8 Ιανουαρίου 2008

Εσύ τι αποφάσεις πήρες για το 2008;

Μάνα μου ρε, άνοιξα το κομπιούτερ τζιαι ήβρα το μπλογκάκι μου παραμελημένο, και λουσμένο στο κλάμα. Καιρός να βάλουμε μπροστά τη μπλογκοπαραγωγή σκέφτηκα. Άσε που η επικαιρότητα των πρώτων ημερών του 2008 υπόσχεται πολλά φαιδρά έως και χαζά που θα κρατήσουν την παραγωγή σε ψηλά επίπεδα. Εύχομαι σε όλους τους μπλογκερς καλή χρονιά και στο Κυπριακό λαό απαλλαγή από τον αναχρονιστή Πρόεδρο και την αλαλούμ συναιπαρτζιά που τον πλαισιώνει. Ας δούμε κάποια από τα φαιδρά έως χαζά δρώμενα των πρώτων ημερών ενός χρόνου που υπόσχεται τουλάχιστον ταλαιπωρία των φαιών κυττάρων μας.

Όπως πολύς κόσμος το συνηθίζει, έτσι και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κατά κόσμο Ττόμης Ββου, πήρε κάποιες αποφάσεις τις οποίες θα υλοποιήσει στη διάρκεια του καινούργιου χρόνου. Μια από αυτές τη πήρε από κοινού με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, κατά κόσμο Τάσσο. Βέβαια δεν μας είπε αν συναντήθηκαν και προβληματίστηκαν, αν μίλησαν από το τηλέφωνο ή αν εκεί στη προκυμαία της Λεμεσού την ώρα που βάφτιζε τον σταυρό στα κρύα νερά γύρισε και είπε του Τάσσου. "Τι λες Τάσσο μου, δεν πάμε στη Κερύνεια για τον αγιασμό των υδάτων του χρόνου;" Και αυτός του απάντησε "Και δεν πάμε;"
Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο η υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου. Όμως το να θεωρείς κάποιο βλάκα έχει και ένα όριο. Που αν το ξεπεράσεις κινδυνεύεις να προδοθείς και να ρεζιλευτείς. Αυτό το τόσο ταιριαστό κατά τα άλλα ζευγάρι, δεν καταλαβαίνει από όρια. Νομίζει ότι ο νους μας εν μες το κοκκονόσυκο. Δεν εξηγείται αλλιώς η φοβερή δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι "αποφασίσαμε με το Πρόεδρο ότι φέτος θα λύσουμε το Κυπριακό και του χρόνου τα Φώτα θα κάνουμε τη τελετή στη Κερύνεια." Τα συμπεράσματα και οι συνειρμοί δικοί σας.

Κάποια άλλα καλόπαιδα του Δράσις και της ΕΦΕΝ το είδαν αλλιώς το πράγμα. Ζήλεψαν τη φήμη του Ματσάκη. Κουβαλώντας Ελληνικές σημαίες (κουρέλια τις καταντήσαμε στη νήσο των Αγίων), πήγαν να κάψουν τις βάσεις του θανάτου. Τα καλόπαιδα μας λένε ότι με συνθήματα "Φωτιά στις βάσεις, τέρμα οι αποφάσεις" έκαναν ειρηνική (χαχαχα) πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη πολιτική των Βρετανών στο Κυπριακό. Οι σημαίες έγιναν πολεμικά όπλα με τα οποία κτυπούσαν τους εξοπλισμένους αστυνομικούς των βάσεων. Καταλαβαίνετε ότι μετά τη "μεγαλειώδη" εκδήλωση μερικών δεκάδων ανεγκέφαλων "ελληνόψυχων" αγωνιστών φοιτητών η Μεγάλη Βρετανία ανέκρουσε πρύμναν και από τώρα και στο εξής θα υποστηρίζει με θέρμη τις Τασσικές θέσεις στο Κυπριακό. Κούνια που μας κούναγε....


Τελευταίο άφησα το ξέσπασμα των νεολαίων του ΔΗΣΥ που έκαναν έξω φρενών ακόμα και το Νίκο Αναστασιάδη. Τι το ήθελαν αυτό το "Η Κύπρος είναι Ελληνική" τη στιγμή που στο κόμμα τους αγωνίζονται να πείσουν ότι αγωνίζονται για μια Κύπρο ομοσπονδιακή όπου Ε/Κ και Τ/Κ θα ζουν ειρηνικά. Ας αποφασίσουν τι θέλουν και ας μας το πουν. Και καλά οι νεολαίοι που έχουν το ελαφρυντικό ότι βράζει το γαίμαν τους. Αυτή η αγγούρα του Κασουλίδη που διερωτήθηκε αν το σύνθημα είναι εθνικιστικό που στόχευε; Αχ ρε Γιαννάκη κάπου έχεις συγχύσει τα πράγματα. Θέλεις να γίνεις Πρόεδρος της Ελληνικής Κύπρου ή της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας;


Με αυτά και με άλλα καλωσορίσαμε το 2008 αγαπητοί αναγνώστες. Ελπίζω οι δικές σας αποφάσεις να είναι φιλόδοξες μεν, ρεαλιστικές δε και να πραγματοποιηθούν έτσι που εσείς επιθυμείτε!

8 σχόλια:

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Ηταν σέτ με την απόφαση για στρογγυλοποίηση της τιμής του αγιασμού προς τα κάτω?

καλή χρονιά νάχουμε

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλώς τον. Έλειψες μας μεγάλε!

Ανώνυμος είπε...

Welcome back! Προσωπικά αποφάσισα να πάω να πέσω στην θάλασσα να μαζέψω το σταυρό που θα ρίξουν οι δύο μεγάλοι ηγέτες μας.

Ανώνυμος είπε...

Εν ωραία να είσαι προβληματισμένος Κυπρέος.

Το πως μπορεί το εθνικό μας θέμα να εξακολουθεί μετά από τόσα χρόνια να παραμένει ίδιο αλλά πάντα να συνοδεύεται από τον παράγοντα 'έκπληξη', είναι συγκλονιστικό.

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

Welcome home :x

stalamatia είπε...

Μονάχους
Σαν τη Βουγιουκλάκη στη Μανταλένα.
Πένητα
Θέλεις να πεις είπαν έτσι πράμα?
Τι πάει να πει αποφασίσαν φέτος να λύσουν το κυπριακό?τα προηγούμενα χρόνια απλώναν τραχανά και δεν ευκαιρούσαν? μα επελλάνα τέλια.:O

Candy Candy είπε...

Με το «γεια σας» τα λες ωραία και πάλι Λεξιπένητα!! Το θέμα είναι μέχρι το Φλεβάρη(και οχι μόνο)να δούμε «αγγούρες» που εν να ακούσουμε ή που εν να φάμε καλύτερα…με το συμπάθιο κιόλας…

Lexi_penitas είπε...

Καλώς σας βρήκα και πάλι. Το διάλειμμα τελείωσε. Τα κεφάλια μέσα :)

Ρόαμ, δεν πρόλαβες να βάλεις το σχόλιο και ήρθε η by far μεγαλύτερη αγγούρα. Ο Τάσσος έβγαλε στο ξεπούλημα το συντελεστή δόμησης. Δικαιώθηκες δυστυχώς.

Σταλαματία, έτσι είναι ακριβώς. Τα κοπέλια ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ. Αν δεν το κατάλαβε κανείς το επαναλαμβάνω, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ!

Ψυχία, πίστεψε με αν μείνουν αυτοί στην εξουσία ούτε η πλήρης καταστροφή δεν θα είναι έκπληξη για μένα.

Μονάχους, θα πουντιάσεις κορίτσι μου. Εκτός και αν σε προστατέψει η ευλογία του Ττόμη

Ασέρας, το μπλογκ μου το θεωρώ τη μικρή μου έπαλξη. Δεν κάνει να μένει πολύ καιρό αφύλακτη.

Δεντροχελίδονο, δεν είναι παράδοξο αλήθεια που μια απλή λέξη κατάντησε τόσο ύποπτη; Από το καλοκαίρι ξεκίνησε το πλιάτσικο για να μην κατηγορηθούν κάποιοι ότι έκαναν στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω με την έλευση του Ευρώ. Άσε που δεν τους έφτασαν οι αδικαιολόγητες αυξήσεις. Και στρογγυλοποίησαν οι άνθρωποι. Και φτάσαμε να μισούμε την καημένη τη λέξη.

Greekstories είπε...

Ελπιζω να σε δω σρην Κυπρο στις εκολγες για να τα πουμε απο κοντα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη