6 Οκτωβρίου 2007

Το πρόσωπο της βδομάδας - Νίκος Αναστασιάδης

Το μπλογκ εγκαινιάζει μια νέα εβδομαδιαία στήλη με τίτλο "Το πρόσωπο της εβδομάδας". Στόχος είναι η συνόψιση της επικαιρότητας που αναπτύχθηκε γύρω από πράξεις, παραλήψεις, δηλώσεις ή ενέργειες του συγκεκριμένου προσώπου. Το μπλογκ θα εκφράζει την άποψη του σχετικά με τα γεγονότα και ευχαρίστως θα δέχεται τις απόψεις των αναγνωστών. Λόγω εκλογών, αναμένω τα πρόσωπα των επόμενων ουκ ολίγων εβδομάδων να είναι πολιτικοί, χωρίς να αποκλείεται να παρελάσουν από τη στήλη και μη πολιτικοί.

Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο για την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αποκαλύψεις του για το "σκάνδαλο του αιώνα" και η αναμπουμπούλα που προκάλεσαν, παρόλο που δεν είναι πρωτοφανείς στα πολιτικά πράγματα της μπανανίας, φαίνεται ότι θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σε ψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό.

Ο κ. Αναστασιάδης με το γνωστό οργίλο ύφος του αποκάλυψε σκάνδαλα και διαπλοκές σε σχέση με τη κατασκευή της πλωτής μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου που αν αποδειχτούν θα αποτελέσουν πράγματι σκάνδαλο μεγατόνων. Το ύφος και η οργή του κ. Αναστασιάδη ως επίσης και οι δικές του αμαρτίες στο παρελθόν δεν τον βοηθούν στο να γίνει πειστικός όσο θα έπρεπε. Ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης μπορεί εύκολα να σκεφτεί ότι όλα γίνονται με προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες.

Σίγουρα η προεκλογική σκοπιμότητα είναι φανερή. Εξάλλου ποιος θα άφηνε μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη προεκλογικά. Όμως οι καταγγελίες οι οποίες υποστηρίζονταν από σχετικά έγγραφα είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ. Σκάνδαλα και διαπλοκές ακούσαμε πολλές. Όμως ποτέ τέτοιας έκτασης και με τόσο ανοικτή εμπλοκή κυβερνητικών και πολιτειακών αξιωματούχων. Εδώ μιλάμε πια για πλιάτσικο. Αν οι καταγγελίες αποδειχθούν ορθές, κάποιοι θα τρων και θα πίνουν με χρυσά κουτάλια από τις τσέπες μας. Και αυτοί και γενεές ολόκληρες απογόνων τους.

Από την άλλη θα πρέπει να πούμε ότι η τακτική που ακολούθησε η "υπό κατηγορία" κυβερνητική πλευρά δείχνει ότι αδυνατεί να αντικρούσει τις κατηγορίες. Προσέφυγε στο προσφιλές επιχείρημα της συκοφαντίας και της συνωμοσίας αλλά επί της ουσίας ουδέν. Κεφαλαιοποίησε το γεγονός της αναξιοπιστίας του καταγγέλλοντος πιστεύοντας ότι θα ξεφύγει. Αυτό και μόνο, εμένα μου λέει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αν μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητα τους θα έβγαιναν με στοιχεία από την πρώτη ώρα να ξεσκεπάσουν τη "συκοφαντία". Η αντίδραση τους δείχνει ότι είναι τουλάχιστον ύποπτοι και αυτό επιεικώς.

Μια άλλη παράμετρος που αναδεικνύεται ξανά με αφορμή την υπόθεση, είναι ο ερμαφροδιτισμός και η πολιτική του γλείφτη που ακολουθούν και εδώ ο Φιλελεύθερος και το ΡΙΚ. (Επειδή δεν έχω πρόσβαση στα άλλα κανάλια θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον συμπληρώσει με σχόλιο την αντίδραση τους). Αναδεικνύοντας την χαμηλή στάθμη πολιτικού πολιτισμού που επιδείχτηκε από τους εμπλεκόμενους σαν το κύριο, "έθαψαν" μεθοδικά το κύριο θέμα. Έφτασε στο σημείο μάλιστα ο κ. Σέρτης του Φιλ να γράφει ότι έχει σημασία το ποιος λέει κάτι, και όχι το τι λέει. Λες, ακόμη και αν ένας εγκληματίας ξεσκεπάσει μια απατεωνιά δεν πρέπει να τον ακούμε, έστω και αν είναι αλήθεια.

Για να πούμε και το τετριμμένο πια ότι οι αποκαλύψεις αν γίνονταν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα είχαν ήδη προκαλέσει παραιτήσεις. Βεβαίως εδώ δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εμπεδώθηκε στη συνείδηση των ιθαγενών ότι όλοι τρώνε. Πάντως το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια. Τέτοιο λαβράκι δεν το αφήνει εύκολα να του ξεφύγει ο Νίκος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεγονοτα:

1. υπηρξαν καθυστερησεις οι οποιες θα εχουν κοστος στον καταναλωτη και ανοιξαν την πορτα στην πλωτη μοναδα ενο η αποφαση ηταν για χερσαια.

2. Τη πλωτη μοναδα διεκδικει ουσιαστικα μια εταιρια.

Σεναρια

1. Οι καθυστερησεις μπορει να οφειλονται σε ανικανοτιτα.

2. Οι καθυστερησεις ηταν εσκεμενες


Γεγονοτα

1. Ο Προεδρος εβαλε τον κυβερνητικο εκπροσωπο να πει οτι το γραφειο δεν ειχε καμια σχεση απο το 2005 με την εταιρια που διεκδικει τα συμβολαια για την πλωτη. το ιδιο εκανε και ο Νικολας Παπαδοπουλος.

2. ο Νικος Αποδειξε με στοιχια οτι το εν λογο γραφειο ειχε σχεση μεχρι και τον ιουνιο του 2007 και μαλιστα προσπαθησε με προχρονολογημενα εγγραφα να παρουσιασει οτι δεν ειχε.

Ας απαντηση ο προεδρος και το προεδροπαιδιν γιατι μας ειπαν ψεματα.

Lexi_penitas είπε...

Φίλε AXL,

εκ πρώτης όψεως ο Τάσσος το γιούιν του και κάποιοι άλλοι δεν φαίνεται να είναι καθαροί σε αυτή την υπόθεση. Για πόσο θα αρνούνται να απαντήσουν επί της ουσίας; Όσο καθυστερούν τόσο επιβαρύνουν τη θέση τους. Και αν δεν απαντήσουν με στοιχεία και πλήρη διαφάνεια θα πει ότι είναι ένοχοι. Και τότε δεν τους ξεπλένει ούτε ο Νείλος.

Τζιαι για τ' όνομα του θεού, βάλε ένα ελληνικό ορθογράφο στο κομπιούτερ σου :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος παίζει κιθάρα σε αυτή τη διασκευή του "One bourbon, one scotch..." αλλά τα φωνητικά νομίζω είναι του John Lee Hooker.

Αγρινό Ηλίθιο

Lexi_penitas είπε...

Εχεις δίκιο είναι η φωνή του John Lee Hooker :)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι που είναι το ΑΚΕΛ και γιατί δεν παίρνει θέση; Μήπως είναι στην ίδια παρέα με το ΡΙΚ και τον Φιλ (a.k.a. ερμαφρόδιτοι);

Lexi_penitas είπε...

Πιστεύω ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη πολιτική της μη απ' ευθείας ρήξης με το Τάσσο.

Νομίζω σωστά έμεινε αποστασιοποιημένο από τις κοκορομαχίες και τις αλληλοκατηγορίες των άλλων δύο στρατοπέδων για το ποιος έκανε τι στο παρελθόν και ποιος έφαγε και πόσα. Προσεκτικά με δήλωση του Χριστόφια και παρέμβαση του Σιλικιώτη έδωσε το στίγμα του αφήνοντας το Τάσσο εκτεθειμένο.

Το ζήτημα είναι πότε θα απαλλαγεί από τον γλωσσοδέτη και να μιλήσει ξεκάθαρα. Δεν αρκεί να μιλάς με μισόλογα όταν τα γεγονότα βοούν

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ μπορει να μην σχολιαζει το αν υπαρχει σκανδαλο ή οχι και απλα να ζητησει να διερευνηθει γιατι υπηρξε καθυστερηση.

Πρεπει ομως να θεσει θεμα ταξης για τον κυβερνητικον εκπροσωπο με εντονο τροπο γιατι εχει κανει ψευδη δηλωση και υπαρχουν στοιχεια και αποδειξεις.

Μετα, ας αποφασιση το στρατοπεδο του τασσου πιον θα θυσιασει, τον Νικολα γιατι εδωσε ψευτικα στοιχια, τον προεδρο η τον κυβερνητικο εκπροσωπο.

Yiota είπε...

αν ο γιος και ο φαδερ του ζουσαν σε άλλη χώρα οπως π.χ ιρακ, ίσως και να τους εκτελούσαν, αλλα ας το ξαναπούμε ακόμα μια φορά : εδώ κύπρος! ζήτω η δημοκρατία, ζήτω το ψέμα και η διπλοπροσωπία!...εδω κύπρος...

Kyprios είπε...

Ψυχία είναι δικαιολογημένη η απορία σου. Ελπίζω να μην θέλει να αφήσει ανοικτή την πόρτα για επιστροφή στο μαντρί του Τάσσου στη δεύτερη κυριακή. Στο κάτω κάτω ξέρουμε ότι σε μια νύχτα μπορεί να γίνει στροφή 180 μοιρών.

Ανώνυμος είπε...

Μάμμα Μία....!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη