12 Νοεμβρίου 2006

Gypsy

Γιά ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι οι φίλοι του. Είναι μοναδικός στη δουλειά που υπηρετεί από τότε που αρχισε να δουλεύει. Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι η δουλειά του μπάρμαν δεν απαιτεί ειδικές ικανότητες. Δεν εχουν υπόθεση.

Ο Gypsys, κατά κόσμο Κύπρος είναι ο ένας και μοναδικός. Ο τζύρης του ή/και η μανα του πριν τον κατασκευάσουν πρέπει να πέρασαν από κάποιο μπαρ και να εμπνεύστηκαν....... από τον μπάρμαν. Δέν εξηγείται αλλιώς πως αυτός ο ανθρωπος έγινε χωρίς καμιά ιδιαίτερη ακαδημαική εκπαίδευση το άκρο άωτο του μπάρμαν.

Κυρίες και κύριοι, ο Gypsys σας!!!

  • Θυμάται χιλιάδες πελάτες με το ονομά τους!
  • Θυμάται ολονών το ποτό τους, και ας πέρασαν μήνες ή και χρόνια να τους δει. Να πως υποδέχτηκε τον Οσβαλτο από τον Άγιο Δομηνικο 7... ναι εφτά χρόνια μετά που είχε να τον δει. Oswalto, welcome to Cyprus, Gin and Tonic? Και τον είχε γνωρίσει για ένα σύντομο διαστημα εφτά χρόνια πριν όταν ηλθε για διακοπές στη Κύπρο!
  • Τα ξέρει όλα! Τις γκόμενες των πελατων, τους γκόμενους των πελάτισσων, ποιούς/ες ξενογαμούν και με ποιες/ούς. Από τον Gypsy δεν θα μάθεις τίποτε απ' όλα αυτά. Τάφος.
  • Πόσα και πόσα deals δεν ξεκίνησαν και δεν ολοκληρώθηκαν στον πάγκο του. Τα ξέρει όλα κι'ας νομίζεις οτι δεν άκουσε τίποτα.
  • Σε μετρά και ξέρει αν έχεις όρεξη για κουβέντα και τότε θα σου μιλήσει. Αν όχι τότε αποτραβιέται με τρόπο.
  • Είναι σοβαρός με εκεινους που δεν σηκώνουν αστεία και ελαφρύς ανάλογα με την διάθεση του πελάτη.
  • Έχει άποψη έστω και αν κάποιες φορές πρόκειται για έμμονες ιδέες και μπορεί να συμμετέχει σε συζήτηση. Μόνο αν νοιώσει ευπρόσδεκτος.
  • Δεν πίνει ποτέ την ώρα της δουλειάς.
  • Δεν έγινε ποτέ καυγάς στο μπάρ του. Έχει τον τρόπο του να ξεφορτώνεται τους ενοχλητικούς και τους εριστικούς. Μια για πάντα.
  • Φτιάχνει τα νοστιμότερα dips παγκυπρίως και βάλε. By faaaaaarrr. Και τα σερβίρει με τηγανισμένη πιπεράτη αράπικη πιττα. Συνδιασμός που σκοτώνει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Gypsys έγινε το αγαπημένο καταφύγιο χιλιάδων λεμεσιανών, και όχι μόνο. Της παρέας, των συναδέλφων, του ζευγαριού, των μοναχικών. Σε μια μοναδική αρμονική συνύπαρξη με background τους αργόσυρτους και ενίοτε καουμποικους ρυθμούς της country. Τι και αν ο χώρος του ειναι αρκετός για τέσσερα τραπεζάκια συν ο πάγκος. Χίλιοι καλοί χωράνε!

Κύπρο μου δεν σου κάνω διαφήμιση. Εξάλλου δεν την χρειάζεσαι. Απλά σε σκεφτόμουνα αυτές τις μέρες με την περιπέτεια που περνάς με την υγεία σου. Κύπρο δεν έχεις δικαιωμα να καθυστερείς την ανάρρωση σου. Όλοι αυτοί πού αγάπησαν τον Κυπρο και το Gypsys σε περιμένουμε πίσω δυνατό. Για όλα τα πιο πάνω, γιατι είσαι ίσως ο μοναδικός μπάρμαν που έγινες μέρος της ζωής τόσων πολλών και διαφορετικών ανθρώπων.

Περαστικά αγόρι μου!

2 σχόλια:

Psychia είπε...

Γνωρίστηκα με τον Gypsy στα 14 μου, όταν πηγαίναμε με τον πατέρα μου κάποια απογεύματα και μάθαινα την μπύρα. Μέσα σ'αυτή την μπυραρία τα τελευταία 23 χρόνια, μεγάλωσαν γενιές.

Ο Gypsys είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άτομα της Λεμεσού. Το μπαρ του, ίσως το καλύτερο στην Κύπρο.

Έχω πιεί ΚΕΟ σε πολλά μπαρ. Αυτή την αίσθηση που σου προσφέρει η πιο αυθεντική μπυραρία όμως, δεν την έχω ξανανιώσει.
Το πιο παράδοξο απ'όλα, είναι το ότι μπορεί να έχει 100 άτομα μέσα σε κείνη την τρυπούλα, περνάνε καλά, μιλάνε, γελάνε (όχι μόνο με τις παρέες τους, αλλά και όλοι μεταξύ τους), μα ποτέ δεν ακούς βαβούρα, και πάντα ακούς την βακράουντ μουσική χώρις να σε πιάνει αγοραφοβία. Ρωτήστε όποιον αγοραφοβικό θέλετε!

Ο Κύπρος ενώ ακόμα αναρρώνει από μια χρόνια αρρώστια, ενώ χρειάζεται ξεκούραση για να αντεπεξέλθει το σώμα του, έχει ένα πνεύμα αχαλίνωτο. Δεν κλείνει το μαγαζί ούτε μία μέρα την εβδομάδα. Είχα πει στον πατέρα μου πριν κάποιους μήνες, πως το'χει φιλοσοφίσει αλλιώς. Ή όλα, ή τίποτα. Δεν μπορείς να μην το σεβαστείς αυτό.

Περαστικά του εύχομαι, με όλη μου την καρδιά.

Psychia είπε...

Οι καλοί πεθαίνουν νέοι, έτσι δεν λένε;
Πέθανε ο Gypsys. Και μαζί του πέθανε και η γωνιά του καθένα μας στο σπίτι του. Ήταν άρρωστος χρόνια, όμως ένας άνθρωπος που άγγιξε τις καρδιές τόσων, δεν μπορεί να φύγει αθόρυβα...

Ποιός ξέρει; Μπορεί τώρα να βρήκε γαλήνη. Ή ότι άλλο μπορεί να πει κανείς για να παρηγορηθεί στην απώλειά του.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη