23 Ιουλίου 2008

Υπηρέτες της Θέμιδας να σου πετύχουν

Άκουσα με χαρά η οποία λίγο μετά μετατράπηκε σε αγανάκτηση, την καταδίκη σε ένα μήνα φυλάκιση της νεαρής δικηγόρου για κατ' εξακολούθηση παραβάσεις του κώδικα οδικής συμπεριφοράς. Και εξηγούμαι:

Χαρά, όχι γιατί κάποιος που παρανόμησε τιμωρήθηκε, αλλά από το γεγονός ότι ο δικαστής δεν κώλωσε από το επάγγελμα της κατηγορούμενης.

Αγανάκτηση, γιατί ο σύλλογος δικηγόρων θα κάνει έκκληση στον πρόεδρο Χριστόφια για απονομή χάρης.


Τι λέτε ρε τσόγλανοι. Πότε ζητήσατε χάρη για κάποιο φουκαρά που μπήκε στη φυλακή για χρέη και άφηνε πίσω του παιδιά απροστάτευτα; Πότε υψώσατε το ανάστημα σας για να ζητήσετε την αποφυλάκιση των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στις φυλακές χωρίς δίκη και χωρίς να έχουν κάνει κανένα έγκλημα. Ποιος από σας είπε όχι, όταν του ζητήθηκε, στη διευκόλυνση με το αζημίωτο, των νονών της ρωσικής μαφίας στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος;

Έτσι αντιλαμβάνεστε την ισότητα των πολιτών μπροστά στο νόμο; Έτσι υπερασπίζεστε την ισονομία και την ισοπολιτεία; Δεν είστε παρά ένα τσούρμο συμφεροντολόγοι τομαρόφιλοι που δεν θυμάμαι ποτέ κάποια πράξη σας που να άξιζε εύφημο μνεία. Γνωρίζω όμως πολλές για τις οποίες σας αξίζε φτύσιμο.

Α να χαθείτε ψεύτες... υποκριτές!

Πρόεδρε μη μασάς...

17 Ιουλίου 2008

Πρόεδρε, σιχτίρισέ τους και προχώρα μαζί με το λαό!


Ο τέως μάζεψε και οργανώνει τα τσιράκια του. Ο σύγχρονος εφιάλτης της Κύπρου, ο άνθρωπος που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να μας σπρώξει στη διχοτόμηση, ξαναδείχνει τα δόντια του. Αξιοποιώντας τα πιο εθνικιστικά στελέχη του ΔΗΚΟ, απεργάζεται την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τη κυβέρνηση με ταυτόχρονη καταγγελία του προέδρου Χριστόφια ότι προχωρεί σε συνομιλίες χωρίς ουσιαστική πρόοδο στις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές.

Πως αλλιώς από
Εφιάλτη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον πολιτικό ηγέτη που επιχειρεί τη μέγιστη διάσπαση του εσωτερικού μετώπου τη στιγμή που ο πρόεδρος θα δίνει τη μάχη για τη σωτηρία και την επανένωση της Κύπρου; Πως αλλιώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον αδιόρθωτο εθνικιστή, τουρκοφάγο πολιτικό που ακόμα και στη δύση της πολιτικής του καριέρας απεργάζεται ουτοπικά σχέδια που θα δώσουν στη Τουρκία το πρόσχημα να συνεχίσει ανενόχλητη και δικαιωμένη τη κατοχή και ίσως τη πλήρη τουρκοποίηση της νήσου;


Κατά τη άποψη μου, ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός της πατρίδας μας σήμερα. Όλων των κατοίκων της, Ε/Κ και Τ/Κ. Και για να μην ακούγομαι υπερβολικός, θα συμβιβαζόμουν με τη θέση ότι είναι το ίδιο επικίνδυνος με τους εθνικιστές του Ντενκτάς, της ΤΜΤ και της Βολκάν.


Η συνεδρία του εκτελεστικού του ΔΗΚΟ αποτέλεσε την αφετηρία για την κατά μέτωπο επίθεση που ετοιμαζόταν από καιρό από τον Τάσσο, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Λυσσαρίδη και τους λοιπούς του στρατοπέδου της οριστικής και μη ανατρέψιμης διχοτόμησης. Μετά την "ηττα" του Κάρογιαν και των μετριοπαθών του κόμματος στη χτεσινή συνεδρία, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίθεση θα γίνεται όλο και πιο λυσσαλέα με σκοπό να αφαιρέσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του προέδρου Χριστόφια και να τον στείλει αποδυναμωμένο στις απευθείας συνομιλίες. Ο στόχος είναι η αποτυχία της οποιασδήποτε προσπάθειας αφού ο τέως και τα τσογλάνια του γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε οι ιδεολογίες τους έχουν μέλλον σε μια ενωμένη, σύγχρονή και Ευρωπαϊκή Κύπρο. Μόνο συγκρατώντας την ιστορία σε στασιμότητα μπορούν να επεκτείνουν χρονικά το πολιτικό τους βίο.

Η δική μου άποψη μετά από την αναμενόμενη ανάκρουση πρύμνης από το επίσημο ΔΗΚΟ αλλά και τη διαφαινόμενη παρόμοια στάση των ψευδοσοσιαλιστών της ΕΔΕΚ, είναι ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να τους ρίξει το γάντι. Να μην τους αφήσει να φύγουν χωρίς να τους αποκαλύψει και να τους εκθέσει στα μάτια του λαού. Και τότε να τους σιχτιρίσει. Πριν προλάβουν να φύγουν. Εεεε, ας το διάολο πια μαζί τους. Θα τους ανεχτεί να παίζουν την πέμπτη φάλαγγα; Μα είναι δυνατόν; Αυτός να δίνει τη μάχη και αυτή να του κρύβουν τα πολεμοφόδια;

Πρόεδρε, η συγκυρία ίσως είναι μοναδική και πιθανόν η τελευταία. Ίσως ήρθε η ώρα της ιστορικής υπέρβασης. Η ξεπερασμένη από τη ζωή και στραγγαλισμένη από τα γεγονότα της τελευταίας τετραετίας ούτω καλούμενη συμμαχία των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να σταλεί στο πυρ το εξώτερο. Κυρίως αλλά όχι μόνο, επειδή κάποιοι ούτε δημοκράτες είναι, ούτε προοδευτικοί αλλά ούτε σύμμαχοι σου είναι εκεί μέσα Πρόεδρε! Αντίθετα είναι ότι πιο μαύρο και βρώμικο έχει να επιδείξει η πατρίδα μας στην πολιτική αλλά και ορκισμένοι εχθροί σου!

Πρόεδρε είναι απλό θέμα ορθολογικής προσέγγισης. Προτιμάς να τους αφήσεις να σε αλώσουν από μέσα παίζοντας υποκριτικά το ρόλο του Ιούδα, ή να τους στήσεις απέναντι σου και αν είναι μάγκες να σε πολεμήσουν και να σε αποδυναμώσουν ενώ δίνεις τη μάχη, φανερά μπροστά στα μάτια του λαού; Σε ποια περίπτωση θα μπορέσουν να σου κάνουν περισσότερη ζημιά; Πιστεύω ότι ανεχόμενος τα τερτίπια τους, την υποκρισία τους και τον πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο τους θα χάσεις την αξιοπιστία σου και το έρεισμα που απολαμβάνεις ανάμεσα στο 80%+ του λαού σήμερα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσβλέπουν στη σταθερή προσπάθεια που ανέλαβες είναι πολλοί που βλέπουν με σκεπτικισμό την ανοχή που επιδεικνύεις απέναντι στα καραγκιοζλίκια των φοβικών, των κομπλεξικών αλλά και των συνειδητών υπέρμαχων της διχοτόμησης.
Αν ο λαός σε έστειλε στη καρέκλα με 53%, στη συνέχεια σου έδωσε την εντολή να το λύσεις το .......μένο με πολύ ψηλότερο ποσοστό. Αυτό το μοναδικό ποσοστό εμπιστοσύνης το απολαμβάνεις με την προϋπόθεση να αντιταχθείς σθεναρά ενάντια στα σχέδια συνέχισης της κατοχής και της διχοτόμησης είτε αυτά προέρχονται από το βορρά είτε από το νότο.

Συγκράτησε τα λυκόσκυλα του κόμματος σου και κατεύθυνε τα ενάντια σε αυτούς που πραγματικά αποτελούν την απειλή στη προσπάθεια σου. Ο Λευτεράκης και ο Φούλης όταν σου κάνουν πόλεμο για το νερό και την οικονομία φαντάζουν αρνάκια μπροστά στις ύαινες που ετοιμάζονται εδώ και καιρό να βρουν ευκαιρία να σε κατασπαράξουν. Η πλειοψηφία των ΔΗΚΟικών αλλά και των ΕΔΕΚιτών σήμερα είναι στο πλευρό σου. Μην τους αφήσεις να σε αποδυναμώσουν. Άντε και ο λαός μαζί σου!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη