11 Μαρτίου 2011

Κάποιοι τους λένε αφελείς

Είναι τώρα κανένας μήνας που πάρκαρε ανοικτά του μόλου της Λεμεσού η πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου. Ο αρχικός ενθουσιασμός των λεμεσιανών που ετοίμαζαν τους γκαζοντενεκέδες τους για να τους γεμίσουν με το πολύτιμο υγρό, κόπασε μόλις έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα ανήκει στους γείτονες μας τους Εβραίους. Τέλος πάντων κατάντησε και αυτή ένα προσωρινό αξιοθέατο όπως είχαμε πριν δυόμισυ χρόνια τα τάνκερ που μας κουβαλούσαν το νερό από την μήτηρ πατρίς! Στη φωτογραφία του γκούγκολα φαίνεται η παραλία και με μπλε χρώμα κατα προσέγγιση το σημείο που βρίσκεται η πλατφόρμα (περίπου στα 2 χλμ). Αν πατήσετε στην εικόνα την βλέπετε σε μεγέθυνση.

Για να μην σας κουράζω περισσότερο μπαίνω αμέσως στο θέμα. Η πλατφόρμα αυτή έχει μια μοναδική ιδιότητα. Όπως περπατάς κατά μήκος του μόλου την βλέπεις συνέχεια απέναντι σου. Μυστηριωδώς λες και γυρίζει συνεχώς και σε κοιτάζει κατάματα. Σε όποιο σημείο της παραλίας βρεθείς την βλέπεις απέναντί σου. Το μυστήριο έγινε γνωστό από συμπολίτες μας, καθημερινούς περιπατητές της πέραν των τριών χιλιομέτρων παραλίας από το παλιό λιμάνι μέχρι το ξενοδοχείο Holiday Inn. Η πρώτη συμπολίτισσα λοιπόν βγήκε στο κανάλι 6 της πόλης μας και με ύφος λίγο φοβισμένο, σίγουρα παραξενεμένο και ολίγον τι καταγγελτικό, ανέφερε με πλήρη πάντως σοβαρότητα ότι η πλατφόρμα προσαρμόζει την στάση της έτσι ώστε να την έχεις (ή να σε έχει) ακριβώς απέναντι της. Ο καημένος ο Μιχάλης ο Παπαευαγόρου κατάφερε μετά που αντιλήφθηκε ότι είχε να κάμει με περίπτωση αφασία, και την σταμάτησε με μπόλικη προσπάθεια να κρατήσει τη ψυχραιμία του.

Δεν προλαβαίνει που λες ο άνθρωπος να κλείσει τη γραμμή και τσούπ, άλλη αφασιόπληκτη συμπολίτιδα μου να επιβεβαιώνει και να υπερθεματίζει τα όσα φαιδρά υποστήριξε η πρώτη. Πραγματικά ώρες ώρες απορώ που μπορεί να φτάσει η αφέλεια του κόσμου. Κάποτε περηφανευόμαστε ότι είμασταν σκεφτόμενοι και προβληματισμένοι και όποιος επέδειχνε έστω λιγη αφέλεια τον ονομάζαμε αμερικανάκι. Έμεινε μάλιστα και η παροιμιώδης φράση "μας πήραν για αμερικανάκια;".

Φαίνεται ότι η εξυπνάδα μας μας εγκατέλειψε και τα κυπραιάκια κατάντησαν χειρότερα από αμερικανάκια.

Α ναι, ξέχασα να σας πληροφορήσω ότι τα εγγλεζάκια σταμάτησαν τους βομβαρδισμούς των νεφών και τις τελευταίες δυο βδομάδες είχαμε μπόλικες ευεργετικές βροχές :) Δυστυχώς αρωγοί στην επιταχυνόμενη αφασιοποίηση του ντόπιου πληθυσμού γίνονται και τα διάφορα περδικόπουλα, άλλως λαϊκιστές πολιτικοί. Αγαπητέ αναγνώστη, αντιλαμβάνεσαι πιστεύω το μέγεθος του προβλήματος.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη