17 Ιανουαρίου 2008

Τάσσος και οικιστική πολιτική

Και ο τραγέλαφος συνεχίζεται... Σήμερα που ο Τάσσος παρουσίασε το πρόγραμμα του για μια ισοζυγισμένη (τάχα μου) οικιστική πολιτική, σύμφωνα με τον έγκυρο δείκτη τιμών ακίνητης περιουσίας στη Κύπρο του BuySell, οι τιμές το 2007 αυξήθηκαν κατά 19,2%. Με λίγα λόγια ένα ακίνητο που στοίχιζε 100,000 την 1/1/2007, τιμώταν με 119,200 στις 31/12/2007. Εσένα πόσο αυξήθηκε το εισόδημα σου το 2007 αγαπητέ αναγνώστη;

Βεβαίως δεν είπε λέξη για την εκτόξευση των τιμών των ακινήτων στη διάρκεια της πενταετίας του. Τι να πει που αν οι γονείς δεν τσοντάρουν, η απόκτηση στέγης είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια. Πόσο άνετα νιώθεις νεαρέ αναγνώστη να πληρώνουν οι γονείς σου το χρέος του σπιτιού σου (λες και δεν πληρωσαν αρκετά για σένα;)

Αντί αυτού βέβαια ανακάλυψε τη νεα απατεωνιά για να παραμυθιάσει τους πρόσφυγες. Χωρίς καμιά επιστημονική προεργασία για μια τόσο σοβαρή πρόταση, έριξε στο τραπέζι τη "βαρέλλα" (λόγω του θορύβου που προκάλεσε) της μεταφοράς συντελεστή από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Δεν ντρέπεσαι αγαπητέ αναγνώστη να επανανεκλέξεις ένα αποδειγμένα ψεύτη και λαοπλάνο για προεδρο σου;

Δεν βρέθηκε κανένας να τον ρωτήσει: Τι διαφορετικό θα κάνετε στη νέα πενταετία έτσι που το διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στη Λεμεσό να μειωθεί από τις 120,000 που είναι σήμερα; Θα προστατεύσετε τον μισθοσυντήρητο με τον ίδιο τρόπο κύριε πρόεδρε όπως το κάνατε μέχρι τώρα; Δεν πάτε καλύτερα σπίτι σας κύριε πρόεδρε;

Και επειδή αγαπητοί αναγνώστες δεν θα πάει μόνος του, ας τον στείλουμε εμείς.

Τα ποσά είναι σε λίρες Κύπρου

12 σχόλια:

Greekstories είπε...

Οπως αναφερα επανηλειμενως ειμαι γενικα ατοποθετηστος οσον αφορα τα πολιτικα στην Κυπρο. Αλλα θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση για χαρη της συζητησης ...Ασ πουμε οτι συμφωνω με ολα οσα γραφονται εναντιον του Τασσου (και τα περισσοτερα ειναι για να ειμαστε ειλικρινεις αληθεια). Ποιος εχει τα προσοντα, τα κοτσια και τις χειροπιαστες μελετες για να αλλαξουν ολα αυτα που εχουν χειροτερεψει απο τους υποψηφιους. Και δεν αναφερομαι στο Κυπριακο, γιατι αυτο ειναι αλλο θεμα ευρειας και αιωνειας συζητησης...

dokisisofi είπε...

Ti rotas tora kai si re greekstories!
kaneis den prokeitai na sou apantisei giati ipotithetai oti oloi einai oudeteroi mexri apodeiksews tou antithetou. To opoio distixws kathe 5 xronia apodeiknietai pos den einai kai toso antitheto me tin sapila pou mas kiverna.
Pantos ego xoris fovo kai pathos dilono oti an theloume allagi tote i lisi einai OUTOPOS.
poli kalimera sas.

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi_penitas,

Αναφορικά με το προεκλογικό πυροτέχνημα (ή την “βαρέλλα”, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλείς εσύ) του επιτελείου Παπαδόπουλου, για μεταφορά συντελεστή από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, που ετοιμάστηκε (ως φαίνεται) μετά από έμπνευση του μέγα πολεοδόμου Συλλούρη (φυσικά ο ίδιος ο Παπαδόπουλος δεν είναι άμοιρος ευθυνών), έχω γράψει ένα σχετικό κείμενο το οποίο ήδη αναρτήθηκε στο blog το proletariakon.
Εδώ απλά (και ως συμβολή στη συζήτηση) να παραθέσω ένα κομμάτι (από το εν λόγω κείμενο μου) που αφορά τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και τη στάση των Οικολόγων για την εν λόγω “βαρέλλα” (όντως έφκαλεν πολλίν κατσιαρισμό – θόρυβο).

«Σε σχέση με το περιβάλλον απλά να σημειώσω ότι …» (με τη μεταφορά συντελεστή από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές) «…τούτο θα επιβαρυνθεί σε συγκεκριμένες περιοχές σημαντικά με νέα κτίσματα (ή προσθήκες) λόγω της αυξημένης δόμησης (που θα προκύψει λόγω της μεταφοράς συντελεστή από τα κατεχόμενα) αλλά θα δημιουργηθεί και μια πολεοδομική ακαταστασία (ένα αλαλούμ) ένεκα της αναγκαιότητας για τροποποιήσεις στις πολεοδομικές ζώνες.» (Δηλ. ο σημερινός πολεοδομικός σχεδιασμός θα πάει περίπατο).
«Διερωτούμαι γιατί οι συνήθως λαλίστατοι Οικολόγοι “ποιούν την νήσσα” τζιαι εκατάπιαν τη γλώσσα τους στην προκειμένη περίπτωση. Δεν έχουν άποψη; (Τι λένε οι σύντροφοι Περδίκης και Άθως Αγαπητός που τελευταία έχουν κάνει και παρεμβάσεις στο blog “Προεδρικές”);»

Anef_oriwn
Σάββατο 19/1/2008 – 11:23 π.μ.

MonachusX2 είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει μόνο η 5ετία του Τάσσου (με την στήριξη του ΑΚΕΛ) για το γεγονός ότι οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Φταίει (και)το ότι δεν λύθηκε το κυπριακό και έγιναν τα παλιοχώραφα του Τσεριού, του Δαλιού και λοιπών περιοχών, χρυσάφι και το ότι οι ντιβέλοπερς, με την ανοχή του κράτους (ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος) θησαυρίζουν ανενόχλητοι. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση, θα μπορεί στο εξής ένα νεαρό ζευγάρι να αγοράσει ένα διαμέρισμα, χωρίς να είναι αναγκασμένο να πληρώνει δόσεις μέχρι την σύνταξη του. Δεν με έχει πείσει γι' αυτό ούτε ο Κασουλίδης, αλλά ούτε και ο Χριστόφιας. Ο δεύτερος είχε το υπουργείο Εσωτερικών (και Κτηματολογίου) για 4,5 ολόκληρα χρόνια. Έκανε μήπως κάποια ανατροπή;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ούτοπος εν απλά γραφικός τζιαι ηλίθιος.
Εν έσιη κάν ιδέα τί θέλει να κάμει τζιαι πως να το κάμει.
Τζίνοι που λαλούν οτι τον υποστηρίζουν, εν επειδή ξέρουν ότι εν έσιη τσίανς να φκεί.
Καλύτερα κάποιος που έσιη καινούργιες ιδέες,αλλα που να εν κοντά στην πραγματικότητα.
Οι να κάμει τες πόλεις,όπως τες είχαν οι Αθηναίοι πριν 3000 χρόνια..
Για αναχρονισμούς τζιαι αρχαιολογίες μινήσκουμε τζιαι με τον Μουττόπουλο

haha είπε...

δυστυχώς θα περιμένουμε το πόρισμα της νεκροψίας όπως συνήθως

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=TB1Ok7QkSgU

Mh Xeirotera είπε...

Na paei spiti tu, alimono, omos kapote (isos apo enstikto autosintirishs giati o pessimisths eautos mu, mu leei oti tha epaneklegei) skeftome oti isos na tu aksizei na epaneklegei gia na dei na oloklironete h katastrofh pou exei dromologithei apo thn proth tu pentaetia. Na kathete, me to alazoniko tu yfos (pu distixos kanenas epikinoniologos den apedixthi ikanos na katevnasei) epi thronu doksis ke na ta vlepei ola na katarreun... Yparxei mia tragikh dikeosinh mesa s' auto. H dikeosinh afora auton, h tragikotita emas.

(geia su Giannh!)

Ανώνυμος είπε...

Anef
Βλέπω δεν χάνεις "στοτσιά" για να δείξεις παντού τα αισθήματα σου σε βάρος μας...
Απάντησα σου σε άλλα 2 blog, απλά να σου επαναλάβω ότι οι ψευδο-αριστερές σου ιδέες δεν σου επιτρέπουν να λες ότι θέλεις. Και είπαμε και αναλύσαμε την εξαγγελία για την μεταφορά του συντελεστή δόμησης από τα κατεχόμενα.
Αν εσύ δεν "παρατηράς" καλά, δεν φταίμε εμείς...

Άθως

Ανώνυμος είπε...

Άθω Αγαπητέ,

Μόλις εντόπισα και το εδώ σχόλιο σου που αναφέρεται στο άτομο μου και στις θέσεις που εξέφρασα και σ’ αυτό το blog για τους συντελεστές δόμησης (για τη μεταφορά τους από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές). Sorry αν σου έχω διαταράξει την ησυχία με τα μέχρι τώρα γραφόμενα σου και για τη φασαρία που έχεις μπει για να μου απαντάς. Αυτή τη φορά θα απαντήσω με στυλ και ύφος παρόμοιο του δικού σου σημειώματος (και όχι ήπια όπως έχω ήδη απαντήσει στο Proletariakon blog). Όμως εκτός από το Proletariakon και αυτό το blog σε ποιο άλλο blog ασχολήθηκες με τα λεγόμενα μου αφού μου αναφέρεις ότι “ … απάντησα σου σε άλλα 2 blog”;
Παρεμπιπτόντως ο εδώ blogοδεσπότης Lexi_Penitas έγραψε κι αυτός κάτι για τους συντελεστές δόμησης. Πιο συγκεκριμένα λέει ότι … “Αντί αυτού βέβαια ανακάλυψε” … (σημ. ο Παπαδόπουλος) “… τη νεα απατεωνιά για να παραμυθιάσει τους πρόσφυγες. Χωρίς καμιά επιστημονική προεργασία για μια τόσο σοβαρή πρόταση, έριξε στο τραπέζι τη "βαρέλλα" (λόγω του θορύβου που προκάλεσε) της μεταφοράς συντελεστή από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές”… Αλλά φαίνεται πως μόνο μαζί μου τα ‘χεις και τις ψευδο-αριστερές μου ιδέες. Όμως ουδέν πρόβλημα. (Μήπως τούτες οι ιδέες μου είναι προϊόν κάποιας ψευδο-συνάντησης με ψευδο-αριστερούς που ζουν κάτω από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων δηλ. στο ψευδοκράτος;) Αλλά δεν το ξέρα ότι έπρεπε να ζητήσω (εκ των προτέρων) την άδεια σου για το που θα γράψω τις σκέψεις μου. Απολογούμαι για την παράλειψη μου. Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί!
Τώρα αν την κρίση και την κριτική τη δικιά μου την παίρνεις αρνητικά και στραβά (φαίνεται σας μπόλιασε ο Τάσσος με την ικανότητα του για το αλάθητο) πρόβλημα δικό σου είναι. (Δεν κατάλαβα όμως πως ταιριάζει η κυπριακή λέξη “στοτσιά” που καταδέχτηκες να χρησιμοποιήσεις εδώ; Τι είναι η “στοτσιά”);
Τέλος επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε έχω την πρακτική δυνατότητα να παρακολουθώ όλο τον Τύπο, θα παρακαλούσα να μου δώσετε τα links για να βρω τα άρθρα σας τα σχετικά τους συντελεστές δόμησης.

Anef_oriwn
Δευτέρα 28/1/2008 – 10:00 μ.μ.

Unknown είπε...

Μα που είσαι;;;; Αργείς και λείπεις! Άντε....

kyriakos είπε...

@ mh xeirotera

oraia h prooptikh sou file ligo mazoxistikh fysika alla oraia,,

omos h alh8eia einai oti h istoria edi3e oti osoi katastrepsan tis xores tus paramenoun panta ametanoitoi

blepe xounta patako sampson dalida
ktl

ama ftasei kaii gerasei to plasma.. epie

dame ekeinos pu odigouse to tanks sto polytexnio dhlwse se prosfath sinentey3h tou oti den etsilise kanena an8rwpo me to tanks tu..


..apla ere3e pu panw tous
ase mas re file mu.. kanenas pu ekeinous pu ton psifizoun den 8a anagnwrisei to la8os tou..

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη