15 Σεπτεμβρίου 2007

Οι ρεζίληδες παρελαύνουν.

Αφορμές να θέλεις. Με αυτή τη κυβέρνηση δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάσεις και πολύ για να ανακαλύψεις επιχειρήματα να την κατηγορήσεις. Σου τα δίνει απλόχερα η ίδια με τις πράξεις και ενίοτε τα ρεζιλίκια της. Το τελευταίο οφείλω να ομολογήσω μου άλλαξε την άποψη ότι οι άνθρωποι του Τάσσου δεν είναι ευρηματικοί. Ρε, τι σκέφτηκαν οι αθεόφοβοι; Να καλέσουν λέει στρατιωτικά αγήματα από τους 26 εταίρους μας της Ε.Ε. για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Λες και θα καλούσαν την παρέα τους σε πάρτυ γενεθλίων, ή beach party.

Φανταστείτε τώρα αυτό τον ατσίδα επιτελή που το σκέφτηκε πρώτος. Είμαι σίγουρος ότι ανατρίχιασε από την ιδέα και έτρεξε να το πει απευθείας στο Τάσσο μη του κλέψει κανένας τη δόξα.

- Μάστρε, μάστρε έχω μιαν ιδέα να πελλάνεις
- Τι αθθυμήθηκες πάλε ρε;
- Να κάμουμεν ότι έκαμε τζιαι ο Σαρκοζί ρε μάστρε, να καλέσουμε τους Ευρωπαίους να μας στείλουν στρατό.
- Μα για να δκιώξουμε τους Τούρκους ρε;
- Οϊ μάστρε, για να παρελάσουν μαζί μας την 1η του Οκτώβρη.
- Τζαι γιατί ρε;
- Για να μεν λαλούν μάστρε ότι οι Ευρωπαίοι εν δυσαρεστημένοι μαζί σου ιμίσh
- Ρε, μα εν νάρκουντε οξά εν να γινούμε ρεζίλι;
- Γιατί ο Σαρκοζί εσιει περίτου χαττήρι πουλλόου σου ρε μάστρε; Μεν ιξιάννεις πως είμαστεν ισότιμοι. Τζιαι μόνο που αντρωπήν εν νάρτουν.
- Αϊσμε να το σκεφτώ λλίο ρε...
- Τίποτε άλλο μεν ισκεφτείς μάστρε. Μόνο σκέφτου ιντα πάτσος εννάν τούτος για τον Γριστόφκιαν τζιαι τον Κασούλα. Εν θα θωρούν το καπνό σου μάστρε!
- Θκιάολε εν καλά που λαλείς ρε. Σάστες προσκλήσεις τζιαι φέρε να τες υπογράψω!!!

Τώρα ο φανταστικός διάλογος πιο πάνω κατά πόσο έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά γεγονότα επαφίεται στη κρίση του καθενός. Όμως σημασία έχει ότι οι προσκλήσεις πήγαν. Χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά, περιμένοντας τις θετικές απαντήσεις των Ευρωπαίων, έτσι που να κάνουν έκπληξη στο λαό για τη μεγάλη τιμή που θα του έκαναν οι εταίροι του. Ή μήπως μας το απόκρυψαν επειδή φοβόντουσαν αρνητική στάση των εταίρων; Ακόμα ένα ερώτημα για σένα να απαντήσεις.

Φαίνεται όμως ότι παρόλο που τα ταχυδρομεία δεν απεργούσαν, απαντήσεις γιοκ.

- Ρε απαντήσαν αν θα στείλουν στρατό τούτοι;
- Οϊ μάστρε, γραπτώς εν έχουμεν τίποτε.
- Τι πάει να πει γραπτώς ρε;
- Έτο μάστρε επιάσαν 5-6 τηλέφωνο τζιαι είπαν ότι έτσι πράμα εν μπορεί να γινεί.
- Τζιαι γιατί;
- Ετο λαλούν κάτι ακαταλαβίστικα περί αντιπαράθεσης με την Τουρκία, περί ίσων αποστάσεων, μα νομίζεις εν τζιαι κατάλαβα τους τζιαι πολλά...
- Ώστε έτσι εε. Eν θα με χρειαστείτε ρε πισπιλλούθκια, που εν να πάτε; Τζιαι τότε είμαι καλός για λλοου σας.
- Ε ναι μάστρε, μα τωρά ιντα πον να κάμουμε;
- Τίποτε, κρύψετε να περάσουμε.

Έτσι η ζωή κυλούσε στη νήσο των αγίων χωρίς οι ανυποψίαστοι ιθαγενείς να γνωρίζουν τι ευκαιρία χάθηκε για τη τόνωση της εθνικής τους περηφάνιας. Μέχρι που κάποιος της παρέας ή κάποιος άλλος εσπούρτισεν τα όλα στο Πολίτη. Μεταξύ μας μπορεί να τζιαι κανένας που τες πρεσβείες που εν φιλούθκια του. Περιρρέουσα... ξέρετε εσείς. Τζιαι έμαθε τζιαι ο κόσμος που ως τότε, τζιαι ως συνήθως, ετζιοιμάτουν.

- Μάστρε, μάστρε ίντα πον να κάμουμε τωρά που μας τα φκάλαν στη φόρα, εν να αρωτούν να μάθουν, τι να τους πούμεν;
- Λάμνε μαυροϊρευκε, το πάτσον του Γριστόφκια τζιαι του Κασούλα εφααμεν τον εμείς ρε μαννέ.
- Ε καλά ρε μάστρε, εν εγίνηκεν τζαί τίποτε σπουδαίο. Οξά εν η πρώτη μας αμμοτοπόνηση τελευταία.....
- Εσιεις δίκαιο ρε, ευτυχώς που ο κόσμος εν μαννός. Πιάστον Βασίλη να τους πει ότι εν είχαμε μέρες να προετοιμαστούμε τζαί ότι καμπόσοι είπαν μας οκέϋ, αλλά είπαμε τους εμείς να μεν έρτουν...
- Καλά μάστρε.
- Τζιαι άκου, πιάσε τζιαι τα κανάλια μας τζιαι τες εφημερίδες μας τζιαι πέτους να το κάμουν γαργάρα. Τι έννα καταφέρει ένας Πολίτης μόνος του.
- Μάστρε να τους πω ότι εν νάρτουν του χρόνου;
- Επέλλανες τέλια ρε, φύε να μεν σου μείνει εσέναν ο πάτσος.....

Μη κακόν πιον!

ΥΓ: Διαβάστε τη σχετική είδηση στο φιλελεύθερο και θα καταλάβετε τι θα πει γαργάρα!

10 σχόλια:

Banana Republic Cyprus είπε...

Ύστερα λαλούν μας ότι τα ανέκδοτα του Γλαυκου ήταν καλά. Τίποτε μπροστά στα ανέκδοτα του Τάσσου. Επειδή όμως δεν διαβάζω "έτσι" εφημερίδες εγώ, μπορείς να βάλεις το άρθρο του "Φ" να το δούμε; :)

Lexi_penitas είπε...

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=508257

Απλή παράθεση των δηλώσεων του Β. Πάλμα. Αν διαβάσεις τον σημερινό "Φ" δεν θα βρεις τσιμουδιά ούτε και στα παραπολιτικά. Πρέπει να θαφτεί το θέμα βλέπεις.

Lexi_penitas είπε...

Βάλε και ένα 7 στο τέλος του λινκ. Το έφαγε ο μπλόγκερ :)

Σταρχεία μου είπε...

Σύγκριση της εθνικής μέρας της Γαλλίας με τη δική μας!!! Γαλλική Επανάσταση vs ανακήρυξη ανεξαρτησίας 10000 τετραγωνικών! Καλά... τι πίνουνε οι διπλωμάτες μας και δε μας δίνουνε; ΕΛΕΟΣ. Κι αυτός ο Πάλμας... Έλιωσεν τον η μίλλα μου.

Marlen είπε...

Τι έκανε λέει?!?!? Ευελπιστώ να σύγχισαν την 1η Οκτωβρίου με την 1η του Απρίλη.

Banana Republic Cyprus είπε...

ευχαριστώ για το λινκ λέξι :)

Banana Republic Cyprus είπε...

"Κληθείς να πει πώς αντιμετώπισαν τη δικαιολογία μας τα κράτη - μέλη που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, ο κ. Πάλμας είπε πως την αντιμετώπισαν με κατανόηση"...

Ε, σου λένε, έννα τα βάλλουμε με τους πελλούς τωρά; Δείχνουμε κατανόηση... όπως δείχνουμε κατανόηση σε κάθε περιπτωσάρα που εν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς μαζί της....

Aceras Anthropophorum είπε...

Η ιδέα μυρίζει γιά Συλλούρη γιά Λιλλίκκαν.

stalamatia είπε...

Ε ας τούς καλέσουν τσιαι στο κρεβάτιν τους οξά τσιαμέ ΄ρκουνται μόνοι τους?

the Idiot Mouflon είπε...

Προσπάθησα να σκεφτώ (με μια φίλη μου) την αντίδραση υπαλλήλου στο Υπ. ΕΞ. ή διπλωμάτη καριέρας εαν του ανέθεταν να μεταβιβάσει αυτός το αίτημα ή να ερωτήσει τους Ευρωπαίους γιατί δεν απαντούν.

Που τα γέλια μας εσταμάτησε το σκούπισμα του πεζοδρομίου ι Κ. Μαρίνα που απέναντι τζιαι μαζί μας αρχίσαν τα χάχανα (χωρίς να ξέρουν γιατί) τζιαι κάτι αλλοδαποί που επερνούσαν.

Εγώ πάντως, αν με φόρτωναν με τέτοιο καθήκον θα προτιμούσα το χαρακίρι. Death before Disgrace!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη