7 Φεβρουαρίου 2007

Αγύρτες και ψεύτες στην εξουσία

Ο Φιλελεύθερος υπό τον τίτλο «Προνόμια στην εταιρεία Μπους» γράφει σήμερα ότι η αμερικανική εταιρεία Crest, που ανήκει στην οικογένεια Μπους, είχε κατά την περίοδο 1998 - 2003 αποκτήσει προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση της Κύπρου, στο εγχείρημα για μεταφορά φυσικού αερίου στο νησί. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την αλληλογραφία της εταιρείας με τον τότε υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκο Ρολάνδη. Η εταιρεία υποστηρίζει, μέσα από έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ότι είχε εξασφαλίσει δεσμεύσεις για αποκλειστική εκμετάλλευση του έργου.

Αυτή η φοβερή αποκάλυψη έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι δημοσιογράφοι κόλλησαν στο τοίχο τον Γ. Λιλλήκα και τον ανάγκασαν ουσιαστικά να παραδεχτεί ότι είναι ψεύτης. Ο κ. Λιλλήκας μόλις πριν 5 μέρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας κοκορεύτηκε ότι λιγο πολύ έσωσε την Κύπρο από ακυρώνοντας το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο κ. Ρολάνδης με εταιρεία πετραελαίων, στην οποία είχε συμφέροντα η οικ. Μπους. Ο κ. Ρολάνδης με στοιχεία απέδειξε αμέσως μετά ότι η συμφωνία κατέστη ανενεργή και έπαψε να ισχύει πολύ πριν ο σημερινός ΥπΕξ αναλάβει τα καθήκοντα του.

Ήταν για λύπηση ο κ. Λιλλήκας όταν μάταια προσπαθούσε να αποτινάξει την ρετσινιά του ψευτη από πάνω του. Σε οποιανδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, ο υπουργός θα έπρεπε να κατευθυνεί απευθείας σττο προεδρικό και να καταθέσει την αμετάκλητη παραιτηση του ενώπιον του προέδρου. Πιάστηκε στα πράσα να ψεύδεται συνειδητά και μάλιστα με σκοπό, (με τον προσφιλή τους τρόπο της λασπολογίας) να φιμώσει και να διαβάλει κάποιον που είχε διαφορετική αποψη από αυτή της κυβέρνησης.

Τι έγινε όμως στη περίπτωση μας; Είπε απλά, σόρρυ αν έκανα λάθος!!! Πήγε στο γραφείο του και προμήθευσε χωρίς χρονοτριβή στο ρουφιάνο της κυπριακής δημοσιογραφίας "Φιλελευθερο" έγγραφα που τάχα αποδεικνύουν την "ενοχή" του κ. Ρολάνδη ότι λιγο πολύ δηλαδή ήταν έτοιμος να παραδώσει στην οικ. Μπους τα .....αέρια μας. Και ο Φιλελεύθερος αντί να βγεί με πυχιαίο πρωτοσέλιδο "Λιλλήκα Παραιτήσου" τα μοστράρει σαν πρώτο θέμα.

Δεν κάνω τον δικηγόρο του κ. Ρολάνδη. Όμως νιώθω ότι η κοροϊδία αυτού του λαού έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Μας πιάνουν τον ποπό και πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ. Μας παιρνούν για μαλάκες και πρέπει να τους χειροκροτούμε.

Ο κ. Λιλλήκας έχει φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα θράσους. Τι να λέει άραγε το ΑΚΕΛ που κατάπιε την γλώσσα του και που ο κ. Λιλλήκας είναι ο μοναδικός υπουργός από το κόμμα που έμεινε στη κυβέρνηση από την αρχή της θητείας του και μάλιστα αναβαθμίστηκε. Να τους ζήσει!!

3 Φεβρουαρίου 2007

Ελεείστε στραβοί τον ανοικτομάτη


Όλη η Κύπρος γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας του Ττόμη Ββου να ανακτήσει η εκκλησία τον ηγετικό ρόλο που έχασε στα χρόνια της ασθένειας του προκατόχου του. Τα πλοκάμια της εκκλησίας εκτείνονται όλο και περισσότερο τόσο στον πολιτικό αλλά ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Λέτε οι σύμβουλοι του Ττόμη να του υπέδειξαν ότι η οικονομική κυριαρχία είναι ο σίγουρος δρόμος προς την πολιτική κυριαρχία. Και μάλιστα χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις είτε από τους πολιτικούς είτε από κανένα άλλο. Όχι πως είναι πολλοί που θα εναντιωθούν στα σχέδια του έτσι κι' αλλιώς.

Οικονομία


α. Εξήντα δύο ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε η εκκλησία για να αγοράσει τις μετοχές της Ελληνικής τράπεζας. Η επένδυση αυτή μαζί με άλλες που προγραμματίζονται θα βοηθήσει, μας λέει, την εκκλησία στο θεάρεστο έργο της. Με λίγα λόγια χρηματιστηριακές πράξεις εκατομμυρίων είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Άσε που με τέτοιες πράξεις, η εκκλησία μας προστατεύει την Κυπριακότητα (sic) των τραπεζών μας, ενάντια στην επέλαση των ξένων (βλέπε ελληνικών) τραπεζών.

β. Τώρα να γελάσουμε, να εκνευριστούμε ή να κλάψουμε με την απαίτηση της εκκλησίας να εγκρίνει η βουλή κονδύλι 300.οοο λιρων για την συντήρηση εκκλησιών. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος; Και πόσο σεβασμό προς τους φορολογούμενους ψηφοφόρους τους έχουν κάποιοι βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΟΚΟ) που βρίσκουν το αίτημα δικαιολογημένο;


Πολιτική

Για ακόμα μια φορά πριν από το διορισμό του νέου υπουργού παιδείας η εκκλησία ζητά να έχει λόγο στην επιλογή του. Λέω να στείλουν τα C.V. των υποψηφίων στο Ττόμη να επιλέξει τον καταλληλότερο με βάση τα ελληνοχριστιανικά (βλέπε ταλιμπανικά) τους προσόντα. Και ο κουρδιστός εκπρόσωπος να μας καθησυχάζει ότι θα ληφθεί υπόψη και η θέση της εκκλησίας. Και το ΑΚΕΛ αντί να υποδείξει του Ττόμη να κάτσει στα αυγά του, κάνει αντίσταση με δηλώσεις του τύπου, η επιλογή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου της δημοκρατίας.

Κοινωνία

Το δεξί χέρι του Ττόμη, ο νέος επίσκοπος Πάφου Γεώργιος με το έτσι θέλω και ενάντια στις επιθυμίες του Δήμου Πάφου και των οργανωμένων φορέων της πόλης προχωρεί ακάθεκτος να στήσει καινούριο ναό μέσα στο δημόσιο κήπο. Οποία ασέβεια. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος τρέμει μπροστά στον οικολογικό εφιάλτη ο πρεσβευτής του θεού στη Πάφο καταστρέφει τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης. Άσε που από αισθητικής σκοπιάς θα χτίσει άλλο ένα εκτρωματικό κατασκεύασμα σαν αυτά που ξεπηδούν παντού σαν μανιτάρια. Δεν χρειαζόμαστε ρε κύριε άλλες εκκλησιές. Αν θέλεις να προσφέρεις στο ποίμνιο σου (πάντα για αρνιά μας πέρναν) φτιάξε άλλο ένα πάρκο, μπορείς

Τώρα αγαπητέ αναγνώστη, ξέρεις που να στείλεις τον επόμενο που θα σου ζητήσει λεφτά "για την αποπεράτωση του ιερού ναου....."

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη