31 Δεκεμβρίου 2006

Η αναπαραγωγή του φασισμού ή η κρατούσα ιδεολογία στη νήσο Κύπρο

Δημοσίευσα το πιο κατω σημείωμα στο φόρουμ σκόρπια λόγια σαν αντίδραση μετά που ο Βασίλης κλειδωσε το θέμα "Κυπριακά blogs".

Αποτέλεσμα ήταν να κλειδωθεί και αυτο το θέμα και να διαγραφώ. (....και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους....) Το παραθέτω σαν μνημείο δημοκρατικότητας των "υπερελλήνων" Κυπρίων. Πιστεύω ότι τετοιες συμπεριφορές και οι καταστροφικές συνέπειες τους πρέπει να σχολιάζονται κυρίως για τον σκοπό της αφύπνισης των αφελών και αδιάφορων.

Βασίλη μας δουλευεις ομαδικά (νομίζεις). Είσαι ένα ελληνόψυχο φασιστοειδές που η επιδιόρθωση σου είναι ασύμφορη. (beyond economical repair). Για του λόγου το αληθές παραθέτω απόσπασμα απο τους κανονισμούς του skorpialogia και απόσπασμα από το άρθρο σου Ο Πολίτης. Μια γνήσια Τουρκική φωνή. Με βαση τους κανονισμούς, και μόνο η απλή ανάγνωση από όποιονδήποτε administrator του φόρουμ, του εμετικού αρθρου σου θα έπρεπε να οδηγήσει σε αποβολη δια παντώς από το φόρουμ.

Λένε οι κανονισμοί του σκόρπια λόγια.....
[...τρομοκρατικά, απρεπή, απειλητικά, προσηλυτιστικά, ρατσιστικά, υβριστικά για άτομα ή ομάδες ή άλλα παράνομα ή ανήθικα μηνύματα, σύνδεσμοι ή άλλο περιεχόμενο θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ...]

[...Προσβλητικό, ειρωνικό ή προκλητικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα ή/και για τους χρήστες, χρήση αισχρών εκφράσεων-λέξεων και γενικά απρεπής συμπεριφορά απαγορεύεται...]

Γράφεις εσύ......
"Ο Πολίτης. Μια γνήσια Τουρκική φωνή στην καρδιά της Κυπριακής Πρωτεύουσας. Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να πω της Ελληνοκυπριακής διοίκησης; Μια λεβέντικη Τουρκική φωνή στα χαρακώματα του «εθνικιστικού» ε/κ τύπου."
..........
"Δεν είναι η αντίθετη γνώμη που με ενοχλεί. Είναι που όταν Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κατηγορεί την Κυπριακή κυβέρνηση, το κάνει με χαρά και ικανοποίηση. Κάθε φορά που υπερασπίζεται τα Τουρκικά συμφέροντα, νοιώθει έπαρση και ηδονή."

Δεν θα κάνω τον συνήγορο του Πολίτη. όμως αν αυτά τα εμέτικά δεν είναι προσβλητικά, ρατσιστικά, υβριστικά, ανήθικα και προσβλητικά τοτε τί είναι;


Απαιτώ από τους υπέυθυνους του φόρουμ την ΑΜΕΣΗ διαγραφή σου επειδή σαν αναγνώστης του Πολίτη που συμφωνεί κατά ένα πολύ μεγαλο μέρος με τα γραφόμενα της εφημερίδας, νιώθω θιγμένος, προσβλημένος και όλα τα πιο πάνω που αναφέρουν οι κανονισμοί. Πολυ δε περισσότερο για τον έμμεσο χαρακτηρισμό ΠΡΟΔΟΤΗΣ που μας αποδίδεις.

Και μια τελευταία λέξη επί της ουσίας, Ποιος είναι που ρίχνει νερό στο μύλο της Τουρκίας αλήθεια; Αυτοί που αγωνιούν να βρεθεί λύση πριν παγιωθεί οριστικά η διχοτόμηση ή αυτοί που απεχθάνονται σαν ο διάβολος το λιβάνι ακόμα και ανάφορές σε πιθανά σχεδια για λύση.

Αν ήσουν Τούρκος θα ήσουν Γκρίζος Λύκος.

Τώρα τι θα κάνεις; Θα με διαγράψεις ή θα αυτοδιαγραφείς όπως οφείλεις να κάνεις. Αρκετή ζημιά κάναν οι όμοιοι σου στο τόπο το 1955-59, το 1963, το 1974, το 2004 και χίλιες τόσες φορές ενδιάμεσα. Δεν σε χρειάζεται κανένας εκτός πιθανόν από τους όμοιους που συναγελάζεστε εδω μέσα.
| | Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απάντηση από το τσιράκι του Βασίλη. Όσο και αν το αρνείται, οι εντολές που του άφησε ο Βασίλης φευγοντας είναι ακόμα στην αρχική σελίδα του φόρουμ. "vassilis: angelos ξερεις εσυ! το νου σου! :-)"

angelos

Διαχειριστής

Απ:Κυπριακά Blogs - 30.12.06 17:20 Ακου Lexi_penitas. Νομιζω αρκετα επαιξες και αρκετη σημασια σου δωσαμε.
Αντε τωρα στο blog σου!
Προσωπικα κουραστηκα και δεν ανεχομαι τον οποιονδηποτε να γραφει μαλακιες στο φορουμ απλα για να εντυπωσιασει την παρεα του.
Δεν θα σε παραπεμψω στους κανονισμους γιατι μονος σου παρεθεσες τα κομματια που επρεπε να προσεξεις. Ή μηπως τα προσεξες και απλα με προκαλεις να σε διαγραψω;
Οπως και ναχει, θα το κανω. Ελπιζω να μην ξανασυναντηθουμε.

Παρεμπιπτωντος, για να μην ακουσω βλακειες του τυπου 'τσιρακι', 'δουλος' και λοιπα ο Vassilis θα δει αυτο το post απο τεταρτης οποτε η πρωτοβουλια (και η χαρα) ηταν οοοολη δικη μου.
| | Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Να γελάσω ή να κλάψω.....

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους


8 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

¿Que paso que paso ? / A policia llego

Υπήρξαν πολλά φόρουμ -ένθεν και ένθεν του πολιτικού άξονα -που με τέτοια ή παρόμοια θεματολογία "εγκλώβιζαν" όσους ψάχνονταν προς εκεί μεριά. Τώρα με τα Blogs τους πάει "ννναααά" γιατί η πολυφωνία φανερώνει την μετριότητα τους και ουσιαστικά αποδεσμεύει τους αναγνώστες...

Όχι πως δεν υπάρχει κίνδυνος αυτοεγκλωβισμού με τους "μπλόγκερς". Εύκολα μπορεί κάποιος να περιοριστεί σε Blogs με φωνές που δεν του ταράζουν τα στάσιμα νερά της μονολιθικότητας.

Έλα όμως που στο χέρι μας είναι...

Κάθε φορά που κάνεις κλικ στο προφίλ κάποιου μπλόγκερ ενδέχεται να βρεθείς "εντελώς αλλού", να ταραχθείς, να ξεβολευτείς με τρόπο πολυδιάστατο -αναλόγως και της όρεξης του μπλόγκερ, της διεισδυτικότητας του λόγου και του θεάματος που παρουσιάζει...

Χεθ τουθ...

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητό κερασφόρο τετράποδο!

Αυτό το ποστ σκοπό έχει να προβληματίσει πάνω στο γεγονός ότι μια θλιβερή μειοψηφία φασιστοειδών καταφέρνει να υψώνει πιο δυνατή φωνή από τους υπόλοιπους και να καταφέρνει να επιβάλλει την ιδεολογία της σαν κρατούσα ιδεολογία.

Psychia είπε...

Μόλις γίναμε επίσημα 2 στρατόπεδα. Το ψάρι βρομούσε από το κεφάλι μα τώρα σάπισε ολόκληρο. Και αφού έγινε αυτό, μιλάω τοιουτοτρόπως (εμείς, και εκείνοι).

Το απόλαυσα που στις απαντήσεις τους προς τα σχόλιά μας μπόρεσαν (κυριότερα ο Vassilis) μόνο να παίξουν με τις λέξεις πχ. "δεν μίλησα εναντίον των μπλόγκερς, αλλά των Κύπριων μπλόγκερς" και "δύο είπες, τρείς έγραψες" κ.ο.κ., και να αρνηθούν πράγματα που είπαν πχ. "που το βρήκες τέτοιο πράγμα;" και "πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο;" Επί της ουσίας, μόκο.

Από ένα σημείο και μετά , να πω την μαύρη μου αλήθεια, δεν την πάλεψα να συνεχίσω το διάβασμα (ένας αθκιασερός με ικανότητα να κάνει copy paste, θα μπορούσε άνετα και άμεσα να αποδείξει τις παπαριές του, μα όχι να αποστομώσει γιατί κάτι τέτοιοι... δυστυχώς δεν ξέρουν να σκάνε όταν δεν τους παίρνει..).

Επίσης απόλαυσα την προσπάθειά του να πειστεί (και να μας πείσει) πως ‘παρεξηγήσαμε’, ή ‘δεν καταλάβαμε’ ή ‘δεν διαβάζουμε σωστά’. Όλοι μας. Τα δικά του. Μεγάλος παρωπιδισμός το να πιστεύεις πως το πρόβλημα το έχουν μόνο όλοι οι άλλοι και όχι εσύ.

Περισσότερο απ'όλα απόλαυσα το γεγονός πως μετά τις φοβερές τους 'απαντήσεις', τόλμησες Λέξη Πένιτας να αμφισβητήσεις ανοιχτά και παραδειγματικά τους κανόνες τους, και έτσι σαν καλοί πατριώτες που δεν ανέχονται μαλακίες (αντίθετες απόψεις) από κανέναν, σε έδιωξαν και σένα, κλειδώσαν και το τόπικ. Κάτι σαν την 'Εγώ κόφκω, εγώ ράφκω' πολιτική της χούντας.

Εμείς όμως, με τί θα παίζουμε τώρα;

Γελάσαμε πάλι. Σε καλό να μας μπει.

ΥΓ. Α! Και κύριε Vassilis, αν το διαβάσεις αυτό, απλά ήθελα να σου πω πως η ενασχόληση μου με την ανάλυση χαρακτήρων δεν είναι καθόλου ερασιτεχνική. Αλλά και να ήταν, πάλι σωστή θα ήταν. Είσαι κλασικός εσύ. Άιντε γειά σου.

Psychia είπε...

@Lexi_Penitas

Αυτή η θλιβερή μειοψηφία φασιστοειδών τίποτα δεν καταφέρνει. Για να καταφέρεις κάτι πρέπει να το προσπαθήσεις. Όχι να επιβληθείς με το έτσι θέλω.

Αυτοί το μόνο που 'καταφέρνουν' είναι να μένουν μόνοι τους με τους όμοιούς τους. Να μην συναναστρέφοντε με οτιδήποτε το διαφορετικό γιατί παθαίνουν αλλεργίες, πιάνει τους φαγούρα, φκάλλουν σπυρούθκια και όλα τα συναφή. Αυτό κι αν είναι κατάντια!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες,

μην ασχολείστε μαζί τους άλλο -δεν τους αξίζει και απο ένα σημείο και μετά, δεν αξίζει και τον κόπο, αφού η βλακεία είναι αήττητη.

Tρεις και ο κούκος είναι. Aστε τους στη φασιστοειδή μοναξιά τους. Kαι πολύ ασχοληθήκατε μαζί τους!

ΔHMHTPHΣ

the Idiot Mouflon είπε...

άτε κορούδες... τζιαι καλά να μας μπει... το νέον έτος...

La Vida 's una Tombola, de noche y de dia...

the bastard; unshaved. είπε...

χρόνια πολλά.. με υγεία.

drakouna είπε...

Το πιο δυνατό όπλο είναι το χιούμορ, διότι τα φασιστοειδή απλώς δεν διαθέτουν:)

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη