24 Οκτωβρίου 2008

Γροθιά ή τριαντάφυλλο; Ιδού το δίλημμα.

















Δεν είναι που χάθηκε η έμπνευση. Δεν είναι που δεν σκέφτομαι τους συνωστιζόμενους αναγνώστες μου:) Ο λόγος της απουσίας μου για ένα ολόκληρο μήνα δεν έχει να κάνει με κανένα άλλο λόγο παρά με την ανεργία και την αγωνιώδη προσπάθεια αποκατάστασης του επαγγελματικού μου στάτους. Ευχηθείτε μου καλή τύχη και αν πέσει στην αντίληψη σας οποιαδήποτε δουλειά πληρώνει αδρά και νομίζετε ότι μου ταιριάζει let me know :)


Πάνε σχεδόν δυο χρόνια που μπλογκάρω και δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου να τα παρατήσω. Εξάλλου οι λόγοι που με έφεραν εδώ, κρατάνε γερά. Άσε που στη πορεία συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και επιπρόσθετες ομορφιές στο μπλόγκιγκ που δεν τις είχα υποψιαστεί.
Αυτά όμως θα τα πούμε σε λίγες μέρες στα γενέθλια του μπλογκ.

Ευχαριστώ την ΕΔΕΚ, το ΚΙΣΟΣ, το Σοσιαλιστικό κόμμα, και ξανά την ΕΔΕΚ Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, που μου έδωσε την απίστευτη αφορμή με τα απίστευτα καραγκιοζιλίκια της, να ξαναγυρίσω.
Τι μας λένε ρε παιδιά οι άνθρωποι; Τους έλειψε ο ππούνιος, βαρέθηκαν το τριαντάφυλλο, διώχνουν το τριαντάφυλλο και επαναφέρουν τη μπουνιά. Και θέλουν να τους παίρνουμε στα σοβαρά; Λες και αποφασίζουν τι θα φορέσουν απόψε που θα βγούνε για φαγητό. Τι λες Γιαννάκη, να φορέσω το τζίν και τη καινούρια μου μπλούζα ή να βάλω κάτι πιο σοβαρό ; Τόση είναι η σοβαρότητα των ανθρώπων. Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι πολύ πιο σοβαροί, αλλά η ΕΔΕΚσοσιαλΚΙΣΟΣ έχει φτάσει στο όριο. No wonder γιατί μια ζωή θα λαθροβοιούν στη μιζέρια του 5-10%.

Ας δούμε όμως τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Τι σχέση μπορεί να έχει ο παλιός Εδεκίτικος ππούνιος με τη σημερινή κυπριακή πραγματικότητα. Τους μόνους που μπορεί να εκφράσει σήμερα, είναι κάτι "μαγκόπαιδα" που τα πίνουν σε αντροπαρέες σε στέκια αμφιβόλου ηθικής και είναι μονίμως κουρντισμένοι για καυκά. Άντε και κάποια μέλη τους στρατού της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ, που άμα γίνουν στουπί από τις μπύρες πάνε γυρεύοντας. Αλλά αυτοί δεν ψηφίζουν, τρομάρα τους!


Ο λαός λένε, ταυτίζει τον ππούνιο με την ΕΔΕΚ και είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμος από τις "τεράστιες" μάζες των υποστηρικτών τους. Ρε μακάκες, αν μετά από σαράντα χρόνια ιστορίας το πρόβλημα σας είναι να σας αναγνωρίζουν και να σας ταυτίζουν οι πολίτες με σύμβολα, είσαστε για να σας κλαιν οι ρέγγες. Αν δεν σας αναγνωρίζουν και δεν σας εκτιμούν από τη δράση σας ρε ηλίθιοι, τα σύμβολα για σας θα προσθέσουν ότι προσθέτει ένα υπέροχο μαργαριταρένιο κολιέ σε μια μαγκούφισα, ιδιότροπη, χιλιοζαρωμένη πατσόγρια. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Λυσσαρίδη είναι εντελώς συμπτωματική)
.

Αλλά πού γράφετε ρε αρχι-μακάκες το γυναικείο πληθυσμό; Το 52% των ψηφοφόρων αποτελείται από γυναίκες ρε χαμένοι. Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει μια γυναίκα ρε βλάκες, είναι το σύμβολο του καυγά. Ενώ ένα τριαντάφυλλο, και μάλιστα κόκκινο μπορεί να κάνει τη καρδιά της να σκιρτήσει. Ειλικρινά πιστεύω ότι από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, μόνο ένα 20-30% πρέπει να είναι γυναίκες. Από τη μια ο ππούνιος, από την άλλη ο ΚακΟμήρου (που όσο και να προσπαθήσω να σκεφτώ σαν γυναίκα, τόσο περισσότερο με καταθλίβει), από πού να έρθει η έμπνευση ρε παιδιά;

Αφού όμως τα παιδιά του γιατρού είναι επιρρεπή στις αλλαγές και στη δράση, θα τους πρότεινα να αγοράσουν ένα μαρτίνι και ένα στεν τώρα που τα βγάζει στο σφυρί η Εθνική φρουρά. Να τα τοποθετήσουν χιαστί, να τα φωτογραφίσουν, να προσθέσουν στο background μια φωτό του γιατρού από το 1970 και να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό και συνάμα εκρηκτικό σύμβολο που θα τους οδηγήσει στον 22ο αιώνα. Μέχρι τότε μπορεί και να δουν εξουσία.

Είναι ενδόμυχη πεποίθηση μου, με την οποία θα κλείσω, ότι η σημερινή ΕΔΕΚ δίνει την εικόνα του πιο αναχρονιστικού πολιτικού χώρου της μικρής μας πατρίδας. Και γι' αυτό θα εξακολουθήσει να υπάρχει μόνο για να καλύπτει τους λίγους μίζερους που εξακολουθούν να την ακολουθούν. Οι παλιοί οραματιστές, οι ρομαντικοί και οι ιδεολόγοι την παράτησαν από καιρό. Οι λίγοι εγκλωβισμένοι θα το σκάσουν μόλις βρουν την ευκαιρία.


Τι να ζηλέψεις κυρία μου, που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος, από ένα μίζερο, επιπόλαιο άνθρωπο και ας κρατά όχι ένα αλλά μια αγκαλιά τριαντάφυλλα...

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη