19 Σεπτεμβρίου 2007

Λογοκρισία στον κόλπο.

Το Κατάρ όπου εργάζομαι είναι μια από τις 6 χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council). Οι άλλες πέντε είναι η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Μπαχρέιν και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης είναι ασφυκτική στις χώρες αυτές με εξαίρεση και ως ένα βαθμό τα Εμιράτα. Βεβαίως το ίντερνετ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Η επίσημη πολιτική γύρω από το θέμα υποδείχνει τρεις τομείς όπου επιβάλλεται λογοκρισία σε ιστοσελίδες:

1. Πορνογραφικού περιεχομένου.
2. Αντι Ισλαμικού ή προσβλητικού για το Ισλάμ περιεχομένου.
3. Αντιπολιτευτικού στη κυβέρνηση η προσβλητικού για τη χώρα.

Ως εδώ καλά και άγια. Τι γίνεται όμως όταν μια καλλιτεχνική φωτογραφία με γυμνό ή ένας πίνακας ζωγραφικής με γυμνό περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα; Η ιστοσελίδα μπλοκάρεται από την Qtel, την κρατική μονοπολιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Όταν αναζητήσεις την ιστοσελίδα στην οθόνη σου θα εμφανιστεί αυτό.


Σας τα λέω όλα αυτά γιατί διαπίστωσα ότι η μικρή φωτογραφία που είχα στο προφίλ μου εδώ και λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Εσείς μάλλον πρέπει να την βλέπετε, εγώ όμως όχι. Κάνοντας κλικ πάνω της πήρα το μήνυμα ότι μπλοκαρίστηκε η ιστοσελίδα. Και μιλάμε για το image source, ένα site που ανάμεσα στις χιλιάδες εικόνες έχει φυσικά και κάποιες με γυμνό αλλά όχι αισχρό ή χυδαίο. Μέχρι εκεί τους κόβει, και η λαθροβίωση της πορνογραφίας καλά κρατεί.

Εσείς καλά την έχετε στη νήσο των αγίων ρε κοπέλλια :)

1 σχόλιο:

stalamatia είπε...

Δύσκολο πράγμα να ζείς σε τέτοια καθεστώτα,βασικά για τις ντόπιες γυναίκες θα είναι η δυσλολία, παναγία μου με τίποτα δεν θάθελα. Εκτός και άμα γενιέσε και μεγαλώνεις με αυτή τη νοοτροπία δεν σε πειράζει .Αφού δεν σού βάλανε και μπούρκα πάλι καλά να λές [το ξέρω ότι μόνο γυναίκες φοράνε].Και μας έπεισαν σχετικά με τα πορνογαφικά τους, ναι οι Άραβες οι ανέραστοι.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη