12 Μαΐου 2010

Το κυπριακό βαθύ κράτος σε δράση

Θα ήταν ευχής έργο αν επρόκειτο για πραγματική ασπίδα ενάντια στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα ήταν πολύ παρήγορο αν ήταν απλά μια κακόφωνη χορωδία.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δυστυχώς πρόκειται για συμμορία που στόχο έχει την προστασία και  την επέκταση της εξουσίας των κατεστημένων. Πρόκειται για σύνολο κατευθυνόμενων δράσεων που καθορίζονται από κεντρικό διευθυντήριο το οποίο δρα στα πρότυπα του βαθέως κράτους της Τουρκίας. Στόχος η ποδηγέτηση όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο που να διαιωνίζει την παρουσία των ίδιων ανθρώπων στα κέντρα λήψης των ζωτικών για την Κύπρο αποφάσεων.

Η παρουσία τους δεν είναι κάτι νέο στο τόπο. Απλά έγινε πολύ πιο έντονη όταν στην εξουσία σκαρφάλωσε για πρώτη φορά  μια δύναμη που δεν ήταν του σιναφιού τους. Που δεν θα μπορούσαν εύκολα να τη φέρουν στα μέτρα τους. Που ανέδειξε πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν μορφοποιηθεί ούτε αλλοτριωθεί από το κατεστημένο.

Η λύσσα με την οποία η σύγχρονη κυπριακή ακροδεξιά, κρυμμένη κάτω από τη προβιά του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, πολεμά όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης δείχνει και το μέγεθος της ταύτισης της με τις επιταγές του κατεστημένου.

Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να βολεύει και τον ΔΗΣΥ που βλέπει το χάσμα μεταξύ του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και των πρώην συμμάχων του να διευρύνεται και τις δικές του πιθανότητες να (συν)κυβερνήσει το 2013 να μεγαλώνουν.

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται είτε ανίκανο είτε απρόθυμο να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς του κατεστημένου περιοριζόμενο σε αναχρονιστική και χωρίς όραμα επιχειρηματολογία. Και ας είναι τη δική του κυβέρνηση που έθεσε σαν στόχο η συμμορία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ακόμα δυόμισι χρόνια να αλλάξει την μέχρι σήμερα πολιτική της συμβίωσης με το βαθύ κράτος. Αν δεν το κάνει ούτε και τώρα που οι προθέσεις του κατεστημένου φάνηκαν πεντακάθαρα είναι άξιος της τύχης του. Και εμείς της δικής μας...

Στους υπέρμαχους της ελεύθερης ελεεινολογίας, του ελεύθερου διασυρμού και σπίλωσης προσώπων, της ελεύθερης δολοφονίας χαρακτήρων και της ελεύθερης έκφρασης δολοφονικών απειλών, αφιερώνω το νέο πόνημα του γίγαντα Ρήγα. Γράφτηκε σαν σχόλιο σήμερα στο βόθρο της κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Προσέξτε και την περιρρέουσα ομοφοβία.

Ο/Η Ρήγας είπε...
Καλές οι αντιπαραθέσεις, αλλά τώρα που μας διαβάζει όλη η Κύπρος και η Ελλάδα, καλό είναι να επιτελέσουμε και κοινωνικό έργο για τα μικρά παιδιά που τυχόν να μας διαβάζουν.

Το αλφαβητάριο: ΣΦ

Σφαγή!
Σφαγή! Σφάδαζε ο σφογγοκωλάριος.

Σφίξανε οι ζέστες από τότε που επέστρεψε από την σφηκοφωλιά.

Θυμήθηκε που του έσφιγγε τον πωπό ο σφετεριστής της βόρειας Κύπρου και σφαγέας των Κούρδων και που με σφικτά τα χείλη χαμογελούσε αφού του άρεσε.

Άρχισε λοιπόν να σφυρίζει ένα τραγούδι:

Μαύρη, μωρέ, μαύρη ζωή που κάνουμε,
Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς τα γιουσουφάκια
θέλω να ζήσω εις την Τουρκιά,
εις του Πασά την πάχνη,
θελήματα να του'καμνα,
εγώ και η Πραξούλλα
Μίχο λεβέντη έβρε τον,
τον πουσταρά τον Ρήγα
ακούς εκεί τους πούστηδες
Γραικό να με νομίζουν
--
Ρήγας

7 Μαΐου 2010

Χριστόφιας Watch, δολοφόνοι χαρακτήρων!

Το σχόλιο του Κυριάκου στο απολογητικό ποστ των ψευδοεπιτρόπων της αρλουμπολογίας με καλύπτει πλήρως. Το αναδημοσιεύω χωρίς κανένα σχόλιο. Εξάλλου αρκετά ασχολήθηκα στο παρελθόν με τις ελεεινολογίες τους.

"Μια μεγάλη μερίδα.. mix shieftalies μπορεί να εκφράζει τον κυπριακό λαό, οι απόψεις σας σίγουρα όχι.

Καταρχάς μιλάμε για ανάκριση όχι σύλληψη.
Και όσο για τα .. πολιτικά κίνητρα της αστυνομίας- ..φαιδρότητες -η Αστυνομία Κύπρου έχει αποδείξει την σοβαρότητα της σε τέτοια θέματα στην υπόθεση κλοπής σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

και επιπλέον,η καταγγελία δεν έγινε ούτε απο τον Χριστόφια ούτε απο κανένα πολιτικό που τον "ενοχλούσαν" οι γελοιότητες του εν λόγω ιστολογίου έγινε απο ένα άνθρωπο -- ένα δημοσιογράφο τον Μακάριο Δρουσιώτη ο οποίος στοχοποιήθηκε δημόσια απο αυτούς εδώ τους Κυρίους ουκ ολίγες φορές, Τον αποκάλεσαν πίθηκο όπως οι ΝΑΖΙ αποκαλούσαν με υποκοριστικά μειωτικά προσωνυμία αυτούς που ήθελαν να εξοντώσουν πριν το ολοκαύτωμα/ ή μήπως ξεχάσαμε την Ρουάντα η μία φυλή αποκαλούσε ¨κατσαρίδες" (βλ Νενεκους) την άλλη φυλή για να μην νιώθουν τύψεις οι άλλοι όταν θα τους σφαγίαζαν. (αφού δεν θα σφάγιαζαν συνανθρώπους αλλά ..κατσαρίδες έτσι;) Οι εν λόγω κύριοι δεν έκφεραν πολιτική άποψη, Του έκαναν πάσης φύσεως ΚΑΚΟΠΡΟΑΊΡΕΤΗ επίθεση, η οποία εστίαζε σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο σε πολιτικές θέσεις και απόψεις.

Αν υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν.. Δημοκρατία!! το να στοχοποιείται ένας άνθρωπος σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να βγει έξω απο το σπίτι του χωρίς να τον αγριοκοιτάξει κάποιος απλά και μόνο επειδή γράφει και λέει ΑΛΗΘΕΙΣ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ πειράζουν κάποιους (εν αντιθέσει με τις εύηχες πατριωτικές πορδές υβρεολόγιδια που εκφέρει ως δημοσιογραφική έρευνα ο μέσος Κύπριος δημοσιογράφος)

Τι θα γίνει κύριε Πίττα όταν αν ανοίξει ο ασκός της βίας στη Κύπρο;

Τι θα γίνει αν ω μη γένοιτο βρεθεί κάποιος "πελλός" να υλοποιήσει τις προκηρύξεις αίματος του κάθε διαδικτυακού τρομοκράτη;"

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη