18 Δεκεμβρίου 2006

Λεμεσιανές προσδοκίες, Νουθεσίες προς Ανδρέα Χρήστου


Δημοτικές εκλογές. Τις αφήσαμε και αυτές πίσω μας. Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στη Λεμεσό οι δύο υποψήφιοι για την Δημαρχία, αγωνίστηκαν με Αξιοπρέπεια και χωρίς να σημειωθεί έστω και ένα μικροεπεισόδιο. Δεν είδαμε κτυπήματα κάτω από την μέση και η αλήθεια να λέγεται αν κάποιος δεν είχε ενδιαφέρον για τα κοινά πιθανόν να μην έπαιρνε είδηση ότι είχαμε εκλογές.

Ο απελθών δήμαρχος κ. Κοντίδης μας άφησε μια γεύση ….. γλυκόπικρη στο στόμα. Μπορεί να είχε τις καλύτερες προθέσεις. Ήταν σίγουρα τίμιος, άφησε το πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα του ιατρού που ασκούσε για δεκαετίες για να προσφέρει στα κοινά. Όμως του έλειπε το όραμα, αδυνατούσε να δει την μεγάλη εικόνα. Έμεινε στα απολύτως απαραίτητα, στα προβλέψιμα και τα καθιερωμένα. Στα συν του σίγουρα είναι η σχεδόν ολοκλήρωση του έργου για ανάπλαση της ακτής Ολυμπίων. Το νοικοκύρεμα της πόλης και η καθαριότητα των δρόμων και των ανοικτών χώρων προχώρησε κάπως. Όχι ικανοποιητικά. Έχει λιγα ελαφρυντικά. Ας μην ξεχνούμε πως παρέλαβε την πόλη από τον αππομένο βουτηρομπεμπέ Χατζηπαύλου 10 χρόνια πριν. Ομως είχε στη διάθεση του 10 χρόνια. Αν θα τον βαθμολογούσα στη κλίμακα 1-10 θα του έδινα 7 σε σχέση με 4 του Χατζηπαύλου.

Τον Ανδρέα Χρήστου τον γνωρίζω και τον εκτιμώ. Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Δεν είναι τυχαίο που σαν υπουργός πέτυχε έστω και αν ελέγχεται στην αδυναμία του να βάλει ττερπιέ το τμήμα πληθυσμού και μετανάστευσης. Εάν η Λεμεσός δεν πάει μπροστά ούτε με τον Ανδρέα, τότε είναι καταδικασμένη στην αιώνια μετριότητα.

Χωρίς να γενικεύω αλλά και με πολλή εκτίμηση σε όσους καλούς και φιλότιμους δημοτικούς υπαλλήλους, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αν θέλουμε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Πρώτα πρώτα, εξυγίανση της δημοτικής μηχανής. Είναι γνωστό ότι ΟΛΟΙ όσοι μπορούσαν, έμπαζαν κατά καιρούς στο Δημαρχείο ανθρώπους χωρίς προσόντα για τις θέσεις στις οποίες προσλαμβάνονταν και πολλές φορές προσλάμβαναν ανθρώπους εντελώς άσχετους και ακατάλληλους απλά για να ξοφλήσουν κομματικά «χρέη». ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ.

Ανδρέα, κάποιοι ανέμεναν να εκλεγείς για να προσληφθούν στο Δήμο. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ και δεν θέλεις να ακολουθήσεις ένα σωρό άλλους πολιτικούς στο δρόμο της απαξίωσης από τον κόσμο, ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΟΡΑ.

Διώξε από κοντά σου τους κόλακες και τους γλείφτες. Βάλε κοντά σου ανθρώπους οραματιστές αλλά όχι αιθεροβάμονες. Το μυστικό σήμερα ονομάζεται επαγγελματισμός. Εσύ ξέρεις...

Οι ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους ανάμεσα σε γκαράζ, ξυλουργεία, βαφεία αυτοκινήτων και όλων των λογιών εργαστήρια και βιοτεχνίες περιμένουν χρόνια τώρα να καθαρίσουν με την ίδρυση βιοτεχνικής περιοχής.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ παρά του ότι έγινε προσπάθεια καλλωπισμού και αναβίωσης της σαν το πολιτιστικό κέντρο της πόλης αλλά και σαν χώρος συνάντησης και ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας, αφέθηκε να ψηλορημάξει, και εξακολουθεί να διασκεδάζει κυρίως τους νυκτόβιους, τους θαμώνες των καμπαρέ και να συνεισφέρει αδρά στο τζίρο της βιομηχανίας εμπορίας της σάρκας και δεν ξέρω και εγώ σε τι άλλα.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι μεθαύριο. Ξεχώρισα τα πιο πάνω επειδή πιστεύω ότι είναι ακριβώς εκεί όπου ο προηγούμενος Δήμαρχος απέτυχε παταγωδώς.

Και βεβαίως να διασκεδάσουμε σε ένα ακόμα πιο αναβαθμισμένο Καρναβάλι, σε μια πιο όμορφη και λιγότερο εμπορική και παναϋρκότικη Γιορτή του κρασιού, να βοηθήσουμε να έρθει ξανά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ στη πόλη μας, να στήσουμε ξανά φεστιβάλ μπύρας χωρίς να βασιζόμαστε σε αητονύχηδες ιδιώτες, να μην ξεχνάμε όμως τους τομείς που πραγματικά υστερούμε. Στα δύσκολα κρινόμαστε!

Η Λεμεσός μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Ανδρέα Χρήστου. Ο Ανδρέας μπορεί να αναβαθμίσει την ζωή των συμπολιτών του. Μην τον αφήσουμε να εφησυχάσει.

Θελουμε 10 στα 10 για τη Λεμεσό!

6 σχόλια:

Mh Xeirotera είπε...

Den aniko sto AKEL omos ton Xristou ton ektimo ke pistevo oti htan mia kalh epilogh gia th Lemeso... :) Lipame omos pu h eklogh tu proothithike ek tu ponirou... xriazete na epektatho; Distixos xthes sfragistike ke h 2h pentaetia tassou papadopoulou, dioti an minei kati orthio apo thn proth (An....) kalo einai na tus dothun akoma 5 xronia gia na to gkremisun ki' auto!

Cheers!

Lexi_penitas είπε...

Φίλε ΜηΧειρότερα,

καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πείς και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Δυστυχώς την τύχη της Λεμεσού και γιατί όχι και της Λευκωσίας να έχουν καλούς και ικανούς δημάρχους ίσως την πληρώσει η Κυπρος με τον ολετήρα Τάσσο πανω στα ζινίσhια της για ακόμα 5 χρόνια.

Το ποστ όμως γράφτηκε με γνώμονα την αγάπη για την πόλη μου.

Νασαι καλά

Cheers

Ανώνυμος είπε...

mono se ena pragma o Xristou den ftanei ton Kontidi,,,,einai,,,,o xoros pou esyrne opote itan ta karnavalia...
:DDDDDDDDDDD

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω μόνο να μην αποδειχτεί ο Χρήστου ένας ακόμα "yes man", το σύνδρομο παρουσιάζεται συχνά στον πολιτικό χώρο απ' όπου προέρχεται... το λέω με όλη την καλη διάθεση και παρά του ότι γνωρίζω πως τον έβαλαν εκεί για να τον αδρανοποιήσουν σε "άλλους τομείς".

Lexi_penitas είπε...

Ηλίθιε Αγρινέ,

ελπίζω ο Ανδρέας να σταθεί στο ύψος του. Εγώ δεν θέλω να βομβαρδίσω την Λεμεσό μου.

Πότε θα πιούμε μια μπυρα στο μόλο (ή δυο ή τρεις;)

Its on me!

Cheers

zappa είπε...

btw gia osous den ta kseroun kala
o xrhstou htan aytos pou afhne thn siakallh (nai ayto to ratsistiko kataskeyasma onomati anny siakallh) na lynei kai na denei sto tmhma metanasteyshs

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη