11 Ιανουαρίου 2008

Λουκέτο στο Καταφύγιο Ζώων

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί από email σε email και μέσω sms η εξής ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύω, για όσους νοιάζονται:

Τέλος του μήνα θα κλείσει το καταφύγιο ζώων του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων και θα θανατωθούν τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί. (100-120 σκύλοι και 30 γατάκια). Tα έξοδα ανέρχονται σε 1,500 λίρες το μήνα. Βοηθήστε όπως μπορείτε. Για πληροφορίες Τούλα Πογιατζή, υπεύθυνη του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων, στο τηλ. 22350530.


Η απλή μου απορία είναι γιατί το κράτος δεν βοηθά με ένα τόσο μηδαμινό ποσό μια ομάδα ανθρώπων που για χρόνια παλεύουν να βγάλουν τη Κύπρο από τον αναχρονισμό. Στο τομέα της προστασίας ζώων είμαστε πίσω έτη φωτός. Νοιάστηκε κανείς;

11 σχόλια:

Greekstories είπε...

Καλημερα μας και καλη σου χρονια Λεξη. Ελπιζω να περασεσ καλα και να ξεκουραστηκες.

Οσο αφορα το αρθρο σου: Γιατι να νοιαστουν οι Κυπραιοι για τα ζωα; Το πιο βασικο ειναι να ριξουν εκατομυρια στις προεκλογικες εκστρατειες. Ειμαστε ανεκαθεν καθαρματα...

Marlen είπε...

"Ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα"
Μαχάτμα Γκάντι

dokisisofi είπε...

Θέλω να πω ότι τα σκυλάκια των καταφυγίων δεν έχουν την υπεροπτική συμπεριφορά των υπόλοιπων κατοικιδίων, είναι καλόβολα, δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν την ανάγκη τους στο σπίτι, είναι αγαπούλλικα και παρ'ότι μελαγχολικά, είναι αξιαγάπητα, δεν είναι αζουλιάρικα και δεν πρόβλημα έχουν όταν είναι μαζί με άλλα. Έχουν επίσης συνηθίσει την ξηρή τροφη και δεν δημιουργούν πρόβλημα. Μπορώ να σας το εγγυηθώ καθώς 2 από τα 3 σκυλιά μου είναι απο καταφύγιο.
Παροτρύνω τον καθένα και την καθεμιά να πάρει την απόφαση να γλυτώσει έστω έστω ένα σκυλάκι ή γατάκι. Δε θα κάτσω να αντικρούσω εδώ επιχειρήματα των "μισοσιήλλιδων" (αλήθεια μόνο στα κυπριακά υπάρχει τέτοια λέξη), γιατί το έχω κάνει και σε παλαιότερο μου ποστ άλλωστε. Απλά θα πω ένα επιχείρημα που ταιριάζει γάντι στην φιλοσοφία του Κυπραίου: "" κοπέλλια εν μούχτιν!!!"
Όσο για τις κυρίες/δεσποινίδες που "ανακατσιούν" και τους κυρίους που θέλουν ράτσες μόνο και κυνηγετικούς, δε νομίζω να έχω τη διάθεση καν να απευθυνθώ σ'αυτούς: "Ανακατσιώ"...

Υ.Γ. Να πώ μόνο ότι ο Ζήνωνας ο Κιτιευς, ο στωικός φιλόσοφος, είπε κάποτε ότι "οι στροφές που παίρνει το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τον πατέρα του, είναι οι ίδιες με αυτές που παίρνει όταν σκοτώνει αναίτια ένα σκύλο".

stalamatia είπε...

Τωρά δηλαδή οι ζωώφιλοι που τα φρόντιζαν όλο το καιρό θα τους κάνει καρδιά να τα θανατώσουν?
Η Δοκισισοφη δίνει το καλό παράδειγμα για αυτούς που θέλουν σκύλο ή γατί να πάνε να πάρουν είναι και μούχτι πετάνε που πετάνε τα φαγιά στη Κύπρο γιατί τους πέφτει βαρύ για δεύτερη φορά να φάνε το ίδιο τουλάχιστο να το τρώει το σκυλάκι πάλε μούχτι τους έρχετε.
Ότι μερικοί θα με περιλάβουν που έγραψα ότι πετάνε το φαί το ξέρω ,τώρα με το ευρώ θα το σκέφτονται να το πετάξουν οπότε σκυλάκια μου θα σας φάι το ευρώπουλο.

Lexi_penitas είπε...

Έχεις δίκαιο ρε Δοκισήσοφη. Στην Κύπρο ακόμα και την αγάπη προς τα ζώα πολλοί τη συγχύζουν με το λαϊφσταϊλ της μάρκας και του show.

Το πρώτο μας σκυλί ήταν από καταφύγιο και το δεύτερο εγκαταλειμμένο. Και τα δύο είναι μείγματα από διαφορετικές ράτσες, πανέξυπνα και αξιαγάπητα

Ανώνυμος είπε...

Γεια!

Έχω φίλους μου που ασχολούνται με το ΣΠΖ και μας είπαν τι γίνεται 'μέσα'.

Το κράτος δεν κάμνει τίποτε. Επήαν να ζητήσουν βοήθεια και στους υποψηφίους και ούλλοι τους είπαν ένα "ηχηρό" Ο-Χ-Ι πλην του ενός που τους είπε πως εν θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης μου είπαν ότι κανένας δεν δέχεται να κάμει τις δουλειές που χρειάζονται στο καταφύγιο μιας και εν πολλά ξιμαρισμένες ( ελπίζω να με πιάνετε...). Ακόμα και με μισθό εν δύσκολο να βρεις άτομα που πραγματικά να νοιάζονται.

Τζαι εν νεν τζαι πολλά εύκολο να καθαρίζεις/ταΐζεις τόσα ζώα...

Ανώνυμος είπε...

mono sth prostasia zwwn eimaste eth fwtos pisw?
apovolh skyvallwn? prostasia perivallontws? paidia? ppff..
hmouna kupro gia kapoies meres kai eixa ena monimo agxos mhn me fan ta skoupidia petagmena apo dw ki apo kei,mesa se xwrafes,mprosta apo spitia ktl...

sto banana republic mas pou to len kypros exoume polla pswmia na fame akoma...an den "ksiliftoume"

zappa είπε...

Na endiafer8oun gia ta tetrapoda???

Edw gia ta ypoloipa dipoda (san olous emas de dinoun dekara. Deite ti kanoun me ka8e kakomoirh pou erxetai edw na zhthsei politiko asylo.
Deite ti legane gia tous 7 tou ntepozitou, ti legane (malista an8rwpoi pou imish mou einai aristeroi) gia tous 120 ths plateias eleu8erias (me prwto kai kalytero ekeino to iero teras ths Kypriakhs Aristeras ton Lilhkka), kai meta skefteite..... Ean apaksioun na boh8hsoun AN8RWPOUS pou exoun anagkh, tote giati skata na to kanoun gia zwakia?

Banana Republic Cyprus είπε...

Δεν ξέρω αν αληθεύει, και το τονίζω αυτό, αλλά άκουσα πως η ιδιοκτήτρια του καταφηγίου δεν δέχεται να αναλάβει άλλος το καταφύγιο για δικούς της προσωπικούς λόγους.
Πέραν αυτού που μπορεί να είναι και απλά φήμες και ασύστολα ψέματα, εγώ θέλω να στρέψω το ερώτημα σου φίλε Πένητα προς τους οικολόγους... Βρήκε ώρα ο Περδίκης να ρωτήσει τον Τάσσο αν μπορεί να δώσει λίγες...χωροχιλιάδες από τα εκατομμύρια που έχει για να γλιτώσουν τα ζώα ή ασχολείται μόνο με το αν βάζει αφίσες στον δρόμο ο Χριστόφιας και ο Κασουλίδης;
Ντροπή μας γενικά σαν κοινωνία αυτό που πάει να γίνει. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αγαπούν τα ζώα. Οι περισσότεροι κάτοχοι ζώων, είτε τα έχουν κλειδομένα μέρα-νύχτα σε κλουβιά μέχρι την Κυριακή που θα πάνε κυνήγι, άλλοι τα χτυπούν και τα βασανίζουν για να νιώθουν ανώτεροι από τα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν και άλλοι απλά τα αγαπούν για είναι... ακριβές ράτσες. Λίγοι είναι που τα αγαπούν πραγματικά... τι να πει κανεις

dokisisofi είπε...

Pantos mia kai to anaferete,otan prin 3-4 xronia ginotan logos gia ton "peri skilou nomo" (ate asixtir ekopsan mas tin kkele mas), eixe se ena kanali mia sizitisi kai sto panel itan nomizo touti tis prostasias zoon. Eixa sokaristei apo tin prospatheia tis na mas peisei oti "prepei na katharisoun oi dromoi apo ta adespota", na steironontai gia na ksiliftoun oi skilles kai ousiastika den eixe ferei antidrasi sto na thanatonontai sto ktiniatreio osa "pleonazoun" kai den ta psaxnei kaneis sta katafigia. Me tin nootropia tou kipreou pou petassei ta skillakia stous 5 dromous otan megalosoun kai den ta theloun ta mora diafono vevea. To oti stin Kipro den agapa o kosmos ta zoa einai iliou faeinotero. Alla
perimena perissoteri evaisthisia sto thema tis ektelesis zoon, ti stigmi pou opos kai i idia paradextike kata ti thanatosi tous me enesi pethainoun me frixtous ponous kai vgazoun kravges pou otan tis akousei kaneis trellainetai. An thimamai kala eixan kataggelthei kai oi periptoseis pou topothetountan stin klivano kai kaigontan zontana akomi zoa.
"Kipros, i nisos twn ag(r)iwn"...

rocknsane είπε...

agaphte le3hpenhta, to 8ema exei polu perissoteres diastaseis k ena orgiwdes 8a elega paraskhnio (etsi gia na fainetai oti kati mas menei apo thn paranoia twn eklogwn :p) to opoio ousiastika anaferei oti prosfer8hkan diaforoi na voh8hsoun, k epishmoi foreis, k aplos kosmos, alla agnwstai ai voulai ths upeu8unhs tou katafugiou.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη