26 Φεβρουαρίου 2008

Σημεία και ... κέρατα.

1. Σκέψου λίγο την ομιλία του Τάσσου στο "Ελευθερία" σε περίπτωση που επανεκλεγόταν. Σύγκρινε την με εκείνη του Δημήτρη Χριστόφια. Και μόνο αυτή η διαφορά άξιζε την αλλαγή.

2. Τη νύκτα των εκλογών η Κυπριακή σημαία είχε τη τιμητική της. Έπρεπε να περιμένει 49 χρόνια.

3. Όποιος δεν παρακολούθησε τον Αναστασιάδη με τον Κατσουρίδη τη Δευτέρα στο MEGA έχασε. Εδώ και 30 χρόνια τους παρακολουθώ και τόση ανοχή στις θέσεις του αντιπάλου πρώτη φορά είδα. Για να μην πω ότι δεν διέκρινα διαφορές.

4. Είμαι από τους λίγους που δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην όξυνση μεταξύ 1ου και 2ου γύρου. Ήξερα ότι από τη Δευτέρα αυτά θα μένανε στο παρελθόν, όπου ανήκουν. Ο ΔΗΣΥ πάντως ελέγχεται και καλά κάνει να δει τις ευθύνες του.

5. Τα φασιστόμουτρα πάντως μέσα από το οίκημα του ΣΥΦΙ του Απόλλωνα έκαναν θραύση με λοστούς και πέτρες καταστρέφοντας αυτοκίνητα και τρομοκρατώντας πολίτες που πανηγύριζαν. Εδω χρειάζεται δράση!

6. "Και τι έγινε πως βγήκε πρόεδρος κομμουνιστής; Και τι έγινε που είναι αμόρφωτος, που δεν μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη αξιοπρεπώς; Και τι έγινε που θα μας τακιμιάσει με τους Τούρκους; Και τι έγινε που διαγράφει με το γάντι την ελληνικότητα της χώρας μας; Και τι έγινε πες μου, που είμαστε χωριστά, η καρδιά σου για μένα μια ζωή θα χτυπά! Οι όμοιοι του τον ψήφισαν που προφανώς αποτελούν την πλειοψηφία της νήσου στην οποία ζω και πρέπει να το αποδεχτώ. Να το σεβαστώ. Χώρκατος πρόεδρος, από χώρκατο λαό!" Αυτά και άλλα έφη Κύπριος επιστήμονας και "σύγχρονος" άνθρωπος. Ένας από αυτούς που ο τόπος στηρίζει τις ελπίδες του για το μέλλον. Μα το θεό, ο μακαρίτης ο παππούς μου που πέθανε το 1976 ήταν πιο ανοικτόμυαλος.

7. Η Κύπρος απέκτησε τη πρώτη αντι-λαϊφ σταϊλ πρώτη κυρία. Εγώ τη πάω.

8. The joke of the week: Στο ΔΗΚΟ ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη! Είπατε τίποτα;

9. Κάτω τα χέρια από το υπουργείο παιδείας!

10. Jimmy good luck. We are watching you!

14 σχόλια:

MonachusX2 είπε...

3. Έτσι που τον άκουα τον Αναστασιάδη στο Μέγκα έβαζα στοίχημα ότι ψήφισε Χριστόφια.΄
7. Έλα τώρα ρε Πένητα! Ένα στυλίστα τον χρειάζεται η Έρση. Είπαμε αντι-λάιφ στάιλ, αλλά όχι και έτσι. Όι, τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να σταθεί δίπλα που την Κάρλα Μπρούνι...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στον Δημήτρη,που προσωπικά νομίζω πως θα τα πάει μια χαρά!
Εννοείται καλύτερα από τον Τάσσο ;)

stalamatia είπε...

Η πρώτη κυρία ένα λαϊφ στάιλ θέλει δεν θέλει δεν θα το γλυτώσει,πάνε πακέτο αυτά τα πράγματα. :o

Yiota είπε...

πλάκα έχει το μήνημα με την μπρούνι και την έρση που κυκλοφορεί απο κινητό σε κινητό. ευκαιρία να αλλάξει και στυλ η γυναίκα!

και όσο για κασουλίδη πάλι καλά που πήρε τέτοιο ποσοστό χωρίς στήριξη από άλλα κόμματα!

είναι και η πρώτη φορά που δεξια θα στήριζε αριστερά σε περίπτωση που δεν πέρναγε ο κασουλιδης και αυτό θεωρώ πρέπει να είναι τουλάχιστον σεβαστο από κάποιους που έχουν αντίθετη άποψη.

που λέτε παιδιά σημασία έχει ότι έφυγε ο τάσσος απο πρόεδρος. όμως με τρομάζει που έχει και αυτός ρόλο στην πολιτικη για το κυπριακό...τι λες γιάννη?

Anti-Christos είπε...

Σήμερα ανακάλυψα ότι το κείμενο μου σας σόκαρε τόσο που το εκθέσατε σε δημόσιο προσκύνημα στο blog σας.

Εν πάση περιπτώσει, βαριέμαι να ανοίξω συζήτηση μέσα από τα blogs. Οφείλετε όμως να παραδεχτείτε ότι έχω δικαίωμα έκφρασης και πως υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό του κόσμου που συμμερίζετε τις απόψεις μου. Αν άρχιζα να εκθέτω αποσπάσματα και εγώ, από κείμενα σε άλλα blogs με τα οποία διαφωνώ (και επιπλέον να τα ειρωνεύομαι), δεν θα έκανα άλλη δουλειά.

Για να τελειώνουμε, είμαι σίγουρος πως εσείς ως πιο σύγχρονος άνθρωπος έχετε λαμπρές και φρέσκιες ιδέες τις οποίες θα ακούσει η παγκόσμια κοινή γνώμη χωρίς δεύτερη σκέψη και θα τις συμπεριλάβει αμέσως στο νέο σχέδιο λύσης του εθνικού μας προβλήματος.

Τέλος, εντελώς φιλικά και με ειλικρινή διάθεση χιούμορ, να σας πω ότι το να είσαι απλά κακόγουστος δεν σημαίνει ότι είσαι αντί-lifestyle. Απλά δεν ξέρεις να ντυθεις! :)

Unknown είπε...

1. Τις είδα και τις δύο ομιλίες, κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν και οι δυο καλές. Η του Χριστόφια κατά την άποψη μου πιο γενικόλογη, λαρα και πιο επικοινωνιακή.



.
2. Ναι, θα συμφωνούσα απόλυτα αν ήταν μόνη της. Θέλω να πω πως όλα τα ΑΚΕΛΙΚΑ εμβλήματα δεν είχαν θέση εκεί-κατά την άποψή μου. Είδα ακόμα και σημαίες της παλαι ποτε Σοβιετικής Ένωσης και με πιάσανε τα γέλια. Η γραφικότητα, είναι επικίνδυνη…..

3. Τους είδα. Φοβερό ματς, 1-1.

4. Συμφωνώ.



5. Επίσης συμφωνώ- τα φασιστάκια θέλουν μάζεμα.

6. "Και τι έγινε πως βγήκε πρόεδρος κομμουνιστής; Και τι έγινε που είναι αμόρφωτος, που δεν μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη αξιοπρεπώς; Και τι έγινε που θα μας τακιμιάσει με τους Τούρκους; Και τι έγινε που διαγράφει με το γάντι την ελληνικότητα της χώρας μας; Και τι έγινε πες μου, που είμαστε χωριστά, η καρδιά σου για μένα μια ζωή θα χτυπά! Οι όμοιοι του τον ψήφισαν που προφανώς αποτελούν την πλειοψηφία της νήσου στην οποία ζω και πρέπει να το αποδεχτώ. Να το σεβαστώ. Χώρκατος πρόεδρος, από χώρκατο λαό!" Αυτά και άλλα έφη Κύπριος επιστήμονας και "σύγχρονος" άνθρωπος. Ένας από αυτούς που ο τόπος στηρίζει τις ελπίδες του για το μέλλον. Μα το θεό, ο μακαρίτης ο παππούς μου που πέθανε το 1976 ήταν πιο ανοικτόμυαλος.

6. Δεν ξέρω ποιος τα είπε αυτά. Με ενοχλεί η έπαρση και η αλαζονεία, ωστόσο το πόσα απίδια πιάνει ο σάκος θα φανεί στην πορεία. Η διεθνής πολιτική σκηνή, δεν είναι καφενές και έχει πολλά , πάρα πολλά τσακάλια που μπορούν να σε πείσουν πως το άσπρο είναι μαύρο ή να σου αποδείξουν πως κάθε Ιούλιο στην Κύπρο χιονίζει. Είμαι διστακτικός και επιφυλακτικός…μακάρι, μακάρι πραγματικά οι επιφυλάξεις μου να γίνουν θραύσματα…



7. Μια χαρά είναι η πρώτη Κυρία, κανονικός άνθρωπος. Αν και, θα συμφωνήσω με τον πιο πάνω γράφοντα, πως άλλο πράγμα το life style και άλλο πράγμα η κακογουστιά ή το…no style at all.

8. Στο είπα και στο τηλέφωνο. Το ΔΗΚΟ υπάρχει εδώ και 30 χρόνια. Από αυτά, στα 25 μετέχει και στηρίζει Κυβερνήσεις. Πάει στο κρεβάτι με όλους φτάνει οι εραστές να είναι εξουσία. Tip 1: Οι προσβάσεις του σκληρού πυρήνα του ΔΗΚΟ επί Τάσσου, είχαν κοπεί…και τα καλόπαιδα συναντούσαν μόνιμη άρνηση σε διάφορα «χατίρια». Tip 2: Όσο έτρεξαν για να βγάλουν Πρόεδρο τον Μήτσο, άλλο τόσο χασμουριόντουσαν μέχρι τον πρώτο γύρο. Γιατί άραγε;


9. Μακάρι να είναι το Υπουργείο Παιδείας το αριστερό πρόσχημα αυτής κυβέρνησης…Μακάρι.

10. Jimmy good luck. We are watching you!
10β’ . Ακριβώς έτσι!

Lexi_penitas είπε...

Δεν έχω τίποτε με το καλό γούστο και την επιλογή του στυλ που πάει στον καθένα. Χαίρομαι όμως που τη νέα πρωτη κυρία δε φαίνεται να την απασχολεί υπέρμετρα η επιφάνεια αλλά η ουσία. Να τη χαίρεται τη Καρλα του ο Σαρκοζι. Εμείς εχουμε "προεδρίνα" μια από μας.

Αγαπητέ Αντι-χρήστο. Απαξιωτικές αναφορές σε χωρκατους που τσουβαλίαζουν το 53% του λαού και νομίζω ότι εννοείς ακόμα περισσότερο, θα πρέπει να αναμένεις να ενοχλήσουν. Η στάση του αφ' υψηλού κριτή δεν σε βοηθά να πείσεις. Δεν θα μπώ στην ουσία των όσων γράφεις γιατί οπως ανάφερα τα θεωρώ ανιστόριτα. Εν τω μεταξύ δεν παίρνω τίποτε προσωπικά, και πιστευω το ίδιο να ισχύει και σένα. Όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε και να τα λέμε έστω και έντονα καμιά φορά.

Γιώτα ο ρόλος του Τάσσου θα είναι όπως ο ρόλος όλων των πρώην προέδρων. Δε με ανησυχεί. Ελπίζω η συμπεριφορά συμπνοιας που επικρατησε τις τρεις τελευταίες μέρες, να εμπεδοθεί τόσο στους πολιτικούς όσο και στο λάο.

Πολίτη Πήττα, τα λιγοστά σε σχεση με παλαιότερα χρόνια κόκκινα λάβαρα ξαναμπήκαν στα ντουλάπια. Με ενόχλησαν ακόμα λιγότερο από τον εθνικιστικό παροξυσμό της περασμένης βδομάδας. Αλλά όπως είπα τα θεωρώ παροδικά.

Επίσης στο σημείο 1 εννοούσα την ομιλία που θα έκανε ο Τάσσος αν εκλεγόταν πρόεδρος την Κυριακή και όχι αυτή που έκανε πριν 5 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Το κάτω κείμενο είναι αφιερωμένο (με πολλή αγάπη) στον Anti-Christos (αφού περνά κι απ’ εδώ) μια και δεν τόλμησε να το δημοσιεύσει στο blog του! (“Δημοκρατία έχουμε -νομίζω- θα τα λέω και αν σ'αρέσει! Αλλιώς, ουστ!”):

Ε ρεεεεεεε, το φυσάτε και δεν κρυώνει! Θα σας περάσει όμως! Τα πρώτα πέντε χρόνια εν τα δύσκολα. Μετά εν να συνηθίσετε!

Παρακάτω παραθέτω μερικές από τις πρώτες αποφάσεις του Σοβιέτ του χωρκού μου το οποίο (Σοβιέτ) συστάθηκε αμέσως μετά τη δημοκρατικότατη εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας! (Εν τω μεταξύ αφιερωμένο σ΄ όλους σας το ωραιότατο άσμα: “Δημήτρη μου Δημήτρη μου, μου το ‘κλεισες το σπίτι μου!”).
1. Στις δύο από τις τρεις Εκκλησιές του χωρκού σφραγίστηκαν οι πόρτες και στις εισόδους κρεμάστηκαν κόκκινες σημαίες και μια μεγάλη φωτογραφία του Αγίου Che! Παράλληλα μέλη της νεοδημιουργηθείσας πολιτοφυλακής περιπολούν στους χώρους πέριξ των εκκλησιών και εκδιώκουν όσους αντεπαναστάτες που πηγαίνουν εκεί δήθεν για να προσευχηθούν για να εξορκίσουν το κακό που τους βρήκε. Στην πραγματικότητα όμως πηγαίνουν για να οργανώσουν οι αντίχριστοι συνωμοτικές πράξεις ενάντια στην λαϊκής εξουσίας! (Η τρίτη εκκλησιά τη γλίτωσε γιατί ανήκεις τους Παλιοημερολογίτες. Όμως Παλιοημερολογίτες είναι και οι ρώσοι και καθώς οι κύπριοι αριστεροί (κοινώς “κουμπουνιστές”) διακρίνονται από μια ρωσσολαγνεία δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε ενέργειες και πράξεις που τυχόν θα δυσαρεστούσαν τους αδελφούς ρώσσους!
2. Οι καθηγητές “θεολόγοι” και οι παπάδες της Κοινότητας έχουν τεθεί υπό περιορισμό, ενώ εκδόθηκε και διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές στην πρωινή προσευχή (στο σχολείο)θα κάνουν το σταυρό τους ακουμπώντας το χέρι πρώτα στα αριστερά (του κορμιού) τους και μετά στα δεξιά. (Άσε που έχουν απαγορευτεί κι όλες οι στροφές προς τα δεξιά).
3. Παράλληλα θέλω να διαψεύσω ως αβάσιμους διαφόρους ψιθύρους που διαδίδονται από αντεπαναστατικά και προβοκατόρικα στοιχεία όπως:
i. Ότι έχουν σφαγεί όλες οι όρνιθες (κότες) από τα κοτέτσια των δεξιών λόγω του το βράδυ της Κυριακής διάφοροι τραμπούκοι πέταξαν αυγά στις τζαμαρίες του συλλόγου μας.
ii. Ότι έχουν σφαγεί όλοι οι τραούλλοι (τράγοι) από τα κοπάδια δεξιών (γιατί οι αριστεροί θέλανε να βγάλουν το άχτι του – να εκδικηθούνε ένα άλλο γνωστό τράουλλο!).

Anef_Plaisiwn
Πέμπτη 28/2/2008 – 8:05 π.μ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...

Ase...nomizw oti ta dika mou ta adimosiefta sxolia ta filaei kai ta denei me kokkino fiogko sto kouti twn papoutsiwn, sto ermari me to aftografo tis vissis ston kathrefti
:PPPPP (btw den exw tipota me ti ginaika alla me kati voutiroxlexledes san ki afton )

@anef..nomizw oti stin kashoua me ton kokkino fiogko forei se tsiai sena! kalosorises re! Kai nomizw oti exei kai allous pollous ekei mesa!

Alithia pos kai de se esteile kai sena na malakisteis? afto sinithizei otan tou leipoun epixeirimata. (Mporei kai afto na sinithizei na kanei o idios-opos paradextike se ena post gia tin efiviki tou ilikia:P).

Kai ase pou tis paparologies tou akoulothei kai mia xorodia PANTA anonimwn korouwn , pou simfonoun me tis apopseis tou -asxetws an aftes lene oti oi ginekes den kanoun gia tipota allo para gia skevi idonis kai oti sigkekrimena "opote eide kapoia diaforetika ton apogoitefse".....kai aftes -an ipothesoume oti iparxoun "aftes" kai den einai o idios pou ta grafei....simfonoun!!!!!!!! kai malista isxirizontai oti oses den simfonoun me to parapanw einai "koultouriares pou den thorkountai"!!!! (egw twra tha eprepe na klaiw stin kashoua mou kai na straggalizomai me ton fiogko:PPPPP)

Pos ton elegan ton pappou sou re Leksi?

Lexi_penitas είπε...

Ησαΐα, Δοκισις

Ανώνυμος είπε...

@ Δοκησίσοφη,

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το παιδί (τον Anti-Christos), αλλά ούτε και τις συνήθειες του (συμπεριλαμβανομένων και των ερωτικών) αλλά ούτε και τα χόμπις του!
Περιήλθε στην αντίληψη μου και η παρουσία του στην blogόσφαιρα (και γενικότερα η ύπαρξη του) μετά από τη αναφορά που έκανε ο Lexi_Penitas για το περισπούδαστο κείμενο (του εν λόγω κοπελιού) με τον κολω-νακιώτικο τίτλο “Κομουνί τα κάναμε!”.
Να βρω λίγο χρόνο και θα το μελετήσω κι αυτό το φαινόμενο.

Anef_
Παρασκευή 29/2/2008 - 1:32 μ.μ.

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη