4 Δεκεμβρίου 2007

Αποζείν από κέρδη πορνείας

Φίλε, είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει πολλές φορές τη πιο φράση. Κάθε φορά ο νους σου πάει σε κάποιο προαγωγό που πιθανότατα κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση κάποιας γυναίκας, συνήθως αλλοδαπής. Και όμως αυτό το νέο κατηγορητήριο δεν στρέφεται εναντίον κάποιου κοινωνικού παράσιτου από τα πολλά που εκτρέφει η κοινωνία μας. Απαγγέλλεται εναντίον ΟΛΗΣ της κυπριακής κοινωνίας ως ένοχης και συνένοχης για την εκπόρνευση χιλιάδων γυναικών κάθε χρόνο.

Το κατηγορητήριο δεν αναφέρει εσένα και μένα ονομαστικά, αλλά μη προσπαθείς να βγάλεις την ουρά σου απέξω. Οι κατηγορίες συνοδεύονται από ατράνταχτες αποδείξεις και τεκμήρια για τη συνενοχή μας. Κάποτε είχαν χαρακτηρίσει τη μικρή μας πατρίδα σαν την πόρνη της Μεσογείου για λόγους εντελώς άσχετους με τη γενετήσια πράξη. Σήμερα την κατηγορεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα σαν τον προαγωγό της Μεσογείου. Για του λόγου το αληθές, να και το κατηγορητήριο.

-Η "Ευρωπαϊκή" Κύπρος είναι διαμετακομιστικός σταθμός για 2000-3000 γυναίκες το χρόνο, από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που μεταφέρονται εδώ για σκοπούς πορνείας. Με διαφημίσεις στο τύπο των χωρών προέλευσης τους, οι διάφοροι ατζέντηδες υπόσχονται αξιοπρεπή εργασία σαν χορεύτριες στις κοπέλες, οι οποίες στη προσπάθεια να ξεφύγουν από τη φτώχεια τσιμπούν το δόλωμα. Γιατί η Κύπρος χρειάζεται τόσες καλλιτέχνιδες; Για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού της;

-Η "Ευρωπαϊκή" Κύπρος προμηθεύει τις γυναίκες αυτές με ειδική βίζα "καλλιτέχνιδας" η οποία έχει ισχύ 3 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης. Η βίζα εργασίας των καλλιτέχνιδων δεν εκδίδεται από το υπουργείο εργασίας, αλλά από την υπηρεσία αλλοδαπών του υπουργείου εσωτερικών. Γιατί η εργοδότηση κάποιου να είναι θέμα που χειρίζεται μια υπηρεσία που εργάζεται σε μόνιμη βάση μαζί με την αστυνομία και όχι το υπουργείο εργασίας;

-Το υπουργείο εσωτερικών προμηθεύει τις κοπέλες με ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο ανάμεσα σε άλλα πληροφορεί τη κοπέλα ότι "ο εργοδότης της υποπίπτει σε ποινικό αδίκημα αν την εξαναγκάσει σε πορνεία, ή αν την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ή με άλλο τρόπο. Γιατί μια εργαζόμενη πρέπει να προειδοποιείται από το υπουργείο να προσέχει ώστε να μην τη προάγει ο εργοδότης της σε πορνεία;

-Οι γυναίκες εργοδοτούνται αποκλειστικά σε καμπαρέ σαν "χορεύτριες" και σε μπαρ σαν μπαργούμεν. Οι πελάτες των μαγαζιών αυτών είναι αποκλειστικά άνδρες, (ο αδελφός σου, ο πατέρας σου, ο άνδρας σου, ο φίλος σου, ο γείτονας σου, ΕΣΥ!). Οι πελάτες των καμπαρέ μπορούν να πληρώσουν τη "χορεύτρια" να "χορέψει" ουσιαστικά γυμνή, στη θέα των υπολοίπων θαμώνων του μαγαζιού, στα γόνατα τους. Αγοράζοντας της δε, αριθμό υπερτιμημένων ποτών ή πληρώνωντας απευθείας το τίμημα στον εργοδότη μπορούν να την πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Γιατί επιτρέπεται και θεωρείται νόμιμος ο εξευτελισμός της γυναίκας από τους "ευυπόληπτους" άνδρες της κοινωνίας μας; Και μην μου πείτε ότι οι θαμώνες είναι μόνο "αποβράσματα"

-Η "Ευρωπαϊκή" Κύπρος έχει περίπου 120 καμπαρέ που το καθένα εργοδοτεί 10 "καλλιτέχνιδες". Άλλα τόσα μπαρ που εργοδοτούν από 3-4 μπαργούμεν. Οι κοπέλες αυτές διαμένουν σε διαμερίσματα που τους παρέχουν οι εργοδότες τους, τα οποία είναι υπό συνεχή φύλαξη από μπράβους. Ο χρόνος που μια κοπέλα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερη είναι αυστηρά περιορισμένος. Αν παραβεί το ωράριο της υπόκειται σε κυρώσεις. (Αποκοπή μισθού κλπ) Οι απειλές για αποκοπή από τα δεδουλευμένα είναι και το αρχικό μέτρο πίεσης μέχρι η κοπέλα να συγκατανεύσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πελάτες. Αν δεν δεχτεί τότε μπαίνει σε ενέργεια ακόμα και η σωματική βία. Γιατί ανεχόμαστε το κάθε απόβρασμα και τους μπράβους του να στερούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από συνανθρώπους μας μπροστά στα μάτια μας;

Και όλα αυτά συμβαίνουν εν γνώσει και με την ανοχή και πολλές φορές την κάλυψη του κράτους και της κυβέρνησης. Των εκλεκτών δηλαδή, που εσύ και εγώ επιλέγουμε να ηγηθούν της κοινωνίας μας και να προστατέψουν τους πολίτες της.

Θυμάσαι τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ κ Δώρο Θεοδώρου, που ξεστόμισε το ανεπανάληπτο "το 45% των γυναικών σ' αυτές τις χώρες ονειρεύονται να γίνουν πόρνες". Με λίγα λόγια, εμείς είμαστε αθώοι, αφού με τη θέληση τους εκπορνεύονται.

Θυμάσαι τον άλλο τον παλληκαρά υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Νικο Κόσιη, που έβγαζε και λογαριασμούς για τον τζίρο των καμπαρέ και τον υπολόγιζε σε 200,000 λίρες την ημέρα;

Είχαμε δηλαδή παραδοχή από τα πιο επίσημα χείλη, τους καθ' ύλην υπουργούς, ότι ΝΑΙ η Κύπρος ΕΙΝΑΙ κεντρο εκπόρνευσης χιλιάδων γυναικών, ενταγμένη στην αλυσίδα του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης γυναικών με σκοπό την πορνεία.

Δεν νομίζω να γνωρίζεις ότι οι σεβαστοί βουλευτές μας "αγωνίζονται" σκληρά από το 1998 για να ακυρώσουν με νόμο τη έκδοση βίζας για "καλλιτέχνιδες" αλλά ακόμα δυστυχώς δεν το κατάφεραν. Ποιος τους δένει τα χέρια;

Ασχολήθηκα με το θέμα με αφορμή την εκστρατεία που ανακοίνωσε η ΜονάχουςΧ2, αλλά και την αγανάκτηση μου για τη κατάντια μας, μετά που διάβασα το άρθρο της Financial Times που μας παρουσιάζει σαν τους κατόχους του χειρότερου ρεκόρ στην Ευρώπη σε σχέση με το trafficking.

Θα ακολουθήσει 2ο μέρος με άλλες παραμέτρους του θέματος.

5 σχόλια:

Greekstories είπε...

Οπως εγραψα και στην Μοναχους μια λεξη μονο... ΝΤΡΟΠΗ!

Και ντροπη για πολλα αλλα οχι λιγοτερο για το γεγονος οτι ακομα μια φορα αποδυκνειουμε ποσο πρωτογονη ειμαστε σαν κοινωνια και σαν ανθρωποειδη. Ποσο καταπιεσμενες φαντασιες και ορεξεις εχουμε σαν ανθρωποειδης ομαδα και ποσο ψυχανωμαλοι ειμαστε για να αρκουμαστε σ' εναν χορο απο δυο γυμνα βυζια και δυο γυμνα ποδια για να ικανοποιηθουν τα ενστικτα μας.

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα δεκαετιων κλειστης κοινωνιας, αρρωστου συντηρητισμου, λανθασμενης παιδειας και προσωπικης δειλιας να μιλησουμε για τις προσωπικες μας αναγκες και ελλειψεις.

Ειμαστε αξιοι της τυχης μας σε ολα τα επιπεδα...

Yiota είπε...

@greekstories

"Ποσο καταπιεσμενες φαντασιες και ορεξεις εχουμε σαν ανθρωποειδης ομαδα και ποσο ψυχανωμαλοι ειμαστε για να αρκουμαστε σ' εναν χορο απο δυο γυμνα βυζια και δυο γυμνα ποδια για να ικανοποιηθουν τα ενστικτα μας."

νομίζεις αρκούνται μονο σε έναν χορό ? εδώ γίνονται σοδομα και γομορα. Απλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια για να μην τους κλείσουν μέσα. Οι κοπέλες αναγκάζονται να ικανοποιούν τους στερημένους άντρες με πολύ περισσότερα από ένα απλό χορό με γυμνά πόδια...και το χρήμα πάει στον νταβατζή! Οι άντρες από την άλλη παντρεμένοι πολλές φορές, βγάζουν τα απωθημένα τους πάνω στις κοπέλες μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η στέρηση τους. Αντρας που δεν κουμαντάρει τη σύζυγο του σε όλους του τομείς είναι απλά άχρηστος. Και όσοι πληρώνουν για μια νύχτα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα σεξουαλικά τους γούστα είναι ανίδεοι και καθόλου άντρες. Το να πληρώνεις τον νταβατζή ( γιατί στην ουσία αυτόν πληρώνεις ) δεν σε κάνει άντρα αλλά ένα άβουλο ον. Και αυτά τα ολίγα για τους στερημένους παντρεμένους και άχρηστους :)

Greekstories είπε...

Χαλοου Γιώτα; Ξερω τι γινεται αλλα ειπα να το γραψω σε μια απαλη μορφη...Συμφωνω απολυτα μαζι σου

Sceptic Anonymous είπε...

Άρα έχουμε σεξουαλικό πρόβλημα στο σύνολό μας;

Εν πάση περιπτώσει συμφωνώ απόλυτα ότι το τί γινεται στην Κύπρο είναι απαράδεκτο και ότι δεν μας τιμά καθόλου, όπως ούτε και η νοοτροπίες που κουβαλούμε για οποιαδήποτε γυναίκα από χώρα του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

Οι γυναίκες βουλευτές και οι σύνδεσμοι γυναικών τι κάνουν; Γιατί αν περιμένουμε που τους άντρες ζήτω που καήκαμε.

Το άλλο θέμα που θέλω να θείξω τωρά που ο προεκλογικός αγώνας ζεστάθηκε για τα καλά θα ακούσουμε κανένα υποψήφιο να ασχοληθεί με τούτο το θέμα; Πολύ το αμφιβάλω.

Μόνο για το Κυπριακό ξέρουμε να μιλούμε, τα υπόλοιπα θέματα δεν υπάρχουν, δεν μας απασχολούν. Και ειδικά όσοι που μας αποκαλούμαστε αριστεροί και μιλούμε για εκμετάλλευση και τα ρέστα, τούτο είναι ίσως ένα από τα πιο σοβαρά θέματα καθαρής στυγνής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi_Penitas,

Πριν μερικές μέρες άκουσα από τι ειδήσεις ότι εξαρθρώθηκε σε χώρες του Αραβικού Κόλπου (ο κόλπος εδώ έχει γεωγραφική έννοια και όχι ανατομική), δίκτυο πορνείας (με εμπλεκόμενες ξένες κοπελιές – οι πιο πολλές σίγουρα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς το ξανθό εξασκεί μια σαγήνη στον αντρικό πληθυσμό και δη τον ανατολίτη).
Αναφορά γινόταν για το Ντουπάι, το Κατάρ και κάποιες άλλες χώρες της περιοχής που δεν θυμάμαι τώρα. (Ίσως και το trafficking να γινόταν μέσω Κύπρου). Διερωτηθήκατε καμιά φορά ποιοι ασχολούνται στην Κύπρο μ’ αυτήν την business και που συνήθως πρόσκεινται πολιτικά;
Ακούγοντας την είδηση διερωτήθηκα αν έχουμε και παγκοσμιοποίηση και σ’ αυτό τον τομέα της (παρα)οικονομίας (την πορνεία) καθώς δεν αντιλήφτηκα αν ήταν το ίδιο κύκλωμα που διαχειριζόταν την “επιχειρήση” σ’ όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Επίσης αναρωτιέμαι με την αυστηρότητα των ηθών καθώς του ελέγχου και της εφαρμογής των νόμων που υπάρχει σ’ αυτές τις χώρας πως αναπτύχθηκε αυτό το κύκλωμα … Μήπως κάποιοι κλείνανε τα μάτια (με το αζημίωτο φυσικά), για να μπορούν να ξεδώνουν έτσι οι πολλοί ξένοι που ζουν και εργάζονται σ’ αυτές τις χώρες!

Anef_ oriwn
Κυριακή 09/12/2007 – 3:56 μ.μ.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη