7 Φεβρουαρίου 2007

Αγύρτες και ψεύτες στην εξουσία

Ο Φιλελεύθερος υπό τον τίτλο «Προνόμια στην εταιρεία Μπους» γράφει σήμερα ότι η αμερικανική εταιρεία Crest, που ανήκει στην οικογένεια Μπους, είχε κατά την περίοδο 1998 - 2003 αποκτήσει προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση της Κύπρου, στο εγχείρημα για μεταφορά φυσικού αερίου στο νησί. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την αλληλογραφία της εταιρείας με τον τότε υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκο Ρολάνδη. Η εταιρεία υποστηρίζει, μέσα από έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ότι είχε εξασφαλίσει δεσμεύσεις για αποκλειστική εκμετάλλευση του έργου.

Αυτή η φοβερή αποκάλυψη έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι δημοσιογράφοι κόλλησαν στο τοίχο τον Γ. Λιλλήκα και τον ανάγκασαν ουσιαστικά να παραδεχτεί ότι είναι ψεύτης. Ο κ. Λιλλήκας μόλις πριν 5 μέρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας κοκορεύτηκε ότι λιγο πολύ έσωσε την Κύπρο από ακυρώνοντας το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο κ. Ρολάνδης με εταιρεία πετραελαίων, στην οποία είχε συμφέροντα η οικ. Μπους. Ο κ. Ρολάνδης με στοιχεία απέδειξε αμέσως μετά ότι η συμφωνία κατέστη ανενεργή και έπαψε να ισχύει πολύ πριν ο σημερινός ΥπΕξ αναλάβει τα καθήκοντα του.

Ήταν για λύπηση ο κ. Λιλλήκας όταν μάταια προσπαθούσε να αποτινάξει την ρετσινιά του ψευτη από πάνω του. Σε οποιανδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, ο υπουργός θα έπρεπε να κατευθυνεί απευθείας σττο προεδρικό και να καταθέσει την αμετάκλητη παραιτηση του ενώπιον του προέδρου. Πιάστηκε στα πράσα να ψεύδεται συνειδητά και μάλιστα με σκοπό, (με τον προσφιλή τους τρόπο της λασπολογίας) να φιμώσει και να διαβάλει κάποιον που είχε διαφορετική αποψη από αυτή της κυβέρνησης.

Τι έγινε όμως στη περίπτωση μας; Είπε απλά, σόρρυ αν έκανα λάθος!!! Πήγε στο γραφείο του και προμήθευσε χωρίς χρονοτριβή στο ρουφιάνο της κυπριακής δημοσιογραφίας "Φιλελευθερο" έγγραφα που τάχα αποδεικνύουν την "ενοχή" του κ. Ρολάνδη ότι λιγο πολύ δηλαδή ήταν έτοιμος να παραδώσει στην οικ. Μπους τα .....αέρια μας. Και ο Φιλελεύθερος αντί να βγεί με πυχιαίο πρωτοσέλιδο "Λιλλήκα Παραιτήσου" τα μοστράρει σαν πρώτο θέμα.

Δεν κάνω τον δικηγόρο του κ. Ρολάνδη. Όμως νιώθω ότι η κοροϊδία αυτού του λαού έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Μας πιάνουν τον ποπό και πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ. Μας παιρνούν για μαλάκες και πρέπει να τους χειροκροτούμε.

Ο κ. Λιλλήκας έχει φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα θράσους. Τι να λέει άραγε το ΑΚΕΛ που κατάπιε την γλώσσα του και που ο κ. Λιλλήκας είναι ο μοναδικός υπουργός από το κόμμα που έμεινε στη κυβέρνηση από την αρχή της θητείας του και μάλιστα αναβαθμίστηκε. Να τους ζήσει!!

19 σχόλια:

Fraoula είπε...

Sfwnaw se ola!

(Mhpws na vazes upopshfiothta gia proedros? Giati egw se pshfizw.)

Ανώνυμος είπε...

@fraoula
shhh.....me kameis etsi dilwseis (peri ypospisfiothtas)giati etsi opws ton siggwfkw,,,firi-firi to paei....

Lexi_penitas είπε...

Koritsia kamia sxesi me to proedrillikki i opoiondipote allo aksioma. Ta vrontiksa sta kommata to 1994 otan katalava mexri pou ftanei i sapila. Den epapsa pote na eimai politikopoiimenos sto xoro tis aristeras pou toso kakopathe sta xeria deksioproskinimenon kareklolagnon.

Cheers

zappa είπε...

o lilhkas, tote pou kaname tis diamartyries eksw apo tis kypriakes presbeies sto ekswteriko gia tous kourdous prosfyges, eixe pei sto sigma oti tis diamartyries kalousan peri8wriakes omades....twra poso peri8wriakh einai h Gesee, h o synaspismos sthn ellada, h as poume to WASG sth Germania, h to Socialist Party me to opoio bgazei dyo boyleytes sthn Irlandia..........einai kati to entelws sxetiko.....

Sceptic Anonymous είπε...

Ακόμα να καταλάβω την υπόθεση Λιλήκα, επειδή εγώ πλέον δεν πιστεύω ούτε του Πολίτη ούτε του Φιλελεύθερου.

Ως σκεπτικιστής διακρίνω μια εμπάθεια στον Πολιτή κατά της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου. Φυσικά η πελατειακή σχέση του Φιλελεύθερου με την εξουσία είναι πλέον δεδομένη.

Απλώς θέλω να πω ότι και στην Βρετανία τα ίδια γίνονται και χειρότερα και κανείς δεν λέει τίποτε. Άπειρα σκάνδαλα που εβγήκαν στην φόρα αλλά τίποτε δεν άλλαξε, μάλιστα ο Μπλαιρ δείχνει και αμετανόητος.

Το σημείο που θέλω να θείξω είναι η συχνή επίκληση του Πολίτη (η μόνη εφημερίδα που διαβάζω καθημέρινα αν και διαφωνώ με πολλά πράγματα που λέιε) στο αφηρημένο ιδανικό της Ευρωπής δεν ισχύει.

Σκ*** τρώμε παντού. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι γενικό.

Καλημέρα σας.

Valentinos Kontoyiannis είπε...

Εγώ εν είδα πούποτε μες το post να μιλά για τον πολίτη ο lexi penitas. Τζιαι να μεν πιστεύκεις τον Πολίτη (που πολλά καλά κάμνεις) εν έσσιει καμιά σημασία επειδή εν κολλά πούποτε. Το θέμα εν το τι ελάλεν ο Λίλλης before τζιαι τι after για να τα σάσει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Θυμάστε τί είπεν ο Ττόμης όταν είχεν 8 μόνο ψήφους στες 100; "Ε επόμενος αρχιεπίσκοπος θα είναι Χρυστόστομος". Ε λοιπόν είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο μεθ΄επόμενος πρόεδρος θα λέγεται Γιώργος.

Με τες υγειές μας

Mh Xeirotera είπε...

Anti na asxolumaste me aeria, kalo tha htan na vriskotan enas kalos xristianos na akirosei to diorismo tu Lilika tu pleon anithikou ke adistaktou tixodiokth pu genise autos o topos... Mhn ekplagite na ton exume ke ypopsifio to 2013... ke na eklegei.... ke na valei ton Nikola Tassssou gia YPEKS... ego kapou tha klisto an ginei kati tetio, eite se monastiri eite se frenokomio, analoga me to pio tha me dektei proto. Thn epaneklogh tou tassou to 2008 thn dulevo tora me therapeuth, mexri tu xronou tha tin exo xonepsei. Kalhmera!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.... Κρίμα αλλά εν που την κκελλέν μας...

Ανώνυμος είπε...

τουτα εν τα χαλια μας!!!:p

Ανώνυμος είπε...

Την πολιτική ευθυξία ακουστά την έχουμε. Δυστυχώς ο Μιχάλης έχει δίκαιο.

Καταπιέζω τον εαυτό μου να μην επεξεργαστεί το ζήτημα "Εφημερίδα Πολίτης"

Vote for Λεξη Πενηντας

Lexi_penitas είπε...

Ζαππα αν το κουρδικό πουλούσε νάσαι σίγουρος ότι ο Λιλληκας θα ήτανε μπροστάρης

Σκεπτικιστή, πάλι τα ίδια; Πότε αναφερα στο αρθρο κάτι για τον Πολίτη; Και επειδή (μπορεί λεω) το εθνικό σπορ των Βρεττανών να είναι η μαλακία νονιμοποιούμαστε και εμείς να είμαστε μαλάκες;

Ασέρα, ο θεός να μεν το δείξει...

Μη Χειρότερα,αντί να τα δίνεις στον ψυχοθεραπευτή δεν χρηματοδοτης την προεκλογική του ΟΠΟΙΟΥ αντίπαλου του Τασσου:

Ασέρα, ο θεός να μεν το δείξει...

Γιώργο μήπως η στάση σου αποσκοπεί στο να καλύψει τον αρχιρουφιάνο Φιλελεύθερο;

Mike και Οριάνα, έχετε δίκιο. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας gia να αλλάξουν τα πράγματα

Νάστε καλά

Ανώνυμος είπε...

Ο πολίτης είναι κίτρινος, έχει εμπάθειες και ψυχώσεις με μερικά άτομα. Κουράζομαι να διαβάζω φάτσα-φόρα τα κόμπλεξ του καθενός.

Ο Φιλελεύθερος είναι ο βασιλιάς... στους τυφλούς βασιλιάς ο μονόφθαλμος.

Aceras Anthropophorum είπε...

γ.ι συμφωνώ μαζί σου για τις νευρώσεις μερικών αρθρογράφων του Πολίτη. Διαφωνώ όμως ότι ο Φιλελέυθερος έιναι μονόφθαλμος. Είναι επικύνδινα τυφλός διότι κρατεί την εκάστοτε εξουσία για παστούνι.

Τουλάχιστον ο Πολίτης είναι "νευρωτικώς και κομπλεξικώς" μή υποχείριον της πολιτικής εξουσίας. Η ουσία είναι το ότι δεν είναι υποχείριον.

Aceras Anthropophorum είπε...

Δεν είναι υποχείριον τουλάχιστον της πολιτικής εξουσίας, για να είμαι πιο ακριβής.

Ανώνυμος είπε...

Aceras Anthropophorum,

Το θέμα είναι: Τί εναλλακτική επιλογή έχουμε;

Aceras Anthropophorum είπε...

Υπάρχει το http://www.monde-diplomatique.fr. Για όσους δεν διαβάζουν γαλλιστί βγαίνει τζαι αγγλικά (http://www.exacteditions.com/lmd). Βγαίνει και σε ένθετο στην Ελευθεροτυπία στα ελληνικά. Στην κυπριακή διάλεκτο δεν βγαίνει.

Για την κυπριακή επικαιρότητα άστα να πάνε. Καλύτερα να ρωτάς την γειτόνισσα της καθαρίστριας του υπουργου, θα έχεις πιό έγγυρες πληροφορίες.

Για παράδειγμα εγώ στην Ελβετία, έμαθα από κουμπάρου του κουμπάρου του προέδρου (δηλαδή από κουμπάρο του κουμπάρου του Τζιωνή), ότι του είπε σε ιδιοτική συζήτηση: ούτε σε 40 χρόνια μεν καρτεράτε τίποτε για το κυπριακό. Το Ακελ που είναι τζαι στην Κυβέρνηση, διαθέτοντας μάλιστα τζαι επαγρύπνηση που ξέρει ακόμα και ποιά εν η κάφκα του κάθε μέλους τζαι στελέχους του, δεν ακουσεν τίποτε τζαι προσπαθεί να πείσει τους αριστερούς ότι ο Τάσσος θέλει λύση. Κανένας από τον "σοβαρόν τύπο" δεν έχει στοιχεία αν ο πρόεδρος θέλει η δε θέλει λύση, και οι δημοσιογράφοι του Πολίτη πικκάρονται, βρίζουν και ειρωνέυονται όσους δεν εψηφήσαν Ναι αντί να ασχολούνται μόνο με στοιχεία. Άστους σου λέω και βρές κανένα οδηγό υπουργού να ενημερώνεσαι. Καλύτερα άσχετος παρά παραπλανημένος.

the Idiot Mouflon είπε...

Το κυριότερο πρόβλημα στον Πολίτη είναι που "τρων πιττούες" πολύ εύκολα. Είναι βέβαια μονόχνωτοι αλλά ακόμη περισσότερο αφελείς. Και ανάμεσα στους πολλούς αφελείς μπήκαν και 2-3 επιτήδειοι. Εκεί είναι το πρόβλημα τους.

Όμως, υποβαθμίσατε το τι έχουν τραβήξει όσοι διαφώνησαν με το κατεστημένο στη Κύπρο. Στην περίπτωση δε του ΑΚΕΛ... κυριολεκτικά κατέστρεψαν ολάκερες οικογένειες... και δεν μιλώ μόνο για μετά το δημοψήφισμα. Αυτή η τακτική έχει ιστορία δεκαετιών.

***

Lexi_Penitas ... ως Λεμεσιανός ίσως το όνομα Μιχαλάκης Μιχαηλίδης να σου λέει κάτι... ίσως όχι.

Μερικά χρόνια πίσω, πολύ πριν το δημοψήφισμα, μια μέρα πριν το θάνατο του Μιχαλάκη σε τροχαίο... ο Δημήτρης ζητούσε την απόλυση του απο τη θέση του κοινοβουλευτικού συντάκτη για τη μεσημβρινή ζώνη του ΡΙΚ... επειδή ανέφερε σε ρεπορτάζ τα πράγματα αμερόληπτα και με τρόπο όχι ευνοϊκό για το "κόμμα του Λαού".

Την επομένη είχε το θράσος να μιλήσει στην κηδεία του λέγοντας τα γνωστά "ο Μιχαλάκης ήταν δικό μας παιδί...". Μέχρι που σηκώθηκε ένας συγγενής του απάνω και τους έβρισε .

Θυμάμαι ακόμη τους Καννάουρο (Ένωση Συντακτών) και Γαλανό (τότε πρόεδρο της βουλής, σε αυτόν πήγε ο Χριστόφιας να κάνει το "παράπονο του")... βαρειά φορτισμένους και με τρεμάμενη φωνή να λένε από τον άμβωνα "... σε απογοητεύσαμε Μιχάλη, δεν σου σταθήκαμε όταν έπρεπε..."

Κουέλλα Ένα είπε...

πππεεεεεεε όπου τράουλλο βάλουμεν τον στην εξουσία!!!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη