. παντα συμβαίνει το worst case scenario..

Ανώνυμος είπε...

Όι Κυριάκο μου..!
Το worst case scenario θα ήταν να μην έβγαινε έξω ο Τάσσος, ούτε από τον πρώτο, ούτε από τον δεύτερο γύρο.

Όχι αχαριστίες παρακαλώ! Παναγία μου εσηκώστην η πέτσα μου.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ παρακαλούνται όπως βγάλουν ο ένας τον άλλον ασπροπρόσωπο (το καλό του τόπου βασίζεται σ'αυτή τους την φαινομενικά καλή σχέση!), και να κάνουν κοινές μπουάτ.

kyriakos είπε...

..ναι εχεις δίκαιο το χειρότερο θα ήταν να έβγαινε ο Τασσος πάλι..

Brrr…… ανατρίχιασα

Ανώνυμος είπε...

ρε κυριακο μακαρι να γιανεις τζαι καποτε να καταλαβεις τι μαλακιες λαλεις. Κανενας λογικος ανθρωπος κανενους Εθνους δεν θα θεωρουσε σδελφια του τους μεγαλυτερους εχθρους του Εθνους του και εκεινους που κρατουν τη μιση του πατριδα!! με τη ψυχρη λογικη σημενει οτι εχετε μεγαλο προβλημα!! τελοσπαντων περαστικα...

εσυ ρε lexi_penitas εν μου απαντας οι γιατι απαξιεις να μου απαντησεις ταχα, αλλα γιατι ΔΕΝ μπορεις!! απλως επειδη εν μπορεις να μου βρεις μια λογικη απαντηση σε τουτα που λαλω απαντας με "συνθηματα" του τυπου "δεν απαντω σε φασιστες χωρις νου κτλ". ΧΑ! μακαρι να μπορουσες να μου απαντησεις. εσυ μαλακα προοδευτικουλη που μας το πεζεις και καλα "αντιφασιστας" θεωρεις οσους εχουν διαφορετικη γνωμη απο εσενα "φασιστες και ανεγκεφαλους". ε λοιπον εχω σου νεα ρε μαλακα, ΤΟΥΤΟΝ που καμνεις εσυ εν ΦΑΣΙΣΜΟΣ. φασισμος εν ειναι η αγαπη και η περηφανια για το εθνος σου, ουτε η μη αποδοχη της "φιλιας" με τους εχθρους σου. ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΕ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
για εσας..."ξεχνω και προσκυνω"

kyriakos είπε...

Η αγάπη για την πατρίδα σου δεν είναι φασισμός φίλε
Και εξάλου είναι κάτι που μοιραζόμαστε και οι δύο.
Φασισμός είναι να προσπαθείς να περάσεις την δική σου άποψη με την βία και τα όπλα.
Πατριώτης είναι αυτός που θέλει το καλό της πατρίδας του
Εγω πιστεύω ότι το καλό της πατρίδας αλλά και της ανθρωπότητας είναι μακριά από πολέμους.

Πιστεύω ότι
Tο μέλλον και η ευημερία μας βρίσκεται στην ειρήνη.

Η επιστημονική ονομασία του Βλάκα είναι: Αυτός που κάνει κακό στον εαυτό του ή και σε άλλους άθελά του.
Αν στο όνομα του πατριωτισμού κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό τότε
Επιστημονικά θεωρείσαι βλάκας και όχι πατριώτης.

Τώρα για το ποιος λογικός άνθρωπος υποστηρίζει αυτά που λέω..

Χμ.. ο Αινσταίν , ο Μαρτιν λουθερ κινγκ , ο Χριστός… ο Γκάντι.. ο Σεφέρης και η λίστα είναι ατέλιωτη..

Ποιος υποστηρίζει αυτά που λες εσύ?

Χμ.. ο Γριβας, ο Μπους , ο Ντεχταζ , ο Χιτλερ , ο Μπιν Λαντεν

Συνήθως ο μέσος άνθρωπος δεν αλλάζει γνώμη για τα πιστεύω του γιαυτό δεν θα προσπαθήσω να σε πίσω για τίποτε.
Όλοι νομίζουν ότι κάνουν το καλό, η ιστορία κρίνει.

Δεν μου απάντησες για το πώς βλέπεις το δρόμο προς την λύση.

Kyprios είπε...

Συμφωνώ με το κείμενο. Πρέπει επιτέλους να δούμε μπροστά και να δουλέψουμε με όλους τους Κύπριους. Δεν ξέρω φυσικά αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στον ΔΗΣΥ για τις επιλογές του Χριστόφια ή αν είναι και αυτό δημιούργημα των ΜΜΕ.

Φίλε μου ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ο Χαρούλης τα έιπε πριν από σένα. Άκουσε τί είπε το 1984 (αθάνατε Χάρη) και νομίζω θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις λίγο τη συνθηματολογία σου.

Δηλώνω εθνικόφρων

Ανώνυμος είπε...

ρε "κυπριε" κατ'αρχας αλλαξε το ονομα σου τζαι καμε το "τουρκοκυπριος".

Ρε κυριακο αλλα σου λαλω τζαι αλλα καταλαμβαινεις ή τουλαχιστο θελεις να καταλαβεις. Εγω εν ειπα τιποτε για ειρηνη ή πολεμο. Φυσικα καθε λογικος ανθρωπος θελει την ειρηνη και οχι τον πολεμο,αναμεσα τους τζαι εγω. ΟΜΩΣ
εσεις δεν θελετε ειρηνη δηλαδη λευτερια, θελετε "επαναπροσεγγιση" με τους τουρκους. Εσας ο στοχος σας ειναι να γινουμε "φιλοι" με τους τουρκους και οχι να επικρατηση επιτελους ειρηνη στην Κυπρο μας.

Πουθενα πουθενα εν ειπετε τιποτε για την επιθυμια σας να φυγει ο κατοχικος στρατος παρα μονο για "επαναπροσεγγιση". Συγνωμη που εμεις δεν τα βλεπουμε ολα ροδινα και ανυσηχουμε για τις βλεψεις των τουρκων και για το μελλον μας. Η ιστορια μας εδιδαξε πολλακις να μην εμπιστευομαστε τους τουρκους και μας εδειξε τι ετσι τουρκος. Εσεις αγνοειτε την ιστορια και για καποιον περιεργο λογο θεωρειτε οτι μπορουμε να ζεισουμε ειρηνικα(?) με τους τουρκους! ΠΩΣ θα ζεισουμε με αυτους που ουτε μια συμφωνια δεν τηρησαν με το ανοιγμα της ληδρας, ΠΩΣ θα ζεισουμε με αυτους που δηλωνουν οτι "η Κυπρος ηταν ειναι και θα παρεμεινει τουρκικη" και υποδεχονται μετα βαιων και κλαδων των στρατηγο της τουρκιας?

ΝΑΙ τζαι εγω θελω να ζεισουμε ειρηνικα αλλα ΟΧΙ δεν θελω την τουρκοποιηση της Κυπρου. Θελουμε και δικαιουμαστε να παραμεινουμε Ελληνες. Αν αυτα ειναι "εθνικισμος" τοτε ΝΑΙ ειμαστε Εθνικιστες...
ειλικρινα λυπουμαι για τουτο το blog που φαινεται οτι νοιαζονατι πρωτα για τα συμφεροντα της τουρκιας παρα για εκεινα του τοπου τους. ΚΡΙΜΑ...

φανταζομε κυριακο επροσεξες οτι μονο εσυ μου απαντησες καπως λογικα και αντικρουσες με με επιχειρηματα. Κανενας αλλος δαμεσα. Φαινεται πως οι "κουμουνιστες" δεν καταδεχονται να μιλησουν με καποιο που εχει διαφορετικη γνωμη απο αυτους.
δυστυχως αυτο το ειδος "κουμουνιστη" εχουμε στην Κυπρο...

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

@ Δεν Ξεχνώ:
Κατ' αρχάς, είμαι Έλλην και το καυχιέμαι. Ποτέ δεν θα απεμπολήσω τις σπουδαίες και φωτεινές ιδέες του Ελληνισμού, την Ελληνική παιδεία, και τα Ελληνικά γράμματα. Και προ παντός, σέβομαι κάθε τι Ελληνικό.Και ναί, είμαι συνάμα και Κύπριος αφού ζω σαν Έλληνας σ' αυτό το νησί. Και αυτό το καυχιέμαι. Και θα προσπαθώ πάντοτε, με όσες δυνάμεις έχω, να προσπαθώ να συνεισφέρω στην επανένωση του Τόπου μου και την επικράτηση της Ειρήνης στη Κύπρο. Και ξέρω πολύ καλά και το δέχομαι ότι σ' αυτόν τον τόπον έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι να ζήσουν όπως καί άτομα άλλων εθνικοτήτων που η μοίρα τους έταξε να ζούν σ' αυτό το νησί μαζί μου.

Είναι φανερό ότι είσαι μπολιασμένος με μια πίκρα και νιοώθεις έντονα γι' αυτό. Προσπάθησε να βοηθήσης τον ευατόν σου να ηρεμήση. Όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα θα αισθανθείς πολύ καλύτερα και τοτε θα καταλάβεις και όσους δεν συμμερίζονται τις σημερινές σου ιδέες και τον τρόπο που τις εκφράζεις.

kyriakos είπε...

θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος όλων των Κυπρίων είναι η ελευθερία.
(παρόλο που τώρα τελευταία μόνο κάτι.. ''εσείς ποτζη και εμείς ποδά'' ακούω)

Ως ένα δρόμο που θα οδηγήσει στην ελευθερία θεωρώ την επαναπροσέγγιση.

Ναι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η εισβολή και η κατοχή και όχι πρόβλημα καλής γειτονίας.
Αφού λέμε ότι δεν είναι πρόβλημα καλής γειτονίας τότε που είναι το πρόβλημα στην επαναπροσέγγιση? πρέπει να το δείξουμε ότι όντος δεν είναι αυτό το πρόβλημα για να αποκαλύψουμε την Τουρκική κατοχή.

έξάλου Την επαναπροσέγγυση θα την βρούμε μπροστά μας σε κάθε μορφή λύσης πλην της διχοτόμησης.
(Αν λες Όχι στην επαναπροσέγγυση τοτε είναι σαν να λες εμείς ποδα τζινοι ποτζη)
..ειναι σαν να λές όχι στην ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

ma touton ton den ksexno giati ton apokalite file.aftos sas apokali olous RE lexi,RE kyriako olous me to RE.
APODIKNI OTI EINAI ENAS GAROS KAI KATHESTE KAI ASXOLISTE MAZI TOU.
Kati tetioi tipoi pou einai kai h miopsifia tou kypriakou laou pou ekatastrepsan tin kypro mas.katalave to re GARE oti o laos tis kyprou einai 80% ellinokyprioi 18% tourkokyprioi kai 2% armenioi,latinoikai maronites eite to thelis eite oxi

kyriakos είπε...

Μα και γω γάρος είμαι.. :P

‘’ο μόνος πραγματικά αυτόχθονας κάτοικος της Κύπρου είναι το γαιδούρι’’

(Το είπε ο ..Μακαριος)

Ανώνυμος είπε...

kai na ka8arisoume tous kakomoutsounous πολλα καλα τα λαλεις,συμφωνω μαζι σου. Μακαρι τζαι οι αλλοι να ελεαν το ιδιο τζαι να μην επρσπαθουσαν να ζουν σαν τουρκοι παρα σαν Ελληνες. Εξαλλου αμμα θελετε να ζεισετε σαν πασαδες οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα, πιεννετε στην τουρκια. Ετσι τζαι αλλιως το οτι εγγενηθηκετε στην Κυπρο δεν σας καμνει Ελληνες, διοτι ο Ελληνας δεν συμβιβαζετε και δεν προσκυνα.
ειδες πουθενα δαμεσα το παραμικρο ιχνος περηφανιας για την καταγωγη μας??

κυριακο πως θα δειξουμε στους ξενους οτι το προβλημα της Κυπρου ειναι η τουρκικη κατοχη οταν ο χριστοφιας, η δημαρχος της Λευκωσιας και αλλοι αφελεις ανθρωπακοι εκμναν παναιρκα για το ανοιγμα μιας οδου?? απαντα μου τι μηνυματα περνουμε στους ξενους με τουτα τα καραγκοζιλικια?

ανωνυμε με το RE οπως λαλεις, εκφραζω την αγανακτηση μου για τουτα που ακουω και θωρω δαμεσα τζαι κατ'ουδενα λογο εν σημενει οτι εν σεβουμε τους συνομιλητες μου(τουλαχιστον τζινους που τολμουν να απαντησουν σε ενα "φασιστοειδη αντικειμενο"). Ξερω απο ποιους αποτελειτε η Κυπρος βλακα, οπως ειπες και ο ιδιος αποτελειται απο το 18% τουρκοκυπριων και ΟΧΙ περιπου 30-40% εποικων απο τουρκια!
Τζαι ναι στην Κυπρο οι Ελληνες ειναι η πλειοψηφια χονεψετε το. τι ειρωνεια να το λαλεις τουτο σε Ελληνα...

kyriakos είπε...

Το μήνυμα που περνούμε στους ξένους είναι ότι ο λαός της Κύπρου χαίρεται που ο τουρκικός στρατός τους επέτρεψε να ξανασυναντηθούν να ξανασμίξουν και να ξανά συνεργαστούν μετά από 30 χρόνια και δείχνει ότι δεν είναι εχθροί και ότι μπορούν να συνυπάρξουν άρα μπορεί και να λυθεί και το κυπριακό.

Ασχετά με το τι λέει ο Ντεχτάζ μαζί τον στρατό
Ότι δηλαδή οι ΕΚ και οι ΤΚ δεν μπορούν να συνυπάρξουν γιαυτό και χρειάζεται ο Στρατός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ η ο λεξηπένιτας και χιλιάδες τόσοι Κύπριοι θα δεχθούμε λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων γιαυτό και συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε (ενωτικά)

Ή δική σου συμπεριφορά οδηγεί σε λύση με παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων χειρότερη και από το ΑΝΝΑΝ (την διχοτόμηση)

Επειδή λοιπών είμαι Έλληνας και θέλω η Κύπρος να παραμείνει ελληνική και ελεύθερη από τα τουρκικά στρατεύματα προσπαθώ να μην παίζω το παιχνίδι της άγκυρας και του Ντεχτάζ το οποίο παίζεις άθελα σου εσύ.

Ανώνυμος είπε...

θελεις η Κυπρος να παραμεινει Ελληνικη...μαλιστα τζαι πιστευκεις οτι με το να γλυφουμε τα αυτια των τουρκων και των τ/κ και να συμβιβαζομαστε οι τουρκοι εννα μας χαρισουν την αλλη μιση Κυπρο?? ελα ρε κυριακο φενεσαι εξυπνος ανθρωπος, μεν λαλεις αφελη πραγματα. Επαναλαμβανω οτι η ιστορια μας εμαθε να μην εχουμε εμπιστοσυνη στους τουρκους.

"ο τουρικος στρατος επετρεψε στους τ/κ να ξανασμιξουν μαζι μας"...αλλο λιο εννα μας πεις οτι ο τουρκικος στρατος κρατα τη μιση Κυπρο παρα τη θεληση των τ/κ. Οι τ/κ ειναι Τουρκοι της Κυπρου και πολλα πιο "εθνικιστες" απο εμας, παλε εισαι αφελεις αν νομιζεις οτι αγαπουν μας και θελουν να ζεισουν χωρις τον κατοχικο στρατο. Οι τουρκοι βλεπεις εν εχουν τουτο το συνδρομο που εξεφυτρωσε ποδα το "Ελληνας αλλα φερομαι σαν τουρκος,αγαπω τους τουρκαδελφους", επαναλαμβανω οτι οι τουρκοι ξερουν τι κανουν...

ο Χριστοφιας και εσεις ακολουθειτε την πολιτικη της υποταγης, λυπουμαι φιλε μου αλλα οι Ελληνες δεν υποτασσονται ουτε προσκυνουν
Αν σε ολη μας την ιστορια ακολουθουσαμε και επιλεγαμε την ευκολη λυση δεν θα ειχαμε ιστορια...

kyriakos είπε...

Καλά ρε φίλε τι προτείνεις να κάνουμε δηλαδή?
Να μείνουμε όπως είμαστε?
Και να λέμε λόγια και συνθήματα για να το παίζουμε μάγκες και στην ουσία να μην κάνουμε τίποτε άλλο?
Επειδή οι περισσότεροι Τούρκοι είναι εθνικιστές θα πρέπει να γίνουμε και εμείς εθνικιστές?
Άλλο πράγμα ο πατριώτης και άλλο ο Εθνικιστής.
Και μην ξεχνάς ότι μια ομάδα από ανυπόταχτους Ελληνες που δεν το έβαζαν κάτω έδωσαν άθελα τους την Κύπρο στους Τούρκους.
Δεν είπα να υποταχτούμε άλλο πράγμα η υποταγή και άλλο η πολιτική. Για μένα υποταγή είναι η δική σου συμπεριφορά η οποία συντελεί στην παραμονή των πραγμάτων ως έχουν δηλαδή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ με παραμονή 40 χιλιαδων τουρκικού στρατού. Για μένα αυτό είναι προδοσία δεν πρόκειται να αφήσω κάτι παιδάκια να ξαναδώσουν άθελά τους την κύπρο στους Τούρκους. όπως έγινε το 74.
Στην πολιτική όταν θές να περάσεις τις θέσεις σου πρέπει να εξουδετερώσεις τα επιχειρήματα του αντιπάλου σου.
Ο Τουρκικός στρατός υποστηρίζει ότι οι ΕΚ και οι ΤΚ δεν μπορούν να συνυπάρξουν γιαυτό και χρειάζεται η παρουσία του στην περιοχή.
Τόσα χρόνια ο Στρατός προωθούσε πολιτική προπαγάνδα μίσους και απέτρεπε την συνεύρεση των δύο λαών. Λογάριασε ότι κατάφερε να μας κάνει υποχείρια του Μίσους. Δεν λογάριασε καλά όμως. Σίγουρα έπεισε πολλούς Όχι όμως όλους μας. Δεν έπεισε καν όλους τους ΤΚ και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι. Η άποψη σου ότι όλοι οι τουρκοκύπριοι ειναι σκάρτοι είναι λανθασμένη. Οι περισσότεροι τουρκοκύπριοι ούτε καν με τους έποικους τα πηγαίνουν καλά Σίγουρα υπάρχουν και φανατικοί. Σιγά σιγά όμως μια υγειές κοινωνία τους αφομοιώνει.
Τώρα που έχουμε την ευκαιρία να ξεσκεπάσουμε τον τουρκικό στρατό και να δείξουμε ότι είναι αχρείαστος στην περιοχή πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά.
Πώς είναι δυνατόν εμεις να εναντιωνόμαστε στην συνεύρεση και την ειρήνη και να συμπεριφερόμαστε ίσα και όμοια με τον Ντεχτάζ? Είμαστε Ελληνες οι προγόνοι μας δημιούργησαν την δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό.
Συμπεριφέρσου σαν Έλληνας και όχι σαν Ανατολίτης.
Οι Ελληνες δεν υποτάσσονται, η υποταγή δεν είναι επιλογή. Ο αγώνας δεν γίνεται πάντα με όπλα Όταν χρειάζεται να αγωνιστούν με όπλα αγωνίζονται με όπλα όταν χρειάζεται να αγωνιστούν με πολιτική αγωνίζονται με πολιτική. Σε καμία περίπτωση Δεν τα βάζουν κάτω και δεν μένουν στα κούφια λόγια. Με την ειρήνη και την συμφιλίωση θα διώξουμε τον στρατό διότι
Στην ειρήνη δεν χωράνε οι Στρατοί.

Lexi_penitas είπε...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.

Κυριάκο και Κακομούτσουνε, διερωτώμαι γιατί δίνετε υπόσταση σε κακομούτσουνους και άμυαλους. Στείλτε τους να πανε στο διάολο. Αρκετά κακά δεν μας έφεραν οι ομοΐδεάτες τους; Ρε παιδια, αντιλαμβάνεστε ότι φτάσαμε στο παρα πέντε; Ο λαός έριξε στο κάλαθο της ιστορίας τους ηγέτες τους, Κλάστε τα βλαστάρια τους. Φτάνει πια στη δημόσια εθνική μαλακία. Χανόμαστε αδέλφια. Άστε πίσω σας τα απολιθώματα και προχωράτε. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΝ ΠΙΣΩ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΤΕ. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ.

ΑΣΣΙΧΤΙΡ σε καθε κολόπαιδο. Καμιά ανοχή!

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

kyriako eipame xese ton ΓΑΡΟΝ

kyriakos είπε...

Ρε παιθκιά..
για το καλό του διαλόγου σιορ..

@δεν ξεχνώ

Δες αυτό το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=aWIKDhhTvnU

stalamatia είπε...

Πένητα στο τέλος τέλος έλεγχε τους πριν τους αφήσεις να βγαίνουν ,πάλε καλά που τους άντεξες τόσο.

Moriarty είπε...

Πραγματικά εν καταλάβω γιατί εν τόσο δύσκολο για μερικούς. Δεχόμαστε ότι οι Τ/Κ έν πολίτες της χώρας; Δεχόμαστε ότι για να μπορέσουμε να επανενώσουμε τούτο τον τόπο πρέπει να φύουν τα τουρκικά στρατεύματα; Έσιει κανένα που διαφωνεί πάνω σε τούτα τα θέματα; Αν συμφωνούμε τότε η λύση μια είναι: να έρτουμε κοντά για να έβρουμε τζείνους τους κώδικες επικοινωνίες που είχαμε παλιά ώστε να ξαναέβρουμε την ηρεμία μας τζαι να ξαναπάρουμε τις τύχες του τόπου μας.
Το μεγαλύτερι μας πρόβλημα είναι ότι ουδέποτε αποχτήσαμε ταυτότητα. Πάντα έπρεπε να σερνούμαστε πίσω που το κάρο της Ελλάδας ή της Τουρκίας για να έβρουμε το στίγμα μας. Τζαι ούλλοι είδαμε που μας έφκαλε τούτη η τακτική. Ιντα ανάθεμα, τόσο πολλά μισούμε τον ίδιο μας τον εαυτό που πρέπει πάντα να βρίσκουμε μιαν άλλη ετικέττα να κολλούμε πας το κούτελλο μας; Το να πεις δηλαδή ότι είσαι Κύπριος σημαίνει ότι απαρνείσαι τις ρίζες σου, τουρκικές ή ελληνικές; Το ένα δηλαδή αποκλείει το άλλο;
Η αλήθκεια πάντος, εβαρέθηκα να με φορτώνουν ενοχές για τζείνα που πιστέφκω. Τζαι εν άτομα σαν τον δεν ξεχνώ (σαν να τζαι εμείς ξεχνούμε. Εν επείδή θυμούμαστε που εν θέλουμε να ξαναγινούν τα ίδια) που το προκαλούν. Γι'αυτό το λόγο θα συμφωνήσω με τον Λέξη. Κανεί πιον. Η ιστορία εξεπέρασε σας. Σε λλίο θα σας ξεπεράσουμε τζαι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης
Προς «Δεν ξεχνώ»:

Πριν να ξαπολάς τις ανιστόρητες πόμπες σου σκέφτου λλίον τι λαλείς!

Τον τζιαιρόν που οι αρχαίοι Έλληνες δεν επροδώναν τον τόπον τους, όπως κάμνουν κάποιοι σήμερα, είχαμε μια μεγάλη Ελλάδα.
Ίνταλως τζιαι εκατάντησεν η Ελλάδα να έσιει τόσον μιτσιάν έκτασην σήμερα;
Αφού υπήρχαν πατριώτες που εφτάσαν σχεδόν πόξω που την Άγκυραν!!!

Τούτοι εν τη αγαπούσαν;

Εγώ φίλε μου θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εκείνοι που υποστηρίζουν όσους πάσαραν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία δεν είναι άξιοι να λέγονται Έλληνες. Και επειδή το ξέρουν αυτό, προσπαθούν με πατριωτικές φανφάρες να φανούν πατριώτες.
Εγώ, όντας πρόσφυγας, δεν ξεχνώ αγαπητέ μου.
Και όπως δεν ξεχνώ την κατοχή δεν ξεχνώ κι εκείνους που την έφεραν. Διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, Τούρκους σήμερα δεν θα είχαμε.
Και όταν εμείς που θέλουμε να επανενώσουμε την Κύπρο δεν είμαστε Έλληνες, κάποιοι που με τη στάση τους όχι μόνο έφεραν τους Τούρκους αλλά τους διευκολύνουν να παραμείνουν, τι είναι;

Γι αυτό, οι παλικαρισμοί αλλού…

Επειδή έχεις παράπονο ότι δεν γίνεται από κανέναν αναφορά στις προκλήσεις των Τούρκων, θα αναφερθώ εγώ, όχι μόνο σε προκλήσεις αλλά και σε εγκλήματα.
Θα θυμίσω τους Κοντεμενιώτες, θα θυμίσω τους αγνοούμενους, θα θυμίσω τις λεηλασίας, θα θυμίσω τους βιασμούς, τους σκοτωμούς.
Σε ικανοποίησα τώρα;

Θα σε θυμίσω όμως και κάτι άλλο:
- Τους τάφους μέσα στα χωράφια και τα πηγάδια των τ/κύπριων αγνοουμένων.
- Την Αλόα, το Σανταλάτι, τη Μάραθα.
- Την Τόχνη.

Τι; Αυτά δεν ξέρεις τι είναι; Τι να σου κάνω, ρώτα και μάθε…

Ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους είναι εκείνος που το βλάπτει. Έστω και αν κατάγεται από το ελληνικό έθνος. Γι αυτό ψάξε να βρεις στους δικούς σου κύκλους τους μεγαλύτερους εχθρούς του έθνους και ύστερα βγες πιο έξω.

Σε ρωτώ και θέλω απάντηση: ο Νουρετίν Σεφέρογλου, ο Ντερβίς Καβάζογλου, ο Οντούρ, ο Σελλάς και άλλοι, είναι εχθροί σου; Γιατί;
Η απάντηση σου σε τούτο θα δώσει και την απάντηση αν οι τ/κ είναι εθνικιστές και αν αγαπούν τον τουρκικό στρατό.


Δυστυχώς αν ήξερες λίγη ιστορία, θα γνώριζες ότι οι επαναπροσεγγιστές (ε/κύπριοι και τ/κύπριοι) είναι οι πρώτοι που απαιτούσαν και απαιτούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού.

Και πραγματικά απορώ πού βλέπεις τους άλλους να λένε διαφορετικά από αυτά που λέει ο «kai na ka8arisoume tous kakomoutsounous»

Εσύ μπήκες εδώ μέσα βρίζοντας και σε ενόχλησε ο … φασισμός του οικοδεσπότη; Έλεος πλέον ρε κουμπάρε, έλεος!

Μπορείς να μας πεις με συγκεκριμένο τρόπο πώς θα ελευθερώσουμε τούτον τον τόπο χωρίς να γλύφουμε, όπως ανοήτως λες, τα αυτιά των τούρκων;

Αν ο Χριστόφιας με το άνοιγμα της Λήδρας ακολουθεί την πολιτική της υποταγής, ο Τάσσος που άνοιξε 4 οδοφράγματα και συναντούσε τον υιό Ντενκτάς μυστικά ποια πολιτική ακολουθούσε;

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Αγαπητέ Λεξηπένιτα,
Σ' ευχαριστώ κατ' αρχή για την φιλοξενία.

Μια προσεκτική ανάγνωση του τι έγραψα δεν θα εξομοίωνε τα σχόλια σου για το κείμενο μου με άλλα κείμενα με τα οποία διαφωνώ και εγώ.

Lexi_penitas είπε...

Φίλε Κακομούτσουνε :) είσαι πάντα ευπρόσδεκτος. Βεβαίως εχεις δικαίωμα στο διάλογο που αναπτύσσεται να απευθύνεσαι σε όποιον θέλεις. Η αλήθεια είναι ότι τα διάφορα αξέσσορις που μπαίνουν και βρίζουν άρχισαν να γίνονται ενοχλητικά. Είπαμε να μην σβήνουμε τα σχόλια τους για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά αυτοί το παραχέζουν.

Παρόλο που σκεφτόμουν να εγκαινιάσω μια νέα τακτική μη ανοχής απέναντι τους, ξαναδιαβάζοντας τόσο το σχολιο σου όσο και του Μιχάλη, άλλαξα γνώμη.

Νασαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

τι να πω...ειλικρινα ενεχω τιποτε αλλο να πω. σηκωκω τα χερια ψηλα.

μονο τουτο...ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ που εγεννηθηκετε Ελληνες. Εσεις δεν εισαστεν αξιοι να φερετε τουτο τον τιτλο. συνεχιστε...

και οταν βρητε "λυση" στο κυπριακο ας δουμε ποσα χρονια θα αντεξει αυτη η "λυση". ΑΥΤΑ τιποτε αλλο...
με τους φασιστες εν μπορεις να μιλησεις. Οταν σταματησετε να ειστε αρνια του καθε κομματος ΙΣΩΣ δειτε τα πραγματα πιο καθαρα.
ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ

τζαι κατι τελια τελευταιο
Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΝΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΝΤΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΗΨΕΙ.

Lexi_penitas είπε...

@ Δεν Ξεχνώ: Είμαι σίγουρος ότι θα μας ξανάρθεις. Προσπάθησε μόνο να μη βρίζεις. Μπορείς να γίνεις ανθρωπος. Να πάψεις να μισείς ανθρώπους. Και θα ξανάρθεις επειδή η ανθρώπινη φύση σου θα σε σπρώχνει. Ήδη άρχισαν να γκρεμίζονται τα ψευτοϊνδάλματα και τα ψευτοϊδανικά σου. Σκέψου το σε καποια στιγμή που θα μείνεις μόνος σου με τον εαυτό σου και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

Προς Δεν Ξεχνώ

Γιατί αποφέυγεις να απαντήσεις στο δικό μου σχόλιο;

dokisisofi είπε...

Εγώ μια ερώτηση θέλω να υποβάλω στον λεξηπένητα (και όποιον άλλον).
Θεωρείς ότι οι προτάσεις "Η Κύπρος είναι ελληνική" και "Η Κύπρος ανήκει στο λαό της" είναι αντιφατικές?

Ανώνυμος είπε...

veveos dioti o laos tis kyprou einai kai toutkokyprioi kai ellinokyprioi

Lexi_penitas είπε...

Ερωτήσεις εκ του πονηρού αγαπητή Δοκισις. Το αντιφατικό στην περίπτωση σου είναι πως μπορεί μια ευφυέστατη γυναίκα να κάνει τέτοιες "αφελείς" ερωτήσεις

dokisisofi είπε...

Μήπως ο όρος "πλειοψηφία" σας λέει κάτι?

Τί λέτε λοιπόν, να ξεκινήσουν οι χώρες μια μετά την άλλη και να λένε," αα έχω τόσα εκατομμύρια τούρκους μετανάστες, άρα η Γερμανία δενείναι γερμανική" "α έχω τόσα εκατομύρια Κούρδους, η Τουρκία δεν είναι τουρκική¨" και πάει λέγοντας?
Οι Τούρκοι (τουρκοκύπριοι) δεν μετρούν ούτε 500 χρόνια στο νησί ενώ οι Έλληνες (ελληνοκύπριοι) μετρούν 3 χιλιάδες τόσα χρόνια. Μην τρελλαθούμε δηλαδή. Εκαταντήσαμεν το περίγελο της διεθνούς κοινότητας με τη διχασμένη μας προσωπικότητα.
΄Το πράμα είναι απλό. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Δε σημαίνει ότι η σκάφη γίνεται κάτι άλλο αν βάλουμε μέσα σύκα. Έτσι "ετσιάττισε"
Λέξηπένητα μην προσπαθείς να με τουμπαρεις με γαλιφιές. Δεν είμαι επιρρεπής σε κολακείες.

kyriakos είπε...

@Αθυμούμαι Α!!!

Λες κρίμα που γεννηθήκαμε Έλληνες. Καλά ρε φίλε αν εσένα η μάνα σου σε κολοσπούρταν στο Αυγανιστάν ή σε καμιά Αιθιοπία θα ήσουν ακόμα Έλληνας? Ή θα ήσουν κατώτερος από εμάς που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε Έλληνες? Ο όρος Έλληνας είναι αφηριμένη έννοια. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ? Μπορείς να μου απαντήσεις?

Δυστυχώς για σένα η σκέψη σου είναι πολύ πίσω. Αλλά πάλι δυστυχώς όχι τόσο πίσω ώστε να ταυτίζεται με αυτή των αρχαίων Ελλήνων. Εχεις μείνει κάπου στην μέση .. στον μεσαίωνα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος. Αρνήσε την Σύγχρονη διεθνιστική πραγματικότητα. Η οποία είτε θές να την αποδεχτείς είτε όχι και σύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου είναι μια πραγματικότητα. Είναι γελοίο και εσύ αλλά και οι Τουρκοκύπριοι να πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρξει σε ένα νησί μέσα στην ΕΕ όπως είναι η Κύπρος σταυροδρόμι 3 ηπείρων. Καθαρόαιμο ΕΚ ή ΤΚ κράτος.. Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει. .Κάνε ένα ταξιδάκι μέχρι το British museum ή αν δεν μπορείς πήγαινε στο αρχαιολογικό στη Λευκωσία και μπές στην αίθουσα με τα αρχαία κυπριακά αγάλματα. Δεν είναι ούτε Ελληνικά ούτε Ασιατικά ούτε Αιγυπτιακά ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΜΑΖΙ. Στον 21 αιώνα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάπως αναχρονιστικό να πιστεύεις σε εθνοκεντρική αντίληψη του Κόσμου. Η ότι η Ελληνική Φυλή είναι ανώτερη από αυτή των Μογγόλων των Πακιστανών ή Των Αφρικανών πόσο μάλλον των Τούρκων με τους οποίους το DNA μας δεν έχει πρακτικά καμία διαφορά.
Η Κύπρος ανέκαθεν λόγω της γεωγραφικής της θέσης ήταν καταδικασμένη ή Ευλογημένη (όπως το πάρει κανείς) να συνδυάζει και τους 3 πολιτισμούς. Η Κύπρος θα μπορούσε να ήταν το διαμάντι της Μεσογείου Παράδειγμα προς όλους τους λαούς για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν και να ευημερήσουν διαφορετικές θρησκείες και εθνικότητες η μια δίπλα στην άλλη. Αντίθετα χάρη στον ηλίθιο τρόπο σκέψης του παρελθόντος η Κύπρος έγινε η ΚΟΡΕΑ της μεσογείου. Η Εθνοκεντρική σου αντίληψη είναι μια φιλοσοφία ΜΙΣΟΥΣ και οδηγεί πάντα σε ακρότητες και πολέμους.
Η αντίληψη αυτή έχει την βάση της σε πολύ πρωτόγονα ένστιχτα όπως αυτό της αγέλης και του αρπακτικού.
Για το δικό σου καλό κάνε ένα update στο λογισμικό σου και συμβάδισε με τον κόσμο γύρο σου πριν αυτός σε ξεπεράσει για τα καλά και σε περιθωριοποιήσει.

Εξάλλου τα διεθνιστικά πιστεύω είναι πλέων πανκομματικά και πανανθρώπινα.
Ένας κάτοικος Λονδίνου ταυτίζεται με τη διεθνιστική φιλοσοφία ανεξάρτητα σε πιο κόμμα ανήκει και αυτό δεν αναιρεί την πατρίδα του. Η πατρίδα εξακολουθεί να υφήστατε και να μεγαλώνει μέσα από τον διεθνισμό Αντιθέτως η ιστορία έδειξε ότι ο εθνικισμός πάντα την συρρικνώνει.
Αν νομίζεις ότι η Αμερική τυχαία είναι σήμερα το μεγαλύτερο Έθνος στον κόσμο λανθάνεσε. Όταν και η Αμερική πέσει στα γρανάζια του εθνικισμού τότε και αυτή θα συρρικνωθεί με την σειρά της. Εξάλλου και η Αμερική πριν την έλευση του Δολαρίου ήταν και αυτή διασπασμένη. Μήπως το Ευρώ θα κάνει το ίδιο και μαζί μας?
Μακάρι.. ο χρόνος θα δείξει.

kyriakos είπε...

‘’Μήπως ο όρος "πλειοψηφία" σας λέει κάτι?’’

Η Δοκισοφι μέσω της δημοκρατίας προσπαθεί να μας περάσει τον φασισμό..

Επίσης σε λίγο θα μας πει ότι η Ελληνες της Κύπρου ήταν κυρίαρχο κράτος για 3χιλιαδες χρόνια και οι κακοί Τκ λαθρομετανάστες ζητούν ίσα δικαιώματα με τους αυτόχθονες.

Οι Τούρκοι της Γερμανίας αγαπημένη Δοκισόφι έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Γερμανούς αν οι Γερμανοί τους τα στερούσαν η προσπαθούσαν να καθαρίσουν την γερμάνια από τους Τούρκους όπως πήγαν να κάνουν με τους Εβραίους τότε φυσικά η καταπιεσμένη μειονότητα θα ζητήσει αυτοδιαχείριση. Πως νομίζεις ότι προέκυψε το ΙΣΡΑΗΛ? Πως νομίζεις ότι προέκυψε το Κόσσοβο? Πως νομίζεις ότι προέκυψε το ΦΥΡΟΜ?

Πως νομίζεις ότι με τα μυαλά που κουβαλάς δεν θα προκύψει και επισήμως η ΤΔΒΚ?

Να σας θυμίσω την δήλωση του Μακάριου Στις 4/9/1962, ο Μακάριος δήλωσε: «μέχρις ότου εκδιωχθεί η μικρή αυτή τουρκική κοινότητα, ούσα τμήμα της τουρκικής φυλής, του φοβερού αυτού εχθρού του ελληνισμού, το καθήκον των ηρώων της ΕΟΚΑ δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ως περατωθέν».
Έπρεπε να γίνει η πρώτη εισβολή το 64 και να επέμβουν οι Αμερικάνοι για να βάλει νου..

Δυστυχώς όμως μερικοί ακόμα να βάλουν..


Δεν ξέρω τι φταίει ρε Λεξη .. ίσως φταίει το νερό που πίνουμε…
..ξέρω και γω..

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

Αγαπητή dokisisofi

Νομίζω ότι ένα από τα κακά και τη σύγχυση που υπάρχει μέσα στα μυαλά μας και πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε είναι τη διαφορά στους όρους: κράτος και έθνος.

Ναι, δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, είμαστε στην πλειοψηφία μας Έλληνες σε τούτο τον τόπο.
Και διαφωνώντας ελαφρά με τον Κυριάκο θα έλεγα ότι ναι, η Κύπρος υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών (και αυτό αποδεικνύεται από τα δεκάδες ιστορικά μνημεία που έχουμε) με κυρίαρχο στοιχείο όμως το ελληνικό (που επίσης μαρτυρείται τόσο από τα μνημεία όσο και από την ιστορία).
Οι Έλληνες άλλαξαν τον ρουν της κυπριακής ιστορίας και αυτό είναι φανερό.
Εμείς είμαστε απόγονοι αυτών των Ελλήνων (με όλες τις… «προσθήκες» που δεχθήκαμε από όλους όσους πέρασαν απ’ εδώ).

Αυτά όσον αφορά το θέμα καταγωγής μας.

Το κράτος που καταφέραμε να στήσουμε το ’60 είναι ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ ήταν ελληνικό. Εμείς προσπαθήσαμε να το καταστήσουμε ελληνικό και ιδού τα αποτελέσματα.
Η αναφορά του Μακαρίου είναι ενδεικτική της αμυαλοσύνης μας.
Το κράτος που δημιουργήθηκε ήταν ένας συναιτερισμός ε/κ και τ/κ που προήλθε μέσα από μια σειρά ιστορικών γεγονότων.
Το ότι δεν σεβαστήκαμε την υπογραφή μας οδήγησε στα δεινά που έχουμε σήμερα.
Και το να επιμένουμε (συγχύζοντας το έθνος με το κράτος) ότι η Κύπρος είναι ελληνική σαν κράτος στο τέλος θα το πετύχουμε.
Μόνο που θα μιλούμε για τη μισή Κύπρο και την άλλη μισή τουρκική. Θα κάνουμε πράξη δηλαδή εκείνο που επιδιώκουν οι Τούρκοι εθνικιστές.
Αυτό θέλουμε;

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την Δοκησίσοφη λογική, εαν οι Τούρκοι γίνουν πλειοψηφία στην Κύπρο τότε το νησί θα πρέπει να θεωρηθεί τουρκικό καi... ο κόσμος σε 200 χρόνια θα ανήκει στους Ινδο-Ασιάτες.

Επίσης, αν η πλειοψηφια που δεν φορεάει γυαλιά κρίνει τους μειοψηφούντες που φέρουν υαλοπίνακες ως "δεύτερης κατηγορίας" πολίτες... τότε δημοκρατία είναι να τους συμπεριφέρονται -και δια νόμου -ως τοιούτους.

dokisisofi είπε...

Ego lew na xairoyn oi Toyrkokyprioi olwn twn dikaiwmatvn poy exoyn oles oi meionotites se oles tis xwres tou kosmou. Tipota ligotero alla kyriws tipota perissotero.

Ανώνυμος είπε...

... παίρνει τη μπάλα η Δοκησίσοφη, ντριμπλάρει -πραξικοπηματικά θα λέγαμε -τη φανέλα με το νούμερο 74, προσπερνάει τάχιστα το 63 και το 67, κάνει το 1-2 με τον Μακάριο... βγαίνει από δεξιά και κάνει μια σέντρα-σουτ και.... ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ... αυτογκόλ κυρίες και κύριοι... πέτυχε αυτογκόλ και τώρα βαδίζει Κουτσά-κουτσά προς τη σέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά στη Δοκισοφι!

Lexi_penitas είπε...

Δοκησις, κάποιοι με ιδέες όμοιες ή ανάλογες με τις δικές σου τα κατέστησαν όλα ανέφικτα. Αυτά περίπου 50 χρόνια πριν. Φαίνεται δεν είναι αρκετα για να διδάξουν μερικούς...

dokisisofi είπε...

I proaspisi twn anthropinwn dikaiwmatwn olwn twn politwn kai i apofigi tis anisotitas kai twn sintagmatikwn peiramatwn eis varos tous einai anaxronistikes apopseis? Oloi mazi ki o psoriaris xwria? Oles oi xwres dld na diafylattoun to simferon twn politwn tis kai i Kipros mia zwh nadiagei ektos dikaiou kai nomimotitas?
R agrino, eksartatai ap;o tin (epi)diaitisia an itan aftogkol. Kai ti akrivws thereis ws aftogkol? Theleis na gineis sigkekrimenos? Ate ritora mou esy...
Ela kai tha mas dwsoun paratas afou ksikoratzisoun tin mappa pou ta tzierata sou.



H Dokisisofi pote den pethenei!

Ανώνυμος είπε...

aftogol ...?? thn tourkikh eisbolh tou 74..

oute o vega na eisastan..

kyriakos είπε...

Η ΔΟΚΙΣΟΦΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΕΊΝΑΙ ΞΕΡΟΚΈΦΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

SAN TON GARO ENA PRAMA..

Unknown είπε...

...10000 sygnwmi gia ta greeklish...Omws den antexw na min to aplo kai aytonoito:

Nai, Oi Ellinokyprioi exoume (eixame) tin SYNTRIPTIKI pleiopsifia sto nisi.

Kai gia ayto, exoyme kai tin SYNTRIPTIKI enoxi gia osa eginan sta xronia toy 1960 meta tin aneksartisia.

Ayto...einai ypsili filosofia gia na to katalavoume?

dokisisofi είπε...

Epieikws anistorito afto pou laleis. Dame mia xoufta tourkokiprious to 63 etinakse tin leitoyrgia tis voulis kai tou kratous ston aera, kai gia to 18% i Toyrkia ekane eisvoli kai krata stin katoxi tis tin misi Kipro kai esy moy laleis gia enoxes tis pleiopsifias? Afti i pleiopsifia einai pou ipesti tin eisvoli, afti i pleiopsifia gia tosa xronia sterountan vasikwn anthropinvn dikaiomaton apo to strato katoxis (diakinisi, idioktisia ktl) aftis tis pleiopsifias i moira twn agnooumenwn einai aneksakrivoti, aftis tis pleiopsifias polites sirthikan stin prosfygia, s'aftis tis pleiopsifias ta spitia katoikoun ksenoi arpages, afti i pleiopsifia einai pou eklapse nekrous apo mia paranomi epemvasi, kai afti i pleiopsifia einai pou frontizei tora (kai poli swsta), parola ta osa eginan, gia tin diasfalisi twn dikaiwmatvn kai twn dyo koinotitwn deixnontas kali thelisi gia tin eksevresi mias lisis sto provlima. Afti i pleiopsifia einai episis pou prostatefse tin Kipro apo paromoia deina tou 63-63 legontas OXI sto sintagmatiko peirama tou ANAN kai afti i pleiopsifia einai pou evale tin Kipro stin Evropi. Ola ta alla Pit einai ek tou ponirou. Na pamen parakatw, ok.Alla oxi kai na aftoakirothoume kai na aftomastigothoume gia na niosei i alli plevra kala. Ma dld eleos!

@eksipenita eipa:

Ego lew na xairoyn oi Toyrkokyprioi olwn twn dikaiwmatvn poy exoyn oles oi meionotites se oles tis xwres tou kosmou. Tipota ligotero alla kyriws tipota perissotero.

14/4/08 9:59 μμ

kai apantises:


Δοκησις, κάποιοι με ιδέες όμοιες ή ανάλογες με τις δικές σου τα κατέστησαν όλα ανέφικτα. Αυτά περίπου 50 χρόνια πριν. Φαίνεται δεν είναι αρκετα για να διδάξουν μερικούς...

14/4/08 10:44 μμ


............(no comment)...........

kyriakos είπε...

Ημιμαθής και Ανιστόρητη η Δοκισόφι όπως πάντα..

‘’Το 63 μια χούφτα Τκ ανατινάξανε την λειτουργία της βουλής ενός κράτους‘’

για να δούμε λοιπών τι έγινε..


Στις 30/11/1963,
Ο Μακάριος, παραβιάζοντας ανοιχτά τις συνθήκες που υπέγραψε, κοινοποίησε αναθεώρηση του συντάγματος, με την οποία η τουρκοκυπριακή κοινότητα υποβιβαζόταν σε μειονότητα
Οι τ/κ προφανώς την απέρριψαν και αντέδρασαν με ένοπλη εξέγερση τον Δεκέμβρη του 1963

Επίσης ..


Με την έγκριση του Μακάριου, ιδρύετε η οργάνωσης «Ακρίτας», με οπλισμό που έστελνε κρυφά ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Τον Δεκέμβριο του 1963
Σύμφωνα με τον στρατηγό Καραγιάννη, αρχηγό τότε της εθνοφρουράς, ο μακάριος διέταξε ελληνική επίθεση.
Ο ΟΗΕ διαπίστωσε ότι σε 109 χωριά, κυρίως τουρκοκυπριακά, 2,527 σπίτια υπέστησαν ζημιές.
Νεκροί 232 Τ/Κ και 43 Ε/Κ (αριστεροί)

Οι πλειοψηφία των Κυπρίων που υπέστησαν την εισβολή δεν ήταν δυστυχώς ομοϊδεάτες σου ηταν η μάνα μου τζε ο τζίρης μου και ο απλός λαός όχι ΕΟΚΑΒΤΑΤΖΙΔΕΣ


Δες και αυτό το βιντεάκι Δοκισόφι για τους κακούς ΤΚ
http://uk.youtube.com/watch?v=rCWUQ-H9xIk&eurl=http://eshie3i3i.blogspot.com/

dokisisofi είπε...

Dld oi tourkokiprioi den espasan miti kai oi kavazoglou kai misialis trakaran apo ipervoliki taxitita. H TMT itan entomoktono kai i Tilliria kai i masoura vomvardistikan tixaia apo polemika aeroplana agnostou taftotias pou etixe na pernoun apo tin perioxi. Oi napalm epesan katalathos apo UFO kai to oi Tourkokiprioi vouleftes eixan kathe dikaiwma na kanoun praksikopima kai na katalisoun tin kivernisi kai kala ekane i Tourkia kai tous voithise gia na mathei o Makarios nakanei protaseis anatheorisis sintagmatos. I touurkiki eisvoli kala egine pou egine gia na mathoun oi eokavitatzides na paizoun tosu eksipnous kai oloi oi prosfyges itan tou akel. Ok Kyriako? Happy now? Btw pou ksereis esi an oi goneis mou emena den einai "aplos laos" san tous dikous sou kai pws eisai toso sigouros oti einai tis EOKAB'? Ola ta ksereis telika esy? exeis kai magiki gyala? Ate na se steiloume se kamian epitropi...

dokisisofi είπε...

(ennoeitai oti stis epitropes tha antiprosopeveis ton Talat)

Lexi_penitas είπε...

Δοκησις, κατάντησες θλιβερός απολογητής του Ακρίτα, του παρακράτους και της ΕΟΚΑ Β. Σταμάτα τη κατρακύλα, μπορείς!

kyriakos είπε...

Δοκισόφι μην γενικεύεις δεν είπα τίποτε από τον εμετό που μας εξηστόμισες η ιστορία δεν είναι ούτε μάυρη ούτε άσπρη μην υπερβάλεις και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη. Δεν μπορείς να παραγνωρίζεις τα δικά σου ούτε να βλέπεις μόνο τα δικά τους δεν είσαι πλέων δημοτικό. (ελπίζω)

Ο υγιής δεξιός δεν έχει τον τρόπο σκέψης σου.
Δεν είπα ότι είσαι της εόκα Β αλλά σίγουρα οι σκέψεις σου είναι εμπλουτισμένες από τους τράγους που αντί να απολογηθούν για τις πράξεις τους και το αιματοκύλισμα που μας βρήκε και να αποσυρθούν σε μια σπηλιά αυτοί όχι μόνο δεν μετάνιωσαν για τις πράξεις τους αλλά μετέδωσαν την φιλοσοφία τους και το μίσος τους στη νέα γενιά για να πετύχουν τους στόχους τους μέσω αυτής.
Ιερόν καθήκον δηλαδή η επανόρθωση της μαλακίας τους μέσω των ιδίων μέσων που προκάλεσαν την μαλακία Εξ αρχής. Εσύ ρε Δοκισόφι δεν βλέπεις το οξύμωρο της υπόθεσης?

Μην προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις είναι αδικαιολόγητοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή dokisisofi
Έχω την άποψη ότι βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο.
Δεν ξέρω αλλά τελικά αρκετοί φοβάστε να δεχθείτε κάποια πράγματα.
Η ισοπέδωση δεν είναι ο κατάλληλος σύμμαχος κανενός.

Δεν μπορείς να εξισώνεις όλους τους τ/κύπριους, να τους θεωρείς όλους το ίδιο, ενώ όταν πρόκειται για ε/κύπριους να διαχωρίζουμε λέγοντας ότι ευθύνεται ο Α ή ο Β.
Αυτό το βλέπω να γίνεται από πολλούς τελευταία.

Ακριβώς η ύπαρξη ενός Καβάζογλου, ενός Νουρεντίν, ενός Σελλά, ενός Οντούρ και τόσων άλλων που δολοφονήθηκαν από τ/κύπριους συμπατριώτες τους δείχνει ότι δεν ήταν όλοι οι τ/κύπριοι που έκαναν τα όσα λες. Γιατί αυτή η μανία της εξίσωσης;

Η ΤΜΤ ήταν αυτή που ήταν και τα θύματα της ήταν τ/κύπριοι. Γιατί άραγε;
Από την άλλη δεν είναι λίγο παράλογο να χρεώνονται οι βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας σε όλους τους τ/κύπριους αλλά το πραξικόπημα και η δράση της ΕΟΚΑ Β’ σε μια μερίδα ε/κυπρίων;

Δεν είναι παράλογο να προχωρεί ο πρόεδρος σε διακήρυξη προθέσεων για αλλαγή σημείων του συντάγματος χωρίς να ενημερώσει τους συνεταίρους του και όταν αυτοί αντιδρούν φεύγοντας από τη βουλή να φταίνε αυτοί που έφυγαν;
Για τα έκτροπα και την ανταρσία δεν τους δικαιολογώ καθόλου.

Μας ενοχλεί (και καλώς) το πραξικόπημα των τ/κύπριων βουλευτών (που δεν τους δικαιολογούμε με τίποτε) αλλά δεν μας ενοχλεί το πραξικόπημα των ελλήνων και ε/κυπρίων (που αρχίζουμε τα ναι μεν αλλά)!
Μας ενοχλεί η εισβολή (και καλά κάνουμε) αλλά δεν μας ενοχλεί και τόσο το πραξικόπημα, το οποίο δικαιολογούμε με διάφορους τρόπους ή το υποβιβάζουμε. Και το κυριότερο; Δεν το έκαναν οι έλληνες αλλά μια μικρή μερίδα αξιωματικών της χούντας!
Όσο για την εισβολή; Α! αυτή την έκαναν όλοι οι τούρκοι…
Η αίσθηση της δικαιοσύνης και της ισότιμης μεταχείρισης σε όλο της το μεγαλείο…

dokisisofi είπε...

Egw file mou den anikw se kanenan kai den antiprosopevw para ton eafto mou. Oute isopedosa tipota, oute eparkoumai stous ipotimitikous lakonismous aforismous tou leksipenita. Isa isa egw eipa oti prepei na sevomaste tous tourkokyprious opws kai kathe allo sinanthropo mas eite einai meionotita eite pleiopsifia. Alla eseis psaxnete mono aformes gia na ksekinisete to douematis tis vrisies , tin koroidia kai tin epithesi. O politismos sas ftanei mexri ekei. Den mporoun vevea to kserw, oloi na koune ton allo se ena dialogo. Mono osoi einai politismenoi. Gi'afto ki egw sas apantisa (me oso xumor diathetw i ftoshi)parapan me enan idiotmoufliko tropo gia na doume an sas aresei na alliloeironevomaste.
Egw katarxin den eimai kan deksia kai mou kanei entiposi pou amesws vgalate kai simperasmata, oxi mono gia mena alla kai gia to soi mou olokliro. Pistevw oti stin Kipro oloi vrazete de ena kazani kai anadeveste analogws tis foras pou tha paroun oi ksenokinites koutales pou mas nekatonoun tosa xronia.
Oso gia ta peristatiika pou anefera den apantousan se kanenan apo esas pou amesws emougiastikete (les kai milousa se sas) alla ston pitta. Emena omws m'aresei i polyfonia kai malista exw arxisei na sas apolamvanw otan ksekinate kai lete oti athimitheite xwris na akousete ton allo. "eshete fasi" (stin afasia sas)

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

@dokisisofi

Δεν νομίζω ότι προσωπικά σε ύβρισα, σου επιτέθηκα ή σε κορόιδεψα.
Δυστυχώς αυτή η θέση σου αποδεικνύει ότι ισοπεδώνεις όσους (πιθανόν) διαφωνούν μαζί σου και τους κατατάσσεις όλους στην ίδια κατηγορία.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έβγαλαν συμπέρασμα για σένα και το σόι σου. Είναι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου ή ορισμένοι;

Και για να μην κάτσω να αντιγράφω μία μία τις αναφορές σου, ξαναδιάβασε το κείμενο σου για να δεις πόσο ισοπεδώνεις.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός αλλά το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Δεν ξέρω ποιος δεν ακούει τον άλλον. Πάντως σε όσα σου απηύθυνα δεν πήρα ούτε ένα σχόλιο, πλην του τελευταίου. Λες και δεν υπάρχω…

Και από το σχόλιο μου το τελευταίο δεν σχολίασες ούτε μία λέξη…

dokisisofi είπε...

Katarxin apofasisa na min apantw se anwnymous kai to diko sou sxolio, opws twra katalavainw, itan o anwnymow parapanw.

"Μας ενοχλεί η εισβολή (και καλά κάνουμε) αλλά δεν μας ενοχλεί και τόσο το πραξικόπημα, το οποίο δικαιολογούμε με διάφορους τρόπους ή το υποβιβάζουμε."

ela nte! giati arage? Afou oi praksikopimaties einai pou mas edioksan ta apo ta spitia mas, pou skotosan toso kosmos, pou katelavan tin misi kipro, pou eksafanisan apo proswpou ghs tosous agnooumenous, ktl.
Afou thes na vlepeis sta praksikopimata skines efamillou kallous me mia paranomi kseni stratiotiki eisvoli kai katalipsi KSENWN edafwn, dikaioma sou. Na to kaneis omws kai gia to praksikopima twn toyrkokypriwn to 63-64, opoy ontws dimiourgithikan thilakes kai eginan fonikes maxes, polloi eginan profyges (kserw kserw eseis tous apokaleite tourkopliktoys-gi'afto paroti dioxthikan me tromokratiko tropo apo ta spitia tous den eixan tin kratiki merina pou eixan oi prosfyges to '74-afta na legontai) kai alloi tosoi einai akoma agnooumenoi (nai exoume agnooumenous kai apo ekeini tin periodo,tous opoious to kratous exei fenetai ksegrapsei apo tis kalendes).
Otan aneferthika stous Kavazoglou-Misiaouli ithela na akrivws na epikentrwsw tin prosoxi sou stin TMT. Afti einai pou epidohike se agona tromokratias stous tourkokyprious ekipiretontas ta tourkika diairetika sxedia.

"Όσο για την εισβολή; Α! αυτή την έκαναν όλοι οι τούρκοι…
Η αίσθηση της δικαιοσύνης και της ισότιμης μεταχείρισης σε όλο της το μεγαλείο…"

E, otan katevainoun ekatontades xiliades stratevmata kai eisvalloun se mia kseni xwra, toute milame tourkiki eisvoli kai oxi gia eisvoli tourkwn stratiwtwn. Ennoitai oti einai tourkoi stratiwtes pou tin ekanan kai oxi ta mora pou epaizan stous dromous tis Agkiras, oute oi ginekes pou eplenan piata stin Prousa.

Oso gia ton Makario, ekane polla lathi o Makaritis alla ;opws esy ton theoreis ipaitio gia tosa allo toso ekane kai i EOKA B. Opote me to diko sou skeptiko taftizotnousan oi apopseis tourkokipriwn eokavitatzidwn oson afora panta tinexthra tous ston Makario. Me diaforetika elatiria men, me to idio menos de.

Kleinw kapws viastika. Tha ithela na akousw tis apopseis sou, alla min ksenxas na vazeis to psevdonimo sou gia na kserw se poion milw. Oi anwnymoi einai polloi. Na sou pw epishs oti exw gnorisei tourkokiprious kai kaname poli politismenes kouventes kai tous vrika poly politismenous kai diallaktikous se antithesi me tous aristerous tous dikous mas. Afto mou kanei entiposi. Mipos o ipervallontas sas zilos eksipiretei pali ton kommatiko dixasmo kai ton fanatismo. Aste tous neous anthropous proxorisoun mprosta kai stamatiste aftous tous propilakismous pou to mono pou kanoun einai na dimiourgoun antippatheies kai na skalizoun perasmena misi allotinwn kairwn. Ektos ki an sas simferei na exete enan antipalo oste na aftoepiveveoneste.

Kalimera.....

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

@ dokisisofi

Καταρχήν να απολογηθώ που ξέχασα να βάλω το όνομα μου (και όχι το ψευδώνυμο μου), εγώ δεν έχω λόγο να κρύβω το όνομα μου.

Συγχώρεσε με αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο συγχυσμένη.

Η Τουρκία δεν εισέβαλε τυχαία, ούτε από σπόντα στην Κύπρο.
Κάποιοι της άνοιξαν τις πύλες. Άρα για να γίνουν όλα αυτά που λες έχουν τη δική τους συμβολή αυτοί που διενήργησαν το πραξικόπημα.
Από αυτή την άποψη, για μένα, είναι στην ίδια θέση με τους εισβολείς. Είναι συνυπεύθυνοι είτε το θέλουμε είτε όχι.
Γι αυτό εμένα με ενοχλεί ΚΑΙ το πραξικόπημα ΚΑΙ η εισβολή.

Κανένας (νομίζω) δεν δικαιώνει και δεν δικαιολογεί τα όσα δημιούργησαν οι ταραχές του 1963 από πλευράς τ/κυπρίων.
Ποια είναι όμως η διαφορά του από το πραξικόπημα που προκάλεσε την εισβολή της Τουρκίας;
Το πραξικόπημα δεν διοργανώθηκε και δεν εκτελέστηκε από κύπριους αλλά από μία άλλη χώρα (μιλώ σε κρατικό επίπεδο και όχι εθνικό), την Ελλάδα (οι κύπριοι συνέδραμαν το πραξικόπημα).
Υπό αυτή την έννοια τα ελληνικά στρατεύματα που έκαναν το πραξικόπημα κατέλαβαν ΞΕΝΑ εδάφη (άλλου κράτους), όπως ακριβώς έκαναν και τα τουρκικά στη συνέχεια.

Ενώ μιλάς για τους τ/κύπριους, ξαφνικά μιλάς για μια μερίδα τους, την ΤΜΤ που αποδύθηκε σε τρομοκρατία ενάντια στους τ/κύπριους.
Άρα οι Τ/κύπριοι δεν έκαναν αυτό που ήθελαν αλλά επειδή υπέστηκαν την τρομοκρατία της ΤΜΤ;
Για μένα αυτό είναι σωστό, εσύ το συμμερίζεσαι;
Και αν το συμμερίζεσαι πάει να πει ότι ο απλός τ/κύπριος (όπως και ο απλός ε/κ ή ελλαδίτης) δεν ευθύνονται για ότι έγινε.
Ελπίζω εδώ να συμφωνούμε.

Και αν συμφωνούμε, θα πρέπει να συμφωνούμε ότι μια εισβολή δεν έχει σημασία αν γίνεται από 1000 στρατιώτες (ΕΛΔΥΚ) ή από 30000 (Τουρκία).
Επομένως δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε λαούς.

Και ενώ προσπαθείς να κάνεις τον διαχωρισμό της ΤΜΤ από τους τ/κύπριους, έρχεσαι πιο κάτω και μιλάς για ταύτιση των τ/κυπρίων με την ΕΟΚΑ Β’ (εδώ γίνεται ο διαχωρισμός)!

Ναι, και η ΤΜΤ και η ΕΟΚΑ Β’ εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό. Γι αυτό επιμένω ότι οι εθνικισμοί κάπου ταυτίζονται.
Τον Μακάριο δεν είδα να τον κατηγορώ για κάτι, εσύ πού είδες; (αν κι έχει κι αυτός τις δικές του μεγάλες ευθύνες).

Άλλη αντίφαση είναι ότι ενώ κάποτε φταίνε οι τ/κ, κάποτε η ΤΜΤ, κάποτε η Τουρκία ολόκληρη και κάποτε όχι ο λαός της, έρχεσαι και μας λες για τους τ/κ που μίλησες μαζί τους και είναι πολιτισμένοι άνθρωποι και ότι συμφωνείς με πολλά που λένε.
Και τονίζεις ότι είναι διαφορετικοί από εμάς διότι εμείς επιδιώκουμε το διχασμό!!!
Ποιος επιδιώκει τον διχασμό, αυτός που προσπαθεί να αποδώσει όλα τα λάθη στους άλλους ή εκείνος που προσπαθεί να δει τι ακριβώς έγινε, ποιοι έφταιξαν για να φτάσουμε εδώ, είτε ε/κ είτε τ/κ;

dokisisofi είπε...

Μιχάλη χαίρομαι ειλικρινά που συζητούμε , πολιτισμένα χωρί ς ειρωνείες και ομολογώ ότι αυτό οφείλεται και στο δικό σου επίπεδο όταν συζητάς. Πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω στα επιχειρήματα σου, πράγμα που το βρίσκω εξαιρετικά εύκολο. Πριν πω οτιδήπτε όμως, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε δημοσιογράφος ούτε ιστορικός, ούτε έμμισθος σε κανένα κόμμα (και ούτε θέλω να γίνω). Είμαι μια απλή πολίτης καλοί μου άνθρωποι, δεν είμαι γάτος αλλά είμαι "ένας άνθρωπος μ'αισθήματα γεμάτος/κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα (αν και δεν έτυχε να υπηρετήσω στον στρατό για τη μαμά πατρίδα, λόγω φύλου). Κρίνω τα πάντα με την απλή λογική, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι , γιαυτό άλλωστε και το ψευδώνυμο μου. Παρόλη τη μετριοφροσύνη μου όμως, σε κάποια θέματα είμαι κατηγορηματική κυρίως όταν είναι δεδομένα και πασίγνωστα και ο άλλος για άγνωστους ή ανομολόγητους λόγους εθελοτυφλεί και υιοθετεί άκριτα την τουρκική προπαγάνδα (δικαίωμα του βέβαια), αποκαλώντας τους άλλους "συγχισμένους" εκ προοιμίου.

Έχουμε και λέμε.

Καταρχήν δεν είμαι απολογητής της ΕΟΚΑ"Β και του πραξικοπήματος που ήταν άλλωστε ένας ολιγοήμερος μεν αλλά τραγικός εμφύλιος σπαραγμός, κάτι που φυσικά και καταδικάζω. Όμως. Σ'αυτό που λες, και το ακούω να αναμασάται απο παιδί, σε σχολεία, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ότι δηλαδή "Η Τουρκία δεν εισέβαλε τυχαία, ούτε από σπόντα στην Κύπρο.
Κάποιοι της άνοιξαν τις πύλες." θέλω μου πείς τί εννοείται. Ότι δηλαδή είχαν συμαχήσει οι πραξικοπηματίες με τους Τούρκους? Ότι ήθελαν να γίνει εισβολή?
Λες παρακάτω ότι "Υπό αυτή την έννοια τα ελληνικά στρατεύματα που έκαναν το πραξικόπημα κατέλαβαν ΞΕΝΑ εδάφη (άλλου κράτους), όπως ακριβώς έκαναν και τα τουρκικά στη συνέχεια". Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Παρεπιπτόντως, ο Μακάριος, ήδη από το '67 είχε διώξει την ελληνική μεραρχία.
Όσο για τη νομιμότητα της τουρκικής ειβολής για την οποία με τόσο πάθος κόπτεσα επικαλούμενος το πραξικόπημα: έχω την εντύπωση ότι το πραξικόπημα στρεφόταν κατά του Μακαρίου, ο οποίος (όπως ισχυρίζεσαι) στάφηκε κι ο ίδιος κατά των Τουρκοκυπρίων. (τί ρουφιάνα κι αυτή η ιστορία με τα οξύμωρά της ε?).

Τέλος, λες "Και αν το συμμερίζεσαι πάει να πει ότι ο απλός τ/κύπριος (όπως και ο απλός ε/κ ή ελλαδίτης) δεν ευθύνονται για ότι έγινε.
Ελπίζω εδώ να συμφωνούμε." Δεν ξέρω αν εσύ το εννοείς όταν το λες Μιχαηλέστατε, όμως εγώ το εννοώ.
Άλλωστε, όπως έχω πει και αλλού, θεωρώ ότι το πρόβλημα μας δεν είναι δικοινοτικό, ούτε ψυχολογικό, ούτε πρόβλημα συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους, αλλά το πρόβλημα μας είναι η Τουρκία, τα σχέδια της τα οποία εξυπηρετούν ορισμένοι Τουρκοκύπριοι (το ψευδοκράτος κατα κύριο λόγο) και κυρίως το π΄ροβλημα μας είναι η παράνομη εισβολή, (για σένα δεν είναι παράνομη, πάσο..),, η κατοχή και η παραμονή τούρκικων στρατευμάτων στο νησί.

Καλό μεσημέρι....

kyriakos είπε...

Ο ΟΗΕ ευνοούσε τον περιορισμό των Τ/Κ στους «θύλακες», επιφάνειας ίσης μόλις με το 4.86% του εδάφους του νησιού Εκεί μετακινήθηκαν 20-25.000 τουρκοκύπριοι,Πολλές φορές με χρήση βίας από την ΤΜΤ του ντεχτάζ εγκαταλείποντας τις εστίες τους, που οικειοποιούνταν ή καταστρέφονταν απ' τους Ε/Κ. Άλλοι διέφυγαν στο εξωτερικό.
Η ανεργία στον Τ/Κ πληθυσμό έφτασε το 50%,
ο Μακάριος επέβαλε στους θύλακες εμπάργκο,

25 Φεβρουαρίου 1964
Απόπειρα της Τουρκίας να εισβάλει στο νησί και να επιβάλει την διχοτόμηση με αποκορύφωμα το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από τουρκικά αεροπλάνα, τον Αύγουστο του 1964

Με αφορμή ότι ο μακάριος εξάγγειλε τον αφοπλισμό των ατάκτων και την δημιουργία μιας δύναμης 5,000 ειδικών αστυνομικών (εθνική φρουρά)

Στις 5 Ιουνίου1964 ο πρόεδρος Τζόνσον με αυστηρή επιστολή στον Ινονού ανακόπτει την Τουρκική πρόθεση δηλώνοντας πως “Εάν η Σοβιετική Ενωση αντιδρούσε στη Τουρκική εισβολή, το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλεκόταν και η Τουρκία θα αφηνόταν στο έλεος της Σοβιετικής Ένωσης

Στις 21 /4/ 1967 . στην Ελλάδα γίνεται το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών εγκαθιδρύετε η χούντα

Τάσσονται

15/11/1967
Ελλαδικές και Ε/Κ δυνάμεις υπό τον Γρίβα, εξοπλισμένες με κανόνια, πολυβόλα και μπαζούκα επετέθησαν εναντίον τουρκοκυπρίων στα χωριά 'Αγιος Θεόδωρος και Κοφίνου.

Σφάχτηκαν 27 Τ/Κ και έγιναν λεηλασίες.
Απειλήθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος, που απεφεύχθη χάρη στους Αμερικάνους.
ο Γρίβας υποχρεώθηκε σε ανάκληση

οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσει τρία λεπτομερές στρατηγικά σχέδια εισβολής που βρίσκονταν στα συρτάρια. Το πρώτο προέβλεπε απόβαση σε 24 ώρες, το δεύτερο σε 48, και το τρίτο σε τρείς φάσεις. Πολλές φορές στο παρελθόν επιβιβάστηκαν στα πλοία για να πραγματοποιήσουν κάποιο από τα τρία αυτά σχέδια μα γύριζαν πίσω, επειδή το πρόσχημα δεν ήταν αρκετό.

Ο Mακάριος αναθεωρεί την πολιτική του στρεφόμενος από την πολιτική της ένωσης στην πολιτική του «εφικτού» (ανεξαρτησία).

Στις 15 Ιουλίου 1974 εκδηλώθηκε το «εθνοσωτήριο» πραξικόπημα, που ανέτρεψε τον Μακάριο.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία δεν ενέδωσε στις αμερικανικές πιέσεις και εισέβαλε.

Γράφτηκε η πιο τραγική πτυχή στην ιστορία της Κύπρου.
.
3000 νεκροί ΕΚ οι περισσότεροι άμαχοι

Βιασμοί και ανατριχιαστικές μαζικές εκτελέσεις

1491 αγνοούμενοι (βλέπε νεκροί)

170 χιλιάδες EK αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Βομβαρδισμός σχολείων και νοσοκομείων

Χρίση (απαγορευμένων) βομβών ΝΑΠΑΛ

Δεκάδες Ελληνικά Χωριά ισοπεδώθηκαν και μετατραπήκαν σε στρατόπεδα

Για περισσότερα δείτε μια συγκλονιστική συνέντευξη ενός Τούρκου στρατιώτη εδώ

Η ΤΜΤ ξεκίνησε και αυτή μαζικές εκτελέσεις αμάχων ΕΚ

ΗΤΤΗΘΗΚΕ
Ε ΦΥΣΙΚΆ ΝΌΜΟΣ ΞΕΝΟΦΟΒΊΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΖΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΊΟΥ


ΕΚ σε διαδήλωση ενάντια στην ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και υπέρ ένταξης με μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Ταυτόχρονα

Ενώ ο «Αττίλας» προέλαυνε μέλη της ΕΟΚΑ Β' έσφαζαν άμαχους τουρκοκυπρίους.
Ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα μεταφέρθηκαν σε σκουπιδότοπο, όπου εκτελέστηκαν και τάφηκαν ομαδικά με μπουλντόζα.
Την επόμενη, τα χωριά καταλήφθηκαν από τον τουρκικό στρατό.
Οι Τούρκοι ανακάλυψαν τάφο, απ' όπου ξέθαψαν (παρουσία του ΟΗΕ) 89 πτώματα.

H απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200,000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4,000 νεκροί, και 1619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης , το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΈΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΆΧΟΥΣ ΥΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΑΜΆΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΕΝΤΟΎΤΟΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΆΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

Φίλη dokisisofi

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι συζητώ πολιτισμένα και χωρίς ειρωνείες. Είναι για αυτό που αντέδρασα όταν με τσουβάλιασες μαζί με άλλους συν-συζητητές σε εκείνη την κατηγορία.

Ούτε εγώ είμαι πολιτικός, ιστορικός ή έμμισθος κόμματος. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να μελετήσω την ιστορία μας χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις με μόνη επιδίωξη να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται στην αλήθεια.
Γι αυτό παρακάμπτω τα περί τουρκικής προπαγάνδας και προσθέτω ότι η λέξη σύγχυση που ανάφερα δεν ήταν τυχαία αλλά συμπέρασμα από τα γραφόμενα σου.

Επί της ουσίας:
Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι είσαι απολογητής της ΕΟΚΑ Β’ ή του πραξικοπήματος.
Όμως φίλη μου από κάποιες λεπτομέρειες φαίνεται πόσο καλά γνωρίζουμε ή όχι κάποιες πτυχές που ανάλογα με τη γνώση βγάζουμε και τα ανάλογα συμπεράσματα.
Ο εμφύλιος σπαραγμός με την ΕΟΚΑ Β’ δεν ήταν ολιγοήμερος. Η ΕΟΚΑ Β’ ιδρύθηκε και άρχισε δράση τον Σεπτέμβριο του 1971 και διαλύθηκε και τυπικά αρχές του 1975. Τέσσερα χρόνια με ανατινάξεις, δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες δεν είναι λίγες μέρες.

Στο σημείωμα του ο Κυριάκος αναφέρει κάτι σωστό, ότι από το 1963 οι Τούρκοι δεν έβρισκαν ένα δυνατό πρόσχημα για να εισβάλουν. Το βρήκαν το 1974.
Γιατί; (Κι εδώ απαντώ στο γιατί δεν έγινε τυχαία η εισβολή).
Το 1971 υπήρξε η λεγόμενη διάσκεψη της Λισσαβόνας όπου αποφασίστηκε οριστικά το τι θα γινόταν στην Κύπρο.
Με την Ανεξαρτησία, και με βάση τις συμφωνίες, εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο 2 στρατιωτικά αποσπάσματα, της Ελλάδας με το όνομα ΕΛΔΥΚ που αριθμούσε 950 στρατιώτες και της Τουρκίας με το όνομα ΤΟΥΡΔΥΚ που αριθμούσε 650 στρατιώτες.
Η μεραρχία ήταν επιπρόσθετη στρατιωτική δύναμη που δεν προνοείτο από τις συμφωνίες (ήταν παράνομη), γι αυτό και οι άνδρες της ήταν εφοδιασμένοι με κυπριακές ταυτότητες. Και δεν είναι ο Μακάριος που την έδιωξε αλλά την απέσυρε η χούντα του Παπαδόπουλου.
Η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ θεωρούνται ξένα στρατεύματα (άλλων χωρών) που στόχο είχαν να διαφυλάσσουν την ειρήνη και την ισορροπία στο νησί.

Το πραξικόπημα το διενήργησε η ΕΛΔΥΚ με τη συνδρομή μονάδων της Εθνικής Φρουράς που ελέγχονταν από Ελλαδίτες αξιωματικούς.
Συνταγματικά η κίνηση αυτή ήταν κίνηση καταπάτησης των συμφωνιών εγγύησης, κατάλυση του συντάγματος και ως εκ τούτου θεωρείτο επέμβαση της Ελλάδας στην Κύπρο.
Η Τουρκία επικαλούμενη ακριβώς αυτόν τον λόγο βρήκε την επαρκέστατη δικαιολογία της παραβίασης του συντάγματος για να επέμβει.
Το πραξικόπημα δεν ήταν εναντίον του Μακαρίου ως προσώπου. Ήταν ενέργεια εναντίον του θεσμού, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την ανατροπή – δολοφονία του και την αλλαγή του συντάγματος, κατάργηση της Κ. Δημοκρατίας και ένωση με ένα άλλο κράτος, κάτι που απαγορευόταν ρητά από το σύνταγμα και τις συνθήκες εγκαθίδρυσης.
Γι αυτό λέω ότι το πραξικόπημα έδωσε το ΝΟΜΙΚΟ έρεισμα στην Τουρκία για να επέμβει.
Ελπίζω τώρα να κατανοείς τι εννοώ όταν μιλώ για το πραξικόπημα σε σχέση με την εισβολή.

Όσον αφορά την εισβολή, πρόσεξε τι θα σου πω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Η εισβολή από τη στιγμή που έγινε στη βάση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων δεν παρουσίαζε νομικό πρόβλημα για να θεωρείται παράνομη.
Εκείνο που την κατέστησε παράνομη ήταν η παραμονή της, με την κατοχή των εδαφών μας. Γι αυτό από τη στιγμή που έμεινε θεωρείται παράνομη. Ως εκ τούτου με βάση το αποτέλεσμα τόσον η εισβολή όσο και η κατοχή είναι παράνομες.
Επομένως ο ισχυρισμός σου για μένα ότι πιθανόν να μην την θεωρώ παράνομη δεν ευσταθεί και ελπίζω τώρα να ξεκαθάρισε το πράγμα.

Χαίρομαι για τη διευκρίνιση σου ότι δεν θεωρείς τους τ/κύπριους ως μέρος του προβλήματος και νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε.
Πρόβλημα έχουμε (εκτός από την Τουρκία) και με εκείνη την μερίδα των τ/κ που συνέδραμαν την εισβολή και την κατοχή. Όπως ανάλογο πρόβλημα έχουμε και με εκείνους τους ε/κύπριους και ελλαδίτες που συνέβαλαν στην δημιουργία αυτής της κατάστασης.

Κλείνω λέγοντας ότι όσα περισσότερα γνωρίζουμε γι αυτά τα πράγματα και όσο ακριβέστερα τα γνωρίζουμε, τόσο πιο σωστά συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε. Και ελπίζω ότι βοηθώ σε αυτό…

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη