29 Δεκεμβρίου 2009

Χαμαιλεόντιες μεταμορφώσεις

Επρήσαν μας τα για μιαν εφτομάδαν ότι η Δευτέρα 28 του Δεκέμβρη εν η τελευταία μέρα της συγκυβέρνησης τζιαι ότι ο Καρογιάν τζι΄ο Κακομήρου εννα τα φατσιήσουν χαμαί του Χριστόφκια τζιαι εννα τον αφήκουν σύξυλο! Έφτασεν εχτές ο Μαυρονικόλας να αλλάσσει το σύνταγμα που την τηλεόραση τζιαι να λέει ότι ο πρόεδρος εννάν αναγκασμένος να παραιτηθεί που τη στιγμή που εννα του το ζητήσουν τα κόμματα τους μετά που εννα φύουν που την κυβέρνηση.


Τζιαι ήνταν που γίνηκεν την Δευτέραν 28 του Δεκέμβρη. Επήαν τζιαι οι θκυο, είδαν τον πρόεδρο, εφκύκαν έξω δρωμένοι, εμασούσαν τα λόγια τους τζιαι ελαλούσαν κάτι για κατανόηση τζιαι συντονισμό.


Ζάβαλλι μου ρε, ελυσεν τους η μίλλα μου.

22 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ: Επανένωση 2010

Τριάντα τόσοι μπλόγκερς συμμετέχουν στο νέο μπλογκ "Επανένωση 2010" Το καλωσορίζω στη κυπριακή μπλογκόσφαιρα και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια στους στόχους του. Μπορείτε να το βρείτε στο http://www.epanenosi.com. Στο καλωσόρισμα παρατίθενται με σαφήνεια οι θέσεις και οι στόχοι των συντελεστών.

14 Δεκεμβρίου 2009

Σας ευχαριστώ, ω επίτροποι!

Δηλώνω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους πολυχρονεμένους επίτροπους της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Κύπρο. Τέτοια τιμή και μαζί και δωρεάν διαφήμιση δεν μου την έκανε κανείς μέχρι τώρα. Ούτε αυτοί που μου κάνουν τους φίλους. Δεν μπορεί. Για να σε βρίζουν αυτά τα φοβερά παιδιά κάτι πρέπει να αξίζεις ρε παιδί μου!


Δεν μπορώ όμως να μην διατυπώσω και ένα παράπονο μου. Γιατί να δώσουν καλέ τη πρώτη θέση στο Μιχάλη; Τι περισσότερο έχει από εμένα ή από τον Άνευ ορίων; Ελπίζω μόνο να πρόκειται περί απλού λάθους το οποίο και θα επανορθώσουν, και να μην πρόκειται για προσπάθεια να σπείρουν καινά δαιμόνια μέσα στο στρατόπεδο των νενέκων.
Φτου να μην αβασκαθείτε!


Ο πρώτος που θα βρει τα ονόματα των πέντε πληγών της κυπριακής μπλογκόσφαιρας με τη σειρά που φαίνονται στη φωτογραφία, κερδίζει μια συμμετοχή ως παρατηρητής στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

13 Δεκεμβρίου 2009

Σας πήραμε χαμπάρι!



Πως μπορεί αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιους, που από το πρώτο λεπτό της είδησης της σύλησης του τάφου του τέως προέδρου, βάλθηκαν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της διαίρεσης των πολιτών σε πατριώτες που διαφυλάττουν τις υποθήκες του Τάσσου, και σε προδότες που ακολουθούν τον Χριστόφια στο εθνικό ξεπούλημα.


Πως να μου βγάλει κάποιος από το μυαλό ότι αν δεν πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου που το κάναν για να ζητήσουν λύτρα, τότε ΜΟΝΟ κάποιοι από τους έξαλλους εθνοκάπηλους μπορεί να είναι; Στο θολωμένο τους μυαλό, μια τέτοια πράξη θα ενδυνάμωνε την ασθενή υποστήριξη που έχουν στο λαό οι διχαστικές τους ιδέες και θα αποδυνάμωνε τις διαδικασίες της λύσης.

Δεκάδες νεοφασίστες ήλθαν τις τελευταίες μέρες από την Ελλάδα και τη Σερβία με σκοπό τη δημιουργία επεισοδίων και την αποσταθεροποίηση. Είναι πλέον φανερό ότι οι εχθροί της της ειρήνης, της λύσης και της επανένωσης θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον, θεμιτό και αθέμιτο προκειμένου να εμποδίσουν το λαό να φτάσει μπροστά στη κάλπη. Επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή τη φορά το μεγάλο ΝΑΙ που θα ανοίγει το δρόμο για μια νέα περίοδο ειρηνικής συμβίωσης και δημιουργίας όλων των κατοίκων του νησιού θα είναι ο νικητής. Γι' αυτό λυσσάξαν!

Αναμένω ότι η ανηθικότητα και η επιθετικότητα τους θα φτάσει σε επικίνδυνα ύψη. Τους ζήσαμε την περίοδο πριν το 74. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ! Δείγμα των δολοφονικών τους ενστίκτων μας δίνουν καθημερινά μέσα από τους τα ιστολόγια τους. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό που ο επίτροπος Ρήγας γράφει απευθυνόμενος στο Μιχάλη Μιχαήλ: "Άθλιε μισθοφόρε, η ζωή είναι τροχός και γυρίζει. Όλα εδώ πληρώνονται."  

Μέχρι τον άνθρωπο που με κίνδυνο να χαρακτηριστεί όμοιος τους, (μη κακό σου Γιώργο), κρατούσε ίσες αποστάσεις στη διαμάχες τους με σχολιαστές και άλλους μπλόγκερς, τον έβαλαν στο στόχαστρο επειδή απλά κατέκρινε  την προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη σύληση του τάφου. Τις προάλλες τον σκυλόβρισαν μέσα από τα σχόλια τους επειδή έσβησε σχόλιο τους, στο οποίο χυδαιολογούσαν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, σε άρθρο του για υποστήριξη σε καταφύγιο σκύλων. Και τι δεν του είπαν! Μέχρι Yeni Politi Pitta τον αποκάλεσαν! Δεν αναγνωρίζουν σε κανένα το δικαίωμα να έχει κατ' ελάχιστον διαφορετική γνώμη από αυτούς. Όποιος ξεφεύγει από τον κανόνα, θα χλευαστεί και θα διαπομπευτεί με απώτερο στόχο τον ξεφτιλισμό και την δολοφονία του χαρακτήρα του! Αυτή είναι η δημοκρατία τους!


Πόσο μεγάλη αλήθεια είναι η διαφορά μεταξύ ενός δολοφόνου χαρακτήρων από ένα δολοφόνο; Οι πολίτες έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στα σχέδια αποσταθεροποίησης και να οργανωθούν προκειμένου να βοηθηθεί ο πρόεδρος να φτάσει σε ένα αποδεκτό συμβιβασμό! Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στους φαύλους ότι σήμερα δεν είναι ούτε 1974 ούτε 2004!

Το έργο στη κορυφή είναι το Head of fascism του William T. Ayton.

3 Δεκεμβρίου 2009

.....είν’ ένας άνθρωπος που τον 'μποδίζουν να βαδίζει.....


Τα μεσάνυχτα της 3ης Δεκεμβρίου του 1984, μετά από μια διαρροή στο εργοστάσιο της αμερικάνικης Union Carbide στη πόλη Μποπάλ της Ινδίας βρήκαν φρικτό θάνατο 10000 άνθρωποι μέσα στις επόμενες 72 ώρες και ακόμα 25000 σε μεταγενέστερο στάδιο, από λόγους που είχαν σχέση με το δηλητήριο που ανέπνευσαν.


Παρ' όλον που το δικαστήριο επιδίκασε 400 εκ. δολάρια πρόστιμο στην εταιρία, τα λεφτά αυτά πήγαν στην Ινδική κυβέρνηση και στους συγγενείς των θυμάτων δόθηκαν 550 δολάρια για κάθε νεκρό. Το δικαστήριο εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης του αμερικανού διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος είχε αρχικά συλληφθεί για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος και να διαφύγει στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να τον συλλάβουν ή να τον εκδώσουν στην Ινδία.


Η εταιρία εγκατέλειψε την Ινδία αμέσως μετά το εγκληματικό "ατύχημα". Η περιοχή του εργοστασίου ποτέ δεν καθαρίστηκε. Στη περιφέρεια του δημιουργήθηκαν παραγκογειτονιές όπου σήμερα, άνθρωποι και τοξικά απόβλητα συνυπάρχουν. 

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για  τη μαζική δολοφονία, η οποία ακόμα βρικολακιάζει κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. 





Η Μαρία Δημητριάδη σε μια εκπληκτική εκτέλεση του τραγουδιού Μικρόκοσμος του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, σαν ένα λουλούδι στους τάφους των "αλυσοδεμένων" θυμάτων της κάθε Union Carbide.

Και να τι θέλω τώρα να σας πω
μες στις Ινδίες, μέσα στην πόλη της Καλκούτας
φράξαν το δρόμο σ’ έναν άνθρωπο
αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε
Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχομαι
να υψώσω το κεφάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα
Θα πείτε: «τ’ άστρα είναι μακριά
κι η γη μας τόσο δα μικρή»
Ε, το λοιπόν, ότι και να είναι τ' άστρα
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω
Για μένα το λοιπόν το πιο εκπληκτικό
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο
είν’ ένας άνθρωπος που τον 'μποδίζουν να βαδίζει
είν’ ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε


Είν’ ένας άνθρωπος...

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη