31 Δεκεμβρίου 2006

Η αναπαραγωγή του φασισμού ή η κρατούσα ιδεολογία στη νήσο Κύπρο

Δημοσίευσα το πιο κατω σημείωμα στο φόρουμ σκόρπια λόγια σαν αντίδραση μετά που ο Βασίλης κλειδωσε το θέμα "Κυπριακά blogs".

Αποτέλεσμα ήταν να κλειδωθεί και αυτο το θέμα και να διαγραφώ. (....και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους....) Το παραθέτω σαν μνημείο δημοκρατικότητας των "υπερελλήνων" Κυπρίων. Πιστεύω ότι τετοιες συμπεριφορές και οι καταστροφικές συνέπειες τους πρέπει να σχολιάζονται κυρίως για τον σκοπό της αφύπνισης των αφελών και αδιάφορων.

Βασίλη μας δουλευεις ομαδικά (νομίζεις). Είσαι ένα ελληνόψυχο φασιστοειδές που η επιδιόρθωση σου είναι ασύμφορη. (beyond economical repair). Για του λόγου το αληθές παραθέτω απόσπασμα απο τους κανονισμούς του skorpialogia και απόσπασμα από το άρθρο σου Ο Πολίτης. Μια γνήσια Τουρκική φωνή. Με βαση τους κανονισμούς, και μόνο η απλή ανάγνωση από όποιονδήποτε administrator του φόρουμ, του εμετικού αρθρου σου θα έπρεπε να οδηγήσει σε αποβολη δια παντώς από το φόρουμ.

Λένε οι κανονισμοί του σκόρπια λόγια.....
[...τρομοκρατικά, απρεπή, απειλητικά, προσηλυτιστικά, ρατσιστικά, υβριστικά για άτομα ή ομάδες ή άλλα παράνομα ή ανήθικα μηνύματα, σύνδεσμοι ή άλλο περιεχόμενο θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ...]

[...Προσβλητικό, ειρωνικό ή προκλητικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα ή/και για τους χρήστες, χρήση αισχρών εκφράσεων-λέξεων και γενικά απρεπής συμπεριφορά απαγορεύεται...]

Γράφεις εσύ......
"Ο Πολίτης. Μια γνήσια Τουρκική φωνή στην καρδιά της Κυπριακής Πρωτεύουσας. Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να πω της Ελληνοκυπριακής διοίκησης; Μια λεβέντικη Τουρκική φωνή στα χαρακώματα του «εθνικιστικού» ε/κ τύπου."
..........
"Δεν είναι η αντίθετη γνώμη που με ενοχλεί. Είναι που όταν Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κατηγορεί την Κυπριακή κυβέρνηση, το κάνει με χαρά και ικανοποίηση. Κάθε φορά που υπερασπίζεται τα Τουρκικά συμφέροντα, νοιώθει έπαρση και ηδονή."

Δεν θα κάνω τον συνήγορο του Πολίτη. όμως αν αυτά τα εμέτικά δεν είναι προσβλητικά, ρατσιστικά, υβριστικά, ανήθικα και προσβλητικά τοτε τί είναι;


Απαιτώ από τους υπέυθυνους του φόρουμ την ΑΜΕΣΗ διαγραφή σου επειδή σαν αναγνώστης του Πολίτη που συμφωνεί κατά ένα πολύ μεγαλο μέρος με τα γραφόμενα της εφημερίδας, νιώθω θιγμένος, προσβλημένος και όλα τα πιο πάνω που αναφέρουν οι κανονισμοί. Πολυ δε περισσότερο για τον έμμεσο χαρακτηρισμό ΠΡΟΔΟΤΗΣ που μας αποδίδεις.

Και μια τελευταία λέξη επί της ουσίας, Ποιος είναι που ρίχνει νερό στο μύλο της Τουρκίας αλήθεια; Αυτοί που αγωνιούν να βρεθεί λύση πριν παγιωθεί οριστικά η διχοτόμηση ή αυτοί που απεχθάνονται σαν ο διάβολος το λιβάνι ακόμα και ανάφορές σε πιθανά σχεδια για λύση.

Αν ήσουν Τούρκος θα ήσουν Γκρίζος Λύκος.

Τώρα τι θα κάνεις; Θα με διαγράψεις ή θα αυτοδιαγραφείς όπως οφείλεις να κάνεις. Αρκετή ζημιά κάναν οι όμοιοι σου στο τόπο το 1955-59, το 1963, το 1974, το 2004 και χίλιες τόσες φορές ενδιάμεσα. Δεν σε χρειάζεται κανένας εκτός πιθανόν από τους όμοιους που συναγελάζεστε εδω μέσα.
| | Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Απάντηση από το τσιράκι του Βασίλη. Όσο και αν το αρνείται, οι εντολές που του άφησε ο Βασίλης φευγοντας είναι ακόμα στην αρχική σελίδα του φόρουμ. "vassilis: angelos ξερεις εσυ! το νου σου! :-)"

angelos

Διαχειριστής

Απ:Κυπριακά Blogs - 30.12.06 17:20 Ακου Lexi_penitas. Νομιζω αρκετα επαιξες και αρκετη σημασια σου δωσαμε.
Αντε τωρα στο blog σου!
Προσωπικα κουραστηκα και δεν ανεχομαι τον οποιονδηποτε να γραφει μαλακιες στο φορουμ απλα για να εντυπωσιασει την παρεα του.
Δεν θα σε παραπεμψω στους κανονισμους γιατι μονος σου παρεθεσες τα κομματια που επρεπε να προσεξεις. Ή μηπως τα προσεξες και απλα με προκαλεις να σε διαγραψω;
Οπως και ναχει, θα το κανω. Ελπιζω να μην ξανασυναντηθουμε.

Παρεμπιπτωντος, για να μην ακουσω βλακειες του τυπου 'τσιρακι', 'δουλος' και λοιπα ο Vassilis θα δει αυτο το post απο τεταρτης οποτε η πρωτοβουλια (και η χαρα) ηταν οοοολη δικη μου.
| | Το θέμα είναι κλειδωμένο.

Να γελάσω ή να κλάψω.....

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους


27 Δεκεμβρίου 2006

Ενδιαφέρον ή ανησυχία;


Αγαπητοί Κύπριοι μπλόγκερς, το παρακάτω κείμενο το βρήκα στο κυπριακό φόρουμ Σκόρπια λόγια
Το θεώρησα υποτιμιτικό της δουλειάς όλων σας και προκειμένου να μην μεινουν τα ασχετα που γράφει αναπάντητα γράφτηκα μέλος. Kάτω από το κείμενο και τα σχόλια είναι η απάντηση μου. Το βρίσκω ενδιαφέρον. Απολαυστε:

Κύπριοι bloggers μορφωθείτε
Γράφει ο Βασίλης

Μέρα με τη μέρα οι Κύπριοι bloggers πληθαίνουν. Όπως εξάλλου συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Με τη διαφορά ότι οι Κύπριοι έχουν κάποια ιδιαίτερα , κοινά χαρακτηριστικά. Γενικά θα μπορούσαμε να τους ξεχωρίσουμε από τα εξής:

1.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν την Κυπριακή διάλεκτο για να γράφουν. Γι αυτούς η διαφορά γλώσσας με διάλεκτο και γραπτού με προφορικό λόγο είναι δύσκολα πράγματα για να αντιληφθούν. Θεωρούν ότι η χρήση της Ελληνικής γλώσσας από τους Κύπριους είναι ένδειξη αποδοχής κατωτερότητας και κόμπλεξ. Ένα είδος ξενολατρίας που οι ίδιοι δεν έχουν. Αντίθετα θεωρούν τους εαυτούς τους συνειδητοποιημένους Κύπριους που δεν ντρέπονται για την καταγωγή και τη γλώσσα τους (λες και οι άλλοι ντρέπονται) και γενικά κάνουν κατάχρηση της Κυπριακής γλώσσας. Διότι χρήση της Κυπριακής διαλέκτου κάνει ο Β. Μιχαηλίδης ή ο Λιπέρτης ας πούμε. Να μιλώ σαν κτίστης σε οικοδομή λέγοντας «άμπουλα» ή «ράουνταπαου» ή «τζιε σιγα ρε πελλέ!» δεν είναι Κυπριακή διάλεκτος.

2.
Σχεδόν όλοι έχουν αστεία Κυπριακά ονόματα Τα ονόματα των blog τους είναι αστεία κυπριακά του στυλ «η σηιλλόπελλη», «ο κουρούπεττος» , « ο μαννοκίκκηρος» κλπ. Προσπαθούν ακόμα και από το όνομα να εντυπωσιάσουν και να δώσουν την εντύπωση μιας φάσης «χαβαλέ» που θυμίζει περισσότερο ανόητη Κυπριακή κωμική σειρά.

3.
Ασχολούνται όλοι με «καυτά» κοινωνικά θέματα που «πουλούν» Προσπαθώντας να κρατήσουν την παράδοση του blogger , σχολιάζουν ,τάχα καυστικά , και με αποτυχημένες απόπειρες χιούμορ, τα καθημερινά τεκταινόμενα. Δεν παιδεύονται με δύσκολα θέματα, αλλά ασχολούνται με τα γνωστά κοινωνικά προβλήματα. Όταν έχουμε προεδρικές βρίζουν τους υποψηφίους , την παρούσα κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Στις Αρχιεπισκοπικές σχολίαζαν τους «παπάες» με τα γνωστά επίθετα, στις γιορτές μιλούν για το πόσο τρώει ο «κυπραίος». Βρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, την δωρεάν παιδεία, τους «μπάτσους» και γενικά τα θέματα τους θυμίζουν στην καλύτερη περίπτωση συζητήσεις εφέδρων στη διάρκεια ασκήσεων , τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες του καφενείου.

4.
Εντυπώσεις – Επιχειρήματα 10-0. Παρ’όλη την έντονη και καυστική κριτική, δεν έχουν επιχειρήματα ούτε και λύσεις στα προβλήματα που θίγουν. Απλά εντυπωσιάζουν με διάφορες δηλώσεις και προτάσεις (απο’κείνες που χρησιμοποιούν συχνά τα δελτία ειδήσεων στους τίτλους τους για να ανεβάσουν την τηλεθέαση)

5.
Έχουν ορκισμένους χρήστες Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του , 5-10 το πολύ, είναι φανατικοί υποστηρικτές τους. Είτε είναι φίλοι τους είτε ακόμα και οι ίδιοι με άλλο ψευδώνυμο. Σχολιάζουν πάντα τα άρθρα με διθυράμβους και ταυτίζονται πλήρως με τα όσα λέει ο bloger-Θεός τους.

6.
Templates με φαντασία! Τα templates που χρησιμοποιούν είναι πάντα έτοιμα χωρίς καμία επέμβαση , ούτε και στα χρώματα ή το λογότυπο. Είναι τα πιο γνωστά και διαδεδομένα που χρησιμοποιούν άλλα 5 εκατομμύρια blogers στον κόσμο. Σε μερικές περιπτώσεις δεν κάνουν τον κόπο να φύγουν από τα έτοιμα μενού ούτε τα κουμπιά που δεν θέλουν και έτσι αυτά οδηγούν συχνά σε “page not found”

Σχόλια
Απο: doros on 2006-12-12 10:55:40Να προσθέσω στην πολύ εύστοχη 'φωτογράφηση' των κυπρίων bloggers του Vassili κάποιες σκέψεις:
-
Υποψιάζομαι ότι η χρήση της κυπριακής διαλέκτου εκτός από αυτά που αναφέρεις οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ικανότητας χρήσης της σωστής ελληνικής. Μόνο και μόνο βλέποντας την (γελεία πολλές φορές) ανορθογραφία τους καταλαβαίνει κάποιος τη μεγάλη αδυναμία και άγνοια που έχουν σε βασικούς κανόνες της ελληνικής γλώσσας. Αυτό είναι που προσπαθούν να κρύψουν παίζοντας το 'πρωτότυποι', 'χαβαλέδες' και 'αντιδραστικοί'.
- Ένα από τα πράγματα που κάνει το skorpialogia να ξεχωρίζει στο κυπριακό διαδίκτυο είναι και το ότι κρατά ένα επίπεδο στον τρόπο έκφρασης. Ίσως είναι και ένας από τους λόγους που τα μέλη μας είναι λίγα - όχι πως αυτό προσωπικά με ενδιαφέρει και πολύ, απλά πιστεύω ότι πολλοί δεν τολμούν να συμμετέχουν εδώ διότι 'φοβούνται' κατά κάποιο τρόπο να γράψουν σωστά ελληνικά. Νομίζουν πως είναι 'ντεμοντέ' ή και 'κουλτουριάρικο' το να εκφράζεσαι όπως πρέπει...
Blog η Μπλογκ

Απο: e_TeAr on 2006-12-17 07:45:45Πάντα η θεματική ενότητα ενός blog είναι θέμα εσωτερικής παρόρμησης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) των δημιουργών τους.
Ετσι βλέπουμε ΚΑΙ παγκοσμίως να υπάρχουν ανόητοι εως υβριστές, γνώστες έως ανήδεους, συναισθηματικούς έως αρρωστα αναίσθητους που απλά ξέρουν να γράφουν.
Προσωπικά δεν εχω διαβάσει κυπριακά blog αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν απο τους Ελληνες bloger's που "νομίζουν" οτι νοιάζει τον κόσμο τι κουβαλάνε στο κεφάλι τους.....
Αλλά.. να μη ξεχνάμε, τα διαμάντια ξεχωρίζουν ακόμη και μεσα στη λάσπη.
Επίσης... το θεμα blog ειναι σε επίπεδο πειραματισμού ακόμη.
Ας μην γινόμαστε σκληροί κριτές...
Αλλωστε, οταν κάτι δεν ειναι να κρατήσει... θα φύγει μόνο του ;)
Απο: vassilis on 2006-12-18 06:56:02"Αλλωστε, οταν κάτι δεν ειναι να κρατήσει... θα φύγει μόνο του"

Ώσπου να φύγει όμως, μπορούμε να έχουμε μια γνώμη.
Όσο για το γεγονός οτι τα blog είναι ακόμα σε επίπεδο πειραματισμού να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η περίοδος χάριτος και πειραματισμού έχει περάσει εδώ και λίγο καιρό νομίζω.
χμμμ
Απο: e_TeAr on 2006-12-22 14:49:34Η γνώμη φυσικά και πρέπει να υπάρχει, να λέγεται και να δίνει έτσι δυνατότητα συζήτησης για όλα.
Οσο για την περίοδο πειραματισμού δεν εχει περάσει, και μην λαμβάνεις τους λίγους που κρατάνε χρόνια αυτό το "προϊόν" και το χειρίζοντε πια σωστά.
Αν κοιτάξω τα μεγάλα site στην Ελλάδα (pathfinder - εβαλε πρόσφατα την υπηρεσία-, in.gr- δεν εχει εντάξει ακόμη την υπηρεσία) θα καταλάβεις οτι (στην Ελλάδα) ακόμη είναι πειραματικό στάδιο.
Η αλήθεια δεν γνωρίζω τα πράγματα για την Κυπριακή πραγματικότητα, κι αν εννοείς αυτή και μόνο, τότε μπορώ να πώ οτι δεν έχω αποψη, κάτι που ήδη αναφέρω στο παραπάνω σχόλιο μου.

Παρακαλώ να ανασκευάσετε!

Απο: Lexi_penitas on 2006-12-27 07:40:23

Κύριε Βασίλη,

έκανα εγγραφή μέλους στο φόρουμ σας απλά και μόνο για να απαντήσω στα όσα αστοχα γράφετε και κατ' ουσία κατηγορείτε τους Κυπριους μπλόγκερς.

1. Λέτε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιούν την κυπριακή διάλεκτο (ψέμα, και μπορώ να το αποδείξω) και μέσω περίεργων συνειρμών καταλήγεις λιγο πολύ να μας αποκαλείς συλλήβδην κομπλεξικούς. Η υποτιμητική αναφορά σου στους κτίστες της οικοδομής τι να σημαίνει αραγε; Μηπως φανερώνει κάποια πράγματα του χαρακτήρα σου. Και η ολοφάνερη σου απέχθεια προς την κυπριακή διάλεκτο τι να σημαινει άραγε;

2. Ο καθένας γίνεται μπλόγκερ για καθαρά προσωπικούς λόγους. Όταν αρχισα να ασχολούμε με το μπλόγκινγκ πρίν περίπου ενάμισυ μήνα αναρωτήθηκα τι ψάχνουν οι ανθρωποι με το μπλόγκινγκ βλέπε εδώ
Νομίζω ότι η κατηγοριοποίηση που έκανα ήταν πολύ πιο σωστή και δίκαιη από την μηδενιστική που επιχειρείς εσύ.

3. Απορείς που ασχολούνται με την επικαιρότητα, με τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα του τόπου. Το δικό σου φορουμ με τί ασχολείται αλήθεια. Όμως κάνεις λάθος! Ασχολόυνται με παρα πολλά σοβαρότερα θέματα. Αν δεν σε τύφλωνε η προκατάληψη εναντίον τους θα τα έβλεπες. Το επίπεδο της συζήτησης είναι αρκετά ψηλό αν λάβουμε υπόψη ότι στη πλειοψηφία τους πρόκειται για νεαρά παιδιά.

4. Βεβαίως η ασχετοσύνη σου με το θέμα φαίνεται και από το γεγονός ότι αναφέρεσαι σε 5-6 εγγεγραμένους χρήστες λες και πρόκειται για φόρουμ. Εδώ να γελάσω ή να κλάψω. Θέλω να δώ αν δεν με λογοκρίνεις μετά την αποκάλυψη της γκάφας και της απάτης σου. Γιατί περί απάτης πρόκειται να κάνεις τον ειδικό για κάτι που δεν έχεις ιδέα και με αυτό τον τρόπο να προσπαθείς να μειώσεις ανθρώπους.

5. Αν αυτό δημοσιευτεί θα ήθελα την άδεια σου να αναδημοσιεύσω το άρθρο σου στο μπλόκ μου.

6. Ποιός είσαι στ' αλήθεια και με ποιό δικαίωμα κρίνεις ότι εχει τελειώσει η περίοδος χάριτος για τους κύπριους μπλόγκερς από την στιγμή που αυτές τις μέρες οι πιο παλιοί γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια και οι περισσότεροι μετρανε μερικούς μόνο μήνες ενασχόλησης με το μπλόγκινγκ.

7. Άλλο ασχετο που λες είναι το ότι δεν μπορούν να αλλαξουν τα χρώματα και το λογότυπο στα μπλογκς. Ε... ιδέαν δεν έχεις φίλε μου. Αλλά και πάλι για σένα φαινεται να μετρά πιο πολύ η εμφάνιση από το περιεχόμενο.

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί αυτό όλο το μίσος και η εμπάθεια εναντίον των μπλόγκερς Βασίλη; Live and let live!

Λεξιπένητας
Κύπριος μπλόγκερ με άποψη

Φίλοι μπλόγκερς, παρακαλώ στα σχόλια να είστε κόσμιοι. Δεν θέλω μπινελίκια! Δεν είναι η ευκαιρία σας να πνίξετε άνθρωπο!

19 Δεκεμβρίου 2006

Για γέλια ή για κλάματα;




Στην έκδοση του Ευροβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε αυτή τη βδομάδα προστέθηκαν για πρώτη φορά τινά ενδιαφέροντα κοινωνικού χαρακτήρα θέματα. Θεωρώ υψίστου ενδιαφέροντος τις επιδόσεις των αυτοχθόνων ιθαγενών της νήσου των αγίων ιδιαίτερα εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων συνεταίρων μας. Για να ακριβολογώ, τα ευρήματα δεικνύουν την τεραστία απόσταση που χωρίζει την αντίληψη και νοοτροπία μας από εκείνη των καστρίshιδων Ευρωπαίων.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η θέση της θρησκείας στην κοινωνία είναι σημαντική, ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η Κύπρος έλαβε την 1η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 81% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν μόλις 46%. Όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά τη λήξη του ρεζιλικιού των αρχιεπισκοπικών εκλογών. Τι πρέπει τελικά να του κάνουν του Κυπραίου για να καταλάβει το αυτονόητο. Τι και αν έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κύπρο; Τι και αν η τεράστια πλειοψηφία από αυτούς σπούδασε στο εξωτερικό; Ο θεός να μας βοηθήσει!!!

Ερώτηση: Θα πρέπει να επιτραπούν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 24η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 14% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 44%. Έχουμε πολύ δρόμο πραγματικά. Δεν καταλάβαμε ακόμα ότι ο κοινωνικός ιστός δεν απειλείται από την αναγνώριση και το σεβασμό της διαφορετικότητας αλλά από τους οπισθοδρομικούς που κρατούν ολόκληρη κοινωνία παλουκωμένη. Μια απλή αλήθεια λέει ότι όταν μένεις στάσιμος, στην πραγματικότητα μένεις πίσω γιατί οι υπόλοιποι προχωρούν. ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΤΑΡΑΞΕΤΕ!

Ερώτηση: Θα πρέπει να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 22η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 10% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 32%. Αντιλαμβάνεστε ότι όσο πάμε στα πιο δύσκολα τόσο περισσότερο η τρίχα του Κυπραίου σηκώνεται και οι θετικές απαντήσεις περιορίζονται. Διερωτώμαι αν αφαιρέσουμε από το 10% τους ομοφυλόφιλους, πόσο θα μείνει;

Ερώτηση: Οι μετανάστες συνεισφέρουν πολύ (στην πατρίδα μας); ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Η Κύπρος έλαβε την 17η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 30% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 40%. Ρατσισμός και ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο. Κάτι πολύ σημαντικό που έχει σημασία να γνωρίζει ο αναγνώστης είναι ότι όλες οι χώρες που σκόραραν λιγότερο από την Κύπρο ΔΕΝ έχουν ή έχουν πολύ λίγους μετανάστες στο έδαφος τους. Μιλάμε για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου σίγουρα οι ξένοι μετανάστες δεν παίζουν σοβαρό ρόλο. Πάλι πάτος δηλαδή η Κύπρος μας.
Οι άνθρωποι που αντί πινακίου φακής μας κρατούν ζωντανή την κτηνοτροφία, την γεωργία και αλιεία, την οικοδομική βιομηχανία, και όλους τους τομείς της οικονομίας όπου οι Κύπριοι ΔΕΝ θέλουν να δουλέψουν, για τους Κυπραίους ρατσίσταρους δεν συνεισφέ
ρουν στο τόπο. Α! , ξέχασα ότι μιας καλής μερίδας τους ξεσκατίξουν τα σπίτια τους, τους αναγιώνουν τα κοπελλούθκια και μια άλλη κατηγορία φροντίζει για την σεξουαλική εκτόνωση των νευρωτικών αρσενικών του τόπου. Ούτε ένα ευχαριστώ οι αχάριστοι.

Ερώτηση: Πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στον ελεύθερο χρόνο παρά στη δουλειά ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Πάλι πρωτιά! Η Κύπρος έλαβε την 1η θέση ανάμεσα στους 25 εταίρους της με 69% θετικές απαντήσεις. Ο μέσος όρος των 25 ήταν 48%. Τώρα πέστε μου; Θα ήταν λάθος να ισχυριστώ ότι, αφού την δουλειά την κάνουν οι μετανάστες της παραπάνω ερώτησης, εμείς είναι φυσικό να ασχολούμαστε με το πως καλύτερα θα αράζουμε την αρίδα μας. Εεε δεν τρωγόμαστε!

Θα σας προέτρεπα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο link πιο πάνω. Υπάρχουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα. Για γέλια ΚΑΙ για κλάματα!

18 Δεκεμβρίου 2006

Λεμεσιανές προσδοκίες, Νουθεσίες προς Ανδρέα Χρήστου


Δημοτικές εκλογές. Τις αφήσαμε και αυτές πίσω μας. Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στη Λεμεσό οι δύο υποψήφιοι για την Δημαρχία, αγωνίστηκαν με Αξιοπρέπεια και χωρίς να σημειωθεί έστω και ένα μικροεπεισόδιο. Δεν είδαμε κτυπήματα κάτω από την μέση και η αλήθεια να λέγεται αν κάποιος δεν είχε ενδιαφέρον για τα κοινά πιθανόν να μην έπαιρνε είδηση ότι είχαμε εκλογές.

Ο απελθών δήμαρχος κ. Κοντίδης μας άφησε μια γεύση ….. γλυκόπικρη στο στόμα. Μπορεί να είχε τις καλύτερες προθέσεις. Ήταν σίγουρα τίμιος, άφησε το πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα του ιατρού που ασκούσε για δεκαετίες για να προσφέρει στα κοινά. Όμως του έλειπε το όραμα, αδυνατούσε να δει την μεγάλη εικόνα. Έμεινε στα απολύτως απαραίτητα, στα προβλέψιμα και τα καθιερωμένα. Στα συν του σίγουρα είναι η σχεδόν ολοκλήρωση του έργου για ανάπλαση της ακτής Ολυμπίων. Το νοικοκύρεμα της πόλης και η καθαριότητα των δρόμων και των ανοικτών χώρων προχώρησε κάπως. Όχι ικανοποιητικά. Έχει λιγα ελαφρυντικά. Ας μην ξεχνούμε πως παρέλαβε την πόλη από τον αππομένο βουτηρομπεμπέ Χατζηπαύλου 10 χρόνια πριν. Ομως είχε στη διάθεση του 10 χρόνια. Αν θα τον βαθμολογούσα στη κλίμακα 1-10 θα του έδινα 7 σε σχέση με 4 του Χατζηπαύλου.

Τον Ανδρέα Χρήστου τον γνωρίζω και τον εκτιμώ. Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Δεν είναι τυχαίο που σαν υπουργός πέτυχε έστω και αν ελέγχεται στην αδυναμία του να βάλει ττερπιέ το τμήμα πληθυσμού και μετανάστευσης. Εάν η Λεμεσός δεν πάει μπροστά ούτε με τον Ανδρέα, τότε είναι καταδικασμένη στην αιώνια μετριότητα.

Χωρίς να γενικεύω αλλά και με πολλή εκτίμηση σε όσους καλούς και φιλότιμους δημοτικούς υπαλλήλους, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αν θέλουμε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Πρώτα πρώτα, εξυγίανση της δημοτικής μηχανής. Είναι γνωστό ότι ΟΛΟΙ όσοι μπορούσαν, έμπαζαν κατά καιρούς στο Δημαρχείο ανθρώπους χωρίς προσόντα για τις θέσεις στις οποίες προσλαμβάνονταν και πολλές φορές προσλάμβαναν ανθρώπους εντελώς άσχετους και ακατάλληλους απλά για να ξοφλήσουν κομματικά «χρέη». ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ.

Ανδρέα, κάποιοι ανέμεναν να εκλεγείς για να προσληφθούν στο Δήμο. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ και δεν θέλεις να ακολουθήσεις ένα σωρό άλλους πολιτικούς στο δρόμο της απαξίωσης από τον κόσμο, ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΟΡΑ.

Διώξε από κοντά σου τους κόλακες και τους γλείφτες. Βάλε κοντά σου ανθρώπους οραματιστές αλλά όχι αιθεροβάμονες. Το μυστικό σήμερα ονομάζεται επαγγελματισμός. Εσύ ξέρεις...

Οι ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους ανάμεσα σε γκαράζ, ξυλουργεία, βαφεία αυτοκινήτων και όλων των λογιών εργαστήρια και βιοτεχνίες περιμένουν χρόνια τώρα να καθαρίσουν με την ίδρυση βιοτεχνικής περιοχής.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ παρά του ότι έγινε προσπάθεια καλλωπισμού και αναβίωσης της σαν το πολιτιστικό κέντρο της πόλης αλλά και σαν χώρος συνάντησης και ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας, αφέθηκε να ψηλορημάξει, και εξακολουθεί να διασκεδάζει κυρίως τους νυκτόβιους, τους θαμώνες των καμπαρέ και να συνεισφέρει αδρά στο τζίρο της βιομηχανίας εμπορίας της σάρκας και δεν ξέρω και εγώ σε τι άλλα.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι μεθαύριο. Ξεχώρισα τα πιο πάνω επειδή πιστεύω ότι είναι ακριβώς εκεί όπου ο προηγούμενος Δήμαρχος απέτυχε παταγωδώς.

Και βεβαίως να διασκεδάσουμε σε ένα ακόμα πιο αναβαθμισμένο Καρναβάλι, σε μια πιο όμορφη και λιγότερο εμπορική και παναϋρκότικη Γιορτή του κρασιού, να βοηθήσουμε να έρθει ξανά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ στη πόλη μας, να στήσουμε ξανά φεστιβάλ μπύρας χωρίς να βασιζόμαστε σε αητονύχηδες ιδιώτες, να μην ξεχνάμε όμως τους τομείς που πραγματικά υστερούμε. Στα δύσκολα κρινόμαστε!

Η Λεμεσός μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Ανδρέα Χρήστου. Ο Ανδρέας μπορεί να αναβαθμίσει την ζωή των συμπολιτών του. Μην τον αφήσουμε να εφησυχάσει.

Θελουμε 10 στα 10 για τη Λεμεσό!

12 Δεκεμβρίου 2006

Σταθμοί

Με την ευκαιρία της άφιξης μου σε ακόμα ένα σταθμό στο δικό μου ταξίδι, το οποίο άρχισε σχεδόν πριν 50 χρόνια, και κάνοντας μια αναδρομή συνειδητοποίησα ότι στα ταξίδια των ανθρώπων υπάρχουν κάποιοι σταθμοί που είναι κοινοί σχεδόν για όλους και καποιοι άλλοι, που είναι μοναδικοί για τον καθένα μας.

Αν έκανα μια προσπάθεια να τους ταξινομίσω πέραν από τις πιο πάνω βασικές κατηγορίες θα έλεγα ότι οι κοινοί σταθμοί χωρίζονται σε αυτούς που όλοι φτάνουμε σ'αυτούς στην ίδια περίπου ηλικία και οι άλλοι, που σε μεγάλο βαθμό έχουμε την επιλογή του χρόνου.

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Μάνα μου τα ρε!!! Τζαι χάρηνε μου τα!!! Συγκινήσεις έντονες, ανάμικτος ο ενθουσιασμός με τον φόβο, η χαρά με την απορία αποτυπώνονται στα προσωπάκια αυτων των μικρών ανθρωπάκων που κάνουν το πρώτο σάλτο για την κατάκτηση της γνώσης. Συγχωρέστε με όσοι από εσάς κάνατε σταθμό και στο νηπιαγωγείο αλλά στις αρχές της 10ετίας του 60 το νηπιαγωγείο ηταν εκτός διαδρομής για την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών.

Για μένα η πρώτη μέρα στο γυμνάσιο δεν πρέπει να συνοδεύτηκε από ιδιαίτερη συγκίνηση. Ισα ίσα που την θυμάμαι αμυδρά. Δεν παύει όμως να είναι ένας υποχρεωτικός σταθμός που προϋποθέτει ανασύνταξη δυνάμεων σε μια πορεία που σε πάει κατευθείαν στο κόσμο των μεγάλων. Εδώ αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι σε κάθε σταθμό αφήνεις πίσω και ένα κομμάτι της ζωής σου. Πολλά από τα φιλαράκια του δημοτικού ίσως δεν θα τα ξαναδείς ποτέ....... Πολλά από τα παιγνίδια σου είτε παροπλίζονται, ειτε τα δωρίζεις σε κανένα ......... μικρό, είτε απλά εξαφανίζονται. Πόσες φορές αναρωτήθηκα τι απόγιναν τόσα αγαπημένα παιγνίδια που είχαμε παιδιά.

Κάπου στο μεσοδιάστημα μέχρι τον επόμενο προγραμματισμένο σταθμό, έρχεται το αναπόφευκτο. Τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και το πρώτο σου φιλί. Εδώ αναποδογυρίζεται ο κόσμος σου. Αλλάζουν οι προτεραιότητες σου, πωωω με τι μαλακίες ασχολιόμουν μέχρι σημερα ο μαλάκας..... Το ταξίδι όμως συνεχίζεται ασταμάτητα.

Άλλο ένα κομμάτι του κόσμου σου μένει πίσω σου για πάντα. Είναι το τίμημα της κατάκτησης νέων κόσμων, του ανοίγματος νέων οριζόντων. Καθε νέος σ'αυτό το σταθμό είναι έτοιμος για απογείωση. Τα κορίτσια στη Κύπρο ανοιγουν φτερά και μην τις είδατε. Κάποιες για σπούδες και άλλες στον πραγματικό σκληρό κόσμο της αγοράς εργασίας. Εδώ καταλαβαίνεις ότι η τόση βιασύνη να φτάσεις στον επόμενο σταθμό πολλές φορές δεν έχει νόημα και τα όνειρα που έκανες μένουν όνειρα μεχρι να ξεθωρίασουν και να χαθουν. Το ταξίδι δεν σταματά ποτέ... δεν μπορείς καν να καθυστερεις... το πολύ να αλλαξεις την ώρα του επόμενου σταθμού.

Τα αγόρια θα πρέπει να περιμένουν λόγω του ότι η Πατρίς τα έχει ανάγκη. Στρατός .... ίσως η μεγαλύτερη μαζική απάτη σε βάρος του καλύτερου κομματιού της κοινωνίας. Συνένοχοι ΟΛΟΙ. Δεν με εκπλήττει που οι μισοί πελλανίσκουν και οι άλλοι μισοί δηλώνουν πελλοί. Ποιός τους είπε ότι τα παιδιά μας πρέπει να σπαταλήσουν δύο χρόνια από την ζωή τους προκειμένου να μάθουν πως νιώθει το λιοντάρι στο κλουβί και να κάνουν μάστερ στον μιλιταρισμό και στον αυνανισμό. (μεταξύ μας ένα και το αυτό).

Νάτος και ο γάμος. Άλλος ένας θνησιγενής θεσμός του οποίου οι Κυπραίοι εξακολουθούμε να δηλώνουμε πιστοί οπαδοί. Πάντα τελευταίοι πέρνουμε πρέφα ίνταν που γίνεται γυρόν μας. Πάντως για λλίον τζαιρόν εσhει το χάζιν του. Υστερα χωρίζεις.

Εν τω μεταξύ όμως συνήθως έχουμε άλλο έναν ενδιάμεσο σταθμό. Την γέννηση του πρώτου παιδιού. Εδώ ο δρόμος φακκά κουλουμίντρες. Ζαλισμένοι χαζο-μπαμπάδες και μαμάδες αλλάζουν συνήθειες, ξεχνούν φίλους, κλείνονται σπίτια τους και μπαίνουν στο λούκι της οικογένειας.

Πολλοί και διάφοροι σταθμοί διακόπτουν από καιρό σε καιρό την πορεία ετσι που να σπάζει και η μονοτονία του ταξιδιού. Για όσα πράγματα η πρώτη φορά είναι για κάποιον σημαντική, μπορεί να θεωρηθεί σταθμός. Η αλλαγή δουλειάς, η άδεια οδηγού, το πρώτο γαμήσι, το πρώτο τσιγάρο, το πρώτο μεθύσι, το πρώτο ποδήλατο κλπ.

Η σταθμός που πλησιάζει στο δικό μου δρόμο έχει να κάνει με αλλαγή δουλειάς - εργοδότη και επαγγέλματος. Το θεωρώ σημαντικό σταθμό καθώς πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει ν
α προκαλεί ο ίδιος τις σημάντικές αλλαγές στη ζωή του. Και αυτή την αλλαγή την έφερε η ανάγκη για άνοιγμα νέου δρόμου, με νεες συγκινήσεις και νέες προκλήσεις. Αφήνω πίσω μου ανθρώπους που αγαπώ και ξέρω ότι με κάποιους θα χαθούμε για πάντα, αλλά είπαμε, αυτό είναι το τίμημα. Τους επόμενους σταθμούς θα τους σχολιάζουμε όταν θα φτάνουμε εκεί. Αυτό που σίγουρα δεν θα σχολιάσουμε αφού έλθει είναι το ΤΕΛΟΣ.

Ίσως να αφήσα πίσω κατι που για σας να ήταν σημαντικό. Απλά προσθέστε το. Η ο
υσία είναι ότι το ταξίδι συνεχίζεται. Ας το ζήσουμε!!

2 Δεκεμβρίου 2006

Κτύπα τα ρέστα σου Δημήτρη!

Τάλεγα ο γουρσούζης πρίν 13 μέρες (link). Ο άνθρωπος όσο πλησιάζει η μέρα των προεδρικών εκλογών θα γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλος. Η ηθική του δεν του επέτρεπε "να κρύψει να περάσουμε". Ακούς εκεί, καζίνο στη νήσο των αγίων, τη πατρίδα της ηθικής. Να μας πειράξουν τον κοινωνικό ιστό. Ευτυχώς που ο πατέρας της ηθικής σε τούτο το τόπο στέκει άγρυπνος φρουρός. Όρθωσε το τροφαντό του ανάστημα και τα έβαλε για μια ακόμα φορά με τη κυβέρνηση ξεσπαθώνωντας για τα καζίνα αυτή τη φορά. Γιάσου Καπετάν Δημήτρη. Ξηγήθηκες φίνα στον Τάσσο! Ας γνωρίζει ο ελεεινός ότι ούτε αυτός, ούτε ο Λιλλίκας μπορούν να σταματήσουν τον μεγάλο μπετονιέρη (φοβερό νοουμένου ότι τσιμέντωσε το ΝΑΙ - δανεισμένο από τον Κ. Κων/νου του Πολίτη) από του να ελέγχει την εξουσία που ο ίδιος εγκατέστησε.

Παιδιά ο ανθρωπος έχασε το μέτρο. Το καζίνο τον ενόχλησε τώρα. Το ότι εχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πουτάνων και κατ' επέκταση προαγωγων στο κόσμο δεν έγινε ποτέ αιτία για να κάνει δηλωσεις. Το συνεπακόλουθο πρόβλημα των διαλυμένων οικογενειών λόγω της ανεξέλεγτης πορνείας δεν φαίνεται να απασχολεί το κόμμα του.

Το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στα γήπεδα , στα σχολεία και αλλού, τα ναρκωτικά που πλημμυρίζουν τους χώρους διασκέδασης της νεολαίας ακόμα και την εθνική φρουρά είναι ίσως επουσιώδη ζητήματα για να ασχολήθεί μαζί τους ο Δημήτρης.

Σκέφτομαι, μήπως αν ένα θέμα δεν δίνει ευκαιρία αντιπολιτευτικής προπαγάνδας στο ΑΚΕΛ από δώ και μπρος δεν θα ασχολείται μαζί του. (Πάντα με βάση τη λογική του post στο πιο πάνω link).

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έγιναν καθημερινό φαινόμενο, η αντικοινωνική συμπεριφορά μέρος της ζωής μας, η βία στην οικογένεια, η υποκρισία και ο μυστικισμός που την περιβάλλει όλο και περισσότερο μας αποκαλύπτονται στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Ο υπέρμετρος καταναλωτισμός και η επιδειξιομανία, η έλλειψη παιδείας και η ανυπαρξία πολιτιστικής δημιουργίας (εξαίρεση σεβαστή οι λιγοι αγωνιστές του πολιτισμού που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες), ο αυταρχισμός του εγώ, η εγκληματική οδική συμπεριφορά μαζί με όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να κάνουν περήφανους τους σημερινούς και τους χτεσινούς κυβερνώντες αυτού του τόπου. Μεταξύ μας ούτε και τους κατοίκους του.

Δημήτρη μου στα τριάμισυ χρόνια της διακυβέρνησης σας ΟΛΑ τα πιο πάνω όχι μόνο δεν περιορίστηκαν αλλά υποτροπίασαν. Hellooooooo!!!
Και για να φτάσουμε αισίως στο προκείμενο με τα καζίνο. Τα μπούκικα με τα νομιμα και τα παράνομα στοιχήματα, οι αππάροι, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ και άλλα 48 τυχερά παίγνια, όλων των λογιών κρατικά και μη λαχεία, λέσχες κουμαρκού ακόμα και κάποια παράνομα μίνι καζίνα δεν σε ενόχλησαν Δημητράκη; Και ας μην ξεχνάμε και τον διαδικτυακό τζόγο, έτσι;

Ετσι για να κάνουμε μια περίληψη και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα και να μην κουράζουμε τον κόσμο περαιτέρω, έχουμε και λέμε:

Απαρίθμισα καμιά εικοσαριά φαινόμενα που καθημερινά σαπίζουν όλο και περισσότερο τον κοινωνικό ιστό. Σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση του συνεταιρου σου Δημήτρη δεν κατάφερε να σταματήσει ούτε καν την αύξηση του ρυθμού της σήψης. Και όμως ποτέ δεν φαίνεται να χάλασες τη ζαχαρένια σου γι' αυτό.

'Ισως το καζίνο παρόλο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χώρος υγειούς απασχόλησης να είναι το λιγότερο κακό από τα πιο πάνω καθώς και ελεγχόμενο μπορεί να είναι αλλά να προσφέρει και πολλα στον ρημαζόμενο (ελέω κυβερνητικής πολιτικής δικής σας και όλων των προηγούμενων Δημήτρη) τουρισμό μας.

Τι έπαθαν ρε φίλε οι χώρες που έχουν καζίνο εδώ και δεκάδες χρόνια; Μήπως είναι χειρότερα τα πράγματα σε αυτές τις κοινωνίες από τη δική μας;

ΔΕΝ είναι το καζίνο και οι παρενέργειες του που σε ενοχλούν φίλε μου. Προχτές έδερνες τον Σαρρή σήμερα τον Μιχαηλίδη αυριο....... τον Τάσσο;;;;;; Εχεις ανάγκη να το παιξεις λίγο καιρό προστάτης των αδυνάτων και της κοινωνικής ηθικής μπας και συγκινηθεί ο κομματικός πατριωτισμός των φυλλοροούντων οπαδών σου. Εφόσον λοιπόν δεν μπορείς πια να τα ρίχνεις όλα στους προηγούμενους τα χώνεις στους δικούς σου. Ελεος!

1 Δεκεμβρίου 2006

Φέρτε κανόνια, τα κοθώνια πληρώνουν!


Η συμμορία της μάσας αποφάσισε να μας ενισχύσει τον θώρακα (τον αμυντικό). Γι'αυτό θα ξοδέψει κοντά στα Λ.Κ. 50 εκατομμύρια για να φέρει Κινέζικα κανόνια.

Πιστεύει κανείς ότι τα χρειαζόμαστε; Αν είναι κανείς ειδήμονας περί τα στρατιωτικά ας μας ενημερώσει και μας.

Είναι κανείς που συμμερίζεται την άποψη πως με την Κύπρο στην Ευρώπη όχι μόνο είναι αχρείαστοι περαιτέρω εξοπλισμοί αλλά και επικίνδυνοι επειδή ευκολα η Τουρκία μπορεί να φέρει δύο και τρεις φορες τόσα κανόνια και άλλους εξοπλισμούς και που πάμε μετά. Σε μια εξοπλιστική κούρσα; Και πώς μπορεί κατι τέτοιο να μας ωφελέσει;

Πιστεύει κανείς ότι η αγορά γίνεται για να καρπωθούν κάποιοι τις μίζες; Εδώ δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος ειδικές γνώσεις για να απαντήσει.

Ξέρετε ποιοι θα πληρώσουν;Δύσκολη ερώτηση εεε.. θα σας δώσω ένα κλειδί........ .....S-300

Τι;... είπε κανείς τίποτα; Γιατί λοιπόν κανεις δεν έξέφρασε τουλάχιστον αμφιβολίες από όλο το πολιτικό μας στερέωμα. Θα μας πουν επειδή δήθεν τα θέματα εξοπλισμών δεν τα συζητάμε ανοικτά και εξαλλου είναι ιερός ο σκοπός. Αν σας ενδιαφέρει ποσώς η δική μου αποψη ειναι ότι οι εξοπλισμοί είναι ο πιο προσοδοφόρος τροφοδότης με hard cash της συμμορίας της μάσας.

Το ντύσιμο του θέματος με ιερό πέπλο έγινε για να μην τολμήσει κανένα κοθώνι να αμφισβητήσει τα "ιερά" κίνητρα τους. Αμέσως θα τον εκθέσουν ότι είναι προδότης και πολεμά ενάντια στα ιερά και τα όσια. Έτσι η μάσα γινεται ευκολη χωρίς ενοχλήσεις από κανένα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη