11 Οκτωβρίου 2007

Γενέθλια, διαμπλογκικός προβληματισμός και ο Φιρφιρής

Το "Που σου νέφκω που πάεις" κλείνει ένα χρόνο ζωής
στις 5 του Νιόβρη. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου παρακολούθησα με ενδιαφέρον την κυπριακή μπλογκοοικογένεια να μεγαλώνει και να ωριμάζει.

Με την ευκαιρία λοιπόν των γενεθλίων του μπλογκ θα ήθελα να ανοίξω εδώ μια συζήτηση με τον γενικό τίτλο "Σκέψεις για τη Κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Παρόν και μέλλον". Ζήτησα τη συμβολή των κατά τεκμήριο τεσσάρων πιο δημοφιλών μπλόγκερς (με βαση στοιχεία που παραθέτω πιο κάτω). Δηλαδή της Δρακούνας, του Φιρφιρή, της Ψυχίας και του Αγρινού να μου κάνουν τη τιμή να γράψουν από ένα άρθρο πάνω στο πιο πάνω θέμα, και το οποίο θα φιλοξενηθεί στο μπλογκ. Τους ευχαριστώ για την προθυμία. (Μεταξύ μας, Αγρινό: Εεεε... καλά.)!!! Έτσι σαν μαγιά για τη συζήτηση και τον προβληματισμό. Καλώ επίσης όποιο άλλο φίλο θα ήθελε να στείλει σχετικό κείμενο να το κάνει. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα το δημοσιεύσω. Η συμβολή όλων ώστε να διεξαχθεί μια παραγωγική συζήτηση είναι αναγκαία.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν εδώ είναι αρκετά. Τι ρόλο παίζουν τα μπλογκς σήμερα και ποιο στο μέλλον; Τι προσφέρει σήμερα το μπλόγκιγκ στο δημιουργό του, στους αναγνώστες του και στη κοινωνία; Μπορούν να φτάσουν στο σημείο οι μπλόγκερς να κάνουν κοινωνική παρέμβαση; Ποιες οι επιδράσεις του μπλόγκιγκ στους μπλόγκερς και ποιες στους αναγνώστες; Υπάρχουν κοινές συνισταμένες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινές αντιδράσεις των μπλόγκερς. Και ένα σωρό άλλα.

Χωρίς τη δική σας υποστήριξη το μπλογκ δεν θα είχε κανένα λόγο να γιορτάσει. Αν θυμάται κανένας, στο
πρώτο μου ποστ στις 5 του Νιόβρη πέρυσι, ανάμεσα σ' άλλα ανάφερα ότι λίγο πολύ δεν θα έγραφα αν ήξερα ότι δεν θα με διάβαζε κανείς (επιδειξιμανία;). Σήμερα το μπλόγκ έχει κατά μέσο όρο γύρω στους 70 επισκέπτες καθημερινά. Τον Σεπτέμβρη ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 2000 επισκέπτες. Οι μισοί περίπου έρχονται εδώ από λίνκς σε άλλα μπλογκς. Από μια ανάλυση των επισκεπτών υπάρχουν λινκς με το μπλογκ μου σε 40 μπλογκς. Ευχαριστώ όλους τους συν-μπλόγκερς που με έχουν στα λινκς τους γιατί χωρίς αυτούς ίσως το μαγαζί να είχε φαλιρίσει. Μέσω του μετρητή βγαίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία και για τον αριθμό των επισκεπτών που παραπέμπονται εδώ από άλλα μπλογκς. Εδώ είναι το Hall of Fame με τα μπλογκ που μου στέλλουν τους περισσότερους επισκέπτες. Πιστεύω ότι είναι ένα αρκετά αξιόπιστο κριτήριο για το ποια Κυπριακά μπλογκς είναι τα πιο δημοφιλή. Πάμε λοιπόν:

- Πρώτη διαχρονικά και με διαφορά η Δρακούνα που μου στέλλει περίπο
υ το 10% από τους συνολικούς αναγνώστες.
- Καθαρά δεύτερος ο Φιρφιρής με ποσοστό που ξεπερνά το 6%
- Η Dr Ψυχία κρατά σταθερά τη τρίτη θέση με 5.5%
- Το Ηλίθιο τετράποδο με 4.2%


Ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά και με τη σειρά που τους αναφέρω, το CNC minus TV, ο Γιώργος Στρατής, ο Joshua, η Δασκαλούα, η Κάντυ, ο Ασέρας, η Στραβάρα ο Banana Republic κλπ. Η παραπομπή επισκεπτών είναι κατά τη γνώμη μου ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας της τρομακτικής εξάπλωσης των μπλογκς. Γι' αυτό αν κάποιοι από τους μπλόγκερς δεν έχουν λινκς με τα άλλα μπλογκς θα τους συμβούλευα να το κάνουν.

Οι Κύπριοι μπλόγκερς που ενημερώνουν σχετικά τακτικά τα μπλογκ τους πρέπει να είναι πάνω από 50 και άλλοι τόσοι πιο αραιά. Ο αριθμός θα συνεχίσει να μεγαλώνει ραγδαία. Είμαστε αρκετοί και καλοί. Πεποίθηση μου που την ανάφερα επανειλημμένα αλλά και μέσα από ειδικό ποστ, είναι ότι μπορούμε να παρέμβουμε. Σκεφτείτε ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι παρεμβάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Υπό μίαν έννοια να πρωτοπορήσουμε. Μένω ως εδώ. Θα τα πούμε στη συνέχεια.

Τελειώνω με την μεγάλη αναγγελία. Το μπλογκ θα έχει τη τιμή να ανοίξει τη συζήτηση με άρθρο του αγαπημένου σε όλους Φιρφιρή. Με τον μοναδικό δικό του χιουμοριστικό τρόπο και σε κυπριακή διάλεκτο μας μεταφέρει τις σκέψεις του μέσω του "Που σου νέφκω που πάεις". Το άρθρο θα αναρτηθεί αύριο βράδυ πριν τα μεσάνυχτα!

Έκαμα το ποστ σαν το καραγκιόζη τάχα μου για να είναι γιορταστικό. Στραβάρα μου!

10 σχόλια:

Δασκαλούα είπε...

Λόγω τεχνολογικού αναλφαβητισμού, εν είχα ιδέα ότι στέλνω σου πελάτες! Πάω να σε σβήσω για να μεινίσκουν στο δικό μου μπλογκ ;-)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και του χρόνου!

Lexi_penitas είπε...

Χεχε, νόμιζα ότι τα μαγαζιά μας εννε σούπερμάρκετ που θέλουν να πιάσουν ο ένας τους πελάτες του άλλου. Εμεις Δασκαλούα μου όσο "τρώμεν" ο ένας που τον άλλο τόσο δυναμώνουμε όλοι μας.

Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Και στα δικά σου :)

Unknown είπε...

Εμεις Δασκαλούα μου όσο "τρώμεν" ο ένας που τον άλλο τόσο δυναμώνουμε όλοι μας.

πόσο, μα πόσο σωστό...και κάπου σε αυτή τη λογική, σε αυτή τη ματιά, είναι και ο πυρήνας της κοινωνίας των Πολιτών.

stalamatia είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
Τσιαι μάχουμε πέρκιμον τσιαι καταφέρω τα η άσχετη κάμω ένα [λίνκ?]
για να σας βάλω όλλους που δίπλα μου

Aceras Anthropophorum είπε...

Δασκαλούα μου το μπλογκς εν όπως την αγάπην. Τζαι η αγάπη εν όπως την φωθκιάν. Άμαν πάεις στον καλονλόον διά σου ο Παπάς φωθκιάν που το τριτζαίριν. Εσύ διάς την πάρα τζεί. Έχασες τίποτε; Δες. Τωρά θα σου πέψω μέσω του μπλογκ του λεξιπένιτα μιαν μάτσαν οκτάδες αγάπης. Πάρτες.

Έχασα τίποτε; Αν θέλεις τζαι άλλες να σου πέψω.

Candy Candy είπε...

Αν και το blog μου εν φρέσκο…εν της ώρας που λαλούμεν, χαίρομαι που σου στέλει κόσμο…Χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Αστείευκα σιόρ! Εννοείται ότι εν θετικό να μοιράζεσαι με τους άλλους όσα σου προκαλούν ενδιαφέρον κτλ.

Ασερα, ευχαριστώ για τις αγάπες. Πέμπε μέσα μέσα, εν καλό που κάμνουν, τζιαι όπως λες εν τζιαι χάνεις με τίποτε! Ανταποδίδω, εννοείται!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΨΗΦΙΖΩ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΜΑΚΡΑΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟ CNCΜΙΝUSTV

Banana Republic Cyprus είπε...

Εγώ επιφυλάσσομαι μέχρι τις 5 του Νιώβρη να σου ευχηθώ. Οπόταν, προς το παρόν, συνέχισε την εξαιρετική σου δουλειά! :)

ctrl-alt-backspace είπε...

voustrwnios ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!! Βέβαια εγώ πιστεύω ότι έχω ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ "ΨΟΥΜΙΑ" να φάω ακόμα για να φτάσω τους 3 "αγαπημένους" μου bloggers Δρακούνα, Λεξη Πενητα και Κυμάτων Κλέφτρα.

Εκτός βέβαια αν τα καλά λόγια είναι για την κορυφαία συbloggeriτησα "τηλεκοντρολ" που γράφει στο blog μου, που ειναι ΑΠΛΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη