2 Μαρτίου 2008

Μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς

Ο Χριστόφιας σε μια βαθιά ενωτική κίνηση παρέστη στο μνημόσυνο του Αυξεντίου και κατέθεσε στεφάνι. Νεαροί "Σούπερ Έλληνες", η αν προτιμάτε, τα κωλόπαιδα της ΕΦΕΝ αμάυρωσαν τη μνημη του ήρωα, αποδοκιμάζοντας το πρόεδρο και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Έδειξε σε όλους πως να αντιπαρέρχονται τους μικρούς και ποταπούς. Έδειξε πως να εκμηδενίζεις τους κοκορόμυαλους. Τους έκανε να φαίνονται ανύπαρκτοι στα μάτια του λαού. Απόδειξε με τη ανωτερότητα του και τρεις απλές κουβέντες, ότι οι έξαλλοι κλακαδόροι μόνο καταστροφή μπορούν να φέρουν στο τόπο. Δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό έμπρακτα.


Η πρώτη επίσημη πολιτική πράξη του προέδρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν βαθιά ενωτική. Έδωσε το στίγμα της πολιτικής του στο ΜΕΓΙΣΤΟ θέμα της ενότητας του λαού. Πέρασε αυτό το καινούριο τεστ με ΑΡΙΣΤΑ!

Βέβαια, θα μου πεις τη τύχη σου πρόεδρε; Οι ηλίθιοι σωβινιστές της ΕΦΕΝ και της Χρυσής Αυγής σου πρόσφεραν ανέλπιστη βοήθεια. Έδωσαν την ευκαιρία σε όλο το λαό να δει πόσο μακρυά από τους πόθους του βρίσκονται τα συνθήματα τους, και έδωσαν σε σένα ανέλπιστη ευκαιρία να κερδίσεις ακόμα περισσότερους πόντους στη συνείδηση του κόσμου.


Αναμένω ότι οι πολιτικές ηγεσίες θα καταδικάσουν το φαινόμενο και θα αποδείξουν ότι συμμετέχουν ειλικρινά και με πάθος στην επιχείρηση ενότητας που εγκαινίασε ο νέος πρόεδρος. Αναμένω ο λαός να ακολουθήσει το παράδειγμα και να αρχίσει να βλέπει το διπλανό του σαν δυνητικό σύμμαχο στο κοινό αγώνα για επανένωση της πατρίδα μας. Χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο ή ότι όλοι πρέπει να γίνουμε αριστεροί, πρέπει να δείξουμε πολιτική ωριμότητα και να θάψουμε αναχρονιστικές αντιπαλότητες που μόνο ζημιά προκαλούν. Η ιστορία είναι για να μας διδάσκει και όχι για να την αναπαράγουμε. Τουλάχιστον τις τραγικές στιγμές της.

Έχω την υποψία ότι τα κωλόπαιδα τα "εθνικώς" διαπαιδαγωγηθέντα νομίζουν ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να αναβιώσουν αντικομουνιστικά σύνδρομα. Έχουν τη τιμή να έχουν τον ίδιο τον πρόεδρο σαν στόχο και όχι μικρο-ομάδες. Άνοιξεν η τύχη τους με λίγα λόγια. Αναμένω από τις χιλιάδες σώφρονες δεξιούς συμπολίτες μας, που κυρίως έχουν πρόσβαση σε αυτούς, να τους κόψουν τη φόρα και να προσπαθήσουν να περιμαζέψουν όσους από αυτούς είναι παρασυρμένοι. Δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος από τη δράση τους, αλλά η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση τους, και η ανάδειξη της προδοσίας που επιτελούν με τις πράξεις τους, θα τους απομονώσει εντελώς.

Για να προλάβω όποιους άρχισαν να σκέφτονται ότι έγινα χειροκροτητής του Χριστόφια, δηλώνω ότι θα χειροκροτώ κάθε σωστή κατά την άποψη μου κίνηση και θα κριτικάρω ότι νομίζω λανθασμένο.

58 σχόλια:

kyriakos είπε...

Πολύ ωραίο άθρο φίλε

πρέπει κάποιος δεξιός να τους προσεγγίσει πρέπει όλη η Κύπρος σιγά σιγά να τους απομονώσει..
είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στην επανένωση της πατρίδας μας.
όλα αυτά τα χρόνια αδρανείας είναι αρκετά πρέπει να τους αφήσουμε στο παρελθόν
προσπαθούν να καρπωθούν τους ήρωες της Κύπρου ως ΜΟΝΟ δικούς τους ήρωες!
ΑΣ μην τους αφήσουμε, δεν πέθανε μόνο γιαυτούς ο Αυξεντίου.
Ας μην τους αφήνουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι οι ίδιοι νέοι ήρωες, όταν με τις πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο

Και αν διαβάζει κάποιος από αυτούς θέλω να τους πω ότι τα λάθη και οι προδοσίες της παλιάς γενιάς δεν περνιούνται με DNA στους νέους
ΔΕΝ ευθύνονται αυτοί για τα λάθη των προγονών τους, Ούτε οι σύγχρονοι αριστεροί για τα λάθη των δικών τους προγονών .

Ας δώσουν ένα τέλος σε αυτή την διχόνοια.

Κομσομόλος είπε...

Η θλιβερή μειοψηφία των φασιστοειδών θα απομονωθεί από το λαό ακριβώς διότι τώρα δεν έχουν θεσμικό άλλοθι όπως είχαν επί Τάσσου.

Τόσα χρόνια νομιμοποιούνταν(;) διότι άκουγαν παρόμοια συνθήματα από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Από σήμερα σταδιακά η κοινωνία θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, και θα αφομοιώσει την νέα κουλτούρα, της αγάπης, της ειρήνης και της επανένωσης.

Lexi_penitas είπε...

Προλετάριε, χαιρομαι που έκοψες τον ομφάλιο λώρο που σε συνέδεε με αυτούς που τώρα βρίζεις. Καιρός ήταν να αφήσεις πίσω σου τα λάθη του παρελθόντος. Η Κύπρος χρειάζεται μαχητικούς ανθρώπους σαν εσένα!

Sceptic Anonymous είπε...

Πρέπει να τους το κόψουμε για να καταλάβουν ότι αυτοδιοριζόμενουνς εθνοσωτήρες, φύλακες δοτής ιστορίας και υπέρελληνες δεν έχουν πλέον πέραση. Που εθνικιστικές φλυαρίες μπουχτίσαμε, καιρός να κάνουμε και κάτι διαφορετικό γιατί με τον εθνικισμό μόνο μπροστά δεν πήγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Blogοδέσποτα Lexi_Penitas
& λοιποί συν-επισκέπτες του blog,

Το επεισόδιο στο Μαχαιρά (στο μνημόσυνο του Αυξεντίου) με τα συνθήματα των φασιστοειδών ενάντια στον Πρόεδρο Χριστόφια δείχνουν τη θρασύτητα τους, το μίσος τους ενάντια στην πρόοδο και τη συναδέλφωση και την προσκόλληση τους σε παρωχημένες (σκουριασμένες) ιδέες και τακτικές. Παράλληλα όμως η όλη τους στάση αναδεικνύει ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν με τη δράση τους και τες ενέργειες τους οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να τορπιλίσουν οποιεσδήποτε προσπάθειες για ενότητα και συνεννόηση με τους τουρκοκύπριους. Πέραν τούτο δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νίκη της Αριστεράς και προσπαθούν μ’ αυτούς τους τρόπους να δημιουργήσουν κλίμα έντασης με την ανοχή μάλιστα και κύκλων μέσα στο ίδιο το Συναγερμό. Που ήταν ο Αναστασιάδης να τους κατσαδιάσει όπως έκανε τότε όταν κάποιοι φώναξαν το σύνθημα “Η Κύπρος είν’ ελληνική”;
(Παρόμοιο επεισόδιο στον Μαχαιρά είχε συμβεί και πριν κάποια χρόνια όταν ο τότε βουλευτής του ΑΚΕΛ Φιλίππου πήγε να κατάθεση στεφάνι και κάποιος του τ’ άρπαξε και το πέταξε).

Τέτοια επεισόδια όμως δεν είναι μεμονωμένα, ενώ πολλά δεν γίνονται γνωστά. Τέτοιες καταστάσεις ζούμε μια την άλλη με την ευκαιρία διαφόρων επετείων ή γεγονότων στην Περιοχή των Κοκκινοχωρίων. (Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών να πω ότι παρόμοια επεισόδια ή εντάσεις αναμένω κατά τους εορτασμούς για την 1ης τ’ Απρίλη).
Την Κυριακή του δεύτερου γύρου (και μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων) στο χωριό όπου μένω είχε δημιουργηθεί ένταση στην Πλατεία όπου βρίσκονται τα οικήματα των δυο (αντιπάλων) συλλόγων και απειλήθηκαν επεισόδια ένεκα των προκλήσεων από νεαρά φασιστοειδή. Χρειάστηκε να παραμείνει η Αστυνομία στο χωριό όλο το βράδυ! Το ίδιο έγινε και το επόμενο βράδυ σε επινίκια εκδήλωση.
Την Τετάρτη το βράδυ μετά τη νίκη της “Ανόρθωσης” επί της “Ομόνοιας” (σκεφτήκατε πως λειτουργεί το μυαλό κάποιων) τα φασιστοειδή πήραν τη ρεβάνς! Με διπλοκάμπινα, ελληνικές σημαίες και τις πουρούδες στη διαπασών περιφέρθηκαν στο χωριό!
Ψες βράδυ ανέβηκαν στην ταράτσα του οικήματος της Αριστεράς όπου υπήρχε μεγάλη αφίσα του Προέδρου και τον … αποκεφάλισαν. Επίσης αφαίρεσαν την κυπριακή σημαία καθώς και τη σημαία της ΠΕΟ ενώ άφησαν στη θέση της μια ελληνική σημαία! (Ποιος θα αποκλείσει ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο απόψε από την άλλη πλευρά;).
Επίσης σε γειτονική κοινότητα το βράδυ της Κυριακής του δεύτερου γύρου, τα άγνωστα γνωστά φασιστοειδή αφού έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων του οικήματος της Αριστεράς μπήκαν μέσα και έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους! Η λεγόμενη υπέρβαση εφαρμοζόμενη στην πράξη! Οι φασίστες στους συλλόγους της Αριστεράς! (Το πώς μπήκαν εκεί μέσα είναι λεπτομέρειες!).
Αυτά τα πράγματα δεν θα διορθωθούν αν η κοινωνία μας δεν παρέμβει δυναμικά για καταδικάσει τέτοια φαινόμενα και να πάρει πρακτικά μέτρα για σταματήσουν. Η κοινωνία μας θα το πράξει μόνο μέσα από την πληροφόρηση, τη παιδεία και τη γνώση. Μέσα από μια προοδευτική παιδεία που θα θέσει στο περιθώριο την οικειοποίηση αγώνων, την εθνικιστική αλαζονεία και τους τραμπουκισμούς. Η ίδια η Δεξιά, η καλούμενη φιλελεύθερη Δεξιά του ΔΗΣΥ δεν έχει τα κότσια να έρθει σε ουσιαστική αντιπαράθεση με τέτοια φαινόμενα και μ’ αυτούς που τα προκαλούν γιατί αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός της! Η ανοχή τους αναπαράγει, εκτρέφει και διαιωνίζει τέτοιες καταστάσεις! Ακόμα ένας λόγος που το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να περάσει (και καλώς δόθηκε) σε άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στην Αριστερά!
Καλό σας βράδυ!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 3/3/2008 – 11:22 μ.μ.

Demetris είπε...

Plan of action: Amesi exwsi pou ta ktiria tis ekklisias me nomiki kalypsi ton ameso diahwrismou ekklisias kai politeias meso kai nomoshediwn. Kai ara to xemprostiasma oloklirou tou sytimatos pou tous ypostirizei - oi mono tous 'front liners'. (Ti ton edehtiken ton pousthopapa en ekatlava - gia na tou dwsei kyros? Oti ekatigorousamen ton Kasoulidi prin 10 meres. I enotita petyhenete jai diha tous - dioti enotita en simainei ouloi kouloumaka.)

En syneheia (i jai taftohrona): Amesi syllipsi gia vandalismous ktl- na pistepsw oti en ixeroumen ouloi pou 1-2 pou toutous? Oi gia tis 'idees' tous alla gia tis praxeis tous.

dokisisofi είπε...

Anef, eisai apo xwrio?
Kala leei o Papadiamantis "mikro xwrio, megalh kakia":PPPPPP

dokisisofi είπε...

Demetri pipilizeis pragmata pou legontai men stin Ellada den isxioun stin Kipro. Kai milw gia ti sxesi ekklisias kai kratous. Safws kai einai diaxorismena stin Kipro. Oute ipourgeio thriskevmatwn exoume oute istories.
To na theleis na rikseis sta tartara tous antiproswpous mias thriskeias de mou kanei oute poli filelefthero oute dimokratiko. Idiws otan tin thriskeia afti aspazetai i pleiopsifia tou plithismou gia aiwnes. Den kserw...aftos o antiklirikalismos kai i kommatolagneia mou prokaloun aidia, opws aidia mou prokalei apo tin alli kai i thriskeftik laikistiki propaganda tou tsiakka stis tilenouvelles tou.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο στα παραπάνω: Θεωρώ κι εγώ ότι η συλλήβδην και εκ προοιμίου απόρριψη όλων των θρησκευτικών ηγετών του τόπου είναι το ίδιο φασιστική με τις συμπεριφορές των μισαλλοδοξων υπερ-θρησκευόμενων συμπολιτών μας, που θέλουν να ρίξουν εις το πυρ το εξώτερον όλους τους "άθεους" αριστερούς. Λίγη μετριοπάθεια και ανεχικότητα δε βλάπτει...

Demetris είπε...

Ok - pienete stin plateia fanerwmenis stin Lefkwsia jai peite mou poiou en ta ktiria pou stegazoun ta grafeia tis efen. Peite mou poios hwros jai me poies dikaiologies kai tropous hrimatodotisis stegazei kai ideologika ta efenopoula. Pou kai pws ginounte oi megalyteres tous demosies sygkentrwsies kai me poiou tin anohi. Meta elate na milisoume ean thelet gia lyseis mesa apo to ekpaideftiko systima (opws p.h. to mathima twn ethno-thriskeftikwn)

Mporei na men ehoume ypourgeio thriskevmaton alla xehnas oti eihame (kai ws pro oligou kappoioi epithymousan akoma) ethnarchia. O diahwrismos den einai katholou ma katholou safes. Syntagmatika mporei na min einai profanes alla praktika Toulahiston ws twra ohi (prohtes epethane akoma o 'flogeros ierarhis tommys a' enw o tommys b proteithete na anoixei politiko grafeio stis vrixelles, oi ypopsifioi zitoun hrisma pou podeiknyei tin epirroi tis ekklisias stin politiki) Gia na men pame na milisoume gia ta diaplekomena symferonta ekklisias - developers - mme.


Episis pws mporei na thewrithei antiklirismos to na theleis p.h. na forologithei o megalyteros esidoimatias tis hwra sou gia harin tou koinou kalou kai tis apodynamwsis tis politiko-economikis epirois tou eidikotera pou tin stigmi pou oi klirikoi plirwnonte apo to kratos?! Ta dika mou dika mou jai ta dika sas pale dika mou en en fassismos?


Oso gia tin anektikotita as milisei kappoios pou ezse tin periodo 1950 - 1977 ( at least ) in context me to simerino politko skiniko stin Kypro.

Ανώνυμος είπε...

lexi-penita, me tin eklogi tou sto axiwma o k. Xristofias to leigotero pou tha mporouse na kanei itan na simmetasxei sto mnimosino tou Ayxentiou.as min xexnoume oti gia na mporesei o opoiosdipote politikos na eiani simera proedros eprepe,kalws h kakws (kate emena kakws), na dwsoun tin zwi tous anthropoi san ton ayxentiou!

Ayra

dokisisofi είπε...

@demetri eisai ektos thematos:
i sxesi efen-ekklisias ti exei kanei me ti sxesi ekklisias kai kratous? Simfonw me tin forologisi kai proteinw epipleon na forologountai kai oi vouleftes kai ta dimosia proswpa.
Epishs proteinw na katargithoun ta kondilia pu dinontai apo to kratos sta megala kommata gia tis proeklogikes tous ekstrateies. (akous ekei 1,5 ekatomiria evrw! eleos pion!). An einai na plironei i ekklisia, toulaxiston na min pigenoun se tapeles kai reklames ipopsifiwn. Na pigainoun fer'eipein mono stin igeia.
Vevea ofeilw na paradextw oti naimen den iparxei diaploki kratous ekklisias (tipika panta), afto omws de simenei oti den iparxei diaploki tis politikis me tin ekklisia. Oi arxiepiskopikes einai akoma prosfates kai akoma pio prosfates oi proedrikes. Alla afta aforoun mia ekklisia-epixeirisi kai oxi tin Orthodoksi Ekklisia kai ti Xristianiki pisti.

Demetris είπε...

@ dokisisofi: En emilisa gia tin pisti - emilisa gia tin koinwniko -politiki ypostirixi pou dinei enas organismos opws i ekklisia (kai me to symvoliko status pou ehei) se idiwtes pou kata vasin ehtrevounte to kratos kath' afto, prama pou eshei amesi shesi me tis sheseis ekklisias-kratous.
No?

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

XUXUXUXU na sas girizei anarxokouMOUNAKIA pou o proedraras sas to kamari sas o voskos sas proskina enan irwa ths EOKA pou epolemise gia tin ENWSI me tin mitera Ellas. prwti fora empika se touto to blog je pou tin prwti le3i ekatalava ti koumounia eisaste.
pls kamete mou ti xari na mou svisete to minima mou gia na dikaio8w gia ekatosti fora oti ta koumounakia einai oi megaliteroi fasistes. pls proodeutikoi mou antifa plsssss

Ανώνυμος είπε...

je NAI re malakes toutoi pou tous onomazetai fasistes je trampoukous den 3exnoun osa mas ekaman oi tourkoi,den klinoun ta matia sti simaia ston pentadaktilo mas kamnoun kati gia tin patrida tous gia ta pisteuw tous. eseis re ti kamnete?? grafete se ena kolosite je krinete 8eous je daimones malakismenoi. esan prepei na apomonosei i koinwnia anarxidia. me poio dikaiwma re o xrisrofias na parastei sto mnimosino tou Au3entiou?? e3iasme nomizete tis diloseis tou pou e3isone tin EOKA me tin tourkiki tromokratiki oraganosi TMT?? OI LEBENTES THs EFEN 8A ENEI PANTA JIAME PRODOTES. EYTHXWS POU YPARXOUN AKOMA NEOI POU DEN 8ELOUN NA POULISOUN THN PATRIDA TOUS.
NTROPH NTROPH S'AYTOUS POU XOUN PE8ANOI AUTOI POU TOUS PRODOSANE NA BAZOUNE STEFANI

enna mou to sviste je ena apodei3ete pioi en oi fasistes skatoprodotes

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θρασύδειλο, φασιστοειδές υποκείμενο θα εισηγηθώ στον Lexi_Penitas, να μη σου σβήσει τα σαχλά, ηλίθια και εμπαθή σχόλια σου για να βλέπει ο κόσμος πως σκέφτεσαι κι εσύ και τα υπόλοιπα εθνικοειδή και πιθηκοειδή!

Anef_Oriwn
Κυριακή 9/3/2008 – 1:22 μ.μ.

Demetris είπε...

Etsi eimste re emeis: yperanw.

Ανώνυμος είπε...

molis efkike o xristofias stin e3ousia paliogliftes onomazete osous agapoun tin patrida tous kai den 8eloun na tin poulisnoun "fasistes" alla paliopseuto-koumounistes an evgene o kasoulidis 8a eisastan oloi de3ioi. emeis de 8eloume kanena prodoti na proskina tous irwes tis EOKA. travate sti tourkia mpolsevikoi
oute prokeite na xanampw se touto to vromismeno site kai sinexiste eseis na glifete ton xristofia kai tous tourkous koumounistes tou kolou
NA PE8ANETE PRODOTES

Lexi_penitas είπε...

Τα σχόλια του ανωτέρω βρωμιάρη θα μείνουν αναρτημένα. Αποτελούν μνημείο πολιτικής συμπεριφοράς των υποκειμένων που θέλουν μα ονομάζονται Ελληνες, που θέλουν να ονομάζονται Ανθρωποι. Ατύχησε γιατί περίμενε να του δόσουμε σημασία. Αν είναι νεαρός μπορεί κάποια στιγμή να καταλάβει. Μπορεί και οχι. Αστε τον να λέει τα δικά του. Απο τη στιγμή όμως που αυτός και άλλα όμοια υποκείμενα θα κάνουν πως μας κρύβουν τον ήλιο θα πρέπει να τα λιώσουμε όπως λιώνουν τους σκορπιούς.

Ανώνυμος είπε...

re proodeutikoi koumounistes ESEIS me anagkasate na milisw etsi me tis malakies pou grafete gia tin EFEN ktl. epsaxete re ili8ioi na ma8ete poia en i EFEN prin tin xaraktirisete fasistiki ktl o3a oti sas pei to komma arnia fasistes
je aplws empika na sas pw oti KAMIA SXESH en exoun je en exw me tous prwtoFLOROUS tis nedysi oute me kanena allo prodotiko kinima. se anti8esi me esas pou sas sernei kai sas elegxei ena komma i EFEN einai ane3artiti glifets roufianoi
ANTE GEIA kai makari na 3iliftite

Ανώνυμος είπε...

tzai pothen piannete rialia san efen re katoxe plousiou lexilogiou se brisies, alla eisai toso ellinas pou oute na allaxeis ta greeglish en kailas?

Sceptic Anonymous είπε...

Προς τον εθνοκάπηλο που περνιέται για Έλληνας, μάθε πρώτα την γλώσσα σου και μετά έλα να σου μάθουμε και λίγη ιστορία.

Και κάτι άλλο, είστε μια απελπιστική μειοψηφία και επειδή η ιδέα αυτή σας τρομοκρατεί φωνάζετε μόνοι σας, αλλά μόνοι σας τα ακούτε, μόνοι σας τα λέτε.

Περαστικά σας και με τις υγείας σας.

Marlen είπε...

Σχετικά με το σχόλιο που αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα:

"Επιμένω ότι η νούσιμη δεξιά έχει υποχρέωση να απο-παιδαγωγήσει αυτούς τους νέους που προήλθαν από τους κόλπους της. Μπορεί ο βασικός κορμός τους να μη βρίσκεται στη ΝΕΔΗΣΥ, πολλά μέλη της όμως έχουν τις ίδιες ιδέες"

Εγώ νομίζω ότι πρώτα η κοινωνία έχει την υποχρέωση να μάθει τα στοιχειώδη ελληνικά στους "νέους τους είδους", στην συνέχεια να τους μάθει αν μη τι άλλο να εκφράζονται, και τέλος, να σκέφτονται (όχι πως να σκέφτονται). Τα υπόλοιπα εν αμελητέα μπροστά σε τούτα.

kyriakos είπε...

Είπα το και πάνω.. αλλα. Να το πώ και δαμέ περκεί το θκεβάσει ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
Δεν έχω κανένα πολιτικό δεσμό ούτε με Ακέλ ούτε με κανένα..
όμως έτσι για την ιστορία
Και το Ακέλ πολεμούσε για την ένωση το 55 αγράμματε αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΟΠΛΑ..
Όταν όμως πετυχαίνεις ανεξαρτησία γιατί πίο λόγο να εξακολουθείς να θες Ένωση και να υποβαθμίσεις την Κυπριακή δημοκρατία σε Ελληνικό νησάκι?
και..
Μην περνιέσαι για πολύ έλληνας διότι οι ιδέες σου μοιάζουν πιο πολύ με αυτές των Εβραίων..

Όποτε θές έλα στο SITE μας να μιλήσουμε..
(αν μπορείς να μιλάς και όχι να κλάνεις)

ή πέμας κανένα ‘’καθαρό’’ SITE να έρτουμε εμείς..

Φιλία..
ΧΧΧ

kyriakos είπε...

Πάντως δεν ήξερα ότι κατι κοπέλια σαν εσένα ήξεραν να χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο, άραγε ξεχωρίζουν το Δεξί από το Αριστερό Κλικ??

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα σωστα τουτα που ειπες για το ακελ ρε κυριακο αλλα εν το καταλαβα τουτα τα κεφαλαια πολεμουσε αλλα οοοοχι με οπλα?? νεο ειδος πολεμιστη...πολεμισαν με λογια δηλαδη?? δηλαδη η ΕΟΚΑ που επολεμουσε με οπλα τους εγγλεζους τι επρεπε να καμει?? να πει στους αγαπημενους μας εγγλεζους πλις φιετε?? εκουφανες με μανα μου!! αλλα μονο "ειρηνιστες" ξερετε να το πεζεται αλλα η ελευθερια εν κερδιζετε με λογια αλλα με πραξεις. τελοςπαντων συνεχιστε εσεις να ζειτε στο μικρο κοκκινο σας κοσμακι που δε χωρουν πατριωτες και Ελληνες...ομως καμνετε τους υπερανω και τους αντιφα αλλα ο τροπος που μου απαντησετε ηταν ο ιδιος ακριβως για τον οποιο με κατηγορειτε οτι σας μιλησα....αλλα ποιος σας αρωτα...αστα τα παιδια....
Υ.Γ εχετε δικαιο για τα greeklish

kyriakos είπε...

Φίλε και να ήθελαν οι αριστεροί πατριώτες να πολεμήσουν στο πλευρό της εοκα με όπλα ήταν λίγο δύσκολο όταν ο αρχηγός της εόκα σε θεωρεί τον 2 μεγαλύτερο εχθρό του έθνους μετά τους τούρκους..

Εκτός φυσικά αν ήσουν γνώστης εκρηκτικών ή κάτι άλλο που είχε ανάγκη ο Γριβας.. όπου ξεχνούσε ιδεολογίες και σε καλούσε στον αγώνα… αν αρνιώσουν να συμμορφωθείς τότε ήσουν προδότης και .. you know the rest…

Αυτή είναι η αλήθεια φίλε.. είτε την αποδέχεσαι είτε όχι

Και όσο για το κατα πόσο οφείλουμε την ελευθερία μας στον ένοπλο αγώνα
Δεν θέλω να προσβάλω τους αγωνιστές αλλά.. οι εγγλέζοι φύγαν από μόνοι τους από όλες τις αποικίες τους πέντε χρόνια μετα.. και δεν άφησαν ούτε βάσεις…

Ανώνυμος είπε...

ρε εννα με πελλανεις!!! εν αφηκαν ουτε βασεις????? τι μου λες ρε καθηγητη τζαι τοτε τζινα στην Κυπρο τι ενει?? αλλα οι ρε ξερω...εβαλαν τα οι "φιλοι" μας οι εγγλεζοι για να μας προστατευουν!! ειδες που το ηβρα!
ετζε περιμενα τιποτε καλυτερο που σενα να πεις...αχαμμμ η Κυπρος εγινε πολιτικα ελευθερη και οι "αυτοι" της ΕΟΚΑ κριμα ρε που επεθαναν αλλα επεθαναν αδικα... αλλα εθελαν τα ενεν ρε κυριακο??
ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!!

αααα ρε παιδια thx για το μηνυμα μου που το εβαλετε σε περιοπτη θεση στο "αξιολογο" blog σας...αμμα το ηξερα οτι σας αρεσκει τοσο πολλα τουτο το υφος να σας μιλω ετσι καλο!! αλλα τωρα που τελοςπαντων καπως συζητουμε τζινοι που με ειπαν φασιστα κτλ εν μου απαντουν....χαχαχα αλλοπως μονο στις προσβολες μπορουν να απαντουν αναλογως!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο εθνικιστικό πιθηκάριο,

Επειδή σταμάτησες να γράφεις στα greeklish και περιόρισες τις βρισιές, νομίζεις ότι αναβάθμισες και την κουλτούρα σου; Και ότι έχουμε διάθεση να κάνουμε συζήτηση μαζί σου; Πάρε πρώτα ένα σταθερό nick και αφού περάσεις και τις εξετάσεις καλής συμπεριφοράς θα δούμε! Να γράψεις και 100 φορές “Οι Κουμπουνιστές δεν κάνουν για Σαπούνι”!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 12/03/2008 – 7:36 μ.μ.

kyriakos είπε...

ΡΕ φίλε??? Μα δεν ξέρεις να διαβάζεις?
Έγραψα ότι από τις υποοοοοοοοολιπες χώρες Όπως πχ Μάλτα
οι Εγγλέζοι έφυγαν το 64 χωρίς να αφήσουν ούτε μια βάση..

Στην Κύπρο όμως αφήσαν! ..αυτό έγραψα..

Ούτε είπα ότι έθέλαν τα και επάθαν τα οι ήρωες τις εόκας που πέθαναν στον αγώνα ..

Όσο και να θέλεις ..δεν το είπα.. σορρυ

Αντίθετα με εσάς που εξακολουθείτε να λέτε ότι οι 217 αριστεροί που επεθάναν τότε εθέλαν τα και πάθαν τα..

Αυτή είναι η διαφορά μας φίλε ..

Ανώνυμος είπε...

lol φιλε μου(που λεει ο λογος!) ανεφ_οριων μεν δεις ποσο κοβομε να συζητησω μαζι σου!! απλως εκαμα μια διαπιστωση. τελοςπαντων εν θα σου απαντησω σε τζινο που μου ειπες για να σου δειξω ποιος εν ο φασιστας τελικα. ελα σε ρωτησω κατι..εισαι κομουνιστης?
οσο γα τους κουΜΠουνιστες που μου ειπες ενειξερω αν καμνουν για σαπουνι αλλα οι κουΜουνιστες σιουρα καμνουν!! τζαι για να το καμουμε πιο γενικο οι προδοτες καμνουν γιατι εχει και κομουνιστες που εν πατριωτες.
τζαι στο "αντικειμενικοτατο" αρθρο σου για την ΕΦΕΝ οταν λες σωφρονες δεξιους,ποιους εννοεις?? τζινους που συνεργαζεστε για να πουλισετε την Κυπρο? τζινοι εν χειροτεροι που σας
τζαι οσο για το σταθερο nick εκαμα προοδο που απο κουμουνια τα καλυτερα σαπουνια εβαλα ανωνυμος!

kyriakos είπε...

Την Κύπρο την πούλησαν λίγοι και συγκεκριμένοι..
Μια χούφτα ανθρώπων που έκαμαν το πραξικόπημα..
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα αυτοί οι λίγοι κατηγορούν όλους τους άλλους για προδοσία πριν καλά καλά ξεθωριάσει το αίμα το ελληνικό από τα δικά τους χέρια..
Κατηγορούν τους αριστερούς για προδοσία της ΕΟΚΑ…
Όμως..
Στο ημερολόγιο του Γρίβα που γράφει όλους τους προδότες κρυσφήγετων ηρώων.. ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ούτε ένας δεν ήταν αριστερός ανοίξετε και διαβάστε ποιοι ήταν οι πραγματικοί προδότες που τώρα ζουν στην Αγγλία υπό την προστασία του στέμματος..
Για όλους ήξερε ο Γρίβας.. εκτός από τον προδότη του Αυξεντίου..
Και γία όσους πιστεύουν ότι τον Γρηγόρη Αυξεντίου τον πρόδωσε ό βοσκός…
Αν εννοούν τον βοσκό που ονομαζόταν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ τότε ίσως και να έχουν δίκαιο..

Για όσους επιμένουν ότι οι αριστεροί ηταν οι προδότες τότε να μας πούν και από πού μάθαιναν τις πληροφορίες οι αριστεροί και τις έδιναν στους Αγγλους?

Εκτός αν η ΕΟΚΑ έκανε δημόσιες συνεδρίες και δεν το ξέραμε..

Sceptic Anonymous είπε...

Τούτο με τους αριστερούς ότι ήταν προδότες είναι ο πιο μεγάλος μύθος που εδημιουργήσαν οι απολογητές του Γρίβα για να δικαιολογήσουν το αντικομμουνιστικό μένος του.

Υπήρχε περίπτωση αν οι κομμουνιστές ήταν προδότες την στιγμή που το 30% της Κύπρου ήταν ΑΚΕΛ να έστεκε η ΕΟΚΑ πάνω που 6 μήνες;

Και όπως είπε και ο Κυριακός για να προδώσεις πρέπει να ξέρεις. Αφού Ακελικούς η ΕΟΚΑ δεν είχε, τι ήταν να προδώσουν;

Κατά τα άλλα σύσσωμος ο κυπριακός ελληνισμός στάθηκε στο πλευρό της ΕΟΚΑ.

Ο Γρίβας είχε κόμπλεξ με τους κομμουνιστές και επληρώσαν την αρκετοί αθώοι μόνο και μόνο για τα φρονήματά τους.

kyriakos είπε...

Κόμπλεξ είναι πολύ ευγενής λέξη..
ο άνθρωπος προερχότανε από ένα πόλεμο στον οποίο η μόνη του έγνοια ήταν να αποκεφαλιστούν όλα τα πτώματα των κομμουνιστών.. και να καθαρίσει την ελλάδα από δαύτους ..
τι περίμενες να τους αγαπά στην Κύπρο μετα απο ένα χρόνο??

Ανώνυμος είπε...

εσεις οι αριστεροι μιλατε για κομπλεξ?? συγνωμη αλλα ενεχει πιο κομπλεξικους ανθρωπους που εσας. παντου θορειτε φαντασματα φασιστων του χιτλερ κτλ...αμα εχετε τοσο κομπλεξ που τον καιρο της ΕΟΚΑ ΜΟΝΟ τουτοι που αποκαλειτε "φασιστες" εκαμαν κατι για την πατριδα τους ετζε φταιμε εμεις. βασικα το θεμα ειναι οτι τζινο τον καιρο αφου οι αριστεροι εν εμπορουσαν να συμμετασχουν στον αγωνα της ΕΟΚΑ τζαι εν εθελαν αποφασισαν να τον καταδικασουν. τζινος ρε που αποκαλεις κομπλεξικο, φασιστα και προδοτη εκαμεν ΠΟΛΛΑ για την πατριδα σου,εσυ τι εκαμες?? εμεις τι εκαμαμε?? μονο να συζητουμε με τους "αδελφους" μας τους τουρκους ξερουμε τζαι να περιμενουμε που τον καθε μαλακοαμερικανο να μας λυσει το κυπριακο. οταν ομως ηταν υπο αγγλικη κατοχη ΤΟΤΕ οι κυπριοι εν επεριμεναν το αγιο φως να τους ελεθερωσει επιαν τα οπλα. αλλα σιγα μεν το καμουμε εμεις τουτο σημερα...τζαι να χασουμε τον καφε που τα starbucks
ατε τζαι που ασχολειθηκα μαζι σας εν πολλη σας. ατε συνεχιστε να ζειτε με το φαντασμα του χιτλερ τζαι να θορειτε καθε νυχτα οτι ερκετε να σας καμει σαπουνια με τον ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ. τζαι καλα ξυπνητουρια....

kyriakos είπε...

που να ξυπνήσεις εσύ κούντα μας να ξυπνήσουμε να φκάλουμε μαζί το νούμερο....

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο Φασιστάκι,

“…τζαι να χασουμε τον καφε που τα starbucks …” – Τα starbucks τι είναι αγωνιστή μου εσύ;

“ … συνεχιστε να ζειτε με το φαντασμα του χιτλερ τζαι να θορειτε καθε νυχτα οτι ερκετε να σας καμει σαπουνια με τον ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ”. – Για ποιο Γρίβα μιλάς φασιστοειδές υποκείμενο;
1. Για τον Γρίβα της γερμανικής κατοχής όταν συνεργαζόταν με τους γερμανούς εναντίον των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης;
2. Για το Γρίβα του Εμφυλίου όταν συνεργαζόταν με τα φιλαράκια του τους Εγγλέζους και πάλι ενάντια στους αγωνιστές της Αριστεράς;
3. Για τον Γρίβα του 55-59 που τάχατες πήγε κόντρα ενάντια στα παλιά του τα φιλαράκια τους Εγγλέζους και συνεργάστηκε με τον Μακάριο στην ΕΟΚΑ;
4. Για τον Γρίβα του 1960 όταν πήγε κόντρα στον Μακάριο και τα μάζεψε και πήγε στην Ελλάδα;
5. Για τον Γρίβα του 1964-67 όταν ο Μακάριος τον έκανε αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ξανάγινε και συνεργάτης του Μακαρίου τελικά). Τα ‘κανε μαντάρα στην Κοφίνου με τους τουρκοκύπριους το ‘67, θα ‘ριχνε τους τούρκους στη θάλασσα (τελικά μας ρίξανε κείνοι) και τα μάζεψε και ξανάφυγε για την Ελλάδα.
6. Για τον Γρίβα του 1971-74 που ήρθε με εντολή της χούντας στην Κύπρο, ίδρυσε τη φασιστική ΕΟΚΑ Β΄ με σκοπό ν’ ανατρέψει τον Μακάριο! Τελικά η ΕΟΚΑ Β΄ του (μαζί με την Χούντα των Αθηνών) παρέδωσαν την Κύπρο στους Τούρκους!

Να τον χαίρεστε τον Γρίβα σας, Ανώνυμα φασιστοειδή!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/03/2008 – 10:50 μ.μ.

dokisisofi είπε...

Eleos re! Ti einai touto to lintsarisma pou kamnete tou anthropou! Deka atoma na ttakkalatate enan. Afou oloi simfoneite den mporw na to katalavw toso menos. Den iksera oti i psixologia tou oxlou kai tou gipedou iparxei kai sta bloggs. Mipos telika apoktate ipostasi otan exete (i plathete) exthrous? Den mporei enas anthropos na pei tin apopsi tou? Kai para na ton apokaleite agrammato kai "kai mh gnwsth tis kipriakis glwssas" apantiste epi tis ousias.

Kai anef-oriwsn stin Kipro twn simvivasmenwn , twn xliarwn kai twn gliftwn, nai,o Grivas ipirkse mia isxiri prosopikotita, kai an theopoiithike o Makarios me tosa lathi, de mporw na katalavw pws o igetis tis protis stin Kipro kai telefteas meta ton Onhsilo ethnikoapeleftherotikis epanastasis, einai toso anantistoixa paramelimenos. Kai malista otan prokeitai gia atomo pou diakrithike stin Mikrasiatiki ekstrateia to 1921, otan i X merarxia tou Tritou Somatos Stratou stin opoia ipiretouse ws anthipoloxagos,edwse apofasistikes maxes sto Eski-Sexir, stin Panormo,stin Prousa, stin Sapanzta prtou dextoun tin olometopi tourkiki epithesi ton Avgousto-Spetemvrio tou 1922 pou tous angkazei na katefthinthoun pros ti Thraki. Malista travmatistike kai parasimoforithike apo ton Rliniko strato. O antartopolemos sta vouna tis Smirnis itan omws i stratiotiki taktiki i opoia ton voithise na organwsei tous apeiropolemous Kiprious ethnikoapeleftherotiko-enotiko agwna tis EOKA to 55-59, pou entassotan s'ena kiklo antiapoikiokratikwn kinhmatwn. Gia na ftasoume ston agwna tis EOKA prpeei na ginei antilipto oti ta pragmata eixan ftasei sto aproxwrhto kai kathe allo para rodina itan.To adieksodo twn sinomiliwsn, o apokleismos twn Kipriwn apo tis opoies diapragmatefseis, i skliri esoteriki kai forologiki politiki, ta Oktovriana, i arnisi twn Eggelzwn oute kan na pralavoun tous tomous twn enwtikwn dimopsifismatwn (sta opoia olonwn mas oi progonoi eixan psifisei tin Enosi me tin Ellada-i unops den ipirxe tote:PP), i anthellinistikes taktikes twn Xartigk kai Palmer (apagorefsi paianismatos ethnikou imnou, xrisis ellinikis simeas, ellinikis istorias sta sxoleia) kai oi anoples agglikes epitheseis se mathitikes diadiloseis, eixan metaksi allwn ferei ta pragmata sto aproxwrhto.Kai prepei na ksereis anef oti o Grivas exontas zisei ton tourkiko ethnikismo tou Kemal stin Mikra Asia, eixe tin dioratikotita na provlepsei tis olethries sinepeies pou tha eixan oi prospatheies tw Agglwn oi opoioi provivazan afenos ipodavlistika ti thesi twn tourkwn tou nisiou (as min ksexname oti oi epikourikoi astinomikoi oi opoioi vasanizan me ktinwdh tropo tous agwnistes tis EOKA itan Tourkoi)kai afeterou edinan kiriarxika dikaiwmata stin Toyrkia. An theloume na thimomaste ta gegonota stin Kofinou, as thimomaste kai sti sfages tou 57 sto Kioneli opote kai oi Aggloi metaferoun sta fortiga tous Ellines tou nisiou,kai tous egkataleipoun aoplous, monous kai avoithitous ston oplismeno fanatismeno tourkiko oxlo pou tous lintsarei kai tous dolofonei.
Iparxoun anamfivola polla skoteina stin istoria tis Kiprou kai den aksizei na pipilizoume tin propaganda twn ksenwn oi opoioi pote den xonepsan pws i evnouxismeni Kipros evgale enan stratigo san ton Griva kai dieksigage mia toso epizimia gi'aftous epanastasi.

Sceptic Anonymous είπε...

Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η ΕΟΚΑ μας έκαμε μεγάλη ζημιά αν την κρίνουμε ορθολογιστικά και χωρίς τα συνηθισμένα συναισθηματικά επιχειρήματα.

Στόχος της ήταν η ένωση, και ακόμα θα την δούμε. Τα εθνικοαπελευθερωτικά ύστερα να ανακαλύψαμε για να καλύψουμε τα λάθη μας. Και μην μου πείτε τώρα το παραμυθάκι ότι ο Καραμανλής και ο Μακάριος μας επουλήσαν γιατί είναι πρόφαση για να μην παραδεκτούμε ότι στην ουσία ο αγώνας της ΕΟΚΑ παρόλο που είχε αγνές προθέσεις δεν μπορούσε να επιτύχει τον σκοπό του (όπως και έγινε) επειδή στρατιωτικά δεν μπορούσαμε να επιβάλουμε τη θέλεση μας. Έτσι μας έμεινε η πολιτική λύση η οποία και θα επηρεαζόταν από τις ισορροπίες δυνάμεων στην Μέση Ανατολή.

Στα γυμνάσια μια χαρά μαθαίναν ελληνική ιστορία. Τι νομίζεις εκάμναν στο Παγκύπριο, αγγλική ιστορία; Μόνο στα δημοτικά οι Εγγλέζοι εκάμναν τα δικά τους και τούτο μόνο μετά το 1931. Συνεπώς ο φόβος του αφελληνισμού ήταν μάλλον ανύπαρκτος.

Μια σφαγή έγινε, όχι σφαγές στο Κιόνελι. Αυτό που λες δεν γινόταν και κάθε μέρα και ήταν το 1958 όχι το 1957, για να ακριβολογούμε.

Ο Γρίβας ήταν ισχυρή πολιτικότητα αλλά η πολιτική του αντίληψη ήταν περιορισμένη και αυτή μας έβαλε σε πολλές περιπέτειες. Από την μια έλεγε ήταν στρατιώτης και θα υπακούσει σε ότι του υποδείξει ο Μακάριος, και από την άλλη ήθελε να υπαγορεύει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Είπε ότι δέκτηκε τις συνθήκες Ζυρίχης - Λονδίνου και μετά δεν του αρέσαν (όταν η προσπάθεια του να πολιτευτεί και πάλι απέτυχε παταγοδώς). Τα περί ΕΟΚΑ Β δεν χρειάζεται καν να συζητήσω, χωριό που φαίνεται... εκτός και αν νομίζεις ότι όντως η ΕΟΚΑ Β μας έσωσε και μας έκαμνε και χάρη που υπέσκαπτε την νόμιμη κυβέρνηση με παραστρατιωτική βία σαν να ήταν κανένας Ταλιμπάν.

dokisisofi είπε...

(diorthono kapoia lathi pou eginan logw kektimenis taxititas kai tou proxorimenou tis wras. :1) oxi gnwsth tis "kipriakhs glwssas" alla "gnwsth tis ellhnikhs" 2) parasimoforithike oxi apo ton "rnliko" strato alla apo ton elliniko.)

sto thema mas twra

a)Den itan mono stoxos tis EOKA i Enwsi alla kai oloklirou toy laou (mazi kai tourkokiprioi) pou psifise sto dimopsifisma tou 50 thn Enwsh me thn Ellada.Prepei kapote s'afton ton topo na ektimoume kai ta dhmopsifismata.

b) An esy, skeptikisths wn, theleis na midenizeis ti simasia twn agwnwn twn lawn gia aftodiathesi kai protimas i xwra sou na einai panta avoulo paixnidaki, peiramatozwo kai pioni apoikiokratikwn dynamewn, dikaiwma sou. Na ypothesw oti stis 25 tou parontos mhnos tha fwnazeis kai gia katarghsh twn eortasmwn tis Ellhnikhs epanastashs.

c)S'afto pou les twra gia tin istoria kai thn paideia omologw pws akougetai oksymwro, idiws otan shmera polloi "aderfoi" mas ethelousia tinazoun apo panw tous thn efkairia na didaskontai ta paidia tousthn ellhnikh glwssa kai thn ellhnikh istoria kai ta stelnoun se idiwtika agglofwna sxoleia opou ta panta didaskontai sta agglika kai h ellhnikh istoria einai apousa.Opote ti na tous kathgoroume tous egglezous...

d) Oso gia ta teleftea pou les, pes mas kai tin apopsi sou gia ton Makario kai meta sou apantw. (gia na mi se krinw adika oxi tipot'allo kai gia na sxhmatisw mia plhrh eikona)

Ανώνυμος είπε...

ετσι ενει φιλε μου dokisisofi οι υποκτιτες τουτου του blog κατηγορουν ουλους τους αλλους οτι ειναι φασιστες αλλα ακομα να καταλαβουν οτι οι ιδιοι ειναι τα πιο καλα φασιστακια. εν εχω να προσθεσω τιποτε αλλο...συνεχιστε να ζειτε με το μισος σας για το καθε τι Ελληνικο. ΑΛΛΑ μεν Ξαναβαλετε στο βρομοστομα σας την ΕΟΚΑ. στις 13 του μαρτη επαγχονιστηκε ο Ευαγορας Παλλικαριδης 18 χρονων νεος. ΕΣΕΙΣ ρε μαλακισμενα με ΠΟΙΟ δικαιωμα τολματε να κρινετε τουτο τον νεο?? ΕΣΕΙΣ οι αντιφασιστουλιδες τι εκαμετε για τουτο τον τοπο εκτοσ που να γραφετε μαλακιες σε ενα blog της κακιας ωρας?? ΦΚΑΡΤΕ ΦΑΟΥΣΑ τζαι μεν θαναμιλησετε για την ΕΟΚΑ. βασικα στα αρχιδια μας οι κοκκινες τουρκικες σας ιδεολογιες και αξιες. οτι θελετε πειτε για τους δεξιους για το σκατοΔΥΣΗ αλλα την ΕΟΚΑ μεν την ανακατωνετε. παλιουποκριτες. 5 μαλακες καθουνται τζαι κρινουν τοσους νεους που επεθαναν για τουτο τον τοπο. αλλα τουτοι εν οι διαφορα σας οτι τζινοι εν εκαμναν καθιστικη διαμαρτυρια οπως εσας αλλα τζινοι ΕΠΟΛΕΜΗΣΑΝ επροσπαθησαν τζαι επεθαναν. Ε αμα εχετε αρχιδια σηκωστητε τζαι εσεις να πολεμισετε τους φασιστες που τοοοσο μισειτε. ΑΣΙΧΤΙΡ ΠΙΟΝ.
ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΚΕΙ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΣΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΓΟΥ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ χιτλερ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥΝ ΠΟΥ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΘΟΡΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΣΑς ΕΚΑΜΝΕΝ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧ
μια ζωη ghost busters hahaha

Sceptic Anonymous είπε...

Καλά ο ανώνυμος άλλο που να βρίζει μόλις κάποιος διαφωνήσει μαζί του δεν ξέρει, άρα καλύτερα να μην μιλά. Εμπεδώσαμε το σκεπτικό σου, θέλεις να κάμεις σαπούνια όσους δεν συμφωνούν μαζί σου.

Εσύ δηλαδή ανώνυμε τι έκαμες για την Κύπρο; Βρίζεις τους κομμουνιστές και εκαθάρισες;

Μπορείς να αντιληφθείς την διαφορά του να λες ναι μεν η ΕΟΚΑ είχε αγνές προθέσεις αλλά εκ του αποτελέσματος δηλαδή αν το πιάσεις το θέμα εμπειρικά ΔΕΝ μας εβοήθησε. Ήταν λάθος ρε παιδί μου πως να το πούμε. Που την μια μπράβο τους που εκάμαν ότι εκάμαν, αλλή αν δεν κάμουμε και μια αυτοκριτική σαν λαός τότε τι μας μένει; Οι πανηγυρικοί λόγοι σε κάθε επέτειο; Νομίζεις η μνήμη του Παλληκαρίδη καθ' εαυτή θα κάμε λύσει το Κυπριακό; Αυτός καλά είναι εκεί που είναι, εμείς τι κάνουμε από εδώ και εμπρος.

Το θέμα είναι τι διδάγματα αντλούμε περά από τις γενικολογίες περί ηρώων και αυτοθυσίας. Αν το αποτελέσμα ήταν 14 χρόνια μετά την ανακύρηξη της Κυπριακής Δημοκρατίας εισβολή και κατοχή, τότε τι μας λέει αυτό.

Να λέμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει την ΕΟΚΑ επειδή ήταν το άλφα και το βήτα είναι στρουθοκαμηλισμός. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος και κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής είτε σου αρέσει, είτε όχι.

Πάμε και στην dokisisofi τώρα. Εγώ δεν εμηδένισα τίποτε. Είπα απλώς ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΟΚΑ απέτυχε στο στόχο που έθεσε.

Οι Τουρκοκύπριοι ΔΕΝ εψήφισαν στο δημοψήφισμα για ένωση. Μπορεί να εβρεθήκαν μία-δύο υπογραφές Τουρκικών ονομάτων αλλά μάλλον ήταν οι εξαιρέσεις παρά ο κανόνας. Κατ' αρχήν το δημοψήφισμα όπως ξέρεις έγινε στις εκκλησίες. Πόσοι Τ/Κ πηγαίναν σε ορθόδοξες εκκλησίες για να ψηφίσουν; Και ύστερα πως εξηγείς ότι οι Τ/Κ ήταν εναντίον της ΕΟΚΑ και της ένωσης; Να μην λέμε και ότι θέλουμε.

Για το Μακάριο τί θέλεις να σου πω; Μεγάλη ιστορία και δεν θα τελειώσουμε. Είχε και αυτός τα κουσούρια του αλλά τουλάχιστον είχε πολιτικό κριτήριο, απλώς φοβόταν πολύ να πάει κόντρα στο ρεύμα για αυτό και ανέκτηκε καταστάσεις και άτομα με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνει ότι έγινε.

Αλλά τα λάθη του Μακαρίου δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αδυναμίες του Γρίβα.

Ανώνυμος είπε...

@ Δοκησίσοφη,

Κατ’ αρχή, και δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με το pc σου ή το script σου, αλλά μια παράκληση. Γιατί δεν γίνεται να γράφεις στα ελληνικά, και μας δυσκολεύεις με τα greeklish;

Επί των θεμάτων των σχολίων σου τώρα:

Που είδες το λιντσάρισμα του Ανωνύμου φασιστοειδούς, αγαπητή Δοκησίσοφη; Για διάβασε τι έγραφε σε σχόλια του πιο πάνω ο εν λόγω Ανώνυμος και μάλιστα με το προκλητικότατο nick “KOUMOUNIA TA KALITERA SAPOUNIA”! Πρόκειται για το ίδιο άτομο αν δεν το κατάλαβες, γι΄ αυτό και τα μαθήματα συμπεριφοράς πρέπει να έχουν πρώτα τον ίδιο ως αποδέκτη. Εκτός κι αν τα λεγόμενα του σε εκφράζουν οπότε πάω πάσο, γιατί σε τέτοια περίπτωση “κουλιαντιρίζετε” τα ίδια μυαλά και ως γνωστό “κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι”! (Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις μας προέκυψε ξανά, το φασιστοειδές και μάλιστα στο ίδιο μοτίβο ίσως για να σ’ ευχαριστήσει, με τον τρόπο αυτό, για τη στήριξη που του έδωσες πιο πριν. Αδιόρθωτο το παιδί! Η βρισιά και η προσπάθεια για εκφοβισμό είναι μέσα στο γαίμαν του. Και όπως κάθε φασίστας αρέσκεται να λαφαζανεύκει και να βαυκαλίζεται παρελθολογόντας για τους ηρωισμούς και τις επιτυχίες άλλων)!

Απευθυνόμενη σε μένα, πλέκεις το εγκώμιο του Γρίβα (του κομμουνιστοκοφάγου και τουρκοφάγου)… Μπήκες στον κόπο να τον υπερασπιστείς, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να απαντήσεις στην ουσία των 6 ερωτημάτων μου (που είχα θέσει σε πιο πάνω παρέμβαση μου). Αραδιάζεις τα στρατιωτικά του προσόντα, τελικά όμως γιατί δεν έριξε τους τούρκους στη θάλασσα, αφού ήταν ικανότατος δεν κατάλαβα!

Κλείνω με μερικά μόνο (μικρά) σχόλια γι’ αυτά που μου γράφεις. (Το θέμα του αντι-αποικιακού αγώνα και πόσο βοήθησε η ΕΟΚΑ είναι τεράστιο. Κάποια πράγματα με τα οποία συμφωνώ έχει ήδη πει ο Sceptic Anonymous, ενώ σήμερα είχε κι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στον “ΑΣΤΡΑ”, μια συνέντευξη του Μιχάλη Πουμπουρή για εκείνη την περίοδο):
1. “…o igetis tis protis stin Kipro kai telefteas meta ton Onhsilo ethnikoapeleftherotikis epanastasis …”, (μήπως ήθελες να πεις “της πρώτης μετά την τελευταία εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του Ονήσιλου”; - νομίζω ότι συνταχτικά κάτι δεν ταιριάζει εδώ), “… einai toso anantistoixa paramelimenos…”, γιατί ήταν μια φανατικά μισαλλόδοξη, αντικομουνιστική, αποτυχημένη πολιτικά (και στρατιωτικά) και προδοτική (με την ΕΟΚΑ Β΄) προσωπικότητα. ΤΕΛΟΣ!
2. Οι εγγλέζοι ακολούθησαν και στην Κύπρο την προσφιλή τους πολιτική, του “διαίρει και βασίλευε”, δημιουργώντας (τεχνητά) αντιπαραθέσεις μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, για εξυπηρέτηση καταφανώς των δικών τους συμφερόντων. Ο Γρίβας με τον αντιτουρκισμό του (και σ’ άλλες περιπτώσεις και με τον αντικομουνισμό του) τους εξυπηρέτησε τα μέγιστα!
3. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, ότι δηλ. ¨… To adieksodo twn sinomiliwsn, o apokleismos twn Kipriwn apo tis opoies diapragmatefseis, i skliri esoteriki kai forologiki politiki, ta Oktovriana, i arnisi twn Eggelzwn oute kan na pralavoun tous tomous twn enwtikwn dimopsifismatwn … i anthellinistikes taktikes twn Xartigk kai Palmer … kai oi anoples [ένοπλες] agglikes epitheseis se mathitikes diadiloseis, … [σε εκδήλωση της Αριστεράς στις 25 του Μάρτη το 1945 στο Λευκόνοικο σκοτώθηκαν από τους Άγγλους 3 άτομα] … eixan metaksi allwn ferei ta pragmata sto aproxwrhto”, και (συμπληρώνω ότι) δημιουργούσαν τις συνθήκες για ένα οργανωμένο μαζικό αντιαποικιακό κίνημα (όχι κατ’ ανάγκη ένοπλο), που κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και χειρισμούς θα μπορούσε να περιλάβει και τους Τουρκοκυπρίους (να μην είχε λόγου χάριν σαν στόχο την Ένωση).
4. Για λόγους καθαρά ενημερωτικούς ν’ αναφέρω ότι κατά τον Μεσαίωνα (το 1426) είχαμε στην Κύπρο τη λαϊκή εξέγερση του Ρε Αλέξη ενάντια στους Φράγκους (εθνικοαπελευθερωτική κι αυτή όπως του Ονήσιλου). Εξεγέρσεις έλαβαν χώρα και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Το 1833 είχαμε τις εξεγέρσεις του Θησέα, του Καλόγερου Ιωαννίκιου και του Γκιαούρ Ιμάμη (στην οποία έλαβαν μέρος έλληνες και τούρκοι και είχε πιο πολύ κοινωνικό χαρακτήρα).

Anef_Oriwn
Σάββατο 15/03/2008 – 4:46 μ.μ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

Εγώ δεν δικαιώνω κανένα ούτε κόπτομαι να γίνω συνήγορος κανενός. Ποτέ δεν πούλησα πατριωτισμό σε κανένα ούτε ανοιχτομυαλοσύνη. Απλά αναρωτιέμαι γιατί από τη μια τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ επετειακά κάθε χρόνο, και από την άλλη πρέπει να θωρούμε γυρόν μας κάθε που θα αναφέρουμε το όνομα Γρίβας γιατί θα μας πούν φασίστες. Ο άνθρωπος ήταν ηγέτης, είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο, ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα. Αν έχουμε δώσει άφεση αμαρτιών στον Μακάριο τότε γιατί διστάζουμε να το κάνουμε για τον Γρίβα? Και ο Κολοκοτρώνης ενεπλέκη σε εμφύλιο τότε. Αυτό ακυρώνει την προσφορ του στην επανάσταση?
Δεν αντέχω άλλο την υποκρισία σ'αυτόν τον τόπο. ΄Πείτε το καθαρά (ανευ δε μιλώ για σένα): σας αρέσει να είστε ιθαγενείς σε ένα αποκιοκρατούμενο κράτος και αισθάνεστε κάποιοι όταν μιλάτε αγγλικά και στέλλετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν Αγγλία αφού περάσουν τα τζησί τους. Το κόμπλεξ είναι ασθένεια. Δε θα σας κατακρίνω.

15/3/08 7:55 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ρε sceptic το λαθος κολοκουμουναρε ενει που εγενινηθικες τζαι εσυ τζαι κατι αλλο φασιστες που ειπαν να το παιξουν κουμουνιστες
σηκωσε εσυ το οπλο ρε αν εχεις αρχιδια τζαι πολεμισε για τζινα που πιστευκεις μαλακα. εν προκειτε να ξαναμπω σε τουτο το φασιστοblog τζαι ευχαριστω που με καμνετε να ευχαριστω καθε μερα τον θεο που εν εχω ετσι ιδεες.
τζαι ρε ανεφ οριων μεν πεζεις πολλα τον σκεπτικιστη κουμουνιστη γιατι εν σου παει κολοφασιστα του κερατα.
σκουλικια αριστεροι προσκυνημενοι
ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ
ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ
ΑΝΕΦ ΑΡΙΩΝ ΕΓΑΜΙΣΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΖΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΕΤΣΙ??
ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ
ΤΖΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ

ζητω η ΕΟΚΑ
τριζουν τα κοκκαλα του Παλλικαριδη ΠΡΟΔΟΤΕΣ

dokisisofi είπε...

Ρε ανώνυμε, πελλός που θα σε ξαναυποστηρίξει γιε μου....



(γιατ μου μυρίζει προβοκάτσια?)

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που σου μυρίζει Dokisisofi, δεν είναι προβοκάτσια αλλά τα αέρια που εκτοξεύει το Ανώνυμο φασιστοειδές (που από ψες που τες έφαεν τζιαι το ΑΠΟΕΛ που την ΟΜΟΝΟΙΑ, θα έχει σκυλιάσει).
Αυτοί οι τύποι αφθονούν στο διαδίκτυο, αγαπητή φίλη. Κρυβόμενοι πίσω από μια οθόνη και μ΄ ένα πληκτρολόγιο ανά χείρας βγάζουν τα εθνικιστικά και φασιστικά απωθημένα τους! Ρίξε μια ματιά στο ελληνικό blog “GRREK ALERT” ή ρίξε μια ματιά σ’ ένα παλιό post του PolitisPittas για το APOELLAS.
Ο εθνικισμός είναι πανίσχυρος. Δίνει “ταυτότητα” στον κάθε ταλαίπωρο, τον κάνει να νοιώθει “κάποιος” κι ας είναι χάλιας. Η δικιά μας αντίδραση πρέπει να είναι συνεχής και μαζική και όχι να μιλάμε για λιντσαρίσματα και για ψυχολογίες όχλου!

Anef_Oriwn
Κυριακή 16/03/2008 – 8:27 μ.μ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

"τον κάνει να νοιώθει “κάποιος” κι ας είναι χάλιας".

enw esy protimas na niothoume oloi skata, na aisthanomastew oloi enoxoi ki as min exoume pote ksespitosei kanenan me ti via apo ta spitia to...

kai se parakalw na mou oriseis to xalias

Ανώνυμος είπε...

@ Dokisisofi,

“ … enw esy protimas na niothoume oloi skata, na aisthanomastew oloi enoxoi ki as min exoume pote ksespitosei kanenan me ti via apo ta spitia to...” - Αν ο οποιοσδήποτε αισθάνεται έτσι εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω. Ούτε ψυχολόγος είμαι ούτε κι ψυχίατρος!

Όσο για το ποιος είναι “χάλιας” ή πως ορίζεται ο “χάλιας”, απτό παράδειγμα αποτελεί το συμπαθέστατο κατά τα άλλα Ανώνυμο φασιστοειδές που θα έκανε “σαπούνια τα κομούνια” (και που μας κάνει την τιμή να μας επισκέπτεται εδώ μέσα). Στο τέλος ακόμα κι εσένα “σ’ έβγαλε έξω απ’ τα ρούχα σου” (εξηγούμαι μιλάω μεταφορικώς, για να μην παρεξηγούμαι)!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/03/2008 – 3:34 μ.μ.

dokisisofi είπε...

oi kala na patho , pou diegrapsa to sxolio pou eixa grapsei proto. Kala na patw. Pellos pou sou ksanapanta re

Ανώνυμος είπε...

@ Dokisisofi,



Γιατί μουγιάζεσαι; Ξανάγραψε το σχόλιο σου και στείλε το! Είμαι έτοιμος να ακούσω και να διαβάσω οτιδήποτε (για μενα)! Κανείς μας τελικά δεν είναι στο απυρόβλητο!

Να ‘σαι πάντα καλά και ότι ποθείς να το πάθεις!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/03/2008 – 6:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα εεεετσι αρεσκει μου να σας βλεπω να μαλλονετε αντιφασιστουλιδες διεθνιστικουλιδες. τελικα ρε ανεφ οριων επρεπε να με ευχαριστεις γιε μου που εφερα λιιν κινηση στο σκατοblog σου γιατι απ'οτι βλεπω πουθενα αλλου ενεχει τοσα σχολια!!
οσο για το ποδοσφαιρο που εκοφκα την κκελε μου πως ηταν να το αναφερεις να σας πω περαστικα γιατι παλε πουπανω σας ειμαστε αν και τωρα που επιασε δουλεια ο προεδραρας σας αρχισαμε να τρρρρεμουμεν!!! lol
ακριβως κουμουνιστη της δεκαρας ο Εθνικισμος ειναι πανισχυρος τζαι παντα θα μας βρισκεται μποροστα σας για να θορειτε ωσπου να πεθανετε τον Στρατηγο μας Γριβα να σας καμνει σαπουνακια.
τζαι αμμα η μονη ΙΣΤΟΡΙΑ της Κυπρου εν ο Ηρωικος Αγωνας της ΕΟΚΑ δεν φτεμε εμεις!! ατε συνεχιστε την καλαψουριζετε για τους κακους εθνικιστες που δειχνουν παντου τη δυναμη τους, τζαι ααααμα καμει κατι ποττε το ακελ για τουτο τον τοπο μπορει να σας περασει τζαι το κομπλεξ χαχαχαχα

Υ.Γ ατε εφια τζαι αμμα ξαναφκερωσει το μπουρδελοblog σου φωναξε μου γιε της πουτανας ;)

Lexi_penitas είπε...

Χαχαχαχα, ρε Άνευ γελώ γιατί εισέπραξες τες βρισιές που λογικά προορίζονταν για μένα. Φίλοι, πιστεύω ότι η περιφρόνηση είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ασπόνδυλων σαν το ανώνυμο φασιστοειδές.

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi,_Penitas,

Εδώ πάει γάντι (για το Ανώνυμο φασιστοειδές) η ρήση “Που σου νέφκω που πάεις”! Όντως για γέλια είναι η κατάσταση!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 17/03/2008 – 10:31 μ.μ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε πατριώτη ανώνυμε δεν έκανες στρατό?

Δεν έχεις G-3 έσσο σου?

Πιάσε το και πήγαινε να ελευθερώσεις την Κύπρο τζαι αφήσμας
ησυχους..

εμείς είμαστε προδώτες..


..
Αλλά ξέχασα μόνο να κλάνεις ξέρεις..


άτε..
πιάσε το G3 και πεχτου..

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη