19 Δεκεμβρίου 2006

Για γέλια ή για κλάματα;




Στην έκδοση του Ευροβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε αυτή τη βδομάδα προστέθηκαν για πρώτη φορά τινά ενδιαφέροντα κοινωνικού χαρακτήρα θέματα. Θεωρώ υψίστου ενδιαφέροντος τις επιδόσεις των αυτοχθόνων ιθαγενών της νήσου των αγίων ιδιαίτερα εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων συνεταίρων μας. Για να ακριβολογώ, τα ευρήματα δεικνύουν την τεραστία απόσταση που χωρίζει την αντίληψη και νοοτροπία μας από εκείνη των καστρίshιδων Ευρωπαίων.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η θέση της θρησκείας στην κοινωνία είναι σημαντική, ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η Κύπρος έλαβε την 1η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 81% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν μόλις 46%. Όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά τη λήξη του ρεζιλικιού των αρχιεπισκοπικών εκλογών. Τι πρέπει τελικά να του κάνουν του Κυπραίου για να καταλάβει το αυτονόητο. Τι και αν έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κύπρο; Τι και αν η τεράστια πλειοψηφία από αυτούς σπούδασε στο εξωτερικό; Ο θεός να μας βοηθήσει!!!

Ερώτηση: Θα πρέπει να επιτραπούν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 24η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 14% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 44%. Έχουμε πολύ δρόμο πραγματικά. Δεν καταλάβαμε ακόμα ότι ο κοινωνικός ιστός δεν απειλείται από την αναγνώριση και το σεβασμό της διαφορετικότητας αλλά από τους οπισθοδρομικούς που κρατούν ολόκληρη κοινωνία παλουκωμένη. Μια απλή αλήθεια λέει ότι όταν μένεις στάσιμος, στην πραγματικότητα μένεις πίσω γιατί οι υπόλοιποι προχωρούν. ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΤΑΡΑΞΕΤΕ!

Ερώτηση: Θα πρέπει να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 22η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 10% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 32%. Αντιλαμβάνεστε ότι όσο πάμε στα πιο δύσκολα τόσο περισσότερο η τρίχα του Κυπραίου σηκώνεται και οι θετικές απαντήσεις περιορίζονται. Διερωτώμαι αν αφαιρέσουμε από το 10% τους ομοφυλόφιλους, πόσο θα μείνει;

Ερώτηση: Οι μετανάστες συνεισφέρουν πολύ (στην πατρίδα μας); ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 17η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 30% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 40%. Ρατσισμός και ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο. Κάτι πολύ σημαντικό που έχει σημασία να γνωρίζει ο αναγνώστης είναι ότι όλες οι χώρες που σκόραραν λιγότερο από την Κύπρο ΔΕΝ έχουν ή έχουν πολύ λίγους μετανάστες στο έδαφος τους. Μιλάμε για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου σίγουρα οι ξένοι μετανάστες δεν παίζουν σοβαρό ρόλο. Πάλι πάτος δηλαδή η Κύπρος μας.
Οι άνθρωποι που αντί πινακίου φακής μας κρατούν ζωντανή την κτηνοτροφία, την γεωργία και αλιεία, την οικοδομική βιομηχανία, και όλους τους τομείς της οικονομίας όπου οι Κύπριοι ΔΕΝ θέλουν να δουλέψουν, για τους Κυπραίους ρατσίσταρους δεν συνεισφέ
ρουν στο τόπο. Α! , ξέχασα ότι μιας καλής μερίδας τους ξεσκατίξουν τα σπίτια τους, τους αναγιώνουν τα κοπελλούθκια και μια άλλη κατηγορία φροντίζει για την σεξουαλική εκτόνωση των νευρωτικών αρσενικών του τόπου. Ούτε ένα ευχαριστώ οι αχάριστοι.

Ερώτηση: Πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στον ελεύθερο χρόνο παρά στη δουλειά ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Πάλι πρωτιά! Η Κύπρος έλαβε την 1η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 69% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 48%. Τώρα πέστε μου; Θα ήταν λάθος να ισχυριστώ ότι, αφού την δουλειά την κάνουν οι μετανάστες της παραπάνω ερώτησης, εμείς είναι φυσικό να ασχολούμαστε με το πως καλύτερα θα αράζουμε την αρίδα μας. Εεε δεν τρωγόμαστε!

Θα σας προέτρεπα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο link πιο πάνω. Υπάρχουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα. Για γέλια ΚΑΙ για κλάματα!

5 σχόλια:

Mh Xeirotera είπε...

Ti na pei kaneis... ke mh xeirotera! Na su po, prosopika lipame ekeino to 10% peripu pu exei anoixta miala. Ksereis ekino to 10% pu thelei na periorisei to rolo ths thriskeias sth koinonia h' pu den thelei na apagoreusei se synanthropous tu, me tin opia idieterotita, na pantreutun. Pos sthn efxh epivieonei auto to 10% sth Kypro... giati den mpenei se ena aeroplano ke na thn kanei prin to kleisun mesa;;;

Psychia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Psychia είπε...

@MhXeirotera

Ίσως επειδή εκείνο το 10% κατά βάθος να νιώθει πως αν εγκαταλείψει κι αυτό την πατρίδα, δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ελπίδα για αλλαγή!

Κρίμα πραγματικά, γιατί είχαμε όλα τα εφόδια να αναπτυχθούμε, μα προτιμήσαμε τη στασιμότητα γιατί πουττεύκουμε να διαβοροποιηθούμε.

(oh! it rhymes!! γιούχου)

the Idiot Mouflon είπε...

BAIKONUR και ξερό ψωμί... εγώ σας έλεγα να ενισχύσετε το ΚΙ.ΜΑ.ΜΕ., εσείς τίποτα...

Mh Xeirotera είπε...

Agaphte Lexi Penitas,

Xronia polla, efxome na pernas omorfes giortes :)

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη