31 Μαρτίου 2009

Να σταματήσουν οι περικοπές νερού τώρα!


Δεν είναι απλά σύνθημα ούτε κραυγή εκτόνωσης. Είναι το αποτέλεσμα της λογικής των πραγμάτων χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερη μελέτη των δεδομένων. Μια απλή ματιά στο σχετικό πίνακα του Υπουργείου Γεωργίας που παρουσιάζει τη πληρότητα των φραγμάτων πείθει για του λόγου το αληθές.

Δεδομένο 1. Ένα χρόνο πριν, όταν άρχισαν οι περικοπές νερού, οι φράκτες είχαν περίπου 32 εκ. κυβικά μέτρα νερού. Σήμερα έχουν 85 εκ. και με την αναμενόμενη ροή των επόμενων εβδομάδων θα έχουμε με σιγουριά αποθηκευμένο τριπλάσιο νερό από πέρυσι για να αρχίσουμε το καλοκαίρι.

Δεδομένο 2. Οι νέες αφαλατώσεις αλλά και η αναβάθμιση των υφισταμένων παράγουν περίπου 50 χιλ. τόνους νερού την ημέρα περισσότερο από πέρυσι. Αυτό θα προσθέσει ακόμα 9-10 εκ. τόνους μέχρι τον Νοέμβρη.

Δεδομένο 3. Ο εμπλουτισμός των υπογείων υδάτων ήταν σαφώς πλουσιότερος από αυτόν του περσινού χρόνου που μετά από τέσσερα χρόνια παρατεταμένης ανομβρίας ουσιαστικά στέγνωσαν τα υπόγεια νερά.

Δεδομένο 4. Ο Υπουργός Γεωργίας εξήγγειλε μια σειρά μέτρων περιλαμβανομένων νέων αφαλατώσεων και αναβάθμιση υφισταμένων.

Δεδομένο 5. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο τη στενότητα των υδάτινων πόρων μας και την ανάγκη περισυλλογής νερού. Οι πολίτες στη τεράστια πλειοψηφία τους κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

Με το επιπλέον δεδομένο ότι οι περικοπές είχαν ως αποτέλεσμα οικονομία της τάξης του 20%, το οποίο είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό των επιπλέον διαθέσιμων ποσοτήτων αυτής της χρονιάς είναι φανερό ότι οι περικοπές στα νοικοκυριά είναι αχρείαστες.

Το υπουργείο οφείλει να μας εξηγήσει γιατί επιμένει στις περικοπές. Βέβαια όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι αλλά στη περίπτωση μας καμένοι είναι οι πολίτες.

24 Μαρτίου 2009

Αφιέρωμα στο 21

Τιμώντας την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ανάρτησα δύο εξαιρετικά κομμάτια. Το πρώτο είναι ο Θούριος του Ρήγα μελοποιημένο από το Χρήστο Λεοντή και το δεύτερο, απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού που μελοποίησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Και τα δύο τα ερμηνεύει ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης.



Θούριος

Στίχοι: Ρήγας Φερραίος
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.



Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Στίχοι: Διονύσιος Σολωμός
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε στα μάτια η μάνα μνέει
στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει.
"Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ' έχω 'γώ στο χέρι;
Οπού συ μου 'γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει".

23 Μαρτίου 2009

Κίνηση Πολιτών "ALERT"

Αντιγράφω από το ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών ALERT, η οποία συστάθηκε σαν αντίδραση στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του βάρβαρου βασανισμού των δύο φοιτητών από αστυνομικούς.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT:
Στο δρόμο οι πολίτες ζητούν μια κοινωνία χωρίς βασανιστές

Στο δρόμο βρέθηκαν το περασμένο βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες συνεχίζοντας τις αντιδράσεις στην αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση των 10 αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν και κακοποίησαν 2 φοιτητές το Δεκέμβριο του 2005.

Ήδη από τις 19/3 η απόφαση του Κακουργιοδικείου εκτός από τις νομικές αντιδράσεις πυροδότησε την αντίδραση των πολιτών σε όλες τις πόλεις.

Το έγκλημα που δεν παραδέχεται το δικαστήριο δεν αφορά πλέον μόνο τους δύο φοιτητές αλλά όλη την κοινωνία. Κι αυτό γιατί η αστυνομική βία τώρα αποκτά νομικό έρεισμα και αυθεντία αλλά όχι κοινωνική αποδοχή.

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στα σκαλιά της Φανερωμένης για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου ενόψει και της άσκησης έφεσης και να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Σε μια πραγματικά αυθόρμητη συζήτηση συμπολίτες μας με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, νεολαίοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, δικηγόροι ονομάστηκαν σε κίνηση πολιτών Alert με σύμβολο τους τη σφυρίχτρα.

Σκοπός της κίνησης είναι η αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία της αστυνομίας, στα άνομα σχέδια του κράτους που σιγοντάρει και αδρανοποιεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και μετενσαρκώνει όλες τις ελπίδες για μια πιο δίκαιη κοινωνία σε σώματα ασφαλείας με ένστολους βασανιστές.

Μέσα από την συζήτηση αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση έκλεισε με πορεία από τη Λήδρας προς τον Αστυνομικό Σταθμό της Λυκαβητού και πίσω στην Φανερωμένη.

Η κίνηση πολιτών Alert καλεί όλους τους πολίτες να κινηθούμε μαζικά, να καταδικάσουμε την απόφαση πρόδρομο που νομιμοποιεί το θάνατο και την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος μας.

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
1. Δευτέρα 23/3/09 και ώρα 12.30 διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια Λευκωσίας.
2. Τρίτη 24/3/09 και ώρα 18.00 οργάνωση συναυλίας και ενημέρωσης στο πάρκινγκ του ΟΧΙ στη Λευκωσία. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 17.30 και συμβολική πορεία προς το χώρο της συναυλίας.
3. Σαββάτο 28/3/09 και ώρα 11.00 συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να μην είμαστε τα αυριανά πιθανά θύματα!

Εμείς θα είμαστε εκεί. Σμίξε και συ τη φωνή σου ενάντια στη αστυνομική αυθαιρεσία. Πύκνωσε τις γραμμές των πολιτών που διαδηλώνουν ότι δεν θα ανεχτούν άλλες εκπτώσεις στα δικαιώματα τους!

19 Μαρτίου 2009

Φτου σας ρεμάλια! Σαν δεν ντρέπεστε

Μπράβο σας! Αθωώσετε τους! Αποδείξετε μας ακόμα μια φορά ότι η μασονία σας ελέγχει πλήρως τον τόπο, μπας και δεν το εμπεδώσαμε.

Δικαστές - Φτου!

Βουλευτές νομοθέτες - Φτου!

Ηγεσία της Αστυνομίας - Φτου!

Αφήσετε έξω ρε τους εγκληματίες; Αφήσετε τα στη δουλειά τους ρε τα χτηνά; Να τα πλερώνουμε εμείς οι μαλάκες για να συνεχίζουν το έργο τους;

Κοιμάστε κύριοι δικαστές τα βράδια;

Εσείς χαραμοφάηδες βο(υ)λευτές; Συχαίνομαι πια να σας ακούω να διαμαρτύρεστε για ελλείμματα της Μπανανίας μας για τα οποία εσείς φταίτε. Σιχαμένοι γλοιώδεις σαλίγκαροι

Αστυνομική ηγεσία και η πλειοψηφία του σώματος - Είστε ασπόνδυλα ρε. Είστε σκουλήκια! Φτου σας και ξανά φτου σας!

16 Μαρτίου 2009

Μια βόλτα μέχρι το 2010


Καλοκαίρι 2009


Οι Ευρωεκλογές διεξάγονται χωρίς εκπλήξεις. Ο ΔΗΣΥ παίρνει τη πρωτιά με φώτο φίνις. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν βγάζει ανακοίνωση επειδή λείπει για μπάνια στις παραλίες. Ο Γιαννάκης Ομήρου ψήλωσε τρεις πόντους επειδή το κόμμα του εξέλεξε ευρωβουλευτή.


Όλα κυλούν ομαλά στη νήσο Κύπρο. Οι σύντροφοι Χριστόφιας και Ταλάτ συνεχίζουν τις συνομιλίες. Ο Χριστόφιας με την άνεση του, αφού δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο Ταλάτ όμως με πολλή σφίξη αφού ενδέχεται να χάσει την προεδρία του «κράτους» του από τον Έρογλου και να μην προλάβει να ολοκληρώσει.


Ο Κάρογιαν προσπαθεί να αντισταθεί στις πιέσεις για αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση που δέχεται από στελέχη του κόμματος του. Ο Χριστόφιας έρχεται προς βοήθεια του υπουργοποιώντας δύο στελέχη της Τασσικής πτέρυγας σε αντικατάσταση των Πατσαλίδη και Πασχαλίδη. Άλλα δύο στελέχη των Τασσικών αναλαμβάνουν προεδρίες σε ημικρατικούς.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το κόσμο αλλά οι Κύπριοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους αφού ως γνωστό, το πάχος του δερματος τους τους προστατεύει από αυτού του είδους τις ασθένειες.


Φθινόπωρο 2009


Με τη δυναμική παρέμβαση της Ευρώπης (ανοικτά) και των ΗΠΑ (συγκαλυμμένα) που γίνεται στα πλαίσια «Η λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους», οι δύο ηγέτες φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία στα πλείστα κεφάλαια του Κυπριακού. Μένει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα με τα νούμερα των αυτοκινήτων που οι Ε/Κ δεν δέχονται να αλλάξουν, και της ανάληψης από το ΡΙΚ του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, πράγμα στο οποίο αντιδρούν οι Τ/Κ.


Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ένθερμα τη λύση που προτείνουν οι δύο ηγέτες στις κοινότητες τους. Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ αποχωρούν από τη κυβέρνηση και δημιουργούν με άλλα κόμματα, κομματάκια και προσωπικότητες, το «Μέτωπο του νέου ΟΧΙ». Σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη πλατεία του ΟΧΙ τον αγιασμό κάνει ο Αρχιεπίσκοπος και ευλογεί έναν ένα τους ηγέτες του Μετώπου. Ανάμεσα τους και οι Σωτήρης Σαμψών και Ανδρέας Θεμιστοκλέους που αποχώρησαν από τον ΔΗΣΥ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΝΑΙ κερδίζει με μικρή διαφορά στην Ε/Κ πλευρά ενώ στα κατεχόμενα προηγούνται οι δυνάμεις του ΟΧΙ.


Σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώραν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Στη Πάφο ομάδα έξαλλων νεαρών με επικεφαλής τους ντηβέλοπερς, τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της Κάτω Πάφου επιτίθενται και τα κάνουν γυαλιά καρφιά στα οικήματα του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Στη Λεμεσό σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις βομβών κατά αυτοκινήτων στελεχών της εκστρατείας υπέρ του ΝΑΙ. Στα κοκκινοχώρια και συγκεκριμένα στο χωριό του Άνευ Ορίων θανατώνονται όλα τα σκυλιά των Ακελικών. Ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για διακρίσεις. Ο αγώνας μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ αναβάλλεται για μετά το δημοψήφισμα, επειδή η αστυνομία ανακάλυψε σε κρύπτες στο ΓΣΠ βόμβες μολότοφ, πέτρες, λοστούς και δύο κοντόκαννα αυτόματα όπλα.


Χειμώνας 2009-2010


Ενώ υπολείπονται μερικές μόνο μέρες για το δημοψήφισμα οι ταραχές στην ελεύθερη Κύπρο μεγαλώνουν. Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις νεκρούς ανθρώπους, ογδονταεπτά σκύλους, τρία καναρίνια και δεκάδες τραυματίες. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για κάθοδο στελεχών της ελληνικής Χρυσής Αυγής με έξοδα του Μετώπου προκειμένου να καθοδηγούν τις επιθέσεις εναντίον οπαδών του ΝΑΙ δεν επιβεβαιώνονται. Ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι φοβισμένος και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΟΧΙ θα κερδίσει με 10 μονάδες διαφορά. Η Σημερινή και ο Φιλελεύθερος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε στην αντιμετώπιση των ακραίων στοιχείων και των δύο πλευρών. Ο Χριστόφιας σε διάγγελμα του προς τον λαό δακρυσμένος κάνει έκκληση να υπερψηφιστεί το ΝΑΙ το οποίο ισοδυναμεί με ένα λαμπρό μέλλον. Αντίθετα όπως λέει, το ΟΧΙ ισοδυναμεί με διχοτόμηση.


Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι πανομοιότυπα και στις δύο πλευρές. Το ΟΧΙ ακούστηκε βροντερό από το 55% των ψηφοφόρων Ε/Κ και Τ/Κ. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου καλεί τον Χριστόφια να παραιτηθεί και τον Αναστασιάδη να κάνει χαρακίρι. Τα οδοφράγματα κλείνουν για 48 ώρες αφού μπουλούκια αλαφιασμένων πολιτών με επικεφαλής παπάδες διαδήλωσαν χτες στο Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου ενάντια στη κατοχή και προπηλάκισαν Τ/Κ που επέστρεφαν από τις εργασίες τους στο νότο. Η Τουρκία αποσύρει τα μισά κατοχικά στρατεύματα και 11 ισλαμικά κράτη αναγνωρίζουν τη Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απορρίπτεται αίτημα της ΤΔΒΚ για να καταστεί πλήρες μέλος. Της παραχωρείται το στάτους του δόκιμου μέλους.


Διαρρέει στον τύπο επιστολή του Σερντάρ Ντενκτάς προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο τον οποίο συγχαίρει για την υλοποίηση του κοινού οράματος που είχαν με τον πατέρα του. Ο Λυσσαρίδης εισηγείται στον πρόεδρο Χριστόφια να αρχίσει συνομιλίες με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα. Την εισήγηση προσυπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος, ο Κολοκασίδης του ΔΗΚΟ ο Φαλάς και ο Παπαφώτης της ΕΟΚΑ Β.


Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας ο Χριστόφιας μεταβαίνει στην Άγκυρα για υπογραφή συμφωνίας για κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει νερό στη Κύπρο από τη γείτονα χώρα. Χαρακτηριστικό της επίσκεψης είναι ότι δεν έγινε καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Μάλλον πρέπει να θεωρείται λυμένο....

15 Μαρτίου 2009

Ούλλοι ελέαν τζι' επολέαν τζι' ο πελλός τζει που πονεί!


Σύμφωνα με ημιεπιβεβαιωμένες πληροφορίες του "Που σου νέφκω", οι εθνοκαραγκιόζηδες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο για διατράνωση της επιθυμίας τους για μη λύση. Οι κακές γλώσσες λένε ότι κύριος ομιλητής θα είναι το πολιτικό απολίθωμα της εθνικοφροσύνης, ο επίτιμος πρόεδρος της εθνικοσοσιαλιστικής (σόρρυ Γιώργο, αλλά εν μου φκαίννει άλλοσπως) ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

Οι προστάτες της αγνότητας και της καθαρότητας της φυλής, θα ανανεώσουν τους όρκους του Απρίλη του 2004. Κύριο σύνθημα της παράστασης θα είναι η λέξη που τους έγινε εμμονή: ΟΧΙ!

ΟΧΙ στους Τούρκους, ΟΧΙ στους Βρετανούς, ΟΧΙ στους Σουηδούς, ΟΧΙ στους Μαυριτανούς, ΟΧΙ στην Ειρήνη, ΟΧΙ στη συναδέλφωση, ΟΧΙ στη χαρά, ΟΧΙ στο μέλλον, ΟΧΙ στη λύση!


ΟΧΙ σε λύση! Είναι βρετανική συνταγή και ο Χριστόφιας σαν ο εκπρόσωπος του Αγγλολάγνου ΑΚΕΛ την προωθεί ύπουλα με πατριωτική γαρνιτούρα.

ΟΧΙ στον Καρογιαν που του σhιήφκει.

ΟΧΙ στον Ασέρα που πλερώνεται σε Ελβετικά φράγκα!


ΟΧΙ στον Μπαν Γκι Μουν! ΌΧΙ στον Ντάουνερ! ΟΧΙ στον Ντεϊβιντ Μπέκαμ!

ΟΧΙ στην κάμψη του αυχένα. Αν θα τη φας, να τη φας όρθιος... και ας πέσεις φαρδύς πλατύς.

ΟΧΙ στο ξέπλυμα του γαλάζιου απ' το μέτωπο μας. Απόδειξη του ανθελληνισμού μας είναι το μωβ χρώμα του 500ευρου. Ακούς εκεί να χρωματίσουν γαλάζιο το 20ευρο. Ντροπή!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της γής μας! Μόνο στους ορθόδοξους Ρώσσους, στους πετροδολαριοφόρους Άραβες και στους ντόπιους πατριώτες ντηβέλοπερς.

ΟΧΙ στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να μάθουν ποτέ τα εγκλήματα των γονιών τους. Μη τους δημιουργήσουμε και ψυχολογικά τραύματα. Μη τους καταντήσουμε και πελάτες του Δρα Παντζιαρά και της Δρος Ψυχίας

Στις 24 του Απρίλη, θα μαζευτούνε στη Πλατεία Ελευθερίας ντυμένοι στη γαλανόλευκη, (καημένο τιμημένο σύμβολο, τι σου 'μελλε να πάθεις) , να εξακοντίσουν τις μικρόψυχες, μισαλλόδοξες εθνικιστικές πορδές τους. Μόνο που αυτή τη φορά η μοναξιά θα τους πλακώνει. Ο λαός θα μειδιά και θα τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Η εποχή σας αχρείοι έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα!

14 Μαρτίου 2009

Η πιο όμορφη θάλασσα



Σύντομο το σημερινό μουσικό διάλειμμα. Βέβαια ο Ναζίμ Χικμέτ δεν χρειαζόταν περισσότερα για να πει αυτά που ήθελε. Ο κομμουνιστής Τούρκος ποιητής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή εξαιτίας των πολιτικών φρονημάτων του, και του στερήθηκε η τουρκική υπηκοότητα. Παρ' όλες τις διώξεις η ποίηση του είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και στην αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπους.

Θα γελάσεις απ' τα βάθη των χρυσών σου ματιών
είμαστε μες στο δικό μας κόσμο

Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω
το πιο όμορφο απ' όλα,
δε στο 'χω πει ακόμα.


Στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη

Αφιερωμένο στη Ψυχία

10 Μαρτίου 2009

Μόνο με την Αριστερά (μπορεί να) υπάρξει μέλλον!

Άκου Φιρφιρή, άκου Λεμέσια, άκου Αγρινόν τετραπέρατο. Τούτος ο τόπος έζησεν τα ούλλα. Αγώνες για την Ελευθερία, αγώνες για τη Δημοκρατία, αγώνες για καλλύττερες συνθήκες ζωής. Είδεν αγωνιστές της ελευθερίας να βιάζουν τη Δημοκρατία, είδεν προδοσίες, έζησεν την απόλυτη καταστροφήν του πολέμου τζιαι τα αποτελέσματα πιερόννει τα μέχρι σήμμερα.

Φανερά ή κρυφά ούλλοι οι προηγούμενοι που εκυβερνήσαν τούντον τόπο (εκτός που το διάλειμμα του Βασιλείου) είχαν για πυξίδαν τον εθνικισμό τζιαι σαν στόχον σε πρώτη φάση την Ενωση τζιαι στη δευτερην το καθαρόν ελληνικόν κράτος τζιαι στη σιηρόττερην περίπτωσην τον απόλυτον έλεγχο πάνω στην μειοψηφίαν των Τουρκοκυπρίων. Τούτος εν ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος που σήμμερα το Κυπριακόν εν άλυτο. Βάρτε το μυαλό σας να πάει πίσω που τον τζιαιρόν που αρκέψαν οι συνομιλίες πριν την εισβολήν τζιαι σκεφτήτε πόσες φορές η λυσσιάρα του εθνικισμού να τα θέλει ούλλα για τη φυλήν του, εστράωσεν τους μαστόρους μας. Για πόσα σκέδια που επεράσαν που ομπρός μας ήταν να κάμνουμεν σήμμερα κουρτουμπέλλες;

Εννα σας πω τζιαι τον δεύτερον λόγο τζιαι αν μεν συφφωνάτε γράψετε το στα σχόλια. Εν η αδυναμία του κάθε εθνικιστή να φκαλει διδάγματα που τες ήττες που οφείλουνται στον ίδιο τζιαι να προσαρμόσει την στρατηγικήν του ανάλογα. Τζιαι οι δικοί μας εθνικιστές καθοδηγούνται που νεφελώδεις μεγαλοϊδεατισμούς τζιαι ηδονίζουνται με συνθήματα που τους κάμνουν να νομίζουν ότι εν τόσο μεγάλοι τζιαι τρανοί που μπορούν να τα πετύχουν ούλλα. Σκεφτήτε μόνον τους Συναγερμικούς συνάμενους την ώραν που τους ελάλεν ο Κληρίδης "την πατρίδαν ουκ ελάττω παραδώσω" ύστερα που τους ανακοίνωσε την αγοράν των πυραυλων S300. Εζήσαν την ομαδικήν φαντασίωσην της απελευθέρωσης της Πόλης τζιαι της Αγιάς Σοφκιάς. Τζιαι ας πολλοί που τζείνους ήταν αιτία να χαθεί το Βαρώσι τζιαι η Τζερύνεια.

Τούτες ούλλες οι μαλακίες του Μακάριου, του Γρίβα, του Κυπριανού, του Κληρίδη, του Λυσσαρίδη τζιαι του Τάσσου εφέραν μας δαμέ που είμαστεν σήμμερα. Πολλοί που τούτους κατηγορούνται εκτός που μαλάκες τζιαι για εγκληματίες. Σίουρα ο Γρίβας τζιαι ο Τάσσος. Ο τελευταίος παρόλον που κατηγορήθηκεν όσπου εζιούσεν εν υπερασπίστηκεν ποττέ την αθωότηταν του. Ήνταν που σημαίνει τούτον.

Έμείνεν μας η Αριστερά. Σίουρα εν έκαμεν εγκλήματα. Σίουρα εν εθέλησεν ποττέ να ξηλείψει τους Τουρκοκύπριους. Έσιει μιάλην ευθύνη για την δειλίαν τζιαι την ατολμίαν της. Εν εμπόρησεν ποττέ να δει χωρίς κόμπλεξ την κρατούσαν Δεξιά τζιαι να σταθεί καρτσιήν της με τουπέ. Πενήντα χρόνια άφηννεν την να κάμνει τα δικά της τζιαι πότε να παρακολουθά τζιαι πότε να διαμαρτύρεται. Με λλία λόγια ο ρόλος της στο κυπριακό ήταν μαλθακός.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο εκράτησεν κοντά της τζείνον ούλλον το κόσμο, ένι που ήταν το μόνο καταφύγιο του κάθε ταπεινού τζιαι καταφρονημένου. Τζιαι ότι ποττέ εν επροσπάθησεν με πιστόλες τζιαι παρούτι να επιβάλει το δικόν της. Τζιαι ήταν η μόνη παράταξη που ακόμα τζιαι ύστερα που την εισβολή τζιαι το χωρισμό οι Τ/Κ είχαν της εμπιστοσύνη.

Παρόλον που για πέντε χρόνια έκαμνεν το δεύτερο φκιολίν του Τάσσου, του σιειρόττερου προέδρου που είχαμεν ως τωρά, ο λαός έφκαλεν την στην εξουσίαν επειδή ήταν η λλιόττερον υπεύθυνη παράταξη για τα κακά που τον ήβραν τόσα χρόνια. Τζιαι ήταν η μόνη παράταξη που ένοιωθεν πάντα τον πόνο του φτωχού. Επειδή εδοκίμασεν ούλλους τους άλλους τζιαι είδεν τα χαΐρκα τους.

Επέρασεν που τότες ένας χρόνος. Στο Κυπριακόν, επρεπεν να περάσουν 35 χρόνια για να βρεθεί ένας πρόεδρος να κάτσει να συνομιλήσει σοβαρά τζιαι με πραγματικό στόχον να έβρει λύσην κάμνοντας τες ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ παραχωρήσεις. Ένας πρόεδρος που εν μουγιάζεται όποτε οι Τούρτσιοι προκαλούν τον να τα φατσιήσει χαμαι τζιαι να φύει. Ένας πρόεδρος που με σιήλλια ζόρκα καταφέρνει να κρατά σύγκοντα τζιαι την μερκάν του ΔΗΣΥ τζιαι την μερκάν των κληρονόμων του Τάσσου έτσι που να μεν γινούμεν δυό τζιαι τρία κομμάθκια μεταξύ μας.

Στην οικονομία τζιαι στα εσωτερικά έπιαεν σκούπα να καθαρίσει τα σκατά που ήβρεν μες το σταύλο που κληρονόμησεν τζιαι μαζίν τους τζιαι τζείνα που έφερεν η κρίση που έξω. Τζιαι μια χαρά τα καταφέρνει. Εκτός τζιαι αν περιμένει κανένας θαύματα που ένα κράτος δυσλεκτικό τζιαι τόπους τόπους παραπληγικό για πενήντα χρόνια. Το μεγάλο του στοίχημαν εν να ξεπεράσει την δυσλεξίαν τζιαι την αναπηρίαν. Το στόχον που έβαλε να κάμει την κοινωνία πιο δίκαιην τζιαι πιο ανθρώπινην, αν συνεχίσει όπως πάει εννα τον καταφέρει. Έδειξεν ευαισθησίαν για τους συνταξιούχους τζιαι τους φτωχούς, εφρόντισεν να κατοχυρώσει τες κοινωνικές ασφαλίσεις που οι άλλοι εθωρούσαν τες μόνο σαν κορβανά να πιάννουν ριάλλια, σάζει τες συγκοινωνίες, ενοιάστηκεν για τα θέματα των μεταναστών, για την απαλλαγήν του πολίτη που την ταλαιπωρίαν της γραφειοκρατείας, τζιαι πάνω που ούλλα τον εκσυγχρονισμόν της παιδείας. Τζιαι μεν ξιχάννουμεν τα εμπόδια που του βάλλουν εχθροί τζιαι φίλοι. Δείτε την πισινή που καταφέραν να βάλουν στη μείωσην της στρατιωτικής θητείας.

Τούτη η κυβέρνηση ακόμα εν φοητσιασμένη. Ενζιεν λλίον πράμα, μια ζωήν μισταρκός τζιαι υπάλληλος, να βρεθείς μιαν ημέραν μάστρος. Τζιαμέ που οι Γιορκάτζηες ακόμα έχουν το πανω σιέριν τζιαι εν βαθκιά ριζωμένοι εθθα καταφέρει εύκολα να αλλάξει τα πράματα. Εν τζιαι η ατολμία που εννα χρειαστεί τζιαιρός να την ξεπεράσει. Εν τζιαι ένα σωρό δικοί της που εμάθα στην μάσα τζιαι εν θα δεχτούν εύκολα ότι εν να αλλάξουν τα πράματα. Τζείνον που κρίνω εγιώ εν ότι, εν η μόνη κυβέρνηση που θέλει. Καμιά προηγούμενη εν έθελεν. Το αν θα μπορέσει εν εξαρτάται μόνον που τζείνην. Εξαρτάται τζιαι που πόσον εν να την στηρίξουμεν εμείς. Εκαταλάβετε τωρά την ευθύνη μας;

Οι άλλες επιλογές μας εν ο ΔΗΣΥ του οποίου η εθνικιστίτιδα υποτροπιάζει αναλόγως των εκλογικών συνθηκών, το ΔΗΚΟ του 90% βολεμένων αγωνιστών του καναπέ, η ΕΔΕΚ του κυπριακού εθνοσοσιαλισμού, τζιαι τα απολιφάθκια της χούντας του φασισμού και ρατσισμού που εκφράζουνται, συντηρούνται τζιαι ενισχύουνται που τον Αρχιπαπά τζιαι το ΕΥΡΩΚΟ. Θκιαλέξετε και πάρτε! Κρίνετε όι μόνο που την ιστορία του καθενού αλλά τζιαι που τα γονίδια.

Μόνο με την Αριστεράν (μπορεί να) υπάρξει μέλλον!

7 Μαρτίου 2009

Τώρα φοράνε τη μάσκα ή την έβγαλαν;

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν τον απολογισμό του Δ. Χριστόφια για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Σε εκείνες που ίσως είπαν εκείνα που δεν ήθελαν να πουν και σε κείνες που δεν είπαν εκείνα που ήθελαν να πουν. Η πρώτη κατηγορία αφορά τον ΔΗΣΥ και η δεύτερη τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σήμερα θα δούμε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τους επιρρεπείς στις εξαλλοσύνες συγκυβερνώντες τα είπαμε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις.

Είναι φανερό από τις μηδενιστικές δηλώσεις του κ. Μητσόπουλου ότι ο ΔΗΣΥ έβαλε όλα τα αυγά του στο στόχο της πρωτιάς στις Ευρωεκλογές.

Εκφράσεις όπως

"ήταν σήμερα απογοητευτικός", αποτελούν για τον αντικειμενικό παρατηρητή μια μηδενιστική προσέγγιση. Η οποία δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που θέλει να αποκαλείται σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

Ή "τα φαινόμενα αναξιοκρατίας και κομματισμού στον κρατικό και ημικρατικό μηχανισμό τορπιλίζουν το στόχο της ενότητας και της ομοψυχίας". Στο κυρίαρχο ζήτημα περί αναξιοκρατίας που ανέδειξε ο ΔΗΣΥ, αυτό των μεταθέσεων στην αστυνομία, δεν έδωσε στοιχεία ούτε για μια περίπτωση. Εμείς οι αδαείς που διαισθανόμαστε την αναξιοκρατία καθημερινά, περιμέναμε να βγουν με στοιχεία για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη και σε αυτό το θέμα. Μείναμε με θκυο σιείλη καμένα.

Ή "δημιούργησε άλλοθι για την αδυναμία εξεύρεσης δίκαιης λύσης, επιλέγοντας από τη μια να μας υπενθυμίσει τις ευθύνες της Τουρκίας και από την άλλη να δικαιολογήσει τις δικές του από αέρος παραχωρήσεις, φορτώνοντας τες στους προκατόχους του". Από που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος προεξόφλησε αποτυχία των συνομιλιών; Δεν είναι αυτοί που πολλές φορές εκθείαζαν τις προσπάθειες του προέδρου και κατηγόρησαν την Τουρκία για τις δυσκολίες στη προσέγγιση απόψεων στις συνομιλίες; Τι άλλο από ολοφάνερη ανακολουθία αποτελεί η δήλωση του Μητσόπουλου. Δηλαδή αν δεν υπάρξει λύση προεξοφλεί ότι θα φταίει ο πρόεδρος;

Ή "επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τη σημερινή του τοποθέτηση, ότι παραμένει προσκολλημένος στις αντιευρωπαϊκές του προσεγγίσεις". Η αριστερά από τη στιγμή που άλλαξε αλλαγή πλεύσης και αποδέχτηκε την ένταξη στην Ε.Ε. δήλωσε και μέχρι σήμερα είναι συνεπής, ότι δεν θα γίνει χειροκροτητής αλλά θα πάλεψει έτσι ώστε η Ε.Ε. να γίνεται όλο και πιο ανθρώπινη. Μήπως η οποιαδήποτε κριτική στην Ε.Ε. θα πρέπει να μεταφράζεται σε αντιευρωπαϊσμό; Η ύπουλες και υποβολιμαίες μέθοδοι που χρησιμοποίησαν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν το περιβόητο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποτελούν στη πράξη, συνωμοσία υπόσκαψης της κυβέρνησης. Αν ήθελαν την ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ας την έκαναν όταν κυβερνούσαν για 10 χρόνια.

Ή "σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναγνώρισε ότι ορθώς ενταχθήκαμε στη ζώνη του ευρώ. Με την ίδια λογική μετά από λίγα χρόνια θα μας πει ότι θα έπρεπε να είχαμε ενταχθεί και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" Αυτό είναι καθαρή διαστρέβλωση και έγινε σκόπιμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Δ. Χριστόφιας είπε "Η δική μας η θέση δεν ήταν να μην ενταχθεί η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ αλλά να ενταχθεί κατά τη φετινή χρονιά. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως ένεκα της οικονομικής κρίσης αποδεικνύεται πως ήταν καλύτερα που έγινε πέρυσι η ένταξη μας στη ζώνη του ευρώ." Εκείνο το μεσαίο κομμάτι ως ένεκα της οικονομικής κρίσης αποδεικνύεται" δεν το έπιασαν; Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι χωρίς κρίση δεν θα ήταν καλύτερα να μπούμε φέτος στο Ευρώ; Εγώ όμως λέω: Ναι έκαναν λάθος εκτίμηση και το παραδέχτηκε. Ποιο είναι το πρόβλημα τους. Ίσως επειδή τον συγκρίνουν με τον αλάθητο εαυτό τους;

Ειλικρινά ευχόμουν και περίμενα από το ΔΗΣΥ να δείξει το δρόμο στο Δ. Χριστόφια για την επιτυχία μιας ενότητας που θα οδηγούσε στη λύση με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Αντί αυτού είδα μια πανηγυρική παλινδρόμηση στο παλιό κακό (και εν πολλοίς αμαρτωλό) εαυτό της κυπριακής δεξιάς. Αν σε κάθε κρίσιμη για τα κομματικά ποσοστά περίοδο θα αλλάζουν μάσκα, ζήτω που καήκαμε. Γιατί μετά τις εκλογές πως επανέρχεσαι σε λογικά πλαίσια; Δεν θα καταντήσεις αναξιόπιστος; Δυστυχώς δεν φαίνεται να διδάχτηκαν από το αποτέλεσμα του διχαστικού λόγου που υιοθέτησαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Εκτός και αν αυτός είναι ο πραγματικός τους εαυτός και τη μάσκα τη φορούν τον υπόλοιπο καιρό.

Η θέση μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ελέγχεται στο θέμα της αντιμετώπισης των αποστημάτων στην αστυνομία και στην ατολμία να κάνει σοβαρές τομές στην αντιμετώπιση του κατεστημένου σε πλείστους τομείς. Είναι όμως ακόμα στο πρώτο χρόνο. Σε πάρα πολλούς τομείς υπάρχουν σοβαρές κληρονομημένες αδυναμίες και προβλήματα. Η χιονοστιβάδα των κοινωνικών και θεσμικών μέτρων που πήρε αυτή η κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ένα σωρό κονδύλια που θα χρησιμοποιούνταν σε περαιτέρω μέτρα διατέθηκαν για αντιμετώπιση της κρίσης επιτυχώς, δικαιώνει την Αριστερά.

6 Μαρτίου 2009

Μάνα Γη




Ένας ύμνος στη γη και το περιβάλλον μας από τους ευαίσθητους Apurimac.

Γράφει σχετικά κάποιος αναγνώστης του stixoi.com για το τραγούδι:

"Κάποτε δίδασκα μουσική σε ένα νηπιαγωγίο και είχα μάθει στα παιδιά το τραγούδι αυτό. Τους είπα λοιπόν να αυτοσχεδιάσουν σαν χορευτικό. Κάναν όλα τα παιδιά τις ίδιες κινήσεις με τα χέρια: Μάνα Γη τα άπλωναν κάτω, Πατέρα Ουρανέ τα σηκώνανε, Τα Παιδιά σας Είμαστε μας δείχνανε εμάς τους μεγαλύτερους. Όμως... Όταν μας δείχνανε υπήρχε κάτι στο βλέμμα τους, στο βλέμμα ολονών: Μια κατηγόρια. Θα μπορούσα να πω ότι μου φάνηκε, ότι ήταν ιδέα μου. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν έκανα λάθος γιατί δίπλα μου πολλά κεφάλια, μαζί και το δικό μου, σκύψανε ντροπιασμένα..."

Πείτε του Ήλιου να φανεί και να χαμογελάσει
να τραγουδήσουν τα πουλιά στα πράσινα λιβάδια
πείτε του Ήλιου να φανεί και να μας αγκαλιάσει
όπως μας αγκαλιάζουνε του αργαλειού τα δώρα

Μάνα Γη, Μάνα Γη, Ουρανέ, πατέρα Ουρανέ
τα παιδιά σας είμαστε
Μάνα Γη, Μάνα Γη, Ουρανέ, πατέρα Ουρανέ
τα παιδιά σας είμαστε

Το άσπρο φως του πρωινού, ας είναι το στημόνι
το κόκκινο του δειλινού, ας είναι το υφάδι
και οι σταγόνες της βροχής, τα ασημένια κρόσσια
και ύστερα όλα τα χρώματα, απ’ το ουράνιο τόξο

Μάνα Γη, Μάνα Γη, Ουρανέ, πατέρα Ουρανέ
τα παιδιά σας είμαστε

Μάνα Γη, Μάνα Γη, Ουρανέ, πατέρα Ουρανέ
τα παιδιά σας είμαστε…

Στίχοι: Apurimac
Μουσική: Apurimac
Eκτέλεση: Apurimac & Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Αφιερωμένο στον Aceras Anthropophorum

3 Μαρτίου 2009

Άρνηση και θέση


''Αποδίδουμε σήμερα την πρέπουσα τιμή προς ένα άξιο βλαστάρι της κυπριακής γης. Προς μια από τις πιο μεγάλες μορφές όχι μόνο της σύγχρονης αλλά και ολόκληρης της κυπριακής ιστορίας. Υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας του. Με θαυμασμό κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στον ηρωισμό και την αυταπάρνηση ενός νέου είκοσι εννιά χρονών που με την ίδια του τη ζωή πότισε το δέντρο της ελευθερίας της πατρίδας μας. Υπήρξε φάρος φωτεινός για τους συντρόφους του αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους τους Κυπρίους στον αγώνα για ελευθερία από τον αποικιακό ζυγό''.

''Υπάρχουν στην ιστορία στιγμές που χαράσσονται ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη, προσδιορίζουν την πορεία και το μέλλον ενός λαού και καθοδηγούν τα βήματα των γενιών που θα έρθουν''.

"Η εκδήλωση προς τιμήν του Γρηγόρη Αυξεντίου υπενθυμίζει σε όλους το καθήκον και την ιστορική ευθύνη να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα που δημιούργησε στον τόπο μας η εισβολή και η κατοχή. Αυτές οι στιγμές είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες και υποχρεώσεις, να αντλήσουμε διδάγματα και να αφυπνιστούμε, καταθέτοντας και την ψυχή μας στον αγώνα που διεξάγουμε''.

"Σε αυτό τον αγώνα για επιβίωση και δικαίωση δεν χωρούν τα μίση και οι διαφωνίες του παρελθόντος, είναι η ώρα για κοινή δράση και ενότητα, ώστε να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας''.

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε σήμερα ο Δ. Χριστόφιας σε εκδήλωση τιμής στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Συγκρίνατε παρακάλω τα πιο πάνω με το βαθιά εθνικιστικό και διχαστικό λόγο του Β. Λυσσαρίδη στο μνημόσυνο του ήρωα στο Μαχαιρά. Επιμένει σαν γνήσιος πατριάρχης της απόρριψης να διχάζει το λαό σε πατριώτες και προδότες. Και να βγαίνει και η ΕΔΕΚ αγκρισμένη που ο Υπουργός Παιδείας στηλίτευσε το λόγο του σαν διχαστικό. Και να καλύπτει τόσο το πολιτικό απολίθωμα στη προσπάθεια του να βαθύνει τον πολιτικό διχασμό, όσο και τον Κουλία της ΕΔΕΚ, τον Γιώργο Βαρνάβα στο ρόλο του χωροφύλακα στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης επιμένω ότι τα πράγματα μεταξύ της κυβέρνησης και ειδικά της ΕΔΕΚ αλλά και του ΔΗΚΟ πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Ο Δημήτρης Χριστόφιας πρέπει να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Να τους διώξει. Αποτελούν πέμπτη φάλαγγα. Θα συνεχίσουν να του σκάβουν το λάκκο. Αντί να σπαταλά φαιά ουσία για να βρει τρόπο εξισορρόπησης ανόμιων πολιτικών, ας προσπαθήσει τουλάχιστον στο Κυπριακό να δημιουργήσει γέφυρες καλύτερης συνεννόησης με το ΔΗΣΥ που φαίνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή από την υποστήριξη της προσπάθειας για επανένωση.

Δυστυχώς δεν βρήκα το λόγο του Λυσσαρίδη στο Μαχαιρά. Βασίζομαι στα όσα άκουσα από τα δελτία.

1 Μαρτίου 2009

Ποια τα όρια του κου Χριστόφια έναντι στη συμμορία;

Ανταγωνίζονται σε αντιπολιτευτικές δηλώσεις. Κολοκασίδης, Κουλίας, Βαρνάβας, Νικόλας Παπαδόπουλος, Λυσσαρίδης, έτσι για να αναφέρω μόνο τους "σκληρούς" της απορριπτικής συμμορίας και ειδικά αυτούς που είναι στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης. Ή αν προτιμάτε, η εμπροσθοφυλακή μιας καλοστημένης οργανωμένης κλίκας με μακροπρόθεσμο στόχο το τορπίλισμα της όποιας λύσης ήθελε συμφωνηθεί. Ποιοι άλλοι συμμετέχουν δε χρειάζεται πολύ μυαλό κάποιος για να το καταλάβει.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ με λεπτομέρειες στις εθνικιστικές κορώνες και εξάρσεις τους ούτε να ιδρώσω για να αποδείξω ότι ακόμα και η υποψία ότι μπορεί οι συνομιλίες να φέρουν αποτέλεσμα τους προκαλεί αναφυλαξία.

Αυτοανακηρύχτηκαν προστάτες των ιερών και οσίων του Έθνους των Ελλήνων, κατακεραυνώνουν οτιδήποτε δεν έχει εμβαπτιστεί στη δική τους γεμάτη θολούρα γαλανόλευκη κολυμβήθρα, και έφτασαν στο σημείο να υποδείχνουν στο κο Χριστόφια να παύει υπουργούς. Το νέο βλαστάρι του εθνικοσοσιαλισμού, βουλευτής της Σοσιαλ-ΚΙΣΟΣ-ΕΔΕΚ κος Βαρνάβας ζήτησε από τον Πρόεδρο να διώξει τον Υπουργό Παιδείας επειδή η πολιτική του απεμπόλησε την αγωνιστικότητα της φακής από τα σχολεία. Άκου να μολύνουν τα παιδιά μας με ιούς της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της ισότητας, της ειρηνικής συμβίωσης.
Τα αποτελέσματα της παιδείας των Βαρνάβηδων.

Το ερώτημα είναι για πόσο ο κος Χριστόφιας είναι διατεθει
μένος να ανεχτεί τη πέμπτη φάλαγγα, να μποϋκοτάρει μια επίπονη προσπάθεια και μια ευαίσθητη διαδικασία προκειμένου να φτάσουμε στο μόνο στόχο που μπορεί να διασφαλίσει το ειρηνικό μέλλον όλων των κατοίκων του νησιού;

Άποψη μου είναι ότι πρέπει να τους τρίξει τα δόντια. Άρχισε να δημιουργείται στο κόσμο η εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει νεύρο και πολλοί να αναρωτιούνται πως θα αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της καφροεθνικοφροσύνης αν έρθει η ώρα της λύσης. Κάποια προληπτικά "χτυπήματα" έτσι για να αντιληφθούν το στάτους τους, δεν θα έβλαπταν. Η πλήρης αδράνεια απέναντι σε μια οργανωμένη συνωμοσία νομίζω δίνει λάθος μηνύματα.

Η συμμορία έδωσε στη δημοσιότητα και το απόρρητο έγγραφο του Εθνικού Συμβουλίου. Ανοικτό σαμποτάζ! Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητα του βρίσκοντας τρόπους πιο αποτελεσματικής συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ και να καταγγείλει ανοικτά στο λαό αυτούς που φανερά είναι αντίθετοι με την διαδικασία των συνομιλιών.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη