2 Δεκεμβρίου 2007

Το ΡΙΚ ξανά πρωτοπόρο στη διαίρεση του λαού

Δεν κουράζονται εκεί στο ΡΙΚ να προκαλούν κατάφωρα τα δημοκρατικά αισθήματα της κοινής γνώμης. Από τη χθεσινή Χαραυγή χωρίς άλλα σχόλια:

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στους διαδρόμους του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, μάρτυρας της αρρωστημένης νοοτροπίας μιας -ευτυχώς- πολύ μικρής μερίδας του πληθυσμού που δεν θέλουν τον κόσμο να γνωρίζει ότι Τ/κ και Ε/κ μπορούν να εργαστούν και συνυπάρξουν. Ασφαλείς πληροφορίες της "Χ" κάνουν λόγο για φιλοκυβερνητικούς κύκλους εντός του ΡΙΚ, που χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο στέλεχος επιχειρούν να εκδιώξουν τους Τ/κ εργαζόμενους, με το να μειώσουν τις απολαβές και ωφελήματα τους.

Το στερούμενο κάθε λογικής αιτιολογικό αυτής της αναχρονιστικής παρέμβασης είναι ότι οι Τ/κ δεν διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές επομένως δεν δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ίδια ωφελήματα με τους άλλους συναδέλφους τους. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα ωφελήματα που θέλουν να τους στερήσουν είναι ο τιμάριθμος και η άδεια ασθενείας. Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα υιοθετηθεί, το γεγονός και μόνο ότι κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν το εργασιακό καθεστώς στο ΡΙΚ και να δυναμιτίσουν την συνεργασία Ε/κ και Τ/κ, είναι καθόλα ενδεικτικό των προθέσεων κάποιων, που θέλουν να επιβάλλουν καταστάσεις διαίρεσης ανάμεσα στους Κυπρίους εργαζομένους.


2 σχόλια:

Banana Republic Cyprus είπε...

Κατηγοράμε τους τκύπριους όλους λόγω της ηγεσίας τους. Λόγου του τουρκικού στρατού. Λόγο του Ντενκτας. Του Ερτνογαν. Του Ταλάτ. Του Ετζεβιτ. Όλοι οι Τκύπριοι στο ίδιο καζάνι. Ελπίζω μια μέρα να μην μου πουν ρατσιστή και αλάζων επειδή απλά και μόνο είμαι Ελληνοκύπριος!!!
Φαίνεται πως η παλιά νοοτροπία του "εγώ ο ΕΚ είμαι παραπάνω πλάσμα του Θεού που σένα, τον ΤΚ" που μας διακατέχει από το 50 όχι μόνο δεν έφυγε αλλά αναγενιέται μέσα μας.

MonachusX2 είπε...

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στο ΡΙΚ υπάρχουν αυτοί που θέλουν να εκδιώξουν τους Τουρκοκύπριους εργαζόμενους. Έχω όμως υπόψη μου ότι όλοι οιεργαζόμενοι στο ΡΙΚ υπό το καθεστώς του συνεργάτη/ τακτικού ή έκτακτου, δεν επωφελούνται των ίδιων δικαιωμάτων-προνομίων των υπολοίπων, που ανήκουν στις ισχυρές- και μη μου τους κύκλους τάραττε- συντεχνίες τους.Υπάλληλοι(Ε/κ και Τ/κ) επί 10 χρόνια και πλέον δεν έχουν μονιμοποιηθεί και δεν δικαιούνται ούτε να αρρωστήσουν. Μέσα στο ΡΙΚ υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Αν προωθηθεί και η διάκριση σε βάρος των Τ/κ, οι ταχύτητες θα γίνουν 3 και η κατηφόρα του ιδρύματος δεν θα έχει τέλος.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη