15 Μαρτίου 2008

Ο Κουνναφής βρήκε άξιο συνήγορο - UPDATED

Ο Χόρχε επανήλθε με νέα απάντηση. Θα τη βρείτε εδώ
Αποφάσισα ότι με τη δική μου απάντηση που του έστειλα και παραθέτω και εδώ, τερματίζω την αντιπαράθεση. Περαιτέρω συνέχιση της θα ήταν αντιπαραγωγική και κουραστική.

Αγαπητέ Χόρχε,

δεν έχω σκοπό να μπω σε μια ατέρμονη αντιπαράθεση μαζί σου. Ο κύριος λόγος είναι ότι θα καταλήξουμε στα ίδια τετριμμένα που οι δύο κύριες σχολές σκέψης πάνω στο κυπριακό μας βομβαρδίζουν τα τελευταία 4 χρόνια (μάλλον πολύ περισσότερα). Εμείς μπορεί να μη κουραστούμε αλλά σίγουρα θα κουράσουμε τους αναγνώστες.

Βλέπεις το σχέδιο Ανάν (όπως επανηλειμένα είπε ο Τάσσος) θα είναι με το ίδιο όνομα ή με άλλο στο τραπέζι, σίγουρα σαν σημείο αναφοράς και όπωσδήποτε μεγάλο μέρος του θα εμπεριέχεται σε όποιο νέο σχέδιο θα βρεθεί μπροστά μας. Πάντα ελπίζουμε να είναι καλύτερο και η ιστορία μας δείχνει ότι είναι πάντα χειρότερο. Η μαγκιά είναι να δούμε που και πόσο μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Επίσης οι ξένοι πάντα θα έχουν ενδιαφέρον και πάντα θα έχουν ρόλο να παίξουν στη λύση του προβλήματος. Ξέρεις πολύ καλά ότι εμείς τους το ζητούμε, φορτικά πολλές φορές. Το θέμα είναι να τους πείσουμε ότι το συμφέρον μας μπορεί να συμπίπτει με το δικό τους.

Στις δύο αυτές παραμέτρους θεωρώ ότι ο Χριστόφιας με τη δική του θετική προσέγγιση μπορεί να πετύχει περισσότερα από την αρνητική και εξώφθαλμα φοβική και απορριπτική τακτική του Τάσσου. Δεν έχω τίποτε εναντίον οποιουδήποτε απέρριψε το σχέδιο. Επέτρεψε μου όμως να εξοργίζομαι με τους ανθρώπους που εργολαβικά σπίλωναν το ένα τέταρτο του λαού κολλώντας του τη ρετσινιά του προδότη. Ακόμα περισσότερη οργή μου προκαλεί, που η διχαστική τακτική τους συνεχίζει και μετά που ο λαός πανηγυρικά τους έστειλε στα αζήτητα της ιστορίας. Και δεν εννοώ το 32% του λαόυ που ψήφισε το Τάσσο. Ενα πολύ μικρότερο ποσοστό που ακολουθώντας το δόγμα Δούντα δεν θα ησυχάσει με τίποτε λιγότερο από ένα αμιγές ελληνικό κράτος στη Κύπρο. Είτε σε ολόκληρη είτε στη μισή!

Απολογούμαι που έθεσα θέμα δεοντολογίας επειδή δεν βρήκα και δεν είχα διαβάσει τη πρώτη σου ανάρτηση. (Βάλε ένα search button στην ιστοσελίδα, είναι πολύ χρήσιμο). Επίσης αντιπαρέρχομαι την αναφορά σου σε μανδύες γιατί απλώς δεν με αφορά.

ΥΓ: Είμαι από τα πρώτα μέλη του Αιχμές αν δεν το έχεις προσέξει. Και όμως δεν αντιλήφθηκα πως μπορεί να μετρώ το ίδιο με κάποιους ιδρυτές που προφανώς κάνουν κουμάντο, και καλά κάνουν. Όμως θα ήταν καλά να ξέρουμε και μεις ποιοι είναι.

Νάσαι καλά
Λεξιπένητας 17/3/08

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απάντηση στη σκόπιμη διαστρεβλωτική παραποίηση του κειμένου μου για τον Τ. Κουνναφή από τον Χόρχε στην ιστοσελίδα του Αιχμές

Αγαπητέ Χόρχε, το κείμενο σου το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ακριβή αντιγραφή του κειμένου μου με αλλαγμένα κάποια πρόσωπα, ονόματα, επίθετα αλλά και ουσία μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Τόσο όσον αφορά τους τύπους όσο και την ουσία.

Κατ' αρχήν η αναφορά στο μπλογκ μου και σε κείμενο μου, χωρίς να παραθέσεις σύνδεσμο στη διάθεση των αναγνωστών σου ξεφεύγει από τα σωστά θέσμια λειτουργίας τόσο του τύπου αλλά ιδιαίτερα των μπλογκ. Βλέπεις στα μπλογκς εκτός από το κείμενο του συγγραφέα υπάρχουν και μια σειρά σχόλια τα οποία είναι και η πεμπτουσία της διακίνησης ιδεών και πληροφοριών ανάμεσα στους αναγνώστες μας. Και μόνο από καθαρό σεβασμό στους αναγνώστες σου θα έπρεπε να τους παραπέμψεις και στο αρχικό μου κείμενο.


Επίσης, με τον τρόπο που επέλεξες, δηλαδή της αντιστροφής αυτών που γράφω πρόσπαθείς να δώσεις την εντύπωση ότι το κείμενο μου είναι διχαστικό όσο και το παραποιημένο δικό σου.
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο γνωστός για το ρόλο του από το καιρό της περιρρέουσας και εντέυθεν (αλλά κατα που μαθαίνω από τον καιρό των παρακρατικών του Σαμψών), Τ. Κουνναφής βρήκε στο πρόσωπό σου άξιο συνήγορο. Θα σχολιάσω όμως κάποια άλλα σημεία που πρόσθεσες αλλάζοντας το κείμενο μου σε μια καθαρή προσπάθεια να με εξισώσεις με το κύρηκα του διχασμού που τάχτηκες να υπερασπίσεις.

Ελπίζω στις 3 μέρες που μεσολάβησαν από τη μέρα που δημοσίευσες το κείμενο και με τη ολοκλήρωση του ταξιδιού του Δ.Χριστόφια στις Βρυξέλλες να μην έχεις πια καμιά αμφιβολία ότι τίποτε δεν είναι το ίδιο πλέον και ότι η εποχή και η πολιτική Τάσσου όσο αφορά το κυπριακό πέρασε ανεπιστρεπτί.
Θα σε παρακαλέσω να μου υποδείξεις που έχω πει ότι υποστηρίζω λύση με βάση το σχέδιο Ανάν σε οποιοδήποτε από τα δεκάδες κείμενα μου είτε στο μπλογκ μου είτε στο μπλογκ Προεδρικές 2008. Αυτό που είπα και συνειδητά διαστρεβλώνεις είναι η παράθεση μιας δήλωσης του πρώην προέδρου Τ. Παπαδόπουλου ότι σχέδια όπως το Ανάν ποτέ δε φέυγουν από το τραπέζι. Και επιμένω ότι σε ΟΛΑ τα μελλοντικά σχέδια θα υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία από το Ανάν αλλά και από όλα τα προηγούμενα σχέδια.

Γράφω εγώ "Δεν τον φτάνουν 5 χρόνια ενθουσιώδους συμμετοχής (και πρωτοπορίας) στην ενοχοποίηση με τη ρετσινιά του προδότη του ενός τετάρτου του λαού." και το αντικαθιστάς με το "Δεν τον φτάνουν τόσα χρόνια ενθουσιώδους συμμετοχής (και πρωτοπορίας) σε προδοτικά σχέδια." Αποδεικνύεις με τα ίδια τα γραφόμενα σου ότι είσαι ένα από τα ίδια με τον άνθρωπο του οποίου ανέλαβες την υπεράσπιση. Αποκαλείς προδότες με τη μεγαλύτερη ευκολία αυτούς που διαφωνούν μαζί σου.


Γράφω εγώ "Η Ελλάδα που ο εκλεκτός του κατάφερε να αδρανοποιήσει γιατί δεν συγκατάνευε με τα διχαστικά του σχέδια είναι και πάλι στο πλευρό μας." και το αντικαθιστάς με το "Η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό μας." Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εδώ έχουμε είτε θέμα ανικανότητας παρακολούθησης και ερμηνείας των πολιτικών εξελίξεων είτε εσκεμμένης πολιτικής μυωπίας.
Και μπαίνω στην ουσία.

Η πλειοψηφία που απέσπασε το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν εξατμίστηκε στους 5 ανέμους μαζί με τη συμμαχία που στήριξε τον εθνικιστικό παροξυσμό, το διχασμό και την ενοχοποίηση της αντίθετης γνώμης. Και για να μην ψάχνεις το λόγο της ήττας θα σου τον πω. 1. Το 76% δεν αποτελείτο από ανθρώπους που δεν θέλαν λύση. Μια σημαντική μερίδα τους πάντα ήθελε λύση. Γι' αυτό δεν ακολούθησε τον απορρηπτικό Τάσσο στη κατηφόρα που στο πάτο της είχε την οριστική διχοτόμηση. 2. Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού κατάλαβε τη μεγάλη απάτη της περιρρέουσας και καταδίκασε τις μεθόδους που ακολούθησαν ο Τάσσος και το απορρηπτικό μέτωπο, έστω και αν τότε τάχτηκαν με το ΟΧΙ. 3. Οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ καιτης ΕΔΕΚ αδρανοποιήθηκαν με το δέλεαρ της συμμετοχής στην εξουσία (η μεγάλη αδυναμία τους βλέπεις)


Τελευταίο θέλω να σχολιάσω το κλείσιμο της αλχημιστικής παραποίησης που επιχείρησες στο κείμενο μου. Γράφεις λοιπόν "Η ετυμηγορία του λαού ήταν βροντερή και ξεκάθαρη. Θα είμαστε τυχεροί να καταφέρουμε να δεν πληρώσουμε τη δεινή θέση στην οποία πολλές φορές μας οδηγούν ο ενδοτισμός και τα λανθασμένα μηνύματα που στέλνουν άνθρωποι σαν το Λεξιπένητα στο εξωτερικό." Ο Λεξιπένητας, Χόρχε γράφει για περίπου 150 καθημερινούς επισκέπτες στο μπλογκ του με τους οποίους έχει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και με αρκετούς προσωπική φιλία. Η πολιτική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος στο κυπριακό τον εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και θα της παρέχει υποστήριξη μέχρι τη τελική λύση. Αν διαφωνείς με το Χριστόφια γιατί δεν τα βάζεις μαζί του και τα βάζεις με ένα ασήμαντο μπλόγκερ όπως εγώ χρησιμοποιώντας την ευφάνταστη ανήθικη μέθοδο σου;

ΥΓ: Το κείμενο θα δημοσιευτεί στο μπλογκ μου http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/ και είμαι σίγουρος ότι θα δημοσιευτεί και στην αρχική σελίδα του ΑΙΧΜΕΣ.


Νάσαι καλά! Λεξιπένητας 15/3/08

9 σχόλια:

iordanou είπε...

Εν ξέρω αν είσαι διχαστικός, πάντως λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ (που εν στην κυβέρνηση μαζί σας) έλκεται πάντα στην εξουσία σίγουρα δεν σε κάνει ενωτικό.

Επίσης όταν επιμελώς αποφεύγεις να πεις ποιος ευθύνεται για τον Τάσσο και ποιος αποποιήθηκε αργότερα των ευθυνών του εξευτελίζοντας τη νοημοσύνη του λαού ("εγέλασε μας") τότε απλά εθελοτυφλείς ενώ παράλληλα είσαι γραφικός. Εν καλύτερα να τα αφήκουμε πίσω μας παρά να τα παρουσιάζουμε όπως μας συμφέρει.

Εν το chance της Κύπρου να πάει λλίο πιο μπροστά που τες άλλες φορές... μεν το μποϊκοτάρεις.

(το σχόλιο δεν έχει να κάνει με τη σελίδα Αιχμές, καθώς δεν την παρακολουθώ για να έχω άποψη επί του περιεχόμενου της. Είναι απλά μια μικρή παρέμβαση στα αποσπάσματα που παράθεσες σ'αυτή την καταχώρηση)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο Ιορδάνου

Το να παραθέτεις κάποια δεδομένα (αποδεδειγμένα μέσα από τα χρόνια) για την πολιτική ηγεσία της ΕΔΕΚ, δεν σε κάνει διχαστικό.

Γνωρίζεις πολύ καλά (γιατί εδώ ήσουν) πως ο οικοδεσπότης τούτου του μπλογκ έχει κατακρίνει την πολιτική του ΑΚΕΛ για την προηγούμενη 5ετία αρκετές φορές στο παρελθόν.

Οπότε ψύχραιμα δες όλο το δάσος των γραφόμενων, πέρα απ'το δέντρο (ΕΔΕΚ), γιατί τελικά, εσύ είσαι αυτός που εθελοτυφλεί και γίνεται γραφικός.

iordanou είπε...

Απαρίθμησε τα Ψυχία (αν θέλεις) τούτα τα ιστορικά γεγονότα για την πολιτική ηγεσία της ΕΔΕΚ καθώς αδυνατώ να τα εντοπίσω.

Ναι, γνωρίζω ότι ο οικοδεσπότης τούτου του blog κατέκρινε την πολιτική ηγεσία του ΑΚΕΛ για την επιλογή Παπαδόπουλου. Το ότι την κατέκρινε, εν που τους λόγους που μου αρέσκει να τον διαβάζω.

Όμως, εν λλίο κουραστικό ενώ γίνεται μια καινούρια αρχή που έχει ούλλα τα φόντα ναν όντως επιτυχημένη, να γίνονται αναφορές στο παρελθόν, και μάλιστα επιλεχτηκές. ΟΚ, ο Τάσσος έκαμε τα σκατά στην εξωτερική πολιτική, εχωνέψαμε το, επιέρωσε το, let's move on shall we? Τζιαι στην τελική εν πολλά βολικό να συσσωρεύεται ούλλη η ευθύνη πάνω του γιατί φεύκει που τους άλλους.

Βλέπω το δάσος των γραφόμενων Ψυχία, ούτε εθελοτυφλώ ούτε έχασα τη ψυχραιμία μου. Εν θα σχολίαζα τόσο έντονα ένα απλό κείμενο. Νοιώθω όμως ότι γίνεται το ακόλουθο: λέμε "ο Μάριος ώρες-ώρες εν μαλάκας αλλά εν καλή ψυσιή". Μετά επαναλαμβάνουμε 20 φορές ότι "ο Μάριος εν μαλακας" τζιαι όταν μας ζητά ο άλλος τα ρέστα, απαντούμε "μα εν εγώ που είπα ότι εν καλή ψυσιή εν θυμάσαι;". Ελπίζω να πέρασα το point μου.

Φιλικά,
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

File sinexise na tous fakkas pas ta fkia kai eimaste kai emis edo pou se diavazoume kai to apolamvanoume.anthropous san esena ton aceras ton pitta kai omious exoume anangi ta grapta ses.anthpopous san ton xorke ton konnafi kai omious tous exi perasi h pogia tous,mazi me ton moutta epospastikan tzie touti

Lexi_penitas είπε...

Γιώργο έπρεπε να γνωρίζεις αλλά και να αντιλήφθηκες και από τη τελική απάντηση μου στο Χόρχε ότι ποτέ δεν τσουβάλιασα τους οπαδούς κανενός κόμματος.

Οι αδιόρθωτοι φανατικοί εθνικιστές είναι τόσο μεγάλοι εχθροί της λύσης όσο και οι γκρίζοι λύκοι. Οι απολόγητές και οι συνήγοροι τους μέσα από τα ΜΜΕ παίζουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας στην έντεχνη διοχέτευση αυτής της πολιτικής στο λαό. Με αυτούς δεν έχω πρόβλημα να γίνομαι διχαστικός. Όλοι οι υπόλοιποι χωράμε στη μεγάλη στρατιά που χρειάζεται η πατρίδα μας για να πετύχει μια όσο το δυνατο πιο δίκαιη λύση. Θα εκτιμούσα τη δική σου θέση πάνω σ' αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι οι εθνικιστές φταίνε! Οι ενδοτικοί και ριψάσπιδες "προοδευτικοί", ποτέ! Α, αυτοί δεν ασχολούνται ποτέ με τους Τούρκους, κυνηγούν τους... Έλληνες εθνικιστές! Παλαιότερα, τους κατλεδιδαν στους Βρετανούς!

Πολίτης του Κόσμου είπε...

Φίλε Γ.Ι.,
Πρώτα να σε συγχαρώ γιατί έχεις το θάρρος να γράφεις με το όνομα σου. Με μια πρόχειρη επίσκεψη στο μπλοκ σου αντιλαμβάνομαι ότι είσαι ένα νέο παιδί που αναζητά την αλήθεια μέσα από τον διάλογο. Και αυτό σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι ‘παράφωνος’ και ‘περιθωριακός’ σε συζητήσεις σαν κι'άυτές . Συνέχισε τις φιλοσοφικές σου αναζητήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τον δρόμο σου.
25 χρόνια πριν, το 1983, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εδραιωνόταν στην εξουσία, η ηγεσία της ΕΔΕΚ αποφάσιζε να ξεφύγει από τα τριτοκοσμικά της πρότυπα και να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία όπως είχε χαραχθεί από ανθρώπους όπως τον Πάλμε τον Μπραντ και το Μιτεράν. Πολλοί από εμάς τους εικοσάρηδες αριστερούς, μη ακελικούς της εποχής, ενταχθήκαμε στην ΕΔΕΚ γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στην αλλαγή της κοινωνίας, μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο. Δυστυχώς η εμπειρία ήταν τραυματική. Τραυματική γιατί σε πολύ λίγο καιρό, ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του Β. Λυσσαρίδη, το κόμμα εξελισσόταν σε ένα μικρό ΔΗΚΟ. Η μόνη έννοια ήταν πώς θα ανέρχονταν οι διάφοροι Κουταλιανοί, Ομήρου, Σοφοκήδες κ.α. στα δώματα της εξουσίας. Το ποτήρι ξεχείλισε τον Απρίλη του2004 όταν σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος, ενώ υποστήριζε το ΝΑΙ, άλλαξε την τελευταία στιγμή γιατί ένοιωσε την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Δυστυχώς η ΕΔΕΚ αρνήθηκε το ρόλο που της έταξε η ιστορία μετά την εγκληματική επιλογή του ΑΚΕΛ το 2003. Ταυτίστηκε πλήρως με τους Γιανναράδες, τους Σαρρήδες και όλα τα άλλα ακροδεξιά στοιχεία που χαρακτήριζαν προδότες το 25% ή το 50% των αποφοίτων πανεπιστημίου του λαού.
Η τελευταία ευκαιρία για την ΕΔΕΚ χάθηκε όταν το ΑΚΕΛ, κάτω από το βάρος των ευθυνών του, πρόβαλε την υποψηφιότητα Χριστόφια, συνέχισε να υποστηρίζει τον ακροδεξιό Τάσσο.
Αυτά τα λίγα για προβληματισμό. Αν συνεχίσω θα μπούμε σε άλλα θέματα που ξεφεύγουν εντελώς.

Banana Republic Cyprus είπε...

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Δεν πρόκειται να πειστεί ο εθνικιστής για άλλες θέσεις, ούτε ο φιλειρηνιστής για άλλες. Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Από το μπλογκ του Λέξη και τα μέχρι τώρα άρθρα του μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει αν πρόκειται για ενωτικό ή διχαστικό άνθρωπο. Απλά επειδή είναι άνθρωπος με άποψη, λογικό είναι την άποψη του να μην την συμμερίζονται όλοι. Εκτός κι αν λέγοντας κάποιες αλήθειες (πχ, για την ηγεσία, όχι τον κόσμο, της ΕΔΕΚ) αυτό είναι διχαστικό. Σκεφτείτε δηλαδή να ανοίξουμε το στόμα μας και να πούμε για εγκλήματα που έμειναν ατιμώρητα...
Ο Γ.Ι ζητάει να προχωρήσουμε μπροστά και ότι έγινε έγινε με τον Τάσσο. Είναι σωστό αυτό, εν μέρη. Όμως φίλε Γ.Ι πρέπει να κάνουμε και αυτοκριτική αλλά και κριτική σε αυτούς που στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες με τις δκές μας ψήφους. Είτε αυτοί είναι Ακελ, Δησυ, Εδεκ, Δηκο, Ευρωκό κτλ.
Ο Λέξη Πένητας πάντα γράφει με σεβασμό προς την αντίθετη άποψη. Δεν μπορεί όμως κάποιος να τον προκαλεί και αυτός να μην έχει δικαίωμα να τον βάλει στη θέση του απλά και μόνο επειδή θα τον πουν διχαστικό!

iordanou είπε...

@Lexi Penita,
Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο σου.


@Πολίτη του Κόσμου,
Δεν αντιλήφθηκα που εντόπισες την παραφωνία στα λεγόμενα μου. Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος αν και ελαφρώς εκτός του περιεχόμενου της καταχώρησης. Ευχαριστώ για τα σχόλια σου αναφορικά με το blog/άτομο μου.

Σχετικά με την ΕΔΕΚ τώρα, είμαι *σίγουρος* ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ο όρος "προδότης" για να χαρακτηρίσει οποιοδήποτε υποστηρικτή του ΝΑΙ. Συμφωνώ όμως, ότι όντως το παράκαναν με το σχέδιο Ανάν.
Επίσης, η μετα-Λυσσαριδική ΕΔΕΚ νομίζω ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να σταθεί στο ύψος της ιδεολογίας της. Οι Σοφοκλίδες και σία είναι απλά μια μεταβατική περίοδος και σίγουρα δεν εκφράζουν τη βάση της ΕΔΕΚ. Όσον αφορά την "τελευταία ευκαιρία της ΕΔΕΚ" όπως λες δυστυχώς διαφωνώ μαζί σου. Αν το ΑΚΕΛ ήθελε μια ουσιαστική αριστερή πλατφόρμα συνεργασίας στο τιμόνι της χώρα, ο υποψήφιος θα ήταν ένας προοδευτικός αριστερός κοινής αποδοχής. Έχεις όμως δίκαιο, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τούτη τη συζήτηση καθώς είμαστε σε ξένα χωράφια και είναι ασέβεια στην καταχώρηση του Lexi_Penita.


@BRC,
Ούτε πρόθεση, ούτε δικαίωμα, ούτε δικαιοδοσία έχω να πω σε κανένα, πόσο μάλλον στον lexi_penita, τι να γράφει. Ξέρω ότι σέβεται την αντίθετη άποψη, αν δεν την σεβόταν δεν θα σχολίαζα εδώ, όπως δεν σχολιάζω σε άλλα blogs. Απλά έθιξα ένα σημείο που διαφωνούσα με την καταχώρηση του, το ότι δηλαδή το ΑΚΕΛ έχει εξίσου μεγάλη ευθύνη με τους υπόλοιπους για ότι έγινε στην προ και μετά Ανάν εποχή (τζιαι ναι, ξέρω ότι το έγραψε αρκετές φορές, δες την απάντηση μου στο σχόλιο της Psychias).

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη